Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kemping abszorpciós hűtő probléma
 
Témaindító: Greko, idő: Jún 11, 2019
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Greko hozzászólása Jún 11, 2019 /
 
Sziasztok!

Lenne egy 220v/24v/pb üzemű abszorpciós hűtő. Az elektromos része (220v) működik, de gáz palackról csak fűt. A láng begyullad, a hűtő tetején érezni, hogy jön a meleg levegő. Gondolom, mivel elektromosan megy, így nincs eldugulva és gáz is van benne. Van esetleg ötlet, hogy mi lehet a baj? Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2019
(#) vajasll válasza Greko hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
" Gondolom, mivel elektromosan megy, így nincs eldugulva és gáz is van benne." Sok közük nincs egymáshoz: konkrétan semmi a működőképesség szempontjából...Egyik sem függvénye a másiknak. Üdv!
(#) vajasll válasza vajasll hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Ha szerencséd van,nagyon sokára be fog indulni :akár órák múlva is, (volt már ilyen nekem is ),ha nincs akkor gáz hiánya van.
(#) kaqkk válasza Greko hozzászólására (») Jún 12, 2019 1 /
 
Az abszorpciós hűtő csak akkor lesz gázhiányos ha szétvágod , vastagfalú vascsövekből készült szinte soha nem rozsdál át . Ha nem hűt akkor le van dugulva , egy javítási mód van . egy rossz pokrócot -szőnyeget többszörösen összehajtva leteszel a földre és erre teszed a hűtőt fejrefordítva majd párszor "földhöz vered" ha ez nem hoz eredményt akkor viheted a hulladékudvarba .
(#) kaqkk válasza vajasll hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Idézet:
„ha nincs akkor gáz hiánya van.”
Ha gázhiánya volna azt messziről érezni lehetne , ugyanis ammóniával van töltve ami nagyon csípős szagú és sokáig "bűzlik" mire a vizes oldatból elillan .
(#) Greko válasza vajasll hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Azért gondoltam, mert feltetelezem ugyanazt a hűtőközeget használja mindkét módozat.
(#) Tomi111 válasza Greko hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Én ha jól értem, akkor áramról működik, hűt is? Mert mindenki mást beszél. Csak palackról nem hűt?
(#) kaqkk válasza Greko hozzászólására (») Jún 12, 2019 1 /
 
Nem ! A két rendszer teljesen más . De én ki is lépek ebből a beszélgetésből mert itt nagyon sok okosabb tapasztaltabb hűtős van nálam (én csak 25 éve dolgozom hűtőszervízben)
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2019
(#) Patópali válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Szia!

Idézet:
„A két rendszer teljesen más .”

Le írnád a különbséget, hogy laikusként meg érthessük a működést?
Az abszorpciós hűtőkben a hűtőközeg a fűtés hatására indul be a cirkuláció, vagy nem?
Köszi.
Üdv.
(#) Patópali válasza Greko hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Szia!

Idézet:
„Gondolom, mivel elektromosan megy,”

És hűt is?
De erre vonatkozólag volt már kérdés. Várjuk a választ!
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2019
(#) kaqkk válasza Patópali hozzászólására (») Jún 13, 2019 /
 
Igen az abszorpciós gépekben a kazán felfűti az ammóniát ami bekerül az elpárologtatóba ott "elpárolog" majd a hátul lévő fekete csövekben kondenzálódik . A kompresszoros gépekben
ugyanez a dolog nyomás hatására történik meg . A kompresszor a beszívott gázt nagy nyomáson belepréseli a kondenzátorba aminek a másik végén "fojtás" adagolóelem van (vagy kapilláris cső vagy mechanikus-elektronikus adagoló) ezért itt nyomás növekedés és hőelvonás a kondenzátor
lehűl (vagy a helyiség levegője hűti vagy ventilátor ) ezért itt folyadék állapotba kerül a hűtőközeg . Innen az elpárologtatóba "spiccel" a folyadék ahol kitágul (lecsökken a nyomása) és elpárolog ami ugye hőelvonással (lehűléssel) jár . majd innen az elpárolgott gáz visszakerül a kiindulási helyzetébe a kompresszor szívó oldalára ....
(#) Greko válasza Patópali hozzászólására (») Jún 13, 2019 /
 
Igen, elektomosan hűt.
(#) Greko válasza Greko hozzászólására (») Jún 13, 2019 /
 
Ezt eddig sikerült kideríteni a különböző fórumokon, de hogy jön ide a kompresszoros hűtés? Vagy valamit félreértek? Az abszorpciós hűtő elektromos árammal hűt, gázzal (palackról) nem.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2019
(#) kaqkk válasza Greko hozzászólására (») Jún 14, 2019 /
 
Ha az első hozzászólásban ilyen érthetően leírod már régen tudnád hogy a kazánt kell szétszedni és megnézni a lángterelőt (vagy szétégett vagy elmozdult )nem jó irányba tereli a hőt nem azt fűt amit kellene ... De az sem baj ha van gázszerelő ismerősöd és segítséget kérsz tőle .
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2019
(#) Greko válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 14, 2019 /
 
Nem igazán tudom, hogy mit írtam másképp az elején , de azért köszönöm a segítséget, inkább szerelőre bízom a dolgot.
(#) fang lee hozzászólása Jún 14, 2019 / 1
 
Nos mivel nekem is van ilyenem ismerem a lelki világukat. A legnagyobb problémájuk a korrózió, belül. Úgyhogy úgy kell a nyári üzemre életre kelteni, hogy mikor hosszú pihenő után előveszed irgalmatlanul meg kell rázni, forgatni, mintha habosítani akarnád a belét, hogy az ammónia jól összekeveredjen belül. Ha utánna elektromosan fűt és hűt, az jó. Ha elektromosan hűt, akkor gázrol is kell. Ha gázrol nem hűt akkor nem is fűt. Vagy nem eléggé. Ilyenkor meg kell vizsgálni a gázégőt. Szép kék öngyújtószerű lángnak kell lennie. Előfordul, hogy otthoni beüzemeléskor még jó de kint a vízparton nem akar hűteni. Elöször is nem szeretik a napot. Szigoruan árnyékba kell rakni. Aztán ha nem akar hűteni óvatosan billegtetni kell minden irányba, mert elíöőfordul, hogy folyadék dugó alakul ki a csőkanyarulatokban a szállításkor. Aztán ha egyszer beindul általában onnan már nincs vele probléma.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Patópali válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 17, 2019 /
 
Szia!
Köszönöm válaszod!
Üdv.
(#) pittyu2 válasza Patópali hozzászólására (») Júl 5, 2019 /
 
Hali . nincs ott külön gáz meg villany kör-van egy kazán , amit mindegy mivel hevítessz fel.
Annak a kazánnak egy jól fókuszálható parabola tükörrendszer is adhatna hőt.
Ha felfűt a kazán de nem hűt , jöhet a fejre állítás és gumikalapáccsal meg dorgálás.
A leg lényegesebb hogy nagyon vízszint érzékeny a hűtő.
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Még valami.Ha gázzal van valamennyi kis kéményhő, akkor még az lehet , hogy rossz a hőfok szabályzó.Tehát van őrláng de az kevés a hűtéshez.
(#) bole hozzászólása Okt 10, 2019 /
 
Sziasztok!Van egy 20L körüli hűtő IGLO0 SPACEMATE MÁRKANEVŰ más adat nem látni!Egyszer csak nem hűtött tovább!Szétszedtem a tetején van egy kis elektronika amiről két szál vezeték bemegy a hűtő tetejére szerelt hűtőborda alá ami zárt nem tudni mi van ott de folyadék vagy más anyag nincs a hűtőbe mint a többi abszorpciós hűtőbe!Még amit leírtam azon kívül egy kis ventilátor van keringetés céljából, mármint a hideg levegő miatt!Kérdésem mi lehet a hűtőborda alatt milyen elektronikai alkatrész amitől hűt ? köszi a válaszok talán valaki látott ilyen hűtőt!
(#) Tomi111 válasza bole hozzászólására (») Okt 10, 2019 /
 
Szia! Egy ilyen alkatrész: Peltier modul. Ennek, ha áramot adsz, egyik oldala hűt, a másik fűt. Két hűtőborda közé kell szorítani. Áramot kap? Ventilátor megy? Ha igen, akkor ez a cella lehet rossz. Szedd szét, hogy mekkora méretű van benne(gondolom 12V-os), a teljesítménye meg talán rá van írva a dobozra.
(#) BoomRobi hozzászólása Júl 25, 2021 /
 
Segítsetek légyszives! Adott egy abszorciós hűtő gázról megy 3napja. Egyszer csak a kéményen elég büdös szagot ereszt és kormol is! Fúvókát kitakarítottam láng van csak nem tudom hogy a hűtőbordáknak menyire kell melegnek lennie? Max az 5 ös fokozat most 3 on megy.
(#) pucuka válasza BoomRobi hozzászólására (») Júl 25, 2021 /
 
Az abszorciós hűtőknek nagy melegben minden bajuk szokott lenni. Ezen lehet segíteni némileg, ha ventillátorral "hűtöd" a hűtőspirált.
Ezek szakaszos üzemmódra vannak tervezve, de nagy melegben állandóan járnak, és lehet, hogy a folyamatos fűtőláng valamilyen műanyag részt túlhevített.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem