Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás
 
Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 23
(#) levaitamas hozzászólása Jún 28, 2019 /
 
Sziasztok!
CPA1400 egyik oldala csak recseg. Ready LED-ek világítanak mindkét oldalon és a relék is meghúznak. Ez valami tipikus hiba lehet vagy komolyabb dologgal kell számolni?
Szétszedni, mérni még nincs lehetőségem.
(#) vipera1997 válasza levaitamas hozzászólására (») Júl 1, 2019 / 1
 
Szia!
Kezdésnek a relèt takaritsd ki/cserèldd ki.
(#) Zoltan40 hozzászólása Júl 2, 2019 /
 
Üdvözlöm Reloop urat! A Casone 1200B vegfokomnál a Pufferkondinál észleltem,hogy kis olaj kijött a tulfojo részen...márha ennek ez a funkcioja. Küldök egy fotot rolla. Egy kis gumigyürü van rajta. Lehet ennek a pufferkondinak lehet baja?
(#) reloop válasza Zoltan40 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /
 
Üdv! A folyadék a kondenzátorban lévő elektrolit, pár csepp távozása még nem jelenti az alkatrész halálát. Mérd meg testhez képest a pozitív és a negatív tápot! Ha a fotón lévő kondin alacsonyabb a mért érték, akkor kezdhetünk gyanakodni.
(#) blasz hozzászólása Júl 6, 2019 /
 
A képeket nézve hihetetlen amatőr gány módon van összerakva a castone.Én mint lelkes amatőr szebben kiviteleztem a végfokaimat,sokkalta.
Nagy csalódás ez.....
(#) pinyó39 válasza blasz hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
20éves gép mit vársz tőle, mondjuk amit 20 éve toltam össze azok is jobban nézték ki. Az MM-és elkók nálam is befigyeltek, ha nem volt bontott Siemens
(#) Zoltan40 hozzászólása Júl 13, 2019 /
 
Udvözlök mindenkit! Hát igen....eléggé gány ahogy belenyultak. Szeretném megkérdezni,hogy valaki rendbe tudná tenni nekem ezt a végfokot? Elöre is köszönöm!
(#) blasz válasza pinyó39 hozzászólására (») Júl 14, 2019 /
 
Szia nem a képen levő végfokról beszélek,hanem általánosságban az összes castonról. Sajnos....
(#) Csilag hozzászólása Júl 15, 2019 /
 
Üdv mindenkinek lene egy cascone cpa 100h kapcsolasi rajza lene süksegem lene 2db elenálas ami le olvasathatlan a szin kód elöre is köszönöm
(#) Csilag hozzászólása Júl 15, 2019 1 /
 
üdv lene egy cascone cpa100h végfokom kapcsolási rajzra lene szükségem
(#) Csilag hozzászólása Júl 19, 2019 /
 
Üdv cascone cpa100 h végfok kapcsolási razjzra lene szüksegem van benük beazonosithatatlan elenállás semi nem latszik belőle piros csikall jelöltem a hibás elen állástt legyetek szivesek segiteni
(#) ces98 válasza Csilag hozzászólására (») Júl 19, 2019 /
 
Szia!
Amit most elő tudtam túrni az egy CPA-100H-400W, abban 10 Ohm.
(#) Csilag válasza ces98 hozzászólására (») Júl 19, 2019 /
 
Köszönöm a válaszát
(#) Csilag hozzászólása Júl 19, 2019 /
 
Üdv ez egy caskone cpa100h 2db végfok panel van bene egy hangfal kimenetre kötve de szet valasztotam és be epitetem hozá még egy hangfal kimenet igy egy par hangfalat lehet hajtani vele egy szoval sztereó erositö let ja es kapot meg egy sztereo potmétert is de ami bene volt elenálas 33 ohm ra számoltam ki ami meg marat szin az elenállason de ezek mar ugy látom cserélve voltak akor a 10ohm az tuti biztos
(#) Csilag hozzászólása Júl 23, 2019 /
 
A 10ohm tökèletes üzelmel köszönöm a válaszátt
(#) Beringer 600 hozzászólása Aug 19, 2019 /
 
Sziasztok
Meg tudnátok mondani hogy ez a modul melyik szèriás?
Sajnos javításra szorul
Halkan hallgattam,s egyszer csak el lezdte kifele nyomni a hangszórót
Vègtranyók meghajtók mje 340-350 alkatrèszek jók
Tudnátok ötletet adni hogy hol keressem a hibát?
(#) levix hozzászólása Szept 5, 2019 /
 
Sziasztok Bajtársak!

Castone 200B rajzzal kapcsolatban tudna segíteni valaki?
Tegnap óta nem kapcsol be, nem húz meg a relé.
Majd kis idő elteltével bekapcsol, de az egyik oldal zúg.
Ha 50%-nál nagyobb hangerőre tekerem a zúgás elmúlik, de akkor sem tökéletes.
Előre is köszönöm az építő hozzászólásokat illetve ha rajzot kaphatnék...
(#) kozokoli hozzászólása Okt 1, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Castone Cpa 300-as 2x150 wattos erősitőm,és amikor bekapcsolom erős érces hangon búg mind a két oldal.Nem gerjdés jellegű,hanem olyan mintha a táppal volna valami baj.Kimértem a toroid trafó szekunder részét,és a középleágazáshoz képest 30-30 voltot mérek váltakozóban,viszont az egyenirányító után az egyik végén 52,a másikon 32 voltot mérek egyenben. Valószínű hogy ez az oka,csak itt nem tudom hogy kondi,vagy dióda lehet rossz.
(#) alfa008 válasza kozokoli hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Szia
Leírásod alapján a táp graetz, vagy a kondenzátor hibás. (Egyébként ha +-52Vdc a tápfeszültség, akkor ~2x38,5Vac feszültséget kellene a trafón mérned.)
(#) Hegedüs Béla hozzászólása Okt 20, 2019 /
 
Szép estét kívánok. Az erősítő villámcsapás áldozata lett, tranzisztorokat mindet kicseréltem és igy sem müködik. A hangszóró kijövetelén 38.5 volt jön ki és nem engedi a védelem a működését. Vagy rajz vagy méréspontok érdekelnek honnan induljak el.
(#) vargaf válasza Hegedüs Béla hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Talán itt kellene megnézni új téma nyitás helyett:
Castone erősítő javítás
(#) Hegedüs Béla hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Köszönöm már át néztem de nem találtam megoldást amiket irtak a rajzok nem eggyeznek a 100w-os erositovel. Az új téma nyitásért elnézést kérek.
(#) tothbela válasza Hegedüs Béla hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Javításkor mindenképpen kell a kapcsolási rajz. Sok esetben ez nem található meg a neten, mivel lehet hogy valami egyedi építésről van szó. Ilyenkor vissza kell rajzolni a panelről. Van hogy nem megy, de esetleg valamelyik elszánt fórumozó bevállalja. Én is szoktam visszarajzolni, de ennek feltétele a nyák mindkét oldalának részletes jól látható fotója. Gyakran még kézbe véve sem látszik minden részlet rendesen. sokszor egy színkódos ellenállás értéke nem olvasható le egyértelműen, mert van olyan gyár ahol annyira világos egy piros gyűrű, mint máshol egy narancs. Erre még rátesz ha kicsit meg is pirul rajta a festék. A megvilágításról nem is beszélve.
Tehát ha teszel fel fótókat, abból vissza lehet fejteni a rajzot. Ami nem látszik pontosan (oldalt feliratozott kondenzátorok, IC, Tranzisztorok tipusa) azokat külön írd oda. Ez után majd kialakulnak mérési pontok ahol mérned kell. Általában a GND mint referenciaponthoz képest, de van amikor egy alkatrész két lábán, de erre külön fel szoktuk hívni a figyelmet. Az a lényeg, hogy a mérés utáni értékelésig ne változtass semmit az áramkörben, mert abból csak a káosz szokott lenni.
Ha ez megfelel neked, akkor várjuk a képeket. Olyan képeket készíts, amiről te is le tudod olvasni az alkatrészek feliratait, valamint végig tudod követni a fóliavezetést.
(#) reloop válasza Hegedüs Béla hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Üdv! Túlfeszültség esetén a műveleti erősítő vizsgálatával kezdenék. Írd meg a 2, 3, 4, 6, 7 lábak feszültségét testhez képest! Jelöld a polaritást is!
(#) Hegedüs Béla válasza tothbela hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Csinálok képeket napvilágon de most nézegetem az ic-t amit kivettem belőle. Lekaparták a kódot de még valami látszik belőlle. Lehetséges, hogyTl072CN lett bele téve? Csatolom a képet. A nyolcas láb a plussz oldalról ellenálláson keresztül kap áramot. Ami az NE 5534-en a 7-es lábra kell menjen.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2019
(#) sutojani hozzászólása Nov 7, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Castone 1200b erősítőm kb 3 éves. Kérdésem lenne, Bridge módban ugye az egyik panel piros+ vezetéke megy az A ch speakon csati +1-esére, a másik panelről jövő piros+ a -2-esre.
Csak mert vannak ott forrasztás nyomok, és nem túl meggyőző bridge módban a hangerő.
Tehát mindkét erősítő oldal + vezetéke megy az A ch kimenetre?
Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) Beringer 600 hozzászólása Dec 15, 2019 /
 
Üdv
Castone cpa 200 hangsugárzó védőáramkörének a kapcsolását keresem ha meg volna valakinek meg kérem szépen legyen szíves fel tenni ide
Köszönöm előre
(#) Krizsi26 hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Tisztelt fórumtársak! Hozzám került egy hibás cpa 600B végfok. Hibájáról annyit,hogy menet közben teljesen elhalkult mindkét oldal, és a rákötött top sugárzók tönkrementek. Mindgét oldalon 1 negatív és 1 pozitív végtranyó zárlatos lett. Természetesen mindkét panelon a biztosítékok kiégtek. Próbaképpen a megmaradt 4 tranyót beraktam az eggyik panelra, amásikra pedig 4 új tranyót tettem. Kis terhelésen ugyad de kipróbáltam és szépen működik. A kérdésem az, hogy igazából nemtudom mi okozta a hibát!? Esetleg hálózati fedz ugrás? Hátha találkoztatok már ilyennel. Ötleteket elöre is köszönöm.
(#) Hegedüs Béla hozzászólása Jan 12, 2020 /
 
Szép estét/Jó reggelt.
Melyik az a műveleti erősítő ami ehez a csatolt rajzhoz hasonlit.A rajzért elnézést, nembiztos, hogy igy tökéletes de igy sikerült. Tápfeszültség 24 volt. Előre is köszönöm
(#) vipera1997 válasza Hegedüs Béla hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Szia!

Ezt így nem biztos hogy kitalálja neked bárki is innen.
A castoneba szeretnél cserélni?
Melyik verzióba?
Következő: »»   19 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem