Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visual TFT kód Arduino-ra?
 
Témaindító: MsDw, idő: Okt 7, 2019
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) MsDw hozzászólása Okt 7, 2019 /
 
Sziasztok!

Arduinoban Mega2560 -at programozgatok hobby szinten, de most szeretnék egy komolyabb project-et létrehozni, és ebben kérném a segítségeteket.
A problémám: szeretnék érintőképernyőt és rajta elég sok információt és gombot, almenüt megjeleníteni.

Létezik valamilyen grafikus szerkesztő program ilyen célra?
A MikroE Visual TFT-je megvan, de annak a kódját át lehet vinni Arduino-ba; ha igen, hogyan?

Vagy találtam még az MS Visual Studio-hoz az Arduino IDE for Visual Studio and Atmel Studio, illetve ott van még az Atmel Studio, de ezek nem ismerem, a kódjaik átvihetők, vagy közvetlen belőlük leprogramozható a Mega2560 (CH340 USB illesztő van a panelen)?
Ha valaki csinált már ilyesmit, kérem, segítsen elindulni!

A MikroE -vel az a "problémám", hogy kényelmesen "tanultam" meg programozni, és a tris és egyéb bitek beállítása nem nagyon megy, mert hát ugye Arduino-ban nem kellenek...csak input output..szóval sokkal könnyebb, de most érzem a kényelem hátrányát!

Tehát, létezik e valamilyen grafikus szerkesztő, TFT-hez, hogy az embernek ne soronként kelljen begépelnie a clearLCD(); és DrawLCD(xxx); parancsokat?

Előre is köszönöm a segítségeket!
Sanyi
(#) Bakman válasza MsDw hozzászólására (») Okt 7, 2019 / 1
 
Szerintem tégy egy próbát a Nextion kijelzőivel. Bővebben: Link.
(#) MsDw válasza Bakman hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Sziasztok!

Köszönöm a Nextion kijelző tippet!
Elég korrekt a grafikus fejlesztőfelülete, csak kicsit drága a kijelző, de valamit valamiért.
Szerintem én ennél le is ragadok, igaz a fejlesztő a régebbi programokat nem nyitja (vagyis hibás); de túlélhető a dolog.

Aki esetleg szeret "molyolni", az FTD chip-ekkel elég korrekt HMI kijelzőt tud összerakni magának, mert korrekt háttér van hozzá, grafikus fejlesztő, sok mintaprogram, és interface program (példa).
De ez nekem bonyolult...
(#) geri12 hozzászólása Okt 15, 2019 /
 
Sziasztok!

Tavaly év végén nekem is ez volt a gondom. MikroC-ben programoztam, és a Visual TFT-t használtam korábban, de az év végi projekthez Arduino alapot akartam használni. Nem találtam olyan grafikus szerkesztőt Arduinora, mint a Mikroe-s Visual TFT. Így végül a Nextion mellett döntöttem. Előnye hogy külön processzor lévén csak sorosan küldjük neki az adatokat, illetve fogadjuk tőle. Azaz egy olcsóbb mikrovezérlő is kiszolgálja. A grafikus szerkesztése a kijelzőnek gyorsan megy. Hátránya nyilván az ára, ráadásul nekem egy 3,5"-os és egy 7"-os is kellett. Az elkészítési idő fontos volt, ezért döntöttem a Nextion mellett. Véleményem szerint a 7"-os Basic Nextion 48Mhz-es órajele lassú bizonyos projektekhez. Lassabb a képernyő frissítés (menü átlépés) a 3,5"-oshoz képest a nagyobb felbontás miatt. 7"-osra inkább a 108Mhz-es változatot javaslom, de sajna pár ezerrel drágább.

Használtam régen FT800 és FT812-vel felépített HMI kijelzőt is. A Nextionhoz képest sok idő a fejlesztése.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem