Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor tuning
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Rafael válasza Medve hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Midi nincs rajta. Nem kifejezetten analóg szintire gondolok. A meglévő hangszer hangját módosítanám. Láttam több velhetően nem analóg, régi casio szintiken végeztek módosításokat. Elektromos gitárhoz már készítettem torzítokat és más jellegű pedálokat. Viszont úgy értelmezem, hogy a szintiknél bele lehet nyúlni az áramkörbe.
- Van még egy Bontempi PM-695 - ös szintim, amit inkább vetnék tuning alá csak arról kapásból nem találtam kapcsolási rajzot, azon van Midi, ha ez segít.
(#) Medve válasza Rafael hozzászólására (») Márc 23, 2020 /
 
Átnéztem még egyszer a blokkvázlatot és a proci portjait, véleményem maradt a régi. De az okosok lehet mondanak valami biztatót.
(#) Rafael válasza Medve hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Az elképzelhető, hogy csak a régi kis "gyerek"szintik hangjába lehet beleavatkozni, amik kb.:8 vagy 12 hangszerrel vannak ellátva? Legalábbis csak ilyen tuning videókat látok.
- Mennyiben segít a MIDI, ha modulálni szeretném a (komolyabb IC - vel rendelkező) szintit?
(#) Medve válasza Rafael hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Az a hangszer elektronikájának kialakításától függ, hogy bele tudsz-e nyúlni. Egy gyerek szinti is lehet egycsipes. (sőt) A MIDI csak egy kósza gondolat volt, ha analóg szintit szeretnél, De nem. MIDI-vel lehet vezérelni egy négyszögjel generátort, azzal már meg lehet hajtani klasszikus moduláris szinti egységeket. De egy ilyen kialakításához már elektronikai ismeretek kellenek.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem