Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha ennyire egyszerű, akkor 5mm-es plexibe légy szíves fúrass a géppel 500 lukat 0,7mm-es fúróval úgy, hogy hibátlan legyen a be és kimeneti nyílás és ne törjön, kopjon a maró, ne ragadjon bele az anyagba. Én megcsináltam, de más nem vállalta be, annyi buktatója van.
Tudtok ajánlani olyan CNC marós céget (cégeket), aki rendelkezik legalább 4-5-10... CNC megmunkáló központtal, nem nyaral, és gépkezelőjük is van munkát vállalni? (60-80 különböző típusú, 1-20 db-os mennyiség)
Kicsit több lett a munka, mint amit saját 3 tengelyes VMC-nken el tudnánk végezni, kellene egy kis párhuzamosítás. (privát üzenetben is jó a kontakt) Köszi előre is
Hűteni kell, ezt még otthon is tudom
. Tompa, nagy szögű keményfém fúró kell, nyákfúró tökéletes. Sokszor olcsóbb policarbonátból az ilyen.
Sziasztok.
Androidos alkalmazást keresek, amivel "long exposure" videót/képet tudok készíteni, korlátlan időben. Konkrétan a robotporszívómra raktam egy LED-es lámpát, és az útvonalát szeretném rögzíteni. Egy program szuperül működik, de csak 300mp a rögzítési idő. Mellékelem a képet, amit készített. A program neve Long Exposure Camera, fizetőset nem találtam a play áruházban... Sajnos nincs "rendes" fényképezőgépen, amin a rekeszidőt végtelenre tudnám állítani, de ehhez a feladathoz talán nem is kell. Próbálgattam más alkalmazásokat is, de eddig egyik se tudta ezt "fény követés" módot (LightTrace). Felrakok egy képet, amit más készített (sárgás). Köszi. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
Mivel, hogyan? Nem csak a hűtés a feladat, hanem a forgács eltávolítás és a forgács által felszívott folyadék, a rögzítések , amiket nem oldhat a folyadék, a tálca elkészítése, ami a folyadékot felfogja stb, stb, stb. Egyik hozza a másikat. Majd egyszer próbáld ki és rájössz, hogy amit eddig felsoroltunk az az egésznek mindössze a töredéke tudásban. Nem a G-kód a nagy mutatvány, hogy fejben legyen, hanem az, hogy képes legyél CAM-módra gondolkodni. Szerszám biztonságos magasságok, tűrések, sorrendek....
Tálca? Minek? Egész gépem egy nagy tálca. Változtatható nyomású hűtőfolyadék szivattyúval. Megbocsáss, de a masinámat én állítottam helyre. Valamennyit , épp annyit amennyit kell értek hozzá. Ez a gondolkodást meg nem értem, általában tudom mit csináltatok a CAM mmal, pár év gyakorlatom van benne. De pont a masiná képes cam nélkül is fúrkálni, persze ismeretlen a furathelyzet. Megfogás? Elég vicces, egy lapot kell megfogni
. Legrosszabb eseten is vákuum, szivattyúnak ideiglenesen megteszi a nedves porszívó. Bár lehet satu is fogja. Egy lapnál azért bonyolultabbakat szoktam csinálni.
Meg olyan gép is kell ami tudja a 0.7-es fúrónak megadni a kellő fordulatot, főleg ha az keményfém.
Szia! Szerintem ez telefonfüggő is, mert például a lányom telójában alapból van ilyen funkció. Illetve van fotós barátom, aki hülyére hackelte a Canon gépét, mondván - úgyis Linux van rajta - így ő tud ilyeneket készíteni ezzel a géppel, mutatott pár fotót. Ha gondolod privátban keress meg, megadom az elérhetőségét, ő biztos ismer pár módszert. Igaz nem könnyű figura, szeret beszélni...
Nem kell olyan messzire menni a Canon-hoz... Csak meg kell nézni miféle és, hogy szerepel-e a típus a CHDK listáján, mint kompatibilis modell
Nekem ezért van pár Canon a560 gépem, hogy timelapse felvételeket csináljak velük.
Köszi.
Inkább programfüggő. Találtam is egy jót, a neve LightTraceArtist , ezzel lehet az éjszakai sötétben a fénnyel rajzolni. Most nem volt szerencsém, a robot kihagyott egy részt, de az asztal minden lába körül alaposan feltakarított. Holnap biztosan a kihagyott részen is át fog menni De legalább következetesen mozog.A másik robotom a véletlenszerű elvét követi Kicsit kaotikus Régi modell szegényke. A kép azért ilyen rossz, mert elszaladtam a kamera előtt fehér pólóban. Már csak ki kell találnom, hogyan rögzítem fel a telefont a plafonra, hogy az egész nappali rajta legyen a képen... A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2019
Nem a gyertya tehet róla hogy a felhasználója éppenséggel nincs agyilag a helyzet magaslatán.
Gyertyákkal foglalkozom öntöm és formálom.
Ez olyan mint amikor a fegyver öl, a fegyver gonosz, nem a képlethez kell az ember.
Üdv! Gondolkozok régebbi mobilt venni, néha néha használni. Megtudná valaki mondani hogy pl egy N8210 es működne még 20-as frekvencián? Illetve milyen régebbi mobilok működnének még ma is? Kilencvenes évek vége kétezres évek elejei mobilokra gondolok. A másik hogy nano sim kártyával mini sim átalakitoval működnének?
Nem tudom időben milyen régre mennél vissza.
Anyósom egy független Nokia C2-1 használ 30 hálózaton, Jáccós telefonom egy Alcatel OT 565 (2005-ből) 70 szolgáltatóval ![]() Mindkét telefon tudja az alapszolgáltatásokat . ( sőt a Nokia már ismeri a FB-t is )
20-as frekvencia nincs. Van (perpillanat):
GSM 900, 1800 UMTS 900, 2100 LTE 800, 1800, 2600 A telefon valószínűleg az első kettőt ismeri. Ha a szolgáltató "ad térerőt" a frekvencián, akkor működni fog. Főleg a GSM 900-as sáv ma is él, lévén ezzel a legkönnyebb lefedni területeket, telefonáláshoz pedig bőven elég.
Rossz a hasonlat. A fegyver gyilkolásra lett létrehozva.
De például egy zöldségszeletelő kés már nem azért gyártottak le hogy gyilkoljanak vele. Mégis megteszik. Ilyen a gyertya is. Ha valami agyilag megrogyott emberke használja lást fent hogy elfelejtette vagy direkt begyújtva a fába az nem a gyertya hibája. Ő csak tette a dolgát ég éget amire lett tervezve. Csak a felhasználása miatt került olyan helyzetbe amiben van.
A C2-1 már túl fiatal lenne
Időben úgy 1999-2004 ig mennék vissza nagyjából.
Mármint úgy értettem hogy azok a frekvenciák amiket a Telenor szolgáltató még támogat. Az Ericsson Ga628 pl Telenor alatt már nem működik, a frekvencia sávja GSM 900.
Nekem van működő Siemens M55 és S55 telefonom is. 2003 a megjelenés éve...
Ez van amikor az ember nem tud aludni és hódol a szenvedélyének.
Cserébe hulla fáradt vagyok fél 3 után kerültem ágyba.
Az utolsót süteménynek néztem
Igen mignon forma és az a lényeg hogy nagyon hasonlít rá.
Orgona illatú. A megrendelő kérésére. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2019
Egészen pontosan mignon sütemény. Ezentúl nem merek ilyet enni, csak ha biztosan nincs kanóca.
Valaki lécci üzenje meg sinko81-nek privátban hogy nem tudok válaszolni a privátjára mert a rendszer nem engedi. Vagy letiltott véletlenül vagy valami rendszer hiba van.
Most ne sértődj meg nem rosszból de ilyeneket lehet kapni a 100ft-os boltokba is.
Például ilyeneket vagy ilyen faragott gyertyáknak látom értelmét amit 100% kézzel csinálnak és nem formába öntik. Van egy ismerősöm aki kézműves gyertyákat készít és az teljesen egyedi, bármit megformázz gyertyából amit csak szeretnék.
Szerintem ebben ne azt nézd mennyiért veheted meg hanem hogy valaki keze által készült nem egy présszerszámban egy gyárban.
Sokan pl. egy párszáz forintos ebuy-os modult megépítenek otthon lehet a sokszorosa árán, de azt mégis ők csinálták, és igazából ez a hobbi lényege, hogy örömöd leld abban amit csináld ne csak a pénzt lásd benne.
Idézet: „igazából ez a hobbi lényege, hogy örömöd leld abban amit csináld ne csak a pénzt lásd benne.” Ebben igazad van de nála ez nem csak hobby,ő ebből pénzt szeretne keresni, sajnos ezek már kihalófélben vannak. Hobbynak szép de másra sajnos nem jó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nekem ezért van pár Canon a560 gépem, hogy timelapse felvételeket csináljak velük.
Kicsit kaotikus
Már csak ki kell találnom, hogyan rögzítem fel a telefont a plafonra, hogy az egész nappali rajta legyen a képen...