Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   912 / 1117
(#) remiasa válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2021 /
 
Ott 4 mag van beállítva.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
(#) antiktelefon válasza remiasa hozzászólására (») Jan 17, 2021 / 1
 
Én kivenném onnan a pipát, hátha... De ez így érdekes azért, működnie kéne. Persze még van pár módszer magok letiltására. De a hardvert zárd ki live linuxszal vagy egy másik ssdvel.
(#) remiasa válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2021 /
 
Oké köszönöm.
(#) remiasa válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2021 /
 
A pipa kivétele és az újraindítás megoldotta a problémát , köszönöm a segítséget.
(#) circuit hozzászólása Jan 21, 2021 /
 
Sziasztok

Tanácsot kérnék. Dokumentum szkennelés közben hirtelen leállt a gépem. Azt gondoltam, csak egy pillanatnyi áramszünet. Újra indítottam, de elakad a bútolásnál, és csak a folyamatos , szaggatott sípolás van. Az alábbi felirat olvasható:
AWARD BootLock BIOS v1.0 BIOS ROM checksum error, Detecting floppy drive A media... Drive A error. System halt.
Ez egy régi ABIT IS7-es alaplapú, 3GHz , 1 GB RAM, XP-vel, de ebben van a Pioneer 8-as íróm, és többek között a Canon LIDE 25 szkennerhez is ezt használom. Cseréltem CR2032-es elemet, a jumperrel reseteltem, de semmi eredmény. Mi lehet a hiba? BIOS, alaplap, memória ?? Javítható-e, BIOS frissítéshez nem értek, de jó lenne megmenteni.

Köszönöm a segítséget.
(#) antiktelefon válasza circuit hozzászólására (») Jan 21, 2021 /
 
Ez a lap nagyon hajlamos kondi hibára. Szinte biztos, hoyg van itthon biosom hozzá, ha a déli fele jársz és szólsz, előkeresem és kölcsönadom próbára. De ezek mindig kondi bajosak, csak idő kérdése. 775-re érdemes váltani, 10e alatt már egy kb 5-ször erősebb lapot és procit kapsz, ami még ide-t és sata3-at is támogat.
Megnéztem, van ilyen lapom. Az is elképzelhető, hogy működik.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2021
(#) FAZ1 hozzászólása Jan 22, 2021 /
 
Üdv!
Egy ideje a számítógépem a folyamatos net használat során belassul.
Néha fel-felvillan egy sárga mezőben, hogy egy weboldal lassítja a működést, de:
1. nem írja ki, hogy melyik az
2. én nem látok semmi rendelleneset, de a víruskereső (NOD32) sem talál.
Ilyenkor mi van?
Aztán más - néha olyan érzésem van, mintha más is rajta lenne a gépemen. Ha belemegyek a Feladat kezelőbe és kezdeményezem a kilépésemet, majd újra indítom önmagam, tőle egy ideig ismét jó lesz.
Hogyan, avagy hol lehetne azt megnézni, mely programok futnak még a windows alatt a működése közben, és mi az amit le kellene (de le is lehet) állítani?
A "Talk Host Windows" például szinte minden gépleállításkor késleltet, de valójában és egyáltalán le lehet azt tiltani?
No meg persze - HOL?
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2021
(#) veroka válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
alt-ctrl-del és Feladatkezelő. A futó (esetleg neked felesleges) processzeket le tudod állítani a számítógép kezelőben > szolgáltatások.
(#) circuit válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Szia
Köszönöm a választ. Sajnos kevés az esélye, hogy arrafelé járok mostanában, tehát a BIOS próba tárgytalan, ilyet még amúgy sem csináltam. Átnéztem az elkókat, szemmel nem látható rajtuk semmi ( púposodás, folyás) - bár attól még lehetnek gyengék.
Ez a gép nem mindenáron fontos számomra, mivel csak ritkán használom, de sok régi alkalmazáshoz még megfelel.
Szerencsére van még egy - (jelenleg)- működő ABIT IC7 lapom, egy másik őskövületben, azon is jól elfutnak az XP-s programjaim.Találtam még egy ASUS P4P800-as lapot is, ha lesz időm esetleg kipróbálom. Írok pü-t is.

Üdv: Tóni
(#) Epu2 válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Nincs itt semmi meglepő. Meghízott információk a meghízott böngészőn, a meghízott rendszer segítségével. Erőforrás hiányos.
(#) FAZ1 válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Lehetséges és tényszerű, hogy valóban kissé túlhízott a böngésző, ámde én éppen azt kérdeztem hozzászólásomban - hogy lehetne belejutni, megnézni, leállítani, törölni, stb.
Az erőforrás szerintem nem igazán lehet annyira hiányos.
(négymagos Athlon AMD processzor 3270 MHz frekvencián, 2 db. 2GB DDR4 RAMM, 1 GB-os ATI videokártya, stb.)
(#) Skori válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Nekem a firefox most is közel 1Gb RAM-ot foglal pedig csak 5 fül (semmi extra) van megnyitva. A facebook meg egyenesen zabálja az erőforrásokat, olyankor "Gb-okat meg tud enni" a böngésző, és bármilyen procit leterhel. A 4Gb RAM meg manapság egyszerűen kevés.
(#) FAZ1 válasza Skori hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Én a zabálást többnyire a familysearch.org nevű oldalnál szoktam tapasztalni.
A facebookot csak néhanapján használom (mivel onnan folyton ki vagyok 30 napokra zárva).
A Firefox böngészőjével sokáig semmi bajom nem volt, de újabban rendre folyton összeomlik (lehet, hogy a familysearch.org túl sok RAM-ot zabál. És annál bizony néhanapján nyitva vagyok 4-5 weboldallal).
A fizikailag létező 4GB RAMM mellett nálam ki van jelölve még 8 GB virtuális RAMM is (swap).

Meg persze - nem egy kimondottan modern cucc a gépem, és az alaplapban üres memória-slot még akad. Tulajdonképpen bővíthető lenne, de én nem igazán költök rá.
Az a 4 GB RAM a Windows7-hez a gyakorlatban bőven sok! Állítólag többet nem is tud kezelni /32bites verzió/, akkor azonban - további memória modul minek bele?
(#) Skori válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 22, 2021 / 1
 
Az Athlon processzoron szerintem menne 64 bites oprendszer is, bár a 32 bites rendszerek is tudnak 4Gb-nél több memóriát kezelni ha a PAE be van kapcsolva. Erről régebben én sem tudtam, aztán kipróbáltam Windows XP-n (lásd a csatolt képen) ennek az a legfőbb hátránya a 64bites rendszerhez képest, hogy az egy alkalmazás számára kiadható továbbra is max 2Gb vagy 3GB, tehát a több RAM-ot csak akkor lehet kihasználni ha több alkalmazás fut (mondjuk a böngésző is simán futhat több példányban). Mondjuk ezt csak kíváncsiságból próbáltam, egyszerűbb 64 bites rendszerre váltani. Amúgy a Win7-hez én is ragaszkodom még ameddig lehet, 32Gb RAM-mal pedig már egész jól elvan.
(#) blasz válasza Skori hozzászólására (») Jan 22, 2021 1 / 2
 
Szia,pontosan a Win7 egy remek oprendszer,a win10 az nem az.Az isten sem tudja mikor lett a gépem telepitve min.5 éve,és hiba nélkül müködik.Frissités nincs de sebaj.Másik gépemen volt win10, tolakodó,erőszakos,sok mindent kidobatott volna velem,régi hardvereket,letöröltem,Win7 64 prof van minden gépemen.
(#) Epu2 válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
2 GB memória már telefonba sem elég. A géped állandóan meghajtóra ír és nagyon húzza az időt. A legszűkebb keresztmetszet a HDD.
(#) Udvari Zsombor válasza blasz hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Hát igen, Win10-nél mindenféle nyűg elő tud jönni, ráadásul ha az ember valahol manuálisan nem kapcsol ki egy opciót, akkor akár még a frissítéseket is hajlamos lehet erőltetni a piszok rendszer. Viszont a Win7 támogatása már megszűnt, vagyis az sem kap többé frissítéseket, így eléggé sérülékeny, tehát netre csatlakozni nem igazán ajánlott már vele, hiába lehet remek rendszernek tekinteni (nekem nem volt Win7-tel telepített gépem).
Nekem Windows 8.1 van az asztali számítógépemen, és egyáltalán nem nyaggat, egyáltalán nincsenek meg a Win10 nyűgjei sem, csak simán működik, bár nem lehet tudni, hogy Microsoft meddig hagyja még életben ezt is a Win10 mellett...
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 23, 2021 / 1
 
Kár lenne olyasmiről véleményt mondani amit sosem használtál. A win7 azoknak a cégeknek továbbra is támogatott akik fizetnek érte. A legalább SP3-ra frissített rendszer nagyon stabil.
Amúgy pedig semmilyen windowst nem tanácsos közvetlenül netre csatlakoztatni, minimum egy routert érdemes közbeiktatni, aminek nem árt ha még rendes tűzfalat is tartalmaz. Ésszel használva, simán lehet win7-el netezni, és még sokan és sokáig fognak is.
(#) antikzsolt válasza Skori hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
win7 re is müködik? Sajnos későn vettem észre hogy csak 32 bites van nekem. Nem lenne kedvem most már egy új telepítés végigcsinálni.
(#) Skori válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Sajnos win7-en nem tudom letesztelni. XP-hez is kernel patch kell hozzá, mert a sima SP3-ban levő kernel akkor is korlátozza a max memória használatát ha a PAE kapcsoló szerepel a boot.ini-ben. Most utánaolvastam és úgy tűnik win7 esetében is kell kernel patch hozzá, hoz működjön a dolog, itt írnak erről: Bővebben: Link
Ha kipróbálod és sikerrel jársz, feltétlenül írd meg.
Ha valaki XP-n akarja megoldani, ahhoz letöltöttem anno a szükséges fájlokat, és ki is próbáltam. Menüből kiválasztható induláskor, hogy a standard kernellel, vagy a patch-elt kernellel induljon az XP. Aki kéri annak szívesen átküldöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
(#) Skori válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Megtaláltam: Bővebben: Link

PatchPae.zip
    
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 29, 2021 /
 
Lehet, hogy amatőr kérdés, de mit jelent az, hogy "lefoglalt memória"??
Egy teljes képernyőre rakott 480p YouTube videó, egy másik Frefox ablak pár füllel és a háttérben egy játék főmenüje van betöltve (pályáról már kiléptem), és 70% a memória használtság! 8 GB (egy modul) RAM van jelenleg a gépemben. Ami viszont nem tűnik jónak, az az, hogy a feladatkezelő azt írja, hogy "Lefoglalt 10,2/12,4 GB"! Ez jelentheti-e azt, hogy több memóriát próbál lefoglalni magának, mint amennyi az alaplapba van rakva?? Windows 8.1 64 bit rendszer van a gépre telepítve. Esetleg rakjak-e még memória modulokat a gépbe??
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2021 /
 
Ez még nem éri el az amatőr szintet, a 12.4 nem lehet a ramod ha 8 giga van berakva! Valószínű virtuális memóriáról van szó. Viszont nem sejtettem hogy a 8.1 is ennyire éhes operációs rendszer örülök hogy kimaradt az életemből
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2021
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2021 /
 
Valami biztos hogy nem oké, nekem a vacak laptopomban amin win10 van, van 4GB RAM, 2 magos celeron, meg van nyitva 8 ablak, megy a jutub, és 66% memória van csak lefoglalva. Az asztali gépemben ami valaha gamer volt (néha még most is az) sincs több 8GB ramnál, a swap le van tiltva, és mennek a játékok.
(#) antikzsolt válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2021 /
 
Nem tudom hogy jó felé a gondolkodok de nekem volt hogy a videokártya vett el a ram-ból. Azaz lefoglalta.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2021 /
 
Tippelgetés helyett:
Megnyitod a feladatkezelőt, és a folyamatokat memória szerint rendezed, elég hamar meg lesz az oka.
Firefoxon belül a ram fogyasztót meg így keresed meg:
Bővebben: Link
Ha több ramot mutat, mint amennyi benne van a gépben, akkor virtuális ram engedélyezve van. De mindegy is, ha betelik teljesen, akkor elkezdi a ram tartalmát pagefileba írni, ha nem tiltottad le.
(#) SzilCsong hozzászólása Feb 2, 2021 /
 
Urak!
A win10 ezt a z üzenetet dobja:
Idézet:
„a rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében”

Rendszergazdaként futtatnám, akkor is.
Mi lehet a megoldás?
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 2, 2021 /
 
Jobbklikk -> tulajdonságok -> távoli helyről érkezett akármi védelem feloldása. A smartscreen szűrő teszi ezt veled.
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Feb 2, 2021 1 /
 
Köszi, megoldódott, egyedül ez jött be:
Bővebben: Link
(#) Pethical válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 2, 2021 / 2
 
Ezt egy hibás kiadás rendszeresen dobálta, de arra már jött ki javítás.
Mielőtt valaki követi a fenti lépéseket, érdemes azért megbizonyosodni arról, hogy a program rendben van. Ugyanis a Windows akkor tiltja így le, ha káros tevékenység kapcsolódik a programhoz, vagy, ha a program digitális aláírásával gond van (bele lett piszkálva a programba), így, ha hipp-hopp kikapcsoljuk, akkor rossz esetben szemben találhatjuk magunkat egy fizess 0,5 Bitcoint az adataidért képernyővel a telepítés után. Éppen ezért, ha ki is kapcsolja az ember, mert tudja, hogy téved a Windows, akkor is érdemes visszakapcsolni utána.
Következő: »»   912 / 1117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem