Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   226 / 292
(#) Susnyas hozzászólása Dec 12, 2019 /
 
Üdv.
Adott egy mif 011/a-03 kazánvezérlő elektronika.
Ha nem áll le az utókerigeltetés hol keressem a panelon a hibát?
Gondolok itt mely alkatrész lehet a ludas?
(#) VIM hozzászólása Dec 14, 2019 /
 
Üdv. Szeretnék egy kis segítséget kérni Westen 20p vezérlő panel ügyében ha lehet. A probléma az volt ezzel a panellel, hogy a táptrafó lábai lógtak a forrasztási pontokon és volt amelyik csak körbe volt repedve nem érintkezett több láb. Ezeket és még amit találtam kétes forrasztási pontot azt átforrasztottam de találtam egy ellenállást ami a gázszelep vezérlő áramköréhez tartozik de nem mérhető az értéke. A rajta lévő színkódot is alig lehet beazonosítani. A csatolt képeken ettől jobban nem tudom szemléltetni, nekem a színek az /lila-fekete-fekete-narancs-ezüst-fekete/ ami 700kohmra adódik. A másik soros ellenállás ebben a körben az /lila-fekete-narancs-arany/ 70kohmra adódik. A kérdésem az volna, hogy a hat színjelölésű ellenállást azt jól olvastam e le vagy tudja e valaki, hogy a 20p gázszelep vezérlő ezen részéhez milyen értékek tartoznak.
(#) vision61 válasza VIM hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Szia!
Ha az optocsatoló melletti a "másik soros", akkor az nem lila, hanem barna kezdésű, ami szerint az 10 kohm. Az R34-ből viszont nem sok látszik, de szerintem az is barnával kezdődik.
Barna, fekete, fekete, narancs ??? Ez elvileg 100 kohm lenne.
(#) VIM válasza vision61 hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Szia! Nagyon köszönöm, hogy észre vetted a jó színeket, mert később mértem meg, mint ahogyan a színkódot kikerestem. Igen a jól látszó világos ellenállás az 10kohm és amit szintén jól mondasz az 100kohm. Ami még kérdéses számomra az az volna, hogy ez utóbbinak a hőmérséklet tűrése avagy annak változására az értéke az lehetőleg ne nagyon változzon? Az utolsó színkód az talán barna lehet, mert fekete az ebben a sávban nincs tehát 100 PPM/C fok ami egy rezisztorra utal.
(#) vision61 válasza VIM hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
A 100 ppm/C nem olyan különleges.
Ha elég a 0,6 W-os kivitel, akkor ez pl. 50 ppm/C-os .
(#) VIM válasza vision61 hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Még egyszer köszönöm a segítséget, hogy a színeket és ezzel az értékeket helyre tetted. Most olyan a kazán viselkedése, hogy szakaszos (felmelegít majd lekapcsol és ezt ismételgeti) .... gondolom a hiányzó, szelepvezérléshez szükséges ellenállás érték hiánya miatt. Ha be lesz szerezve és forrasztva az ellenállás a fejleményekről be fogok számolni.
(#) strunyo hozzászólása Dec 19, 2019 /
 
Sziasztok!

Lehet már másnak is volt hasonló gondja, FÉG SC24 A készülékkel, de olyan problémám van, h
teljesen változó időnként mikor fűt a készülék fűtés közben rövid időre lekapcsol a fűtőláng majd vissza. Van, h be sem tud aludni a tűz és máris folytatja a fűtést, de van, h 1-2 s-re is lekapcsol és úgy folytatja. Majd mikor a szobatermosztát eléri a megfelelő hőfokot lekapcsol minden normálisan.
Az igazán nagy gond, h nem minden fűtési ciklus során csinálja, van, h félnapig sem csinálja, van, h egymást követő ciklusban is csinálja. A szivattyú jó. Alapból azt mondta a gázos ember, h panel csere, de én úgy érzem, h olcsóbban is megúszhatjuk.
A panel típusa: Mechatronika SC12-40/F-02 (alap)
Esetleg a poti okozhat-e gondot?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) VIM válasza strunyo hozzászólására (») Dec 19, 2019 /
 
Szia! Erre gondoltál? Ez persze nem biztos, hogy az alap verzió, mert az így néz ki ha minden igaz. Talán a triak védelmét szolgáló soros RC tagnál kellene megnézni, hogy nem e az okoz vezérlési zavart.
(#) strunyo válasza VIM hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Szia!
A 2ik linkes van nekem. Majd ránézek és meglátjuk mit mutatnak a dolgok.
Köszönöm a tippet.
(#) nikc hozzászólása Dec 24, 2019 /
 
Beretta Super Exlisive Mix-hez kérnék segítséget.

Használati melegvíz vétel után, néha nem indul el a fűtés, ha elötte ment.
Hiba jelzés nincs.
A szivattyúja mindig megy, a használati melegvíz hőfokáról átvált a prim. hőcserélő hőmérsékletének kijelzésére (tehát tudja hogy fűteni kellene), de nem gyújt be, vagy elalszik a váltáskor.
1-5-10-20 percig is csak keringtet, a primer hőcserélő hőfokokát jól mutatja, random elindul.
Ha a visszatérő és előremenő közötti külömbség már jelentős, akár 40C, akkor sem indul, csak keringtet.

Egy reset után (még ha az nagyon rövid is) vígan elkezd fűten, szépen modulál is. Ezért zárnék ki pl kontakthibát.
A hálózat (230V) potenciálhelyesen van bekötve.
Fűtésről, melegvíz készítésre mindig tökéletesen átáll.

Köszönöm!
(#) MatyasLaci hozzászólása Dec 26, 2019 /
 
sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van egy ariston cares x 24 kombi fali nyitott égésterű gázkazán. Fiatal, készülék, nem volt használatban, csak 3 hónapja üzemel. Előtte nem használtuk. Szóval szinte folyamatosan sp3 hibakóddal üzemel. Már 2 szerelő is volt, akik igazából nem is akarták kideríteni a hiba okát szerintem. A diagnózis, h jó ez, még működik, ne foglalkozzak vele. Az egyik méregetett is valamit 1 készülékkel, szerinte minden rendben, csak tul érzékeny az elektronika... Nem megnyugtató, h nem tudom a hiba okát. Itt a tél. Mit tudtok tanácsolni. Nem vagyok hozzáértő, így csak szakember fog hozzányúlni, de szakember ajánlást is szívesen fogadok, aki végére jár a hibának. Budapest, 18.kerület. Köszi mindenkinek
(#) jantobela hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Sziasztok !
Nekünk egy Radiant RBS24 Mini kombi fali kazánunk van.
Mostanában, olyat csinál, hogy amikor kedve van, elindul, de 1 mp után le is állítja, aztán megint begyújt, 1 mp után leállítja. Van, hogy 3-4-5 szeri próbálkozásra elindul, van, hogy csak újraindítással. Ezt a jelenséget fűtésnél és meleg víz előállításánál is csinálja, mondom, mikor kedve van, van, hogy napokig semmi baja.
A szerelő kicserélte a levegőnyomás érzékelőt, de ugyanúgy működik.
Én, a Ionizácíó érzékelő kábel csatlakozóját megtisztítottam, de pár órára, ugyanúgy, random módra leáll és újra próbálkozik az indítással.
Nekem nincs ötletem mi lehet, talán Nektek volt hasonló jelenség ?
Köszönöm.
(#) mag-net hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Jó estét mindnyájatoknak, tanácsért fordulok hozzátok, egy hetes hiábavaló méricskélés után. Stiebel Eltron GBC 24 KE Si, kéményes, sok bajom volt vele, eddig mindig sikerült megjavítani, most totál csőd. A készülék leállt, azóta nem gyújt. Hibajelzés nincs, víznyomás kapcsoló ok, szivattyú elindul. Kábelek a helyükön, csatlakozások jók. Biztonsági hőfok és füstgáz érzékelő rendben. Panelekről nem találok rajzot sehol. A kisebbik panelen az egyik relé nem kapcsol. Ha tudtok bármilyen bíztatás adni akkor hajtok tovább. Köszönettel , Jani
(#) JZoli válasza jantobela hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Valamilyen hibajelzést nem ad?
Ha az ionizációs lángérzékeléssel van baja, akkor a vezetéken lévő csatlakozó a legritkább esetben romlik el, annak a tisztogatása nem oldja meg a gondot! Inkább a tűztérbe belógó elektródája okozhat gondot, hogy pontosítsak az elektróda el szokott piszkolódni, és nem tud kialakulni rajta a megfelelő áram. Meg kellene első körbe tisztítani az elektródát. Az esetek többségében ez megoldja a problémát. Ha nem, akkor jöhet a panel tüzetesebb átnézése.
(#) shark94 válasza cxaba hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Minden kazán ionizációs érzékelőjének van egy csatlakozója, ahol cserélni lehet az érzékelőt, illetve ide be lehet illeszteni a multimétert, itt mérni lehet az ionáramot. Nem mindig adják meg, hogy milyen érték a megfelelő, de általában 400 µA körül kell lennie az értéknek. De ilyen hibajelenséggel azonnal lehet cserélni az érzékelőt, nem olyan nagy érték.
(#) Parad hozzászólása Dec 31, 2019 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Westen quasar D kombi kazánhoz.
Ma jöttünk haza egy hetes pihiről, a kazán ment rendesen 3-4 órán keresztül. Majd egyszer csak elhallgatott.
Kb. 3 éves, rendszeresen szakszerviz tartja karban, legutóbb szeptemberben voltak, megjegyezte az úr hogy hangos (eddig még nem volt vele gond).
Most nem jelez ki semmit a kijelző. Picit belenéztem. Eldurrant egy elko, ill. lehet hogy más is.
Ha teszek bele egy másik panelt, az jó megoldás, vagy inkább meg kellene keresni a hiba okát, hogy mitől durrant el? Esetleg ez a panel még javítható?

Westen.jpg
    
(#) csoxi válasza Parad hozzászólására (») Dec 31, 2019 /
 
Szia,
az elkó a graetz és a vele soros ellenállás cseréje után okosabb leszel.
(#) Parad válasza csoxi hozzászólására (») Jan 1, 2020 /
 
Köszönöm a gyors választ!
Közben hoztak egy használt/működő panelt és kicseréltem. Ezt oda kellett adnom helyette Ez volt a leggyorsabb megoldás, mert alkatrészem sem volt itthon!
Ez egy régebbi verziójú panel lehet, mert nem minden alkatrész ua. De egyből beindult vele és azóta is szépen megy.
Köszönöm még egyszer!
(#) Épületgépész hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Sziasztok, Buék fórumozok!
Segítségeteket szeretnék kérni tőletek! Gázkazánok vezérlő paneleinek kapcsolási rajzait honnan lehetne letölteni,megnézni? Konkrétan nem egy típusra gondoltam! Előre is köszönöm.
(#) nikc válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Talán az elektrotanyáról?
Esetleg oroszoktól? Nem nagyon fogsz találni.
Ha találsz Beretta Super Exclusive Mix-ről ( az EV változat is érdekelne ), tedd fel ide légyszi
Tudom, múzeumi darab, de nekem ez van....
(#) Épületgépész válasza nikc hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
szia
Köszi az infót!
(#) Steven19 hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Sziasztok. Van nekem egy Brahma CM31 tipusú kazán elektronikám amihez kapcsolási rajz kellene hogy kiderítsem mi lehet a baja. Valaki tud ebben segíteni? A mellékelt képen látható miről van szó. Kicseréltem benne a reléket, de továbbra sem csinál semmit. Segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2020
(#) Épületgépész hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
szia
Milyen hibát tapasztaltál a kazánban mielőtt kiszedted az elektronikát?
(#) Épületgépész válasza nikc hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Szia
Ezt a típust nem ismerem.Kezdésnek irányváltó szelepet,vagy a motort ami irányítja kellene megnézni+a fűtési ntc is le kéne mérned!
(#) nikc válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Kössz a hozzászólásomra a hozzászólásod!
De az a gond, hogy minden ok!!! azzal a vacakkal, minden ami mérhető!
Csak az a gond, hogy nem biztos hogy fűt tovább, ha fűtés közben, melegvizet is kértem tőle!
Minden más üzemmódban, meg vagyok elégedve vele.
Gyönyörűen modulál is. Igaz a programozóknak tudnék ötletet adni azért....
Azért HMV NTC-t kicseréltem újra, nem nagy tétel, de csak hiszterézise lett nagyobb, semmi más változást nem látok.

Neked esetleg segítség lehet, régi Beretták doksijai, innen http://www.beretta.hu/letoltesek .
(#) Épületgépész válasza nikc hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Nézd nem akarom megsérteni azokat a fórumozokat akiknek ez van,de én gyenge minőségnek tartom a Beretta kazánokat!
(#) nikc válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Na most mit gondolsz?
Hm?
Tiltakozni fogok?
Lócsöcs, ez van! Erre futotta anno!
De!
Csak kétszer látot gázkészülék (vagy hogy kell mondani?) szerelőt!
Beüzemeléskor (10000Ft-ért 2002-ben) és egyszer, mikor sikerült kicseréltetnem a vezpanelt., mert van ennek ám azért hülyesége, de az a cserével sem változott.
Azóta csak engem látott, de végül is én is szerelő vagyok, de nem gázos, az nem izgatott sosem.
Tehát nem sértődök meg, de ha van értelmes kritika, abból tanulni is lehet!
Szerintem.
(#) Steven19 válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Nekem szólt a kérdésed? Ha igen akkor az a válasz hogy nem működik. Nem csinál semmit kivéve egy relé kattan benne bekapcsoláskor. Sehol egy égés nyom. Sérülés mentes a panel.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2020
(#) Épületgépész válasza nikc hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Ez így van,jó pap is a holtig tanul! Tudom hogy a pénz körül forog minden! Erre csak büszke lehetsz te is és a többi fórumtársaid,akik nem képesített gázszerelőként belefognak ezekbe a dolgokba is!
(#) Épületgépész válasza Steven19 hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Bocsi,igen neked,csak nem mentem rá a válasz gombra!A panelokba nem nagyon vagyok jártas(bár szeretnék) Mindent kimértél rajta? Ha igen akkor,és mindent jónak találtál akkor a vezérlőproci (ic) adhadta meg magát! Az a kis alaplapra lehet ráforrasztva! Ami merőlegesen van a nagynak!
Következő: »»   226 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem