Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Silicon Labs 8051 MCU-k programozása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) messer hozzászólása Jan 26, 2020 /
 
Sziasztok van egy eszközöm, amiben "silicon labs C8051f381" mcu található. Ez az eszköz úgy befagyott, hogy nem tudom usb-n keresztül frissíteni, és semmilyen funkcióra rábírni. Csak annyi hogy megy a kijelzés tehát valamilyen szinten fut benne a program. Szerintetek ha cserélem az mcu valamilyen módon ki tudom olvasni a régit? Gondolom egy alap firmware kell bele, hogy a netes frissítést bele tudjam tölteni. Tudnátok ebben a dologban tanácsot adni?
(#) vargham hozzászólása Jan 27, 2020 /
 
Ha fut a program, akkor szerintem sokkal valószínűbb, hogy az elektronika romlott el valahol. Lehet, hogy pont az USB részen...
Ha mégis az MCU romlott el részben, akkor sincs sok esélyed. Valószínűleg védett a flash memóriája, így nem lehet belőle kiolvasni. A gyártók szoktak erre figyelni, különben igen gyorsan klónoznák a termékeiket.
Ha mégis megpróbálnád, akkor meg kell venni az eszközhöz való programozót. De még itt is kiderülhet, hogy sérült az MCU, és azért nem lehet kiolvasni. Vagy ha valamelyik I/O nincs a megfelelő szinten, akkor törli magát (flash védelem), stb.
Tehát nem lehetetlen, de ha nem vagy rá eleve felkészülve, és vásárolnod kell hozzá felszerelést, akkor neked kell mérlegelned, hogy megéri-e.
(#) Lucifer válasza messer hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Milyen eszközről van szó?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem