Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3224 / 3552
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Mondom, minden beállítást végigmentem már.
Kipróbáltam mind a 4 beállítást az első képeden, a csúszkát hidegre húztam, de a kép mégse fehér.

Lehet a felhasználó, aki eddig csak azon egy telefonon nézte a kijelzőt, azt hinné, hogy hát ez fehér. Ha hozzáteszed egy másik teló kijelzőjét, és ugyanazt a képet nézed meg rajta, észrevenni hogy a fehér nem fehér. (mint én is tettem)
Igen van rajta védő üveg, de alatta ugyanez a helyzet.
(#) Macsek71 válasza jdani hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Lehet előrébb visz a megoldásban :

Az asztali gépem monitorán látszik a Te képeidhez hasonló változás, amikor W10 őfelsége bekapcsolja "az éjszakai szemkímélő" üzemmódot.

Bár sok sok éve egyszer átéltem egy hasonlót:
Meg voltam győződve, hogy a telefonom háttérvilágítása kék. Egész addig amíg mellé nem került egy valóban kék háttérfényű Siemens... Onnantól az Alca zöld lett
(#) szs válasza jdani hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
De ne az első képe szerinti beállítást, hanem a második képe szerinti "kékfényszűrő"-t kapcsold ki.
Most is A50-ről írok, ka ki van kapcsolva a kékfényszűrő, (mindig) akkor fehér a fehér, ha bekapcsolom a kékfényszűrést, akkor sárgás a fehér
(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Életemben egyetlen rossz CPU-t láttam, pedig voltam egy ideig PC szervizes is. Ott a kedves user akarta a lezárt procifoglalatba erőltetni a procit, ami természetesen nem sikerült neki.
Egyébként a böngészés manapság az egyik leginkább erőforrásigényes "lakossági" tevékenység, szóval lehet, hogy tényleg gyenge a proci, de konkrétum nélkül ezt nehéz megmondani. Egy ublock origin azért sokat tud segíteni.
(#) jdani válasza szs hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Most tegyem közé azt a screenshotot is hogy ki van kapcsolva?...
Egyértelmű, hogy mikor megláttam ezt a telefont-kijelzőt, egyből ki akartam kapcsolni az eleve már kikapcsolt kékfényszűrőt..
Akkor kezdtem a menüben keresni valamilyen beállítást, hogy tényleg fehér legyen a háttér.
Monodm, én személy szerint kb csak samsungnál láttam ilyet, hogy ha valaki kezében láttam egy telefont, és láttam magát a kijelzőt, egyből rámondtam hogy ez samgung, látni a színeken, hogy nem fehér.
Nemtudom próbáltad-e, de lehet hogy Te is fehérnek gondolod azt a színt, míg mellé nem leszel egy más gyártó telefonját, és összehasonlítod ugyanazt a két fehér színt.
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Szerencsés vagy. Én ugyan nem voltam "szervizes", de többel is találkoztam már, ami rossz volt. Az egyik egy AMD Phenom x4 volt, ami sajnos eleve hibásan jött el hozzám - ha nem adták volna vissza az árát, akkor drága hátvakaró lett volna belőle... De irodai környezetben megfőtt Intel darabokkal is sikerült már összefutni. Bár az tény, hogy jellemzőbben az alaplap az, ami előbb szeret megdögleni - mégis van, hogy a procit is rántja magával.

Sok esetben azonban a felhasználó maga okozza a proci halálát - hiszen mindenhez IS értenek, egy gépet összerakni gyerekjáték, kicsit szorul az a proci, nem baj kenjük meg, feszítsük meg jó lesz az, majd reccs
(#) tbarath válasza bbb hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Olyan lehet, hogy eleve rossz, én ilyennel nem találkoztam. Olyan is lehet, hogy a user elrontja, feszegeti, nyomja, töri, stb. Vagy megkínálja a lap túlfesszel, van ilyen.
De olyannal még nem találkoztam, hogy egy proci csak úgy elromlott volna magától a foglalatban, pláne nem úgy, hogy 100%-on pörög folyamatosan. Megfőni nem nagyon tudnak, talán még akkor se, ha leesik róluk a hűtő, mert throttlingolnak, és ha az se megy, akkor lekapcsol a gép.

Tapasztalatom szerint hibák gyakorisága valahogy így néz ki: hdd > ssd > lap > táp > kábel > ram > cpu.
És persze a felhasználó a leggyakoribb.

De fejezzük is ezt be, mert nem nagyon szeretik itt ezt a témát.
(#) antiktelefon válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Ha nem valami T**** procis laptopja van, akkor ez a gép csak gyengébb lett volna. A proci hiba baromság, valószínűleg egy újratelepítés is sokat javítana. Ha olyan 60 ezret rászán, abból már lehet akku nélkül értelmes laptopot venni, mondjuk egy T420-at, vagy bármilyen 3. generációs i5-öt. Socketest érdemes, mert fejleszthető, és többet tud, mint a forrasztott procis darabok.
(#) Petyaa válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Már csak ünnepek után, mert egyszerűen hihetetlen hogy egy P4-es laptopot is amiben van 512 ram frissen telepített xp-vel 10-15eft áron kínálják
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 9, 2020 /
 
Üdv!

Tudna valaki ajánlani aluminium forrasztáshoz valami jó anyagot?
Probáltam az AL-300 -at de semmire nem mentem vele, nem akar elterülni és darabos marad..

Alu öntvénybe kellene kiszakadt 3 és 4mm-es meneteket beforrasztani és ujrafúrni.

Köszi!
(#) jani1987 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
A trafós témában pont tegnap írtak egy példát.
(#) antiktelefon válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Ha jól keresed, közel sem annyi, de 15-ért sok jót nem fog találni, vagy 35-ért vagy 60-ért keresnék, ez az első két árkategória.
(#) szucsistvan123 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Heló!
Valaki EZT ajánlotta. Erre gondoltál? Már próbáltam, de nem sikerült normális eredményt elérnem vele.
(#) jani1987 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Igen ezt.
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
Gyaníthatóan keresned kell valakit, aki tud alumíniumot hegeszteni, pl. AWI géppel.

Próbáltad masszívan átmelegíteni az öntvénydarabot? Lehet, hogy hideg volt az anyag, azért nem terült el rendesen.
(#) bbb válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
Ennek a pálcának az a titka, hogy a munkadarabot rendesen át kell hevíteni, fel kell melegíteni ahhoz, hogy önmagától fusson rajta ez a forraszanyag. Én 2mm-es alulemezeket (miniPC házból készítettem műszerdobozt, s annak az előlapját így raktam rá) nagyon szépen össze tudtam vele forrasztani. Egyedül a hőmérséklet számít igazán (meg a salakanyagot nem baj, ha lekaparja az ember), gázlánggal melegítettem, mert a hőlégfűvó maga kis 500°C-os hőmérséklete karcsú hozzá, azzal valóban ez a nem terül el és darabos jellemezte a műveletet.
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Kíváncsiságból kicsit körbenéztem a témában. Ha jól értem, az ember a munkadarabot öt percig melegítette a mini pörkölőjével: YouTube. A végén megrángatja a forrasztást, nem tűnik túl tartósnak.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
A forrasztás és hegesztés különbsége számomra azt jelenti, hogy hegesztés esetén "saját anyaggal összeolvadva" történik, mig forrasztás esetén "teljesen mással és nem olvadnak" össze a résztvevők.
De nem értek hozzá.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Ez nem is volt kérdés. Inkább arra voltam kíváncsi, hogy a forraszanyag mennyire tartós. Nem tűnik annak. Menetjavításra, hacsak nem papírlapot kell tartani, nem merném ajánlani.
(#) szucsistvan123 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Gáztűzhelyre tettem, és ott próbáltam. Sajnos nincs gázégőm, de holnap veszek egyet és megpróbálom akkor azzal.
(#) bbb válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
A gáztűzhellyel nem hiszem, hogy rendesen fel tudnád melegíteni. Szúrólánggal nekem rendesen működik. A tartósságáról...
Próbáltam mennyire tartós, s bár nem saját anyagával heged össze az alu, hanem, mint egy ragasztó köt meg, mégis remekül tapad. Keménységre, szilárdságra remek eredményt mutat. Amikor a forrasztás után próbáltam a lemezt hajlítani, akkor a lemez szakadt el nekem, nem a forrasztási terület.
De ahogy mondtam, ehhez megfelelően fel kell melegíteni a forrasztandó anyagot azon a ponton, ahol a forrasztást el akarjuk végezni! Ráadásul a youtube videókkal ellentétben én úgy vettem észre, hogy forrasztás közben is érdemes melegíteni, mert a nagy aluminium felület gyorsan vitte el a hőt. A salakanyagot, ami keletkezik közben, azt egy vaspálcával le lehet húzni a tetejéről, s szép eredményt lehet elérni. Fotót sajnos nem tudok mutatni, mert a dobozom végül le is lett festve, így a forrasztást nem lehet egyáltalán látni rajta (na persze ejtettem is le pont pofára, mielőtt benépesítettem volna, s akkor is a lemez hajlott).
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Ha annak a menetnek már teljesen mindegy, akkor fúrj bele. Az M3-as menetbe 3-as, az M4-es menetbe 4-essel, így legalább tiszta lesz a belseje.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
Igen, azt kifelejtettem, hogy a felületnek illik tisztának lennie a jobb eredmény érdekében. Az se baj, ha meg van reszelve, hogy bele tudjon kapaszkodni az anyag. Így például a felfúrt menetet betömni vele, majd újrafúrni és abba menetet vágni szerintem ekkora méretben működő dolog.
Talán az aluforrosok reklámvideója jobban szemlélteti a képességeit: youtube
De ez a másik is jó videó a témában: youtube
Ez pedig pont menetet javít vele: youtube
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2020
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Idézet:
„Ez pedig pont menetet javít vele: youtube”
Köszi!

Azt gondoltam, a jóval alcsonyabb olvadáspont miatt sokkal gyengébb is de valami ördögi anyag lehet, kicsit keményebb, mint az eredeti alumínium. Érdekes, nagyon érdekes. Vennem kell ilyet.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
Menetjavítás legtöbb esetben egy számmal nagyobbra fúrással megoldható. Az jobb megoldás (ha lehet).
(#) mnyugger válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
Menet javításra HeliCoil az egyik lehetőség.
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Sosem szerettem.
(#) mnyugger válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Pedig jó.
Simson blokkban sok M6-os menetet javítottam vele, sikerrel.Az aluban többé nem fordul meg a menet.
Még fába is teszek, ha oldható csavarozni kell. Még nem bírtam megszakítani egyet sem.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2020
(#) szucsistvan123 válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
A végeredmény látszani fog, szóval jó lenne "gyári" állapotba hozni.
Meg 3 menet miatt nem akarok beruházni egy komplet szetre.
A nagyobb méretre fúrás sem játszik, mert akkor az összes díszcsavart ujra kellene gyártani. A beforrasztás és a menet ujravágása az egyetlen járható út számomra. (Főleg hogy van itthon ilyen pálcám)
(#) Sanyesz5 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Szia, látatlanban írok, jo pár számmal nagyobb menet? Alu menetesszár beteker menetragasztóval, lefürészel, lecsiszol és lehet bele m fúrni. De mint írtam látatlanban fantáziok.... Viszont a helicoil tényleg nagyon jó

"A végeredmény látszani fog" ezt csak most olvastam, így kétséges
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2020
Következő: »»   3224 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem