Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   540 / 580
(#) attila1 hozzászólása Szept 24, 2020 /
 
Sziasztok!! Szeretném tudni,hogy mennyibe kerül egy elöltöltős mosógéphez a komplett dob üstházzal,mivel sajnos csapágyas a miénk. Igen,én írtam be szeptember elején a hibát,adtatok is tippeket az otthoni javításra,de jelenleg birkózom azzal a biztosítóval,aki extra védelmet köttetett velem a gépre,mondván bármi hibája lesz,ingyen javítani fogják. Még éppen bent vagyok az extra 5 éven belül. Persze,azt mondanom sem kell,hogy első nekifutásra elhajtottak,mondván a csapágy nem tartozik a garanciális javítás körébe. Szóval a cserélendő alkatrész árára lennék kíváncsi. Köszönöm előre is!!
(#) még1MbR válasza attila1 hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Drága... nekem az Elektroluxhoz 65eFt-ot mondtak. Inkább kicseréltem a csapágyat 5eFt-ból
(#) attila1 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Szia!! Köszi a gyors választ!! Tehát mondhatjuk,hogy szinte a gép ára? Ugyanis 70 ezer volt a gép. Majd megírom a fejleményeket,de próbálom baráti hangnemben rávenni a biztosítót,hogy javítsák meg saját költségükre. Röviden a lényeget leírom,hogy érthető legyen a dolog.Tehát amikor vásároltam,akkor a számlához hozzácsatolták a biztosítással kapcsolatos összes dokumentumot,amiben sok minden van,de pont olyan dolog,amire most pontos bekezdés szerint hivatkoznak,olyan nincs. Az első válaszukban nincs garancia a forgó-kopó alkatrészekre,mint szivattyú,motor,csapágy. Kérdezhetnénk joggal,hogy ezek szerint a hálózati kábelre,és a gép testre biztos van garancia... Szóval más van a mostani,és más van a vásárláskori biztosított listán. Úgy vélem,ez már elég alapozott indok,hogy folytassam a cirkuszt. Sőt,kíváncsiságból ma bementem ugyanabba az Eu....cs üzletbe,ahol vásároltam azelőtt,kérdeztem,hogy ha most vásárolnék mosógépet,kérhető-e rá valami extra biztosítás,mondjuk dob-motor meghibásodására. Nem fogjátok kitalálni,mit mondtak. Hát természetesen az is biztosítva lenne,és annál a biztosítónál,mint nekem anno. A biztosító neve: Un..n Tehát részemről folytatom,levelezésbe kezdek velük....
(#) még1MbR válasza attila1 hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Mivel nem írtál mosógép típust, nem tudtunk rákeresni mondjuk az Orczy kereskedőház honlapján.
(#) attila1 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Szia! A típusa: Indesit iwsnd61252 ceco
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
(#) még1MbR válasza attila1 hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Ilyent nem találtam, de nézd meg mennyi a többi:
https://www.orczy.com/mosas-21/mosogep-690/dob-komplett-754.html
(#) attila1 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Köszi a linket!! Én sem találtam erre a típusra,viszont sikerült beszélnem azzal a szervizessel,akit a biztosító küldött hibafeltárásra. 48e áfával,és még rá jönne 20-22e munkadíj+kiszállás címen.
(#) még1MbR válasza attila1 hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Egy dob cseréhez teljesen szét kell borítani a gépet, csináltam már, nem túl szórakoztató
(#) attila1 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Elhiszem,tudom,hogy időigényes! A biztosító válaszától függetlenül nézegetem már az utódját. Beko elöltöltősről véleményed lenne? 7-8 kg kapacitás,1200 fordulatosokat nézegettem.Ezek 90e körül vannak. 5 év gyári garit adnak hozzá. Mellesleg vettünk egy Beko szárítógépet,a feleségem elégedett vele. Csendes,ruhák szárazak. Esetleg felültöltős gépek is szóba jöhetnek a kétoldalas támasztás miatt,viszont kapacitásban ezek sajnos kevesebbek.
(#) még1MbR válasza attila1 hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Sajnos nincsen tapasztalatom vele, nekem eddig Zanussi és Elektrolux típusok voltak/vannak. Az itt lévő mosógép szerelők tudnának valós dolgokról nyilatkozni.
Egy viszont biztos: az asszonynak meg kell mondani, hogy amint a mosógéppel furcsa dolgokat észlel (hangosabb pl.), szóljon, ne járassa tovább, mert károsodhat a gép.
Nekem azonnal szólt, meg is úsztuk csapágycserével. De kaptam olyan gépet ajándékba, amit hosszú ideig járattak kuka csapággyal, szétszedés után kiderült, hogy lerágta a tengelyt a megszorult csapágy.
Na azzal már nehéz mit kezdeni, dobcsillag csere drága dolog, egy használt gép nem ér annyit.
(#) attila1 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Köszönöm a választ!!
(#) Wind-Storm hozzászólása Okt 1, 2020 /
 
Sziasztok!

Csak kíváncsiságból..
Bosch mosogatógépnél mi ez az elektromos cucc a vízbekötőnél? Szolenoid? Ha igen, ha pedig más, miért pont ide helyezték el?
(#) mugab válasza Wind-Storm hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Biztonsági víz szelep, ha a mosogatóban a cső elrepedne akkor sem ereszt vizet.
(#) Wind-Storm válasza mugab hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Mosogatóban?
Úgy érted a vízbekötő elrepedése ellen véd, és üzemi szolenoid volna, hogyha jól sejtem?
(#) VIM válasza Wind-Storm hozzászólására (») Okt 1, 2020 / 1
 
Szia! Én úgy tudom, hogy ezen keresztül enged magának vizet a mosogatógép. Ez nem az az "Aqua stop" ami a mosógépeknél a víz elfolyását akadályozza meg, mert az egyszer használatos.
(#) petierdos hozzászólása Okt 4, 2020 /
 
Sziasztok! Egy Gorenje W6503 mosógéppel van problémám. EGyik pillanatról a másikra az a hiba, hogy a gép nem tudja a dob fordulatszámát szabályozni, amikor el kéne indulnia, akkor minden alkalommal maximális fordulaton próbálja meg, aztán megáll. 2 próbálkozás után pedig E5 hibakódra fut (motor hiba). Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Elektronika, vagy motor hiba? Ahogy nézem mind a két alkatrész elég drága lenne, így tartok tőle, hogy mindenképp új gépet kéne vennem, egy 5 éves gépre talán nem éri meg rákölteni ennyit.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy a pontos diagnosztikában merre induljak el, azt megköszönném!
(#) palko0125 válasza petierdos hozzászólására (») Okt 5, 2020 /
 
Több helyen is lehet a hiba. A motoron van egy forgó jeladó, amivel szabályozza az elektronika a fordulatszámot (tachogenerátor)
Kezd a motornál. Mérd meg a tachot, nem szakadt e, valamint kézzel forgatva 1-2V váltakozó feszültséget kell mérned rajta. Csekkold a tengely végén levő mágnest, hogy nem tört e el vagy nincs e lelazulva a tengelyr. Annak a tengellyel együtt kell forogia.
Ha mindez rendben nézd meg a motor csatlakozót is, hogy nincs e berohadva vagy éppen a vezetékek a késes csatlakozóban jók e. Ha a motornál minden rendben, akkor mehetünk tovább az elektronika felé.
Üdv, Palkó.
(#) noi válasza petierdos hozzászólására (») Okt 5, 2020 /
 
Nekem pontosan ez a hibajelenség volt (Whirlpool, F60 hibakód) egy vadonatúj mosógéppel. A Triac szállt el, lett zárlatos. Ha a panelhoz könnyebben hozzáférsz, kezdheted ott is a vizsgálatot.
Nekem már az 1-es pontnál hiba volt:
Alkatrészteszt: Link
(#) fulcsii válasza Wind-Storm hozzászólására (») Okt 6, 2020 /
 
Aqua stop.
(#) lencse1 hozzászólása Okt 8, 2020 /
 
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni egy Gorenje w6523/s mosógéppel kapcsolatban. E3-as hibakóddal áll meg "mix" programon.Bekapcsoláskor engedi be a vizet, de a megfelelő szint előtt megáll a betöltés. Cseréltem mindkettő vízszint szabályzót, tisztítottam a levegő csövet, a fűtőbetétet kiszerelve a dobot is kimostam az üledéktől, a panelen szemrevételezéssel semmi elváltozás. A többi programon el sem indul, illetve, ha az elektronikus szabályzóról lehúzom a csatit, akkor a dobot elkezdi forgatni, de vizet nem enged többet. Áztató programmal fel tudom tölteni a jó szintre, és majdnem végig csinálja a programot egész az öblítővíz feltöltésig, ott megint nem enged elég vizet. A gép 4 éves sajnálnám kidobni. Ha van valami tanács szívesen fogadom.
(#) palko0125 válasza lencse1 hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Szia!
Az e3 lehet sok minden, viszont első sorban vízszint/vízfelvétel probléma lehet. A vízfelvevő csőben tisztítottad a szűrő(ke)t!? Ha vesz vizet megy bele rendesen nem csak lassan csordogál bele?
(#) stenglt válasza lencse1 hozzászólására (») Okt 9, 2020 /
 
Szervusz !
Csak tipp nézd meg a vízbetöltő mágnes szelepeket. Vannak gépek amelyek felváltva engedik be a vizet. Ha valamelyik hibás (szakadt tekercs vagy nem kap feszültséget) akkor nem telik meg a kívánt szintre a dob, nem megy tovább a program.
(#) dethroner hozzászólása Okt 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Indesit WITL 106 mosógép pár hete már fura, kellemetlen műanyag szag kíséretében mosott. Ismerős kicserélt a vezérlőben 4db relét, mondván már el voltak gyengülve, a szag megmaradt, de mosott tovább. Közben észrevettem hogy ha a gép áram alatt volt, akkor a vezérlőből fura sercegő elektromos hang jött. Majd egyszercsak mosás közben megállt, semmit nem csinál, nem villog semmi. Ismerős ismét ránézett és azt mondta dobjam el, mert a tápegység résznél purcantak ki alkatrészek.
Telefonon beszéltem egy Indesit szerelővel, aki szintén azt mondta hogy kuka, mert már ők is próbálták ezeknek az alkatrészeknek a cseréjét a vezérlőn, de nem tudták megcsinálni.
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy a táp részek tényleg javíthatatlanok, vagy csak le akar rázni mindenki és új gép vásárlásra akarnak rávenni?
köszi
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
(#) palko0125 válasza dethroner hozzászólására (») Okt 10, 2020 /
 
Szia!
Simán megoldható. A tápegység egy viszonylag egyszerű áramkör. Alapja egy TNY264 IC. Ha megkeresed ezt a részt a penelon, cseréld ki az összes hozzá tartozó elko-t, ellenőrizd az IC védőellenállását. Ha az szakadt nagy eséllyel az IC is tönkrement. Ebben az esetben azt is cseréld. Első körben ezeken menj végig és nagy eséllyel rendbe jön a géped.
Üdv, Palkó.
(#) dethroner válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 10, 2020 /
 
Köszi a választ. Sajna én nem vagyok egy műszaki ember, nem értek hozzá. De van egy ismerősöm aki meg tudná csinálni, de szerintem nem akarja, inkább javasolt egy Whirlpool mosógépet megvételre
De találtam egy panelt a neten, szerintem a bal alsó csatlakozót át kéne forrasztani a mostani panelomról erre a másikra és kész. Mit gondolsz, tényleg csak ennyi volna ha működik a kinézett vezérlőpanel?
Itt egy kép a mostani panelról ami benne van, és utána arról amit kinéztem. Az enyém felültöltős WITL106, míg a kinézett darab előltöltős WISL105. De az összes gomb, programleírás, tekerő stb, minden ugyanúgy néz ki rajta.
(#) palko0125 válasza dethroner hozzászólására (») Okt 10, 2020 /
 
Az a csati is megegyezik csak “tokostól” húzták le a panelról. Ha nincs semmilyen lehetőséged a javításra akkor a másik panel jó lesz bele (feltéve, ha működik )
(#) somys hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
Sziasztok! Tegnap, durrant 1.-et a mosogép.Jó nagyot olyan amikor egy gumi köppeny defektet kap.Samsung mosógép wf70f5e2w2w tipusu.Azóta zajos a centrije, és nagyon ki sem pörög.Leáll és nem centriz végi, föleg 1200.-es fordulaton.Le szedtem a tetejét és próbaként teszteltem a lengéscsillapitót.Lenyomtam az üstöt aztán vissza engedtem.Vissza jött .Néztem ahogy kezd centrizni és mennyi ugrál a dob.Ugrál erössen.Kérdésem a hozzáértökhöz ez a probléma lehet a lengéscsillapitó?Vasgy mire gondoljak?Köszönöm a segitséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
(#) dethroner hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
Képek róla.
(#) palko0125 válasza somys hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Én arra gondolnék, hogy eltört az egyik csapágy vagy maga az egyik küllő, viszont az elektronikán is eldurrsnhatott valami. Utóbbi valószínűtlenebb, mivel megy valahogy a gép.
Csapágyhangtól “zajos” a centri vagy milyen rendellenes hangot hallasz!?
Üdv, Palkó.
(#) palko0125 válasza dethroner hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Nyugodtan belerakhatod a másikat, egyezik a kettő.
Következő: »»   540 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem