Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC motorvezérlés
 
Témaindító: rozsda, idő: Máj 3, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 86
(#) Emberke válasza ferci hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Köszönöm a választ.
Valaki írta hogy van dc motor vezérlés topik. Azért is írtam ide. Mert végülis konkrét válasz nem jött. De így már kicsit közelebb vagyok. Igen azt észrevettem hogy a terhelés nagyon befolyásolja a szabályzót.
(#) Emberke válasza Peter65 hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Igen így van kötve. Szaggató utána pedig a dióda híd. Viszont dióda híddal rosszabb volt a helyzet. Így egy +/- ágat csináltam kondival. Valamiért így kevésbé érzékeny. Kisebb fordulaton tud indulni. De mivel nekem esztergában van ez a motor, kell a szinte nulla fordulat (menet vágás, menet fúrás stb.). Nekem ez a motor van:
Motor
Az a gond hogy a gyári szabályzó áramkör teljesen behalt. Próbálkoztam fúrógép szabályzóval is. Azzal szuper lenne. 0-100 %-ig megy a fordulat. Na de egy kézzel szabályzok, egyel meg esztergálok? Kicsit nevetséges lenne.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2019
(#) Chipmunk1960 válasza Emberke hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Szia, Legtökéletesebb megoldás, ami a futópadokban van PWM vezérlés. Van olyan topic is. Egy olyat kellene lemásolni. Ott megoldható gyakorlatilag a 0-tól való indulás is. Azok a motorok 180V Dc/ 1,5-2 Le sek, de ott már 4500-at pörög. Egy 555-el már megoldható, ha terhelésfüggő, akkor egy visszacsatolás kell a tengelyről, ami figyeli a fordulatszámot, s rászabályoz a PWM-re.
(#) Emberke válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Hű. Ez kicsit sok infó számomra. Annyira nem vagyok benne az elektronikában. De egyébként ilyen megoldás nekem is eszembe jutott. Na meg még egy pár dolog. Porszívó szabályzó, mert ott már van teljesítmény. Köszönöm.
(#) pucuka válasza Emberke hozzászólására (») Szept 27, 2019 / 1
 
Akkor nézz utána a féligvezérelt egyenirányítónak. Ez valamivel egyszerűbb, mint PWM -et készíteni. Ehhez nem feltétlen kell kondenzátort alkalmazni, de a kondenzátor feszültségét az előforduló legnagyobb csúcsfeszültségre kell méretezni. Ha 230 V -al manipulálsz, akkor min 350 V -os kondikat használj, akkor is, ha csak épp 60 V az átlagfeszültség.
(#) Chipmunk1960 válasza Emberke hozzászólására (») Szept 28, 2019 / 1
 
A "Recycling" -ben biztosan találsz szabályozós porszívót, általában a motorját égetik le, mert nem takarítják azt be tudod építeni egyszerűen, csak a potit kell kivezetni az eszterga előlapra. Ja, és a Greatz az után is kell.
(#) Emberke válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Hol találom azt a Recycling-et? Az valami szervíz esetleg?
Köszönöm.
(#) lóri válasza Emberke hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Valami hulladékudvar lehet.
(#) Emberke válasza lóri hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Igen megtaláltam. Inter metál kft. Rákospalota. Szerdán úgyis megyek Pestre és benézek. Most addig pihen az eszterga mert megint megállt az elektronika. Egyébként már kicsit kezd elegem lenni ebből az esztergából mert ha az elektronika jó akkor a mechanizmus nem (rázkódik barázdás a felület, még simításnál is) ha a mechanizmus jó akkor az elektronika nem. Nem tudom ki a gyártója ennek az expert gépnek, de nagyon gagyi. Főorsó hajtásban műanyag fogaskerék. Csavarok folyamatosan fellazulnak. Pedig neten rengeteg videót néztem róla és akkor úgy voltam vele hogy amire nekem kell, arra jó. Na mindegy. Sztem csak a darabjai lesznek jók valamire.
(#) Chipmunk1960 válasza Emberke hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Valószínű kínai. Én is nézegettem padokat, de nem tudnám kihasználni, még egy féktárcsa sem fér rá. A 200ezret, meg sokallom érte. A régi gépeket sokkal többre becsülöm, most sikerült szert tennem egy 3 fázisú 40 éves köszörűre. A 6 vezeték lógott ki belőle, bekötöttem 240V-ra semmi baja, tökéletesen megy teszi a dolgát, kikapcs után mér forog zajtalanul pár percig...
(#) Emberke válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Most egy Hyundai HYD-500C-t néztem ki. Nincs benne motor vezérlés. Több fokozatú mechanikus váltó, fém fogaskerekek. Szal ezzel már valószínű jobban járnék.
(#) Chipmunk1960 válasza Emberke hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
Hát biztosan! Rákerestem, jól néz ki! Az árukeresőn 2017 -ben 260eFt volt az ára, idén kb Jan -tól keményen tartja a 337 ezres árát..... Ez nagyon király! Felső-maróval egyben! A fúrógépem is még 30 éves Makita fémházas sebváltóval, 1000W a 12-es fúrószárat eltörtem vele. Az újakban csapágyfészek sincsen a fő tokmány-csapágynak sem pár lyuk után már lóg a tokmány, mint bíróné... Fúrás közben annyira beremeg, hogy sorra tördeli a kisebb fúrókat. DE ua a helyzet a rezgőcsiszolóval, stb. A 2 fél műanyag ház közé csak beszorítják a csapágyat, amiből már gyárilag kispórolják a zsírt.
(#) szsrobert válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Megis megveszik a madarak.
(#) Chipmunk1960 válasza szsrobert hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Az ipari, Milwaukee, Mac, etc, meg eszméletlen drága.
(#) Emberke válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Igen ez mind így van ahogy leírtad. Az előtoló fogaskerekek műanyagból készültek, a főorsóról úgy kapja meg a hajtást az előtolás hogy az egyik oldalon az acél tengely egy 4 mm falvastagságú alumínium házban van, a másik oldalon egy kb 18 mm-es házban ami sima öntvény. Ezt mindkét oldalon átalakítottam csapágyasra, így most az a része jó. Viszont tegnap meg elszakadt a fogas szíj. Még csak hasonlót sem találok a neten. Hatalmas erő megy a főorsóra egy 1,7 mm-es szíjjal. Nem tudom ki tervezte ezt. De az még nem látott esztergát. Többet állt a gép javítás alatt mint munkával eltöltött idővel. Mindig kellett valamit rajta javítanom vagy átalakítanom. Hatalmasat csalódtam ebben a gépben.
(#) Emberke válasza szsrobert hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Sajnos meg, mert csak szuper videók vannak róla a neten. De kritikát nem találtam sehol.
(#) Chipmunk1960 válasza Emberke hozzászólására (») Okt 10, 2019 /
 
Talán próbáld meg itt. Futópadokhoz szoktam rendelni, de azok koránt sem szakadnak olyan könnyen.
(#) Emberke válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 10, 2019 /
 
Köszönöm szépen!
(#) slaszlo96 hozzászólása Dec 8, 2019 /
 
Sziasztok!

Nem sokat értek az elektronikához. Egy 3 voltos dc motort szeretnék lekapcsolni ha valami megakadályozza hogy pörögni tudjon, túlterhelődne. Nem szeretném hogy leégjen. Ehhez egyszerű áramkörhöz szeretnék segítséget kérni, Próbapanelen összekötöm.

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2019
(#) proli007 válasza slaszlo96 hozzászólására (») Dec 8, 2019 / 1
 
Hello! Ebben az esetben legcélszerűbb, ha sorba kötsz vele egy ilyen PTC biztosítékot. Túlterhelésre lecsökkenti az áramot, és ha lehűlt (mert kikapcsoltad), újból lehet terhelni. Persze megfelelő értékűt kell választani a motoráram ismeretében..
(#) sargarigo hozzászólása Márc 10, 2020 /
 
Sziasztok!

Van egy RC autóm, amit újraépítettem, így most már okosabb, erősebb, készen áll, hogy robotváz legyen. Majdnem.
Sajnos a megnövelt teljesítményt már nem bírja a fogaskerék áttétel. Egy kövérebb gázadásra elkezd recsegni. Márpedig nyomaték az most már van benne (4S1P pakkot tettem rá).
Szóval arra gondoltam, hogy egy szabályozható áramhatároló megoldhatná ezt a problémát, és akkor nyugodtan padlózhatnám neki a gázt.
Tudtok ajánlani valami egyszerű és nagyszerű tranzisztoros áramkorlátot? Mindenképpen hardveresben gondolkodom, mert az arduinó nem hiszem hogy valós időben tudná követni az áramlökéseket.

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
(#) Massawa válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
A lényeget kihagytad. Milyen motor van az autoban mennyi az áramfelvétel stb. Az fintosabb mint, hogy mennyi akkud van.
(#) sargarigo válasza Massawa hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Jogos.
Igazából csak következtetni tudok milyen lehet. A tekercs ellenállása 2Ω, és olyan 8A lehet a csúcs amit max kaphat. Ezt limitálnám, de próbálkozni kell, mert nem tudom mit bírnak a fogaskerekek. (a képen a vékonyabbik kék, barna vezetékek gyáriak, a motorhoz vannak méretezve, én olyan 5A-re saccolom őket)

Szerk.: Meg ahogy nézem az L298 sem tud akármekkorát.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
(#) Massawa válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Ha neked valoban L298n meghajto van benne azon van két sense kimenet és valoszinü a két tranyo mellette csakis az áramkorlátozásra van. Te valoszinü az uj akkukkal ( 4S) egy kicsit tul löttél a célon ( eredetileg talán 7V-s NiCd volt - most ennek több mint a dupláját kapja. Mérd meg a sense kimeneten mennyi feszültség van teljes terheléskor ( nem lehet több 2,3V-nál). Lehet, hogy már kipurcant a két tranyo is. Szerintem az a motor sem lesz tul hosszu életü 16 V-n. Az egész cucc 2A-t tud!!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
(#) sargarigo válasza Massawa hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Ezen a panelon csak egy stabkocka van, nincsenek sense kivezetések. Mármint az ic-n nyilván, de a panelon testelve van. A motor nem direkt kapja a tápot, hanem pwmmel. Így nagyobb a nyomaték, csak korlátozni kellene.
(#) Massawa válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Te irtad, hogy van valahol egy L298. Valahol kell lenni egy meghajtonak. A PWM-t honnan kapja?
Ha a sense lábak a földre vannak kötve akkor abban biztak, hogy az akku nem tud többet két ampernél. Meg kell szakitani a földet berakni 2 drb 0,5 Ohmos ellenállást és egy tranyos fokozatot az áram korlátozásra (blokkolni a PWM-t.). De ez mind benne van a L298 adatlapjában.
(#) sargarigo válasza Massawa hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Az l298n azon a piros panelen van amit képen is látsz! Gyári kínai h-bridge. A pwm-et egy arduinóról kapja, ami kezeli a távirányítót is, a lemerülés elleni védelmet, stb. Nem bíztak azok semmiben, csak adtak egy végfokot.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
(#) Massawa válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Egy kicsit összezüröd a dolgokat. ( ki a francot érdekel, hogy kinai a H-bridge).
1.Te irtad, hogy uj akkukat tettél a kocsiba. Mi volt benne eredetileg?
2. ki irta az Arduino kodot?
3. Ha átalakithato a kod, akkor az adatlapon irtak szerint járj el. Az Arduino egyik A lábára vezesd a sense szintet, és az szerint szabályozd a PWM-t.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
(#) sargarigo válasza Massawa hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Na jó, akkor elölről!
Van egy rc autó, amit kibeleztem, csak a motorok maradtak benne. A régi akku 10-12V-os volt benne, most pontosan nem tudom. A mostani pedig négy cellás liIon. Csináltam egy arduinós vezérlést neki, ami a h-bridge-t hajtja pwmben, meg a szervót (ami nem tartozik most ide). Ahogy húzom neki a kart, úgy adja a kraftot. Nyilván nem padlógáz satufék a cél. Ez az egész egy robot váza lesz majd ha minden igaz. A sense kivezetést nem akarom az arduinóra bízni, mert ha programhiba van (miért ne lenne), akkor nem akarom szétégetni sem a hidat, sem a motort. Ezért keresek egy hardveres áramkorlátot, ami megfogja az áramot ha bármi miatt túl sok lenne. A "túl sok", pedig próbálgatásból kell hogy kijöjjön, mert nem tudom mekkora áramot, és így nyomatékot bír el az áttétel. Ha rögtön belövöm a 2A-t, amit a bridge tud, az még lehet hogy sok a fogaskerekeknek.
(#) Massawa válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Na igy lassan eljutunk a lényeghez. Ha régebbi az auto akkor nagyon valoszinü, hogy NiCd akku volt benne, ami 7,2V és nem 10-12. Ebböl kifolyolag a motor is kb 5-6 V-s. Ebbe te most beraksz 4 cellás Litium akkut ami inkább 16 Voltot ad mint 6V-t. Azaz a motorod elöbb utobb el fog égni.
Márpedig kénytelen leszel a senset bevezetni az Arduinoba mert külsö áramkörrel aligha tudod csökkenteni a motorra kerülö feszültséget (a cél 6 V lenne azaz az akku kapacitásának a 65 %-t el kellene fütened).
Szoval itt komoly problémákba kerültél. Azt még megteheted, hogy a sensen mért feszültséggel egy egyszerü tranzisztoros fokozattal blokkolod a Hid EN bemenetét ami ha más nem is, de talán megvédi a motort meg az L298-t.
Ha megakarod védeni a cuccaidat, akkor inkább drotozd át a 4S akkut 2S-re. Az auto ugyanugy fog müködni, de nagyobb esély lesz, hogy nem ég le semmi.
Ilyen esetben elöbb számolni kell és megtervezni a dolgokat.
Következő: »»   81 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem