Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WSCad
 
Témaindító: kontroll, idő: Ápr 7, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Szirty válasza Slope hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Hali Slope!

Idézet:
„Hát azt így kijelenteni, hogy "szar" kicsit túlzás.”


Nézőpont kérdése. Próbáld csak ki a 4.4-et!
- A célhuzalozás elemek nem raszter méretűek. Egy oldalon egy vezetéket törölni, amin volt 10 elágazás, egy rémálom. Sokkal egyszerűbb az összes vezeték törlése után újraajzolni.
- Az egérmutató mozgását korlátozó funkció kicsit túllépi a hatáskörét. Igen gyakran előfordul, hogy a kurzor mozgatást a rajzterületen belülre korlátozza és közben átváltok másik ablakra, a korlátozás megmarad (nem lehet elérni egérrel az ablak vezérlő elemeit, a menüt, a toolbart, stb.
- Az automatikus vezeték hivatkozást vagy csinálja, vagy nem. Amikor úgy dönt hogy nem, onnantól kezdve soha többet nem csinálja abban a projectben, onnantól minden hivatkozást vagy utólag kell automatikusan megcsináltani, vagy egyenként kézzel.
Bizonyos rajzelemek elhelyezésekor a rajzterületre véletlenszerű irányú, a rajterületet teljesen átfedő vonalakat húz. 60-80 vonalat.
- Egyszer elkövettem pár éve azt a hibát, hogy átállítottam a színeket. Nem kellett volna. Azóta minden vonal a szimbólum editorban halvány zöld lesz (fehér háttérnél egy élmény). Mivel egyes elemek 10-50 vonalból állnak, a színek utólagos átállítása több száz elemnél teljesen kizárt (t9bb napos elfoglaltság lenne).
- Ha vezeték színt választok, akkor onnantól kezdve minden vonal felveszi azt a színt. De nem ám csak amit azután rajzolok, hanem az _összes_ ami a projectben van.
- Korábban 4.2-vel dolgoztam. Elvileg kompatibilis, a 4.4 betölti a 4.2 rajzokat. Igen be. Sajnos a betöltött project oldalan lévő vonalak több mint fele (nem tudom mitől függ melyik) fehér lesz. A vonal ott van, nyomtatásban meg is jelenik, csak éppen nem látható a képernyőn.
Nem folytatom...

Idézet:
„Simatic is egy rakás... khm... kuckuc”


Azzal mi bajod? :]
(#) Slope válasza Szirty hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Köszi nem akarom magam kínozni... van elég bajom így is. Mellesleg a kurzormozgási korlátot én is tapasztaltam az 5.1-ben El is felejtettem említeni... A huzalozás törlése sem valami kellemes... és igen a T elágazások sem raszter méretűek.

A simatic-al az a bajom, hogy túl van bonyolítva maga a szoftver, gondolok itt az erőforás pocsékolására, vagy a rendszer dll-ek kritikus kezelésére. Persze vannak ennél sokkar roszabbak is tudom...
(#) Szirty válasza Slope hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
Hali Slope!

Idézet:
„"A simatic-al az a bajom, hogy túl van bonyolítva maga a szoftver, gondolok itt az erőforás pocsékolására, vagy a rendszer dll-ek kritikus kezelésére."


Mármint a PC erőforrásokra gondolsz?

Idézet:
„"Persze vannak ennél sokkar roszabbak is tudom..."”


Láttál már WinCC Flexible-t?
(#) Szirty válasza Slope hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
Hali Slope!

Hmm nem tudom hova kéne eltopicolni ennen ezzel...

Idézet:
„A simatic-al az a bajom, hogy túl van bonyolítva”


Nincs az túlbonyolítva, csak sokat tud. Pár év alatt ezt belátja az ember...
Az univerzális dolgok mindig sok látszólag fölösleges és az adott felhasználás szempontjából sokszor érthetetlen dolgot tartalmaznak...
(#) baloghzoli1 hozzászólása Jún 5, 2008 /
 
Véletlenül nem tudja valaki hogy ennek WSCAD nem demo változatát honnan tudnám letölteni?Az ACAd Electrical 2007 nem annyira jött be
(#) elektrorudi válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Szólj, ha rátaláltál !
Engem is érdekelne.

Hardverkulcsos... :szomoru2:
(#) gyusz hozzászólása Ápr 8, 2010 /
 
Sziasztok!

WSCAD-ben a szekrényterv készítésénél nem engedi belerakni a sorkapcsokat, azt a hibaüzenetet írja ki, hogy nincs a szekrényépítés mappában. Próbálkoztam cikkszámváltoztatással is de akkor is ugyanez a helyzet. Találkozott már valaki ezzel, hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Előre is köszi a segítséget!

--gyuszi
(#) 06smici hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
Sziasztok. Sikerült szereznem egy wscad 5.1-et. Az egyetlen hibája hogy lengyel és fogalmam sincs hol tudom átállítani. Most látom először a programot, úgyhogy így lengyelül még csak használni se tudom... Tudnátok segíteni hol állíthatom át?
(#) Magorh válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Effektíve van kerülő út, bár az is korlátozott. Létezik iskolai verzió. Annyi a hátránya, hogy max. projectenként 20 oldalt engedélyez. Azaz 20 old. sorkapocsterv, 20 old. kábelterv, 20 old. kapcs.terv, stb...
A másik, hogy a nyomtatott tervrajz keretén fel van tüntetve, hogy iskola verzió.

Előnye az ingyenesség mellett, hogy a program teljes értékű. (Ha jól emlékszem, de megnézem. Ver. 5.1)
(#) Magorh válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Eplan-t próbáltad már. Úgy hallottam a "barátaimtól", hogy létezik belőle tört verzió.

http://www.eplan.hu/index.php?id=22254
(#) Szirty válasza 06smici hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Hali 06smici!

Szerintem minden nyelhez külön telepítő készlet tartozik, így a telepített wscad nyelve utólag nem állítható át.
(#) bali22 hozzászólása Ápr 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, WSCAD 5.5 programmal kell megterveznem egy paprika darálót.
Nem tudom hogyan kéne neki indulni, gondolom lesz egy 3 f-ú motor ami hajtja az egészet meg egy kapcsoló így egyszerűen. De ez így kevés milyen alkatrészeket tehetnék még bele?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) elektrorudi válasza bali22 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Szia,
Például:
- főkapcsoló
- KI-BE kapcsoló nyomógomb + mágneskapcsoló.
- csillag-delta, ha sok paprikát darálsz és nagy a motor
- vészkapcsoló/nyomógomb
- motorvédelem
- paprika szintjelző a garatba és/vagy az edénynél, ahová a parika megy.
- mindezekről visszajelzés (fény/hang)
Öt perc alatt kb. ennyi jutott eszembe, de te biztosan többet foglalkoztál már a feladattal...
(#) bali22 hozzászólása Ápr 29, 2013 /
 
Szia elektrorudi!
Ha pl.: egy 3 fázisú 4 pólusú 400V/50Hz 11KW 21.5A-s motort tennék bele, 4 pólus az jó ugye mert 1500-t forog percenként. Rakok hozzá egy motorvédőkapcsolót adatai:20-25A, 3 pólusú, gyártó: Schrack. Rakok készülékvédő olvadóbiztosítót, adatai: gyártó:Siemens 32A, 120kA.
Nem szállítószalag motorként alkalmazom ahol a nyomatékigény induláskor is a névleges érték közelében legyen, hanem darálóként, viszonylag nagy teljesítményű a motor, 400 V-ban van így csillag-delta kapcsolást tudok alkalmazni. Remélem sok hülyeséget nem írtam.
(#) gaben888 hozzászólása Ápr 23, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, iskolába kell készítenem egy beadandót Wscad-ben. Sorompót kell megterveznem, de a kellő alapot nem tetszetek átadni hozzá. Segítségért fordulok hozzátok. Előre is köszönöm!
(#) bbb válasza gaben888 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Szia!

Minden bántás nélkül - kb. 10 perc alatt végig lehet olvasni ezt a topikot. Végig ilyen kérések vannak benne, hogy "valaki oldja meg helyettem az iskolai házi feladatot". Ezután kb. 5-10 percnyi gondolkodással kapott válaszok jönnek rájuk, ami után a kérdező sose ír vissza többet.
Most komolyan ennyire lusták az emberek? Hagy keressek helyetted.
(#) gaben888 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Szia!

Nem bántottál meg. Azért irtam ide, mert sok ember van ezen az oldalon, aki sok tapasztalattal rendelkezik. Sajnos megkell oldanom egy feladatot úgy, hogy a progamot még nem használtam. Tudom, hogy milyen elemeket kéne használnom csak nemtudom, hogy azt a programban hogy lenne a legmegfelelőbb összeállitani.
(#) bbb válasza gaben888 hozzászólására (») Ápr 25, 2017 /
 
Szia!

Akkor a guglikeresés első három találatán lévő kézikönyveket ajánlom figyelmedbe. Ha konkrét kérdésed van, mint ahogy azt írod tudod is mit kellene csinálni, akkor a papíros vázlatodat rakd fel ide nyugodtan, arra talán válaszolni is fognak, akik értenek a programhoz. De ha visszaolvasol, akkor tényleg csak azt fogod tapasztalni, amit leírtam. Ha annyi önállóságot se mutatsz, hogy egy már kész elképzelést rakj fel, akkor senki nem fogja megcsinálni helyetted és segítséget nem fogsz kapni.
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 5, 2019 /
 
Sziasztok!
Wscad 5.4 iskolai verzióban szerkesztettem egy érlelőnek a rajzát. Sajnos kb 10 éve tanultam kezelni a programot így kicsit megkopott a tudásom így apróbb szépséghibák vannak:
1. Valamiért a program nem engedi az érintkező tükör használatát.
2. A kontaktusok számozása nem megfelelő de fogalmam sincs hogy változtathatnám meg (példa: relé váltó kontakt 11 és 14 es pontja kellene de a rajzon 13 és 14 szerepel)
3. Adott egy vezérlő elektronika amihez nem tudom honnan szerezhetnék/hogyan szerkeszthetnék makrót és milyen formai követelményei vannak?
Ha valaki tud segiteni ebben azt megköszönöm
(#) elektrorudi válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Szia!
Én sem használom már vagy 5 éve a WSCAD-ot (idejétmúlt, elavult progi), ismereteim megfakultak, ezért csak a 2. kérdésedre van ötletem:
Nem lehet, hogy relé helyett mágneskapcsolót tettél be?
(#) Marty McFly válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 22, 2019 /
 
Szia!
Átnéztem mindenhol és sehol nem kevertem a relé és mágneskapcsoló rajzjeleket, viszont sajnos még mindig nem működik az érintkező tükör.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2019
(#) elektrorudi válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
Szia!
Bocs, nem tudok segíteni. Itthon nincs WSCAD hardverkulcsom (a munkahelyemen használtam anno), a nélkül pedig esély sincs, hogy kitaláljam miért nem megy?
Gondolom, valami félévi beadandó miatt kérdezed. Esetleg tanári segítség? Vagy megpróbálhatnád a magyarországi forgalmazót: MD-Mérnök Iroda Kft.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2019
(#) Marty McFly hozzászólása Ápr 21, 2020 /
 
Esetleg valami alternatívát tudtok ajánlani wscad helyett?
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem