Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   368 / 582
(#) szalamandra válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Elképzeltem, ahogy minden bölcsisnél van egy ilyen tamper, amitől meg kell védeni a dobozt.
Bővebben: Link
(#) sargarigo válasza szalamandra hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Szerintem nem éppen erre a tamperre gondolt
Inkább egy ilyenre..
(#) kameleon2 válasza szalamandra hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
Szabotázs, vagy más néven tamper:
Egy védelem a külső illetéktelen beavatkozás ellen. A lakásriasztó élesített állapotában, ha valaki megpróbálja a vezetéket elvágni vagy az eszközök burkolatát megbontani, akkor riasztást fog generálni a rendszer.
DEOL/EOL
Az érzékelők ellenállással történő bekötése a riasztóközpont zónabemeneteire. Magas szintű hozzáértést igényel. Ha már bölcsis szintnél vagyunk.
(#) sargarigo válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
Én meg azt képzelem el, hogy a bölcsis padavan szájában az ellenállással (hogy szabad maradjon a keze) éppen mászik fel a kis pelenkáját riszálva hogy meghekkelje a tamper bemenetet...
(#) sonajkniz válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 17, 2020 / 1
 
A két és fél éves unokám pillanatok alatt mászik fel a Honda Transalp nyergébe és már tekeri a gázt, babrálja az indítókulcsot. Nem tűnik számomra lehetetlennek amit elképzeltél.
(#) FIGIRI válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
Modern világ... sógorom 5-6 éves lányai jobban kezelik a telefont, mint én...
(#) D Wye válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
Nem csoda ez egy olyan világban, ahol telefont/tabletet nyomnak a gyerkőc kezébe, hogy csöndbe maradjon. A telefonszervízbe járt be egy anyuka, szinte két hetente hozta képernyőcserére telefonját, mert a 3 éves gyereke összetörte.
Plusz emlékszem, mikor 5-6 évvel ezelőtt mentem az óvodába legkisebb húgomért, már ott voltak olyan szülők, akik szájából elhangzott: Ha csendben és gyorsan öltözködsz, megkapod az iPad-et játszani...

Ezek a dolgok elképzelhetetlenek voltak akár csak az én gyerekkoromban (pedig nem kell olyan sokat visszamenni, elég 15 évet). Mi még elfoglaltuk magunkat, robbantgattuk az iskolát, stb

Nemrég volt egy kis kiruccanás, hétvégi nyaralás barátokkal. Ott volt egy kislány (10-11 éves forma), iPad, iPhone, minden, ami csak KELLHET (ugye...), és azokat habár prímán kezelte, a vele folytatott eszmecserék meggyőztek arról, hogy nem az esze miatt szerethető... Akkor most ez a nevelési forma mire is jó?
(#) sargarigo válasza D Wye hozzászólására (») Szept 17, 2020 / 2
 
Ez a nevelési forma hajtja a gazdaságot! Mindent megvetet/megvesz, közben gondolkodni meg már nem tud. De szavazati joga van.. hopsz, el se kezdem!
(#) nagym6 válasza D Wye hozzászólására (») Szept 17, 2020 / 1
 
Mit lát a gyerek? Mindenhol telefonjába belefekve embereket, másmilyen már nincs, illetve alig.
(#) vargham válasza D Wye hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
Nálunk 7,5 és 5 évesek a gyerekek. Tőlünk még sosem kaptak a kezükbe telefont. Időnként szoktunk együtt Google világtérképet és utcaképeket nézegetni. Vagy hétvégente játszhatnak valamelyik Commodore 64 játékkal egy fél órát.
(#) szalamandra válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
"A lakásriasztó élesített állapotában"
Általában a szabotázs (szép magyar szóval) 24 órás zónára van kötve, tehát nem csak az élesített állapot esetén aktív. "Magas szintű hozzáértést igényel."

Vagy 5 évig voltam vagyonvédelmi telepítő/beüzemelő. Igen, az még a bölcsis szint.
Szeretem mikor ennyire érti valaki a viccet...

Az a mágnes, ami szerepel a fotón, egy tartómágnes, állandó feszültség alatt van, nem engedi kinyitni az ajtót, a kiskölök hiába próbálja kilinccsel kinyitni. Általában felnőtt által elérhető magasságban van egy bontó nyomógomb, az megnyomva és a kilincset lenyomva lehet szabadulni az intézményből. A fotó érdekessége ugyan a szerelés jelenlegi állapota, de nem tudjuk éppen milyen állapotot ábrázol, javítják, vagy éppen mi történik.
(#) kameleon2 válasza szalamandra hozzászólására (») Szept 20, 2020 1 /
 
Több mint 30 éve szerelek riasztót, erősáramú rendszereket, okos otthonok vezérlését és automatikáját. Sőt van egy automatizálási termékem, amiből már túl vagyunk az 1000 darabos beépítésen. Az a stílus, ahogy ezt előadtad - azt tartottam bölcsis szintnek. Ennél még az is humorosabb lett volna ha azt mondod: Finnországban jártam, hogy meggyőződjek Tamper-e a Tampere? (nem mert az ott egy régió). Tamper, szabotázs, 24 órás zóna, ha úgy programozod a központot (mert ugye lehet azt másképp is). EOL DEOL a lezárás. Kár ezen tovább rugózni. Nem ez volt a lényeg. De többet nem sakkozom galambokkal, nem éri meg.
(#) szs válasza szalamandra hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
Idézet:
„Az a mágnes, ami szerepel a fotón, egy tartómágnes, állandó feszültség alatt van, nem engedi kinyitni az ajtót”

Ez így is lenne, de nem jól nézted meg a fényképet. Ebben a felállásban pont azt nem teljesíti, amire kitalálták, hiszen így elcsúsztatás van (most ezt jobban nem tudom megfogalmazni), azt pedig engedi a mágnes. Mint ahogy írtam is, a mágneses társasjátékr/sakktáblára utalván. Elcsúsztatni könnyű, elemelni a nehéz. Ha 90 fokkal elforgatva lenne a mágnes és az "ellendarab" akkor senki sem nyithatná ki, amíg gombot nem nyom, így viszont bárki, aki nekidől.
(Jó, lehet, hogy nem bárki, de egy vasarabot oldalra elcsúsztatni egy mágnesen sokkal könnyebb, mint elemelni róla. Mint a szélvédőre "felcuppantott" illatosítót/kistáblát is könnyebb oldalra tologatni a nedvességen, letépni nehéz)
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
Nem szeretnék újabb vitát nyitni, de lehetséges, hogy ez pont azt a célt szolgálja, amit hibaként írtál: Egy óvodás talán nem tudja kinyitni, de egy felnőtt igen. Magyarán megakadályozza, hogy az óvodások felügyelet nélkül kimenjenek, de az óvónéni bármikor megteheti ezt, akkor is ha tele van mindkét keze, nem kell gombot nyomkodnia. (A gombot olyan magasra kell elhelyezni, hogy a gyerekek ne érjék el akkor sem, ha odavisznek egy széket, de a felnőttek igen...)
(#) szs válasza lazsi hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
Nemcsak én írtam hibaként, az eredeti felvetés is erről szólt.
Nem óvodáról szólt az eredeti felvetés, hanem bölcsődéről. A bólcsisek totyogni sem tudnak, nemhogy ajtót nyomkodni
A mágneses ajtózár pedig nem arról szól, hogy a bentlévők ne tudjanak kijutni (bár én írtam viccből, hogy tűzvédelmi cél), hanem arról, hogy csak az jöhessen be, akit beengedünk - mindezt távvezérelve. Vagy az, akinek van "kulcsa". Kifelé mindenki mehet, aki gombot nyom. (Ezt még biztonsági és tűzvédelmi elgondolásokból is respektálhatjuk)
Itt (a fénykép szerint) viszont mindenki jöhet-mehet, aki elég erős, hiszen így, ilyen elrendezéssel a mágnes csak töredéke erőt mutat ahhoz képest, amit tudna.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
(#) szs hozzászólása Szept 20, 2020 /
 
A bölcsi nem börtön, nem a kijutást kívánjuk akadályozni.
Ha csak a bejutást kívánnánk akadályozni, a kijutást nem, hát sokkal egyszerűbb mechanikus megoldások is vannak. A mágneszár a távvezérelhető engedélyezésre szolgálna, kényelmi eszköz lenne. Nem a gyengébbek ellen, nem azért, hogy az erősek legyőzhessék....
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
(#) vargham válasza szs hozzászólására (») Szept 21, 2020 / 1
 
Idézet:
„A bólcsisek totyogni sem tudnak, nemhogy ajtót nyomkodni”

Óvoda három éves kortól van, tehát alatta bölcsi. Egy ennyi idős gyerek már szaladgál, és felmászik mindenhová. Az én lányom például kétévesen felmászott az udvari kapu tetjére, elhúzta a reteszt, és elindult haza a bölcsiből...
(#) sargarigo válasza vargham hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
Huazannya!
Azért ott már volt ijedtség mi?
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Szept 21, 2020 / 1
 
Az öregek is mint a gyerekek.
Demens szekcióba be tudsz menni, ki viszont csak PIN kód ismeretében (nővér segit, miután vizuálisan azonositott).
(#) vargham válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 21, 2020 / 1
 
Volt. Szerencsére elkapták. Másfél évesen már simén átjutott a nála kicsit magasabb ajtó torlaszoló rácson. Tömör bútorlapra cseréltem, hogy ne tudja beakasztani a lábát. Azon is átjutott. Kézzel felhúzta magát, és átlendítette a lábát, mint egy kommandós.
(#) bitmixer válasza vargham hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
Én rögtön láttam, hogy Rozi nagy gézengúz
(#) sonajkniz hozzászólása Szept 22, 2020 / 1
 
Ez már komoly.
Pláne hobbi szinten.
(#) Bakman hozzászólása Szept 23, 2020 /
 
Mechanikus lágyindítás: 2.4 kV, 260 kW szinkron motor.
(#) FIGIRI hozzászólása Szept 23, 2020 /
 
(#) Gafly hozzászólása Szept 23, 2020 /
 
(#) zolika60 válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Nekem kacsának tűnik.
(#) bbalazs_ válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 23, 2020 / 1
 
A régi,koaxos időkben az internet elment mindig esőben.
Az ok az volt, hogy a kazánházban volt a bejövő és ott kihúzták a dugót és felkötötték két szekrény közé a kábelt, azon száradtak a kabátok és ernyők
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Ez nem kacsa. A.B. barátom, ifjú korában így állt bosszút a szomszédján, de ott nem jöttek rá, hogy mi (és hol) a zavar forrása.
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Inkább csengetett volna be a szomszédjához, és mondta volna a szemébe...
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Mondjuk, egy tisztességes kábelhálózatban a levegőből akkora zavart okozni, hogy lebénuljon az internet meglehetősen nehéz feladat. Ahhoz egy 50 MHz -es nagyteljesítményű adó közvetlen közelsége szükséges. Például egy több kW -os amatőr adó, ami kihasználja a reggeli terjedést. De ezt egy zavarvizsgáló könnyen kiszúrja.
Sokkal inkább belső zavarra gondolnék, amit pl. akár egy nem megfelelően csatlakoztatott kissé hibás TV is képes okozni.
Következő: »»   368 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem