Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Hogy lehet egy psp töltőt csinálni szivargyujtóba? nekem van usb kábel, foglalat , szivargyujtó minden csak nemtudom hogy hogy csináljam meg hogy a szivargyujtó 12v és a psp akku 3.6v. Elég egy pár ellenálás vagy valami stabilizátor kellnen? Nekem a leg egyszerübb megoldás kéne. Szeretettel várom az ötleteket. Üdv.:Tomi
Helló!
Valamiféle stabilizálás mindenféleképpen kell hozzá. Meg kellene nézni, hogy a töltőn mekkora töltő fesz és áram van feltüntetve, ezt kellene biztosítani a PSP számára az autóban is. Általában a töltésvezérlést az adott eszköz szokta végezni, úgyhogy elég egy stabilizálás is. Üdv, Arpy
Hello
Nem 100%, de az adapter talán 5V és 2000mA-os. Gondolom itt 7805-ös IC jöhetne szóba valami teljesítménytranzisztorral megfejelve. Üdv.
Vagy 78M05 az ha jól tudom 2 amperig bírja.
Üdv!
Ezt találtam, bár eddig mindenki lefikázta ezt a kapcs. rajzot... Csak annyi változtatást kell eszközölnöd, hogy a 3,6V zener helyett 5,1V (vagy 5,6V-os ![]() ![]() Idézet: „Hello Nem 100%, de az adapter talán 5V és 2000mA-os.” Igen akkora kell neki! :yes:
Ezzel a rajzzal nincs különös gond, csak amperenként 7 wattot melegít el a tranyó, tehát nagy borda kell rá.
A zenert az amperhez be kell lőni, 1 ampernél talán még jó az 5,6 voltos, de feljebb meg kell nyújtani egy diódával.... 5,9-6,2 voltig. Az 500 ohm is kérdéses, lehet, hogy csökkenteni kell. Persze lehet direktbe 3,6 voltot is csinálni, de akkor még nagyobb borda kell ( amper x 8-9 watt ).
Köszönöm mindenkinek. én elösször azt gondoltam hogy egy 3,6v zener diódát rakok közé 2 ellenállással. az már egy stabilizált áramnak felel meg. vagy nem?
... aztán vagy a zener ég le, vagy nincs semmi áram..
Az lenne jó, ha konkrét kérésed lenne a töltőáram ismeretében. Az, hogy a töltőre mi van írva, egy dolog - az az érdekes, hogy annak kell pl. 5 volt és megy 2 amper, vagy csak 1 amper... nem mindegy. Mindig találgatni kell...
Elnézést kérek mindenkitöl aki segitett mert én rontottam el. mert én egy szivargyujtóba szeretnék egy USB-t berakni megvan minden de az USB 4,5v nem 3,6
Tehát az én célom: szivargyujtóba usb töltő vagyis 4,5v a kimenet. de nem tudom ha csak űgy simán megy a 4,5 és mondjuk egy 1200mAh akkut rárakok akkor nagyon lecsökken és akkor azt hogy lehet megoldani hogy maradjon a fesz. Bocsi És előre is köszi. ![]()
Üdv!
Én csináltam pár PSP töltőt de napelemhez, mindegyik ugyanúgy működik szivargyujtóról is! Nem USB-re dgom atöltésnél hanem a töltő bemenetre, azaz venni kellolyan kábelt vagy vágd le a gyűri kábelt és told meg, én RCA csatlakozóval toldok az jó meg olcsó. Neked ajánlanám a kapcsolóüzemű tápot mert az a leghatékonyabb,. Én ezt építettem meg: http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/M/2/5/LM2576.shtml Azaz az alapkapcsolást, de egyébként neked jólenne síma regulátor is, mint az 7805-ös csak melegedne fölöslegesen.... He több infó kell a DC-DC konverterek és az 5Voltos napelemes táp építése topicban mutattam be PSP töltőimet. A stepdownos a legtutibb 12Voltra. Üdv, GB.
ja és a PSP töltője nem 4.5 hanem 5Voltos bár 4.7nél már tölt
![]() Semmiképp ne USBsen töltsd hanem a töltőcsatin az is 5Volt de lényegesen jobb! 2amperes a gyári táp de nekem sosm fogyasztott többet 400mAnál még ha aksi nélkül játszottam is. (Igaz slimPSPm van nem a vastagabb.) egyébként a neten van leírás mennyit fogyaszt egy csávó bemérte a vastag adatait valami PSP power brick-re kell rákeresni. Szoval 5Voltot csinálj és at dugd psp-be akkor üzemel is róla és tölt is! Lásd a képet pl. amnt PSP-t töltök napelemről: PSPslim napelemes töltőm
Most látom, hogy sürgős neked!
Megtaláltam neked a 7805ösből gyártott cuccot, ha gyorsan akarod vagy nicnskedved step-up konverterrel vergődni csak veszel egy 7805-öt arra 2 kondit kell csak forrasztani meg a kábeleket, azaz amit a fickó elemekből oldott meg az neked szivargyújtó adapter meg ugye a gyári tőtő kábelét levágva lesz tőtőkábeled. http://www.tinyted.net/eddie/ppb/PspPowerBrick.html Nemkell olyan bonyolultra mint ő csinálta mindenféle led meg rohamosztagos legó figura egyéb... csak az alap 5V stab: http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/psu_5v.html Ha slimed van nemkell több 500mAnál, de egyébként a vastagPSP fogyasztása a fickó szerint: Activity Current Charging Battery (switched off) 840mA - 15mA Charging + Play 750mA Quiet part of game 300mA PSP Crossbar UI 400mA Online in browser (WiFi active) 500mA Loading data from UMD 300mA - 400mA Cost of light 80mA Szal 7805 a gyors megoldás de veszteséges és melegedni fog ![]() ![]()
Ehhez az akkuhoz jó lesz a 7805 ( vigyázz, 78M05 gyenge ! ), nagy hűtőbordával, ahogy láttad az egyik linken. A borda közepébe pici nyákon a kondik is elférnek és ezért a testtől sem kell szigetelni semmit, csak a meleg miatt kell "hézag"...Mindenesetre első alkalommal a bejövő 12 voltos ágba tegyél először egy ampermérőt, legalább látod az időbeli lefolyást is - célszerű olyant, ami nem elemmel megy...
2 amperes bizti sem árt. Később csinálhatsz step-downt...
köszönöm a hasznos infókat akkor már neki is álok
![]()
Szivesen!
Ha kell gyors info az LM7805 bekoteset illetoen csak szojja, egesznap netelott vagyok ![]() de ugylatom te nem ![]() No mindegy a lenyeg hogy neked nemsok kell csak az a 3labu ize kozepso lab akozos fo:ld es akkorhat elkok kellenek meg ra de igazabol neked azsenagyon kell mert aksirol toltesz max a kimenore egy elko... aztan vezetekek es keszis vagy hali! Jo szerelest! GB.
Üdv!
MA sütött a nap és így a 3 mini napelemem segítségével bemértam a slimPSP-m áramfelvételét. Ha neked is slimed van akkor hasznos lehet ha meg kövérPSP akkor a powerbrickes infót vedd alapul. Na ezt kaptam: Minden esetben 5V stabil bemenőt adtam neki, lényeges volt a nagy pufferkondi is mert nekem napelemről ment de autóaksiról az nemkell szerintem. Akkumulator nélküli áramfelvétele makszimális fényerőre kapcsolt LCDvel (wifi es UMD nélkül) 180mA Kisebb fényerőn 160mA Ha a tápod 5Volton a 200mA-t stabilan bírja (neked tutimert aksiról nyomod majd 7805-el) akkor arról lazán használhatod!!! Ha beleteszed az aksid és szeretnéd, hoyg töltse akkor is 180mA bőven elég. Egyébként tölt szinte már 4-20mA bemenőről is a slim, utáa ha 160mA-t nem ér el a tápod akkor 80mA-en próbál tölteni, egyébként 160mA töltésre kapcsol. Ennyit a 2amperes tápszükségletről ![]() Lemerített aksival még nempróbáltam sajna, elképzelhető, hogy ha használod a PSP-t és benne lemerített aksi van akkor igényli a futáshoz a 180mA-t és még tölteni is akar annyival, de még ez sem több mint 400mA. Amúgy teszteltem kapcsolóüzemű tápot is amit ajanlottam. Úgy jött ki az enyémmel, hogy csak 66%os hatásfokkal megy 5volt kimenetre ![]() Na további szép napot ![]()
ezegy jó töltő a kondik 100nanosan az elektrolit pedig 1000mf-ad és 16 volt az ic pedig 78s05 ha akarsz még beleraksz egy ledet az 5 vtos oldalra ami jelzi azt hogy áram alat van egy 470ohmos ellenálással csatolva
![]() ![]()
ja még rakd hűtőbordára
|
Bejelentkezés
Hirdetés |