Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIR érzékenység állítás távolról
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Zserigta hozzászólása Okt 11, 2019 /
 
Sziasztok.

Afelől érdeklődnék, hogy miként lehetne kivitelezni, hogy egy PIR érzékelő érzékenységét távolról (kb 30m) állíthassam? Nem WIFIn, hanem kábelen és Arduinon keresztül szeretném.

A problémám, hogy van 2 kamerám a ragalján, de sajnos mivel a darazsak és egyéb bogarak rendszerint lepik így a mozgásdetektor részét nem tudom használni, mert folyton képeket küldözget. Arra gondoltam, hogy mindkét kamera mellé raknék egy PIR érzékelőt amely ha érzékel, csak akkor küldene képet a rendszerem.

A rendszer ide vonatkozó része áll egy LattePanda-ból, amibe be van építve egy Arduino is. A LattePanda mini gépen meg fut egy Win10, rajta általam írt szoftverekkel.

A távolról való érzékenység állításra, azért volna szükségem, mert ha fent vagy létrán a ragaljánál, akkor ugye telibe lát a PIR, így voltaképp csak úgy lehetne beállítani, hogy felmászol a létrára, állítasz kicsit, lejössz és megnézed mennyire érzékel, majd megint felmész a létrára és így tovább, és mivel én tériszonyos vagyok, nem hiszem, hogy találok olyan balekot aki képes nekem vagy 20x fel-le mászkálni a létrára, csak azért, hogy jól beállíthassa az érzékenységét, továbbá a későbbiekben is bármikor gondolhatom úgy, hogy állítani kell rajta.
(#) proba válasza Zserigta hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Kisállat védett, pir+radaros érzékelő megoldás lehet a problémádra Bár ezek nem folyamatos jelet adnak, egy univerzális időzítővel kiegészítve jó lehet.
(#) Zsolt 73 válasza Zserigta hozzászólására (») Okt 11, 2019 1 /
 
Szia !

A kamerákban nincs PIR érzékelő ! A DVR vagy NVR érzékeli a videojel változást .
(#) Zserigta válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Hello.

Tudom, hogy nincs a kamerába PIR érzékelő beépítve (bár létezik olyan), éppen ezért szeretnék mellé tenni egyet, mert a kamera szoftveres mozgásérzékelője minden kis bogárra bejelez.
(#) Inhouse válasza Zserigta hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Nekem azt mondd meg, mi az a ragalja?
(#) Secret válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Én sem tudtam, meg kellett néznem.
Bővebben: Link
(#) pipi válasza Zserigta hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Hali!
Az igaz hogy 2 ember kell a beállításhoz. Az egyik a PIR alatt létrán, a másik meg mászkál a PIR előtt. A kb vizszintesen álló PIR érzékelők maguk alá nem igazán látnak, a mozgásérzékelős lámpám is így állítottam be...
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2019
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem