Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magas nyomású tisztító működése, javítása
Lapozás: OK   5 / 8
(#) witi válasza mj620 hozzászólására (») Aug 17, 2019 / 1
 
Hali!
Kellene egy kép a gépről, vagy pontosabb típusjelölés...Ha EZ az, akkor ebben csak nyomáskapcsoló van, meg a mosószer adagoló.Mit értesz pulzálás alatt? Húzod a ravaszt, és ki-be kapcsol a gép vagy nem egyenletes a szállítás?Ha az első akkor már leírtam ITT (amit ronin 75 kolléga plagizált ), a második esetben valamelyik nyomószelep nem zár le a három közül.Ha ez van akkor gáz, mert a szelepek a lehegesztett hengerfejben vannak: ITT 4-es alkatrész.
Majdnem lemaradt: ebben nincs nyomástartó szelep.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2019
(#) mj620 válasza witi hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Szia.
A tipusa a gépnek 2.110 .
Igen ,ki be kapcsol!
Linkelelek egy videót ,valami olyasmi mint annak az elején amit csinál!
https://youtu.be/VWPHQNRkT3A
(#) mj620 válasza mj620 hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Vízkőoldóba nem tettem bele mert szerintem nem vízköves,átlátok rajta simán!
(#) witi válasza mj620 hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Hali!
Pedig egy próbát megérne...először én sem akartam elhinni.Nem az a lényeg hogy átláss rajta, hanem hogy meglegyen a gyári keresztmetszet.Mivel a vízkő beszűkíti a pisztoly végét, a rendszerben a nyomás növekedése pont eléri a kikapcsolási értéket,ezért lekapcsol.Itt a géped robbantott ábrája is, ha rákattintasz:"Select an exploded diagram for your pressure washer"
Ezen sincs nyomástartó szelep, csak nyomáskapcsoló...
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2019
(#) mj620 válasza witi hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Épp szét akartam már szedni ,de mondom előtte le próbálom megint,és jó
Előtte az eresztő slagot megszögeltem" meg a pisztoly végén lévő fúvókát ki akartam tekerni de nem jött. Valószinű az volt dzsuvás mert a slag eresztett régebben is. Köszönöm a segítséget !
(#) siske30 hozzászólása Aug 30, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!

Egy régi (1994) Karcher 615 magasnyomású mosót szeretnék felújítani (tömítés, stb. csere) .
Régen volt hozzá felújító készlet , de most nem találok konkrétan ehhez a típushoz.

Van valakinek infó esetleg rajz erről a régi típusról , lehet hozzá valahonnan , esetleg más típussal megegyezik ?
Hol érdemes megkérdezni?

köszi.
(#) Smith81 hozzászólása Szept 28, 2019 /
 
Sziasztok,

Adott egy waschboy VIP mosó.
Annovi reverberi AR610 néven is ismert, de a makita HW131 is ugyanez.
Azt műveli,hogy mosás közben 2-5 másodpercenként leeseik a nyomás.
Szetszedtem kitakarítottam a vízkőtől, mind a 6 szelep épp es nyit zár, a nagynyomású szimering jónak tűnik, dugattyúk épek.
Uh vagy mas a baj vagy mégis ezek közül nem okés valami.
Van valakinek ötlete?
Köszi,
Péter
(#) DoctorNeelix hozzászólása Okt 1, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy Karcher 207 1.320-453-as magasnyomású mosóm (igen régi, a képen látható típus), a witi által linkelt géphez nagyon hasonló a motorja.
Ehhez a robbantott ábra szerint 1l olajat ír, annyi viszont biztos nem volt benne.

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi olaj kell bele.

Az enyém is pulzálva működik, ami annyit tesz, hogy fej nélkül szépen jön a víz a motor egyenletesen jár, feltéve a fejet, pulzáló hangja lesz és a víz is pulzálva jön.
Szétszedtem, teljesen ki akarom tisztítani utána összerakom és meglátom mi lesz.

A válaszokat köszönöm.

Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2019
(#) schreinergy hozzászólása Nov 5, 2019 /
 
Sziasztok! Valaki hozzáértőtől szorulnék segítségre és kérném is a segítségét... Egy Karcher 2.012 gépről van szó, hibajelenség: motor ("üresen ordítva") működik, víz semmi nem jön. Ez használat közben történt: használtam, letettem amikor újra kézbevettem kakukk (szóval az 1 perce még működött jelenség). A kérdésem csak annyi lenne, h érdemes-e ezeket javíttatni v sem. A gép van vagy 10 éves, de egyáltalán nem volt agyonhasználva.
Az is nagy segítség lenne, ha megmondanátok, h Érd/Budakeszi közelében hova érdemes vinnem javíttatni, már ha érdemes...
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv: gyula
(#) Lajesz68 hozzászólása Márc 3, 2020 /
 
Sziasztok.
Arra lennék kíváncsi, hogy sterimob furott kutrol is üzemel ha van a kuthoz szivattyú?
(#) qqcska hozzászólása Ápr 20, 2020 /
 
Sziasztok. A vasas kutviz árt a nagynyomasu mosonak? Ismerosome elromlott es azt mondtak hogy a vasas viz okozta. Emiatt en csak emiatt csinalnek egy kiallast a hazbol.
De nem talalok rola rola infot a neten, hogy biztos e a vasas kutviz az oka.
Homok nincs a vizben az biztos
(#) Ronin válasza qqcska hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /
 
Persze hogy árt, de ha teszel elé valami jobbfajta szűrőt, éppen kútvízről is lehet használni néha.
(#) fulopot hozzászólása Máj 4, 2020 /
 
Sziasztok, segítségeteket kérem. Műszaki létemre hozzá merek nyúlni a géphez, de ez kifogott rajtam, és a javításából vehetnék 1-2 gépet ami nem karcher. A robbantott rajzot levadásztam, megfelelően van összerakva, de nem úgy működik, ahogy elvárható lenne.
Adott egy Karcher K 5.530 T400 Special Edition 1.181-114.0 nagynyomású tisztítógép.
A gép áram és víz csatlakoztatása után bekapcsolva elindul, feltermeli a nyomást és megáll, ezután tartja a nyomást a használatig (nincs nyomásvesztesség). A turbó fejjel és a térkőmosóval tökéletesen, egyenletesen, nagy nyomással megy, de keverőszár csatlakoztatásával nem épül fel a nyomás, ha kioldom a pisztolyt csak azt a nyomást engedi el, amit előtte feltermelt, a motor csak halkan elindul, de nem adja azt a hangot, mint mikor nagy nyomást állítana elő, a keverőszár úgy megy mintha csak adagolná a vegyszert és a vizet, az anyagot fel is szívja, de nem lehet vele nyomást létrehozni max. állásba fordítva sem. A gépben nincs 5 üzemóra, mindig fagymentesítve lett leeresztéssel és fagyállóval, állásában hibásodott meg. Tömítések , járatok, belső és külső szűrő tiszta, pumpa szelepei nyomás próbálva lettek egyesével. Keverőszár is tisztítva lett, és másik keverőszárral is próbálva lett, hiba ugyanaz, csak keverőszárral. Ha leveszem a fejeket, és üresen menne csak pisztollyal a hiba ua. felépül a nyomás, de ha kioldom, akkor csak üresen megy a motor. Legapróbb darabokra szedtem, nem látok semmi hibát, törést, kopás, vízkövet, vagy 3 -szor szétszedtem, egyedül a bypass szelepet nem szedtem darabokra, csak szemrevételeztem, de nem látni semmit. Mikor a hiba jelentkezik nem látszik, hogy visszadolgozna a pumpa a vízhálózatra, ezt is kizártam.
Ha valaki találkozott ezzel a hibával, és tudja a megoldást, kérem jelezze. Köszönöm előre is. Lassan szervizbe kell küldenem, de amennyit kérnek érte azért egy új kisgépet is vehetnék 3 év garanciával másik márkát.
(#) Ujfalusi Gergő hozzászólása Máj 9, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy Karcher 390 m mosom, olyanproblémával küzdök hogy nem kapcsol ki a moso ha nem nyomom a pisztolyt! Nem is nyom olyan barral amilyen kellene lennie! Segitséget előre is köszönöm!
(#) Matuka1968 hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Sziasztok,

Ezt keresném bontottan.
K2 Karcher-be való.
Újonnan horror....

Köszönöm előre is.

2.jpg
    
(#) téglarium válasza Matuka1968 hozzászólására (») Máj 14, 2020 / 1
 
A makita vízszűrője ugyan az a menet méret, csak kisebb benne a szűrő,sűrübben kell mosni, viszont 6-800ft.
(#) téglarium hozzászólása Máj 15, 2020 /
 
Üdv mindenki.Tudna valaki segíteni?A lányomnak van egy k5,5-öse amit időnként használok.Közben vettem egy használt 720mx-et.jól működik,de nem érzem hogy sokkal erősebb lenne mint az 5-ös.A pisztolyon 80bárt mutat a műszer.nem tudom hogy mennyire pontos a műszer kevés vagy elég a 80 bár,és nincs infóm mennyinek kéne lennie az üzemi nyomásnak.Közben kiváncsiságból szétszedtem.Ha már szét van szedve érdemes kicserélni a 3 gumi gyűrűt, vagy korrekt a mért 80bár, haggyam benne.Jól tudom hogy karmantyúnak hívják? ha alkatrész kell jó a jó a márka szervíz vagy van olcsóbb verzió. A másik kérdés hogy amihez használom kis felületen kell nagy nyomásmert sok erősen szennyezett 8-10cm átmérőjű köröket kell tisztítanom amihez csak a forgófej jó nekem.Az 5-ös forgófeje jó lenne,gondoltam ha erősebb gépet veszek jobban tisztít de 720-as feje úgy tűnik több vízzel és nagyobb felületen tisztít,ami nekem nem előny mert kis felületen kelenne nagyobb nyomás.Van olyan javítható fejes műanyag vagy ipari fej aminek kicsi a szórás képe?Az 5-ösé jó lenne csak 3 hónap után bedöglött és nem lehet javítani, valami masszívabb verzió kellene, kis átmérőjű vízsugárral. vannak a karchernél olcsóbbforgófejek van valakinek tapasztalata róla.Ha egyszerűbb telefonon megbeszélni szívesen felhívlak ha kapok egy számot,vagy az enyém 06-20xxxxx Vámos Tamás.Köszi

Sosem írj fórumba telefonszámot - főleg a saját érdekedben!
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) téglarium válasza téglarium hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Bocs.most néztem kinagyítva a képet az enyémnek mind a két vége menetes.egyébként nekem azt mondták,hogy ha hálózati vízről megy nem kell külön vízszűrő,csak kút ,és eső vízhez. lehet hogy ki lehet váltani szűrő nélküli cső csonkra.B verzió hogy veszel használt hibásat 3,4-5 ezer ft-ért szoktak lenni.és kiszeded abból.
(#) golem hozzászólása Júl 1, 2020 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy Kärcher k 2.980 sterimom szét szedtem fel újítás miatt ki folyt egy kevéske olaj belőle.
Kérdés milyen olajjal tudom helyettesíteni és menyi kel bele?
(#) laacika hozzászólása Aug 8, 2020 /
 
Sziasztok.
Nem épp aktiv ez a fórum de beírok hátha.
Elkezdett folyni az olaj a Bosch magasnyomásúmból,ez aztbjelenti hogy hamarosan kuka?
Vagy lehetséges hogy egy tömítéscsere megoldja ha szétszedem?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2020
(#) Massawa válasza laacika hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
A kärcherben az olaj a motor meg a pumpa között van, igy általában a tömités rossz, vagy ami egyes vackok tipushibája a motor fémböl van a pumpa meg müanyagbol, igy nyilvánvalo másképp tágulnak a melegre és teszik tönkre a tömitéseket.
(#) Massawa válasza golem hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Az olaj csak a bütyköstengelyt keni, szerintem bármilyen motorolaj jo bele. Azt látod, hogy kb mennyi kell a mechanizmushoz.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2020
(#) laacika válasza Massawa hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Szia.
Köszönöm,nekem Bosch van.
Teszek fel egy képet,egyenlőre csak a birkolatot szedtem le mert nem tudom hogy hogyan tovább.
Kis nyilásokat látok,szerintem ott nyomta az olajat.
Véleményem szerint ha tovább szedem akkor belül biztos lesz tömítés vagy szimering ahol kinyomhatta az olajat,és ezeken a nyilásokon ki tudta verni az olajat.
(#) Massawa válasza laacika hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Igen abban a kamrában van a bütykös tengely és ott az olaj. Nem ismerem annyira a Boscht de valoszinü, hogy ott van a motor meg a pumpa között egy szivattyu. Lehet, hoyg a tömitéśment tönkre. Mást innen nehéz mondani.
Esetleg ellenörizd a négy csavart nem lazultak-e meg. Annak a nyilásnak nem tudom mi a funkcioja ( lehet, hogy egy csavarhuzoval ott lehet szét fesziteni a motort a pumpátol). Az olaj egészen biztosan zárt térben van, azaz nincs olyan hely ahol kijöhet.
(#) laacika válasza Massawa hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
https://youtu.be/UiMjh6t9ex8
Hát egyenlőre ennyi.
Én alkatrészt illetve szimeringet nem találltam bele,lehet ennek is kuka lesz a sorsa
(#) laacika válasza laacika hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Ja a tipust elfelejtettem.
Bosch Aquatak 100 plussz.
(#) Massawa válasza laacika hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Sajnos ezekkel a gépekkel gyakran ez az egyetlén megoldás. Az én Kärcherem is a kukában kötött - bármilyen alkatrész beszerzése vagy cseréje drágább mint az egész uj gép. Igy szétszedtem a régit, ami jo eltettem a többi meg kuka. Majd veszek egy ujat.....
Az esetedben lehet, hogy szimmeringet lehet jobb csapágyboltban kapni ( kikerülve a Bosch agymenését). Mérd le és keress.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
(#) laacika válasza Massawa hozzászólására (») Aug 21, 2020 /
 
Hát sajnos ennek is ez lett a sorsa,hiába raktam össze új O gyűrűvel meg szimeringekkel,az olaj folyás megszünt viszont a nyomás kb az 1/3-a lett,még 2x szétszedtem és ugyan az.
Kuka.
Egyébként számoltam és kb 20 óra üzemidő volt benne.
(#) Massawa válasza laacika hozzászólására (») Aug 22, 2020 /
 
Sajnálom, de sajnos sok mai gép ilyen, javithatatlan. És ilyen gépekre akar a politika 5-10-éves javithatoságot kényszeriteni. ( csak fogja azt megfizetni?)
( Ma ugyanigy jársz a hütövel, a fözölappal söt szinte minden konyhai berendezéssel. Nekünk az egyiken 3 év után csak az ajtot kiemelö légrugo ment tönkre. Természetesen "speciális" kivitel, 2 cm rövidebb, mint a hasonlo tömeggyártott olcso 5 collos légrugok. A gyári javitás munkával együtt pontosan annyiba került volna, mint az uj berendezés. )
(#) laacika válasza Massawa hozzászólására (») Aug 22, 2020 /
 
Igen,borzasztóak a ma gyártott dolgok.
A légrugó a sütőben volt?
Minden agyon van bonyolítva egy részt hogy a mai igényeket kiszolgálják,más részt pedig úgy gondolom hogy valami újjal álljon elő egy egy gyártó.
A pár hónapja vásárolt hűtőről pl a fogantyú szakadt/tört le,pedig nem rángattuk.Egyszerű oka van,a barmok az erős ajtómágnes mellé egy olyan ives nyitó fogantyút tett ami a kanyarban ki van könnyitve,mintha direkt kivett volna anyagot hogy minnél hamarabb törjön el.
Könyörgöm,nem lett volna elég betervezni a motorjára az elavulást,az az hogy mondjuk 3-5 év után menjen tönkre?(régi Zanussi 30 évet ment!)
De addig legalább nyitogatni lehetne az újat még megy!!
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem