Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   44 / 58
(#) krauszkrisztian14 válasza VIM hozzászólására (») Aug 8, 2019 /
 
Üdv! Azt hiszem van itthon elfekvőben egy kijelző nélküli működő S3-mam. Ha kell, szívesen odaadom.
(#) Szasza9668 hozzászólása Okt 25, 2019 /
 
Sziasztok!

Huawei p8 lite telekomos telefont kéne rootolni. Sajnos a booloader zárva és nincs kódom hozzá.
Van valami egyéb megoldás vagy keresnem kell egy alaplapot nyitott bootloaderrel? Ha jól emlékszem akkor már android 6.x fut rajta, így a backroll nem működik.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Az XDA-n leírt módszer nem működik? Bővebben: Link
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
A: huawei megszüntette a bootloader kód kiadását....
B: a linken csak az adb tölthető le....
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Az utolsó hozzászólások között van még egy link: Bővebben: Link
S ott is van még használható link: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Egyik sem működik.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Sziasztok,

Gondom a következő: bekapcsoláskor a minta beadását kéri a telefon, addig nem indul el a készülék.
Gyári alapbeállításra tettem a telefont (már sok szemét volt rajta), majd mintát állítottam be képernyő feloldásra (ahogy eddig is volt). Viszont eddig az induláshoz nem kérte a mintát. Automatikus kikapcsolást használok este 10-reggel 5 óra között, jó lenne ha elindulna reggel magától, nem kellene beavatkoznom a rendszer felállásába.
A készülék Yezz Andy 4.5 LTE, Android 6 van rajta.
remélem, sikerült érthetően leírni a gondomat)
(#) lelkes amatőr válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Nov 14, 2019 /
 
Közben megoldódott, újabb full reset után visszaállt normál üzembe.
(#) Epu2 hozzászólása Nov 16, 2019 /
 
Üdv! Erre még nem sikerült választ kapnom, én meg nem találom.
Nem kívánatos számokat le tudok-e taltani, mint a WPh-nál. Moto G3-as telefon, Android 6-os.
(#) bbb válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 18, 2019 /
 
Biztosan le tudod tiltani, csak el lesz dugva. Nekem 4-es és 8-as android van kéznél, mindkettőnél máshol van ez a funkció. A 6-osban is biztosan máshol lesz, de gugli megmondja hol.
(#) bbb hozzászólása Nov 18, 2019 /
 
Sziasztok!

Olyannal találkozott már valaki (és ha igen, akkor mi volt a megoldás), hogy a telefon elmegy alvóba, majd mikor visszatérne, akkor a kijelzőt nem kapcsolja be, de az érintő funkciók működnek. Egész pontosan a képernyő háttérvilágítása bekapcsol, a képernyő fekete marad, az alkalmazások működnek közben, az érintő pedig ugyan úgy reagál, mintha működne.
Persze ragasztott a telefon, így az akku ki-be játék nem játszik, de az újraindítás segít annyiban, hogy a kijelző ismét vígan működik a következő alvó üzemmódig.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2019 /
 
Úgy tűnik, hogy ha hideg a telefon, akkor normálisan működik, de amint akárcsak testmeleg lesz, a korábban leírt jelenség tapasztalható. Ez egy honor 8 készülék, amiben még nyár végén volt kijelző cserélve, s eddig hiba nélkül működött.
Valahogy nincs kedvem a ragasztott cuccot megint szétszedni darabjaira, de úgy tűnik ez lesz a sorsa
(#) Chipmunk1960 válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 20, 2019 /
 
Szia, Goggle Play-ből a Call Blocker.
(#) Chipmunk1960 válasza bbb hozzászólására (») Nov 20, 2019 /
 
Szia, Lehet szétszedésnél az alaplap megfeszült, ROHS forrasztás megrepedt, nem sok reményt látok.
(#) Tork hozzászólása Nov 26, 2019 /
 
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy okostelefon össze e llehet kombinálni egy tablet kijelzőjével, vagyis a tblet kijelzőjéthasználni a mobil kijelzője helyett?
(#) szsrobert hozzászólása Dec 7, 2019 /
 
Udv! Anno Samsung S3 behalt semmi hiba utan 1,5 evvel, allitolag hardverhiba.Most Cobalt T10 tablet behalt 0 hibaval 1,5 ev utan.Hasznaltam reggel.Delben ki volt kapcsolva.Inditanam, kek boot kepernyo, egyik menuben sem indul el. Allitolag alaplaphiba. Letezik ilyen? Vagy valami program szandekosan tonkreteszi? Felettebb furcsa a 0 hiba utan, direkt nem telepitettem ra plusz alkalmazasokat, nem mentettem a keszulekmemoriaba.
(#) antikzsolt válasza szsrobert hozzászólására (») Dec 7, 2019 /
 
Nekem is volt egy érdekes hiba. Pontosan 1 éves volt a telefonom amikor szoftveresen teljesen behalt. Félképernyős kamerakép hangerő automata vezérlés boot rendszer teljes behalás. Csak alap dolgok voltak rajta amit a gyárba feltettek rá. Szűz sd kártya azon fotók és videók.
(#) szsrobert válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 7, 2019 /
 
Direkt elrontjak gari lejartakor?:-0
(#) antikzsolt válasza szsrobert hozzászólására (») Dec 7, 2019 /
 
Bármi előfordulhat. De ezt csak nem vagy csak igen költségesen lehetne bizonyítani.
(#) bbb hozzászólása Ápr 28, 2020 /
 
Sziasztok!

Adott egy telefon - Samsung Galaxy S5 6.0.1 androiddal. A jelenség, hogy a visszanyilacskával "kilépsz" az alkalmazásokból, vagy a bal oldali gombbal a gyakran használt alkalmazásokba lépnél be, ez a lista (vagyis a legutóbb használt alkalmazások listája) mindig üres. Más telefonnál nem találkoztam ilyesmivel és a samu "live chat" szerint ilyen beállítás nincs a telefonban, állítsuk vissza gyári alapértékekre (amikor minden veszik, tehát jó móka a mentés -> törlés -> visszaállítás folyamata, a telefon gazdája nem is szeretné ezt csinálni).
Esetleg valaki találkozott már ilyen jelenséggel és meg tudta valahogy oldani? Az energiatakarékos beállítások ki vannak kapcsolva.
(#) Szasza9668 hozzászólása Ápr 29, 2020 /
 
Asus telefont kaptam úgy, hogy indítás után mimdenféle alkalmazás leállt. Kapott fr-t, magisk. Azóta minden rendben van.
(#) sargarigo hozzászólása Máj 15, 2020 /
 
Szervusztok!

Kedvesemnek vettem használtan egy LG K11 mobilt, amivel minden jó lenne, csak a töltést elég gyéren veszi. Feltettem az Ampere nevű programot hogy lássuk miről beszélünk, és optimális esetben sikerült rajta 800mA-t mérni. Na optimális eset azóta nem volt. Két óra alatt feltornászta 90%-ra a töltöttséget (eközben nem tudtam nézni mert nem voltam otthon), és most 100mA-t vesz fel.
Próbáltam két töltőfejet, három kábelt. A háromból egyet kapásból nyugdíjaztam, mert mikor vette a 800mA-t, ezzel csak 300-at. A másik kettő maradt.
Érdekes, hogy az Ampere szerint 1200mA-t képes felvenni usb-ről. A gyári fej 1200mA, a saját töltőm 2A-es.
A tünetegyüttes az, hogy délután még ment 800mA-rel, mostanra már csak 100-zal. Nem tudom hogy ez a töltöttségtől függ-e, vagy valami mástól, és azt sem hogy megismételhető-e. Ez még kiderül. Ugyanezek a töltők ezekkel a kábelekkel az én mobilomba tolják 1700-zal (vagy az 1200-as csak 1100-zal), tehát ami a csövön kifér.
Ezek miatt a kábeleket és a töltőfejeket kizárnám a hibák közül, marad a telefon.
Létezik hogy ez normális dolog? Valami miatt visszaveszi a felvett áramot? Az akku elvileg jó, mert intenzív használattal tud két napot. Csati, szoftver, vagy mi a nyavalya lehet ez?
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Nézz meg egy lithium-ion töltési grafikont, és talán néhány dolog tisztázódik.
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Megnéztem, sok tisztaság nem lett tőle! Azt még értem ha 90%-nál lelassul, de a többi zavar! Kis töltöttségnél miért nem tudja ütni az ampert, ha elvileg 1200-ig el kéne mennie?
(#) antikzsolt válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Egyszerű okok miatt nem tudja. Kapcsold repülős módba, tekerd le a proci óraszámot(ha tudod) és a világítást vegyed minimumra. Meglásd felugrik a töltés A számok. De ha felteszed a fény, procit maximumra és a létező összes adatkapcsolatot aktiválod meg fogsz lepődni. Ha jó a kábel és elég erős a töltő lehet hogy csak 100mA csordogál a töltés.
(#) sargarigo hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
Tehát akkor ez teljesen normális! Köszönöm mindkettőtöknek! Megnyugodtam!
(#) Szasza9668 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Én redmi note 5 pro használok. A gyári töltő is csak kb 1A bír bele nyomni normál használat mellett. Elég sokáig tart neki feltölteni. Be állítottam az éjszakai automata ki és bekapcsolást, így reggelre kényelmesen fel tudja tölteni akár a gyári 2A fej helyett egy régebbi 650-800 mA fej is.
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Az áramot korlátozza/meghatározza az akksid belső ellenállása, a kábeled soros ellenállása, a csatlakozóké, az akksid cellafeszültsége, a töltőfej pontos kimeneti feszültsége, és ehhez jön még hozzá a töltő áramkör, meg a töltési karakterisztika. Azt kipróbálhatod, hogy megemeled az 5V-ot 5.5V-ig (pl. labortápról töltve a telefont), de az se mindegy, hogy az 5V-odból mennyi jut el a telefonod USB csatlakozójáig! Mert be fog állni az egyensúly, ha növekszik az áram esik a feszültség, ha esik a feszültség, csökken az áram. Adjál a telefon USB csatlakozójához nagyon közel 5.5V-ot (vagy ha félsz, akkor 5.0V-ot), és akkor nézd meg, mennyi áram folyik (ilyenkor rengeteg korlátozó tényezőt kiiktatsz, szinte csak a töltőelektronika marad, meg a cella töltöttségi szintje). Elmondom, hogy az USB kábel és telefon közé ha közbeiktatsz egy áram mérőt (akár multiméter, akár USB doctor-t), azon is esik a feszültség, és vele kevesebb áram fog a telóba folyni, mint nélküle.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2020
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 16, 2020 1 /
 
Ok a lényeg az volt hogy ez így normális, nem kell reklamálnom!
(#) macsi01 hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
Üdv
Androidon 3.5 - es 4 pines jack ajzat van ?
Használható 3 pines ha csak a hangkimenet kellene ?
Következő: »»   44 / 58
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem