Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visszaszámláló óra (count-down timer)
Lapozás: OK   4 / 4
(#) tib12 hozzászólása Szept 7, 2011 /
 
Hali
Sikerült eleget olvasni a topic-ban de nem találtam olyat ami nekem kellene. Pedig nem is lehet tul bonyolult. 2db hétszegmenses kijelző a másodperceknek, 3 gomb, egy a beállításhoz, egy reset és a start. És jön a lényeg: PIC nélkül. Amiket láttam azoknak egy részében nem láttam PIC-t de azok nem 2db 7szegmenses LED kijelzővel voltak. Esetleg gondoltam arra hogy CD4022-vel kellene megpróbálni(abbol van több is itthon). Válaszokat, ötleteket előre is köszi.
(#) tib12 hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Azt hiszem megtaláltam a lehető legegyszerűbb, legpraktikusabb visszaszámlálót, igaz relét nem kapcsol de szerintem az is megoldaható. Csak egy számológép (kínai piacos valami is jó), egy relé(vagy helyette valami) és egy 1mp-re állított 555. A számológéppel akár előre és vissza is lehet számolni, csak +1-et kell nyomni a szám után, vagy -1-et, és az egyenlőre kell kötni a relét(opto-t) és ha jelet ad az 555, lép egyet a számológép. Ha valakit érdekel és ebböl nem érti irjon ide... Sok sikert hozzá.
(#) tib12 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Üdv. Szeretnék egy visszaszámlálót, megint demost olyan kellene ami PIC-es, nem tul bonyolult.
Arra kellene hogy szilveszterig visszaszámlál(tehát sürgős). 6db 7 szegmenses ledkijelző, multiplex-el vezérelve. Csak annyit kéne tudnia hogy beállítom a pontos időt és kiszámolja hány nap/óra/perc van még hátra, és az utolsó órában(vagy napban amikor felszabadul 2db 7szegmenses) Mindenféleképpen PIC 16F628-ra kellene irni a progit. Valaki ha segítene nagyon megköszönném mert nyakunkon a szilveszter. Miután lejárt működhetne tovább óraként.
(#) toroid hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Sziasztok!

Olvasgattam a fórumban, hogy soknak egy előre beállítható értékről visszafele száámoló PIC nélküli kapcsolás kellene és nem láttam ilyen kapcsolást, vagy csak elkerülte a figyelmemet.
Nekem sikerült egy ilyet létrehoznom, igaz csak szimulátorba.
Egyik kijelzőn be lehet állítani az értéket ahonnan számoljon vissza a SW3 nyomógombbal, a SW2 nyomógombbal pedig Resetelni. SW1 gombbal pedig elindítani a visszaszámlálást amit a másik kijelző mutat. A visszaszámlálás ideje alatt behúz egy reléé.
A hozzáértők véleménye érdekelne, ha valami javítani való lenne benne.
Bekapcsoláskor 9-től visszaszámol és mind a két kijelző 0 lesz.
(#) toroid hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Az előzőkben leírtakat kiegészítve, kellene a nyomógombokkal párhuzamosan kondit bekötni a pörgés miatt? És ha igen mekkorát?
(#) kaqkk válasza toroid hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
10-100nf ig terjedő értékeket próbálnék .
(#) kaqkk válasza toroid hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Ebben a témában van egy pár kapcsolás,ha valakit érdekel.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) Laja1 válasza tib12 hozzászólására (») Jan 14, 2021 /
 
Szia!

Engem érdekelne ez a visszaszámláló, de sajnos nagyon kezdő vagyok, így kapcsolási rajz és némi magyarázat is elkelne.
Köszönöm!!
(#) kaqkk válasza Laja1 hozzászólására (») Jan 14, 2021 /
 
Milyen számlálót szeretnél csinálni ?
(#) Laja1 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 17, 2021 /
 
Szia! Egy négy db hetszegmenses kijelzőn lehessen egy beállítható idotol látni hogy visszaszamol, a végén csipogna. Pl. főzéshez, sportolashoz szeretném használni. És arra gondoltam, hogy ha már lenne egy ilyen keszulekem, akkor talán egy üzemmód kapcsoloval at lehetne kapcsolni eredmenyjelzore. Pl. csocsonal, tarsasjateknal tudná szamolni az eredményt 2-2 kijelzőn. Talán ez a két funkció olyan közel áll egymáshoz, hogy érdemes mindkettőt beleintegralni.
Tudsz ebben segíteni?
Köszönöm.
(#) kaqkk válasza Laja1 hozzászólására (») Jan 17, 2021 /
 
Tudok
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
(#) Laja1 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2021 /
 
Most ismerkedek a PIC-ekkel, így a kapcsolási rajzban és majd a C nyelvű programozásban is szeretnék segítséget kérni.
(#) kaqkk válasza Laja1 hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
A c nyelvben nem én vagyok az embered .
(#) wbt válasza Laja1 hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Sajnos PIC-hez nem értek, ha AVR-hez van huzalmad, van komplett project, anyagárban kaphatsz egy panelt. (Basicben van a program).
(#) Laja1 válasza wbt hozzászólására (») Jan 21, 2021 /
 
Ez mennyire felel meg az igényeknek? Kell még módosítanom a programozáson? Valaha tanultam Basic nyelvet, de ki tudja vissza jön-e még.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem