Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ebbe semmi új nincs, magnetron parabola, másik oldalon szintén parabola antenna és egy egyenirányító. De már most kaphatók nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltők.
Az új az, hogy ezt átvették a sötétzöldek is. Mentségükre legyen felhozva, hogy nagy valószínűséggel nem ismerik a fizika idevágó törvényeit.
http://ecolounge.hu/zoldmotor/energiatovabbitas-kabelek-nelkul
https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&ei=8L99X6neHq...uact=5 A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
A kulcs a frekvencia. Mennyi energia jön a napból vezeték nélkül?
Csakhát szegény Teslának a gyenge hatásfok, és az alacsony frekvencia miatt iszonyú térerősséget (feszültség) kellett produkálnia, hogy autózni tudjon. De ott volt mögötte a Niagara erőmű. A nagy feszültséget pedig magyar találmánnyal, a transzformátorral állította elő. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
"A startup az állítja, hogy a folyamatban szinte nincs energiaveszteség"
Kiemelés tőlem... A "szinte" az relatív fogalom. ![]() Olyan nem lesz, hogy egyáltalán nincs veszteség, mert az mindig lesz. A kérdés csupán az, hogy mi olcsóbb: a veszteség vagy az a beruházás, ami a veszteséget csökkenti. A távvezetékeken ezért alkalmaznak egyre nagyobb a feszültséget, de van egy érték, ami felett már nem éri meg tovább növelni. A vezeték nélküli energia-átvitel esetében sem az a kérdés, hogy megoldható-e, hanem az, hogy megéri-e. Hiába lesz kevesebb veszteség ezzel mondjuk 100km-en a távvezetékhez képest, ha az energia át- és visszaalakítása 50Hz-es váltófeszültségről és -re nagyobb veszteséget jelent. Egyébként Tesla álma az volt, hogy mindenki ingyen hozzájuthat ehhez az energiához. Ezzel két gond van, ami miatt nem fog megvalósulni: - Olyan nem lesz, hogy valaki megtermeli az energiát és ingyen szétosztja mindenkinek - Nem pont-pont közötti átvitelt gondolt el, hanem pont-terület típusút. Ebben az esetben viszont az energiával ellátott területen bármilyen egyéb "EM sugárzás" alapú adatátvitel problémákba ütközne. WiFi, GPS, Bluetooth, stb... - ezt mind el kellene felejteni.
Az EM sugárzást Tesla még nem ismerte. Akár kifordított mikrohullámú főzőt is elképzelhetett.
Múltkor azt olvastam, hogy maga Tesla földönkívüli volt. Bármit el tudod képzelni.
![]()
Ebben a kérdéskörben a "szinte", elhanyagolhatót jelent. Eddig kis méretben sem működik a dolog kiemelkedő hatásfokkal, nem tudom, nagy távolságokban mitől szuperálna.
Tudom, van vezeték nélküli töltő de annak hatásfoka egy mákszemnyit elmarad a vezetékes töltéstől. A tudomány jelen állása szerint nem kitielezhető a dolog ésszerű körülmények között. Idézet: Nem volt leföldelve. „maga Tesla földönkívüli volt.”
Maxwell 1864-ben írta le az egyenleteit, amikor Tesla még csak 8 éves volt. Tehát akár ismerhette volna... A tudatlanság nem mentség...
![]()
Valószínűleg ismerhette is, mert a Budapesti Műszaki Egyetemen ahol egy ideig tanult, már tananyag volt. Itt ismerkedhetett meg a transzformátorral is.
A sugárzással továbbított energiának igencsak korlátot szab, hogy az így továbbított energia sűrűség a távolság négyzetével csökken. Ez az apróka tény igencsak korlátozza a távolságot. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
Valamint zavarná illetve lehetetlenné tenné a vezetékmentes kommunikációt az energia kibocsátó környékén. Mivel a kivehető energia a távolsággal csökken, elég sűrűn kellene kibocsátókat építeni.
Minden bizonnyal, ha már a halak is kiugráltak a nem túl jó vezető vízből.
Tesla, mikor autózott (1931), már nem volt meg a Wardencliffe-torony.
Autókázáshoz mást talált ki ezek szerint... Volt neki saját trafója, a híres Tesla-tekercs, a rezonáns megoldás. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2020
Adalék a kábeles témához.
Vagy megcsinálják a lézerest, ami a mélyűri utazáshoz találtak ki, ahol már nincs elegendő ereje a napnak...
Tényleg, a 2 sikertelen próbálkozás után lett valami abból a project-ből, ahol egy vékony, több km hosszú vezetéket akartak kiengedni az űrben és abból energiát nyerni? A vezeték kiengedésénél már gondok akadtak, ki sem tudták próbálni a csak az egyik végén csatlakozó vezetékben indukált energia kicsatolását... Ott is mikrohullámmal akarták volna leküldeni a Földre. Idézet: „Ott is mikrohullámmal akarták volna leküldeni a Földre.” Ezért egy dologra nem figyelnek a szakemberek ennél: Jelenleg adott mennyiségű energia éri el a Földet. A fosszilis üzemanyagok elégetésével ezt mi jelentősen megnöveljük. Ha ehhez további pluszt teszünk (értsd: a Napból érkező azon energiát is a Földre juttatjuk, ami egyébként "elmenne mellettünk"), akkor azzal direktben növeljük a Föld összenergiáját, vagyis a hőmérsékletét... Remek! ![]()
Még... De az egyre növekvő üvegházhatás miatt, eljön az a nap is amikor már nem tudja, majd.
Nem a Föld felszínét melegítik vele, az veszteség lenne. A fogadó oldalon igyekeznek a lehető legtöbbet visszanyerni belőle.
A Nap fénye sem a levegőt melegíti, hanem a tárgyak, talaj felszínét.
Az egyébként szerintem nem hülyeség, hogy legyen a tető inkább fehér, mint fekete/piros/kék.
Tudom, akkor meg ronda...
Van azért egy tucat ország, kezdve dél Dél-Olaszországgal ahol fehér a tető és a falak.
Ha nem alakítják vissza anyaggá, mindegy mit melegít. A környezeti hőmérsékletet emeli, mégha áttételesen is.
Aztán úgy járunk, mint a Vénusz. Bár ott közrejátszott a nap növekvő mérete. (valószínűleg)
Nem vagyok egy nagy fizikus, de én azt gondolnám ha az eszköz átalakítja a napfényt/lézert elektromos energiává, akkor nem melegedhet fel annyira, mint egy ugyanolyan egyéb tárgy...energia megmaradás...
Ha elektromos árammá alakította nulla veszteséggel, akkor nyert. A baj csak ott van, utána egy radiátorba megy, ami elfűti, vagy egy autóba ami utóvégre megint hővé alakítja. Ha ingyen van, akkor előbb utóbb a járdát fűtjük vele, ne keljen havat lapátolni.....
Itt az Alföldön nyár végére , egy kis túlzással, tiszta szavanna kinézete lett a tájnak. A fű olyan száraz volt, hogy nem sok kellett volna szerintem az öngyulladásához és nem beszélve arról a porról, ami a csapadék hiány miatt volt.
Még az volt szerencse, hogy hosszan tartó hőhullám nem volt. Szóval nem sokat kell várni rá. ;( A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2020
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |