Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   446 / 570
(#) gabika72 válasza balazsgy hozzászólására (») Márc 16, 2020 /
 
Na kiderült a hiba. Tegnap szétszedtem a keringetőszivattyút, elég redvás volt a belseje.
Összerakás után a kazánt működésre bírtam, viszont a szivattyúnak elég érdekes kerregő hangja van.
Azon morfondírozok, hogy cseréljem egy újra, vagy fussak még egy kört esetleges újabb tisztítás felújítás irányába.
(#) Mikes hozzászólása Márc 16, 2020 /
 
Sziasztok!
Colibri kazánnal a következő probléma van
A kazán jól működik de a CO érték mags. Minimális terhelésnél 10 ppm, de max. terhelésnél felmegy 3000-re. Amit eddig ellenőriztem / csináltam:
Hőcserélő és égő kitisztítva
Ventilátor jól működik
Égőnyomás beállítva
Fúvókák kitisztítva
Levegőellátás , füstgáz elvezetés rendben nincs dugulás
Lángkép megfelelő

Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) zoszka válasza Mikes hozzászólására (») Márc 16, 2020 1 /
 
Ha tudod mérni a füstgázt, akkor be is tudod állítani..
(#) balazsgy válasza gabika72 hozzászólására (») Márc 17, 2020 /
 
És a sebesség átállítását egy másik fokozatba ki sem próbáltad? Én megtettem volna, semmi veszéllyel nem járt volna, csak próba és kész, vissza az egész. De ez a te döntésed.
(#) kovacspista hozzászólása Márc 19, 2020 /
 
Helló mindenki! Nem gázkazánról, hanem vízmelegítőről van szó. Egy Vaillant B11BS típus, aminek hiányzik az elemtartója. A bekötéséről ha kaphatnék valamilyen infót. pf-101a09 panel van rajta, aminek az összes csatlakozója foglalt. Hova kell az elemet bekötni? Az én gondolatom, hogy a hőkioldóval sorba kell kötni, de melyik a + és a -? Gondolatom szerint a hőkioldó csatija van a betáp helyére dugva. Valaki ismeri ezt a készüléket?
(#) konop válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
A B11BS nem a típusjelzés, hanem hogy milyen égéstermék elvezetési osztályban van. A góliát elemek a gyujtóelektronika házában vannak, ha ez nincs meg, az nagy probléma, mert pótolni költséges. Ilyenkor általában inkább kicserélik az egészet. A típusa atmoMAG vagy valamilyen MAG lesz
(#) kovacspista válasza konop hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
Köszi.
(#) Istii hozzászólása Márc 21, 2020 /
 
sSziasztok!
Baxi eco 240i kombikazánn.
Probléma: nem gyujtbeGYÚJT BE a kazán SEM füŰtésnél és, sem melegviÍznél. Ccsak a zöld led LED világit, viszont a kazánban a keringetöŐ_szivaTtyuÚ elindul . A válaszokat köszönöm!

Mi pedig köszönjük, ha a jövőben rendes helyesírással fogalmazod meg a hozzászólásaidat!
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) VIM válasza Istii hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Szia! Találsz kettő mikrókapcsolót a hidroblokkon. Az egyikre piros vezetékek csatlakoznak (ez a víznyomás kapcsoló) a másikra pedig fekete-kék-barna csatlakozik ami a két üzemállapot közötti (HMV és fűtés) állást kapcsolja ha azt a hidroblokk kis rúdja működteti. Azt nézd meg, hogy a nagy "ufó" alakú blokkon lévő mikrókapcsolót kapcsolja e a membrán rúdja, illetve a hátsó piros vezetékes mikrókapcsolót kapcsolja e a víznyomás (ki van e tolódva a membrán rúdja).
(#) kadim hozzászólása Márc 21, 2020 /
 
Sziasztok. Egy Ariston BS 24 kazánnal van problémám. Termosztát 19 fokra állítva. Megnyitom a melegvízcsapot és beindul a fűtés. A radiátorok melgszenek. Elzárom, megáll a fűtés. A termosztátra teljesen normálisan indul és áll le a fűtésem. Valakinek van ötlete?
(#) Istii válasza VIM hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Szia Mindkét tüske kint van, ha kinyitom a meleg viÍz csapot. Sszivattyú be is indul, de a tüzet nem gyujtya GYÚJTJA be.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) VIM válasza Istii hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Csak tippelni lehetne erre a problémára, hogy a tápegységgel lehet gond vagy az egyik relé nem áll át (nem kapcsol). Ezt, ha nem vagy benne járatos csak hozzáértőnek vagy szerelőnek szólj, hogy kiderítse a tényleges okot. Resetelni próbáltad már? (balra forgatni ütközésig a gombot)
(#) Istii válasza VIM hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Igen, próbáltam. Ttöbbször is szétszeDtem a váltoszelepet, kiakaritotam a szivaTtyuÚ mögötti szelepeket is , sajna semmi. Köszi az infoÓt!
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) VIM válasza Istii hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Ilyen panel van benne? Annyit tehetsz még vizsgálódás szempontjából, hogy a panel csatlakozóit és a trafót mozgatod vagy enyhén kocogtatod például csavarhúzó nyelével a forrasztási hiba kiderítésére bekapcsolt üzemállapot valamelyikében. A három színű vezetékkel csatlakoztatott mikrókapcsoló az hallhatóan kapcsol (kattan a váltáskor) ? Ha az a kapcsoló meghibásodott és éppen a HMV állásban maradt és be van égve akkor sem az sem a fűtés nem indul. A csatlakozóban a 13-14 pontokra megy a fekete és kék szál (HMV mód), ha ezeket a pontokat rövidre zárod kideríthető a kapcsoló hibája is.
(#) Istii válasza VIM hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Ilyen panel van benne. A mikrokapcsolora gyanakszom mert beinditja a szivattyút mikor kinyitott a csapot és nem akar leálni a szivattyú ha elzárom a csapot.
(#) gabpeter hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Sziasztok!

Van egy Bosch kombi, nyílt égésterű kazánom (Gaz 4000 W, ZWA 24-2 K 23). A fűtés rendben működik. A melegvíz elindítását követően azonban a kazán viszonylag gyorsan túlmelegszik és leáll (a 40-estől a 70-es ledig villogó hibakóddal). Az érzékelők ki lettek cserélve, a kazán ki lett tisztítva, de ezek nem oldották meg a problémát. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm!
(#) VIM válasza Istii hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Akkor szerintem az üzemmód "választó" reléje nem kapcsol, mert a differenciál nyomáskapcsoló működteti a mikrókapcsolót és az indítja a szivattyút csak az üzemállapothoz tartozó gyújtási folyamat nem kapcsolódik. Lehet, hogy ha megkocogtatod a reléket, talán előjön a hiba, hogy melyik a rossz. A Te készülékedben más a panel, mint amit kigoogliztam de a mikrókapcsoló az oda csatlakozik a bal felső sarokba a "hosszú" csatlakozóba.
(#) VIM válasza kadim hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 1
 
Szia! Talán a váltószelep nem áll át és azért megy a HMV funkcióban is a fűtés felé a meleg. A szelepváltó motor és a szeleptest az ilyen és a motor 240V-os ami a feszültségéből adódóan könnyebben beég, mint egy 24V-os. Ezek után majd eldöntöd, hogy mit nézel meg ezen a részen. Elég "gyengének" néz ki a szeleptest belseje és az abban összetoldott mozgatórúd. Ha leveszed a motort akkor az ujjaddal tudod mozgatni a kiálló tüskét (nehéz lesz a rugó ellenében azt ujjbeggyel nyomva). Ha a motor nem működne akkor azt a tüskét benyomva egy pénzérmével és a rögzítővel ami a motort rögzítették a HMV állapotba lehet állítani a szeleptestet (átmenetileg). A fűtési potmétert ilyenkor le kell tekerni nullára. Mindezt csak átmenetileg! Ha a motort szét mered szedni és meg tudod "javítani" az érintkezőit az esetleges beégéstől akkor nyertél.
(#) Istii válasza VIM hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Hol találom ökett?
(#) VIM válasza Istii hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Azok a fekete hasábok, mint a Schrack feliratú. Talán éppen az a bipoláris relé lesz a problémás. Csak tipp.
(#) gubbabubba hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy Renova F24-gyel lenne egy kis problémám. 15 évig kutya baja nem volt, fűtés és HMV is rendben ment, utóbbi 40C-ra volt állítva mindig, az pont elég volt, fürdésnél pl teljesen a meleg felé nyitva a csapot pont megfelelő hőmérsékletű vizet kaptunk a kádba. A minap viszont szintén fürdésnél tűnt fel, hogy az említett módon teleengedett kád inkább volt langyos, még épp elfogadható, de érzésre kb 5 fokkal hidegebb inkább, mint szokott. Azóta azt vettük észre, hogy a melegvizet teljes erővel megnyitva nem olyan meleg a víz, mint azelőtt, annak ellenére sem, hogy 45C-ra megemeltem a HMV hőfokát. Ha a vízsugár erősségét visszább veszem, mondjuk a felére, akkor forróbb a víz, a kazánon a hőfok kijelző akár 60C környékére is felugik. Az egész kb egyik napról a másikra történt, hosszú ideig semmi gond nem volt, tisztítva, szakember által is nemrég volt. Mondjuk sokmindent nem csinált vele, még dícsérte is milyen szép tiszta. Valami ötlet mielőtt szakemberhez fordulok? Ja igen megnéztem, hogy ha tökig kinyitom a melegvizet és jön a langyos víz, akkor a fűtés előremenő csöve nem melegszik, tehát nem arra szökik el a melegvíz szerintem. A láng szép kék színű egyenletes, olyan amilyen lenni szokott.
(#) Zotya210808 hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Sziasztok ! Meg uj vagyok itt de egy kerdessel fordulnek hozzatok hatha tud valaki segiteni . A problema a kovetkezo van egy ariston kondenzacios kazanunk es 3 perc mulva kikapcsol es nem fut tovabb hiba kod nincs ,szerelo is volt mar kint de nem tudta megmondani mi lehet a gond vele . Amit mar megprobaltunk hogy a vizet leengedtuk , es belul is az egester is ki lett takaritva de nincs semmi javulas . Ha valakinek van valami otlete azt elore is koszonom .
(#) VIM válasza gubbabubba hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Szia! Lehet, hogy elfáradt a hőcserélője .... ami bitermikus és egy idő után így néz ki ha felnyitják. A csőben cső megoldás nagyon jó hatásfokú de magában hordozza a vízből kiváló karbonátok lerakódását a hő hatására és eldugítja azt. Ha nincs a rendszerben vegyes tüzelésű kazán (mert abból még a vas iszap is oda kerül) akkor talán érdemes egy savazást megpróbálni de az igazán eredményes megoldás az a csere lesz majd.
(#) VIM válasza Zotya210808 hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 1
 
Szia! A kondenzvíz gyűjtőből szabad kifolyása van a víznek?
(#) gubbabubba válasza VIM hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Köszönöm a választ, ezek nem jó hírek, holnap megpróbálkozok akkor a szervízzel, de a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy egyhamar kijönnek.
(#) Zotya210808 válasza VIM hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Szia ! Igen szabad kifolyása van a viznek, de az is ki lett takaritva .
(#) gabesz2001 hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Sziasztok!

Van egy Ariston TX 23 -as kombi kazánunk, ami fűtés vagy meleg víz megnyitásakor szinte azonnal leáll.
Ha a borítás nincs rajta akkor megy 20-30 másodpercet. Ha rajta van, akkor 5 másodperc és leáll.
Nem vagyok szerelő, de talán a levegő nyomással kapcsolatosan szórakozhat.

Szívesen fogadnék valami megoldás tippet erre a jelenségre.
Volt szerelő, panelt cserélne.
(#) konop válasza gabesz2001 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Ellenőrizd, hogy nincs-e a kéményben valami, pl. kismadár. Illetve megy-e a ventilátor rendesen. Egyébként az ariston-nál szokott lenni lángörzés hiba, amit a panel okoz
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
(#) VIM válasza gabesz2001 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Szia! Azt amit a kezedben fogtál tedd vissza oda ahol volt és a füstgáz kicsatlakozásnál lévő ventilátor mellett lévő nyomáskapcsoló csöveit kell kitisztítani ha azok belülről koszosak. Azt jól jegyezd meg, hogy melyiket honnan húztad le, mert fordítva nem fog működni huzat ellenőrzése.
(#) Mathyas hozzászólása Márc 24, 2020 /
 
Sziasztok!
Begyújtási hibám van.
Van, amikor többször hibára is megy.

https://youtu.be/VVdK3haVcf0
Következő: »»   446 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem