Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3247 / 3549
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Egy sör, egy "tüske"?
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Én is majdnem előkerestem a csúzlit, de oda ágyú kellene akkorák. A butaság az, hogy lehetne sötétben csökkent fényerővel. Technikailag nem is lenne nehézség. Ezek nagy táblák, több méter oldalhosszúsággal.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Online módon is lehet jelezni pl. a rendőrség/önkormányzat felé. Ha valóban annyira vakít (simán el tudom képzelni), még az is rá lehet húzni, hogy veszélyezteti a közlekedést.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Az egyik azt hiszem az önkormányzaté. Így aztán akárhova is hiába mennék.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Nem, tényleg jelenteni kell. Az önkormányzatnak se célja az, hogy balesetveszélyes helyzetet teremtsen. Nyilván vissza lehet venni a "fényerőt" ha kell, és úgy tűnik, hogy kell.
Minél többen jelzik, annál nagyobb eséllyel történik valami az ügyben. Szóval jelezzék ezt haverok, kollegák, bárki aki reálisan arra jár és zavarhatja.
(#) Alkotó válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
A nagyját természetesen csöpögtesd le, majd ha a tisztítandó dolog meg tud száradni, akkor sima konyhai kézi mosogatószeres vízzel (kicsit túl lehet adagolni), kis ecseteléssel segítve a dolgot jól eltávolítható az olajos szennyeződés. Utána célszerű öblíteni langyos vízzel. A száradást elő lehet segíteni pl. ventilátorral vagy hősugárzóval.
(#) reloop válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Szia! Féktisztító sprayt ajánlok.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Ennél eléggé hülyébb dolgokban sem sikerült eredményt elérni, sokan akartuk. Máskor mások próbálkoztak ugyanezekkel, eredménytelenül. A táblák miatt már senki nem fog mozdulni.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Értem én, és ez szomorú.
De ha senki nem jelzi, akkor a hatóság se fogja tudni, hogy itt probléma van. Több ötletem is van.
1. Nem tudom, helyileg merre van ez, de jelenleg eléggé kiélezettnek tűnő választások jönnek sok helyen, minden szavazat számít (bocs, nem politizálni akarok, csak ez a helyzet). Szóval talán nem hagyja annyiban "a hatalom" az ilyen problémát, persze minél többen jelzik, annál inkább figyelembe veszik.
2. közlekedési hatóságnál jelezni?
3. sajtó?
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Az igazság, hogy már beleuntunk a szélmalomharcba. Úgy van, ahogy van ami buta megoldás is, tojni rá.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
(#) Sanyesz5 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Üdv!

Az a baj itt elektromos eszközökről van szó, motor állórész stator, a vízzel való mókát ezért nem erőltetem. Mert szeretném majd beüzemelni, az a gond a nem oldószerrel, pl mosogatószer hogy nem szedi le úgy soha az olajat mint ha elmerítem nitrohigítóban pl, teljesen el akarom tüntetni a trafó olajat mert büdös eléggé.
(#) Ge Lee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Nem csak hogy nem szedi le, hanem képes sötét ragacsos trutymót alkotni vele amit aztán még macerásabb lesz utána eltávolítani, főleg műanyagról.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 16, 2021 /
 
Ennek az állórészét akarom átmosni, megy a gyűjteménybe, szép nagy egy darab:

r3.jpg
    
(#) szikorapéter válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Forgóanódos röntgencső?
Röntgengépekből lehet fellelni, főleg a nagyon régi NDK-s masinákban jellemző.
(#) Sanyesz5 válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Az NDK-s gyártmány jellemzően NDK-s röntgenben terem, de maga a forgóanódos rtg cső a mai napig használatban van.
(#) granpa válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Hát rá van írva GDR, és az már rég volt.
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Az ilyen reklámtáblát inkább az önkormányzatnál érdemes bejelenteni. Közlekedési hatóságnak (ITM, vagy kormányhivatal megfelelő főosztályai) semmi köze hozzá.
Egyébként meg a reklámtábla tulajdonosát lehetne esetleg szépen megkérni, hogy ugyan már legyen kedves a fényerőt csökkenteni sötétben... Én is gondolkoztam már rajta, hogy a Szentenderi úton lévő medencéshez egyszer be kellene tekinteni és megkérni őket, hogy éjjelre nyomják már le azt a vackot, de aztán sosincs kedvem megállni (na meg hajnalban, mikor arra járok és zavar, ők még otthon horpasztanak, nincs nyitva a bolt).
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Nem így értetted te azt a tüskét, de tüske lett bennem...
Nem kaptam meg az oltást, pedig ott voltam, és nagyon vártam.
Kikérdeztek, kitöltöttük a nyilatkozatot, de az allergiás kérdésnél elmondtam, hogy semmire nem vagyok allergiás, csak a darázscsípésre. Elkerekedett a doktornéni szeme, és azt mondta, hogy akkor most ezt nem adja be. Utánajár, de lehet, hogy csak oltóponton (ahol tudnak rám felügyelni) kapom meg -valamikor később...
Most bánkódom, annyira örültem, hogy ilyen hamar megkapom...

...no, kipanaszkodtam magam...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2021
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Ezután azért jó, oldani feszültséget.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 17, 2021 /
 
Vége az analóg adásnak. Kábeltelevízión sincs már analóg. Csak a Debrecen, és Alföld tekevízió maradt, de szerintem az se sokáig. Muzeális lett az analóg.
(#) fecameca válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
Minálunk már évekkel ezelőtt megszűntették. (Talán 5, de lehet, hogy több.) Olyannyira, hogy még simán digitális adás sincsen azóta, csak egyedül IPTV.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
(#) tiko77 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 

Remélem az analóg rádiózás még kitart egy darabig, annál is inkább mivel a DAB itthon még kísérleti stádiumában elveszítette a létjogosultságát, gyakorlatilag idő előtt elavult.
Manapság már semmin sem csodálkozom.
https://www.origo.hu/techbazis/20210130-james-bond-okostelefon-nokia.html
(#) killbill válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
A DIGI üvegszálon még ad analógot is. Már, ahol elérhető a DIGI...
(#) gkari válasza tiko77 hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
A DAB dehogy avult! Az Antenna Hungária azért szüntette meg, mert "csekély az érdeklődés". Persze, hogy csekély, ha erre semmiféle támogatás nincs, ugyanakkor néhány adónak meg számolatlanul dől a pénz. Tőlünk nyugatra a gépkocsikba már szerelik a DAB - képes rádiókat, itt meg megy a sirám, hogy "kevés a kiadható analóg frekvencia". Sajnos, az igaz, hogy a vevőkészülék ma még elég drága.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
(#) MakSamu válasza fecameca hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
Itt is megszűnt már pár éve. Telekom hálózaton még lehet fogni globalteq set top boxal egy helyi adót. De mióta MPEG2 kódolásról MPEG4-re váltottak, azóta a többi csatornahelyen csak a hangjel jön át egy hibaüzenettel. A földfelszíni sugárzás is kezd megszűnni a mindigtv jóvoltából.
(#) tiko77 válasza gkari hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
Valóban nem szerencsés az elavult szó, technikailag semmiképp, viszont pár fiatalabb kollégám már most sem néz gyakorlatilag TV-t, digitálisat sem, nem kérnek a reklámokból, sokkal inkább előnyben részesítik a különböző stream szolgáltatásokat mind filmek mind zene terén. Viszonylag olcsón akkor és azt néznek és hallgatnak amit szeretnének és mindezt (egyenlőre) reklám mentesen.
Ki tudja hosszabb távon mit hoz a jövő. Ennek ellenére szerintem még sokáig lesz létjogosultsága az analóg adásnak, a középhullám katasztrófavédelmi szempontból sem elhanyagolható. A DAB talán tényleg a drága készülékek miatt nem terjedt el, idő közben az okostelefon és internet "megelőzte". Abban igazad van ha kicsit támogatták volna, (szerintem sokan nem is tudták hogy létezik) és a vevők is olcsóbbak lennének lehetett volna belőle valami itthon is.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
(#) HA5AWS válasza tiko77 hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
Sziasztok!
A DAB rádió elterjedését szerintem nem a készülékek ára korlátozta elsősorban. Ha egy 10x annyiba kerülő telefon elfér akkor ez sem lehet gond. Inkább az elérhető műsorok száma, ha jól emlékszem 5 db és azok műsora, ebben a technológiában több mint szánalmas volt. A majd lesz több nem vonzó az embereknek. Lefedettség szintén siralmas volt.
Üdv: Gábor
(#) pucuka válasza tiko77 hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
Idézet:
„ha kicsit támogatták volna”

Miért kellett volna támogatni? Az analóg sugárzást sem támogatja senki (legalábbis nem kellene), kivéve a közszolgálati műsorszórást.
És valóban, az okostelefon "előzte" be a DAB -ot, mert egy földi sugárzásnál egy adott műsor vétele területileg korlátozott, ahogy az analógnál is, az internet pedig az egyéb okból jól kiépített mobiltelefon hálózatokon keresztül szinte mindenhol elérhető. Így aztán elmarad az ellátott terület határán a megfelelő műsort sugárzó adó keresése is.
A frekvencia nyereség sem túl nagy a rádiós digitális átállással, nagyjából 12 MHz -et lehet nyerni vele, az pedig mobiltelefonok számára a szélessávú átviteli követelmények miatt nem túl sok. Talán csak nagyjából egy országos lefedést lehet beleszuszakolni. Ez pedig nyilván gazdaságosság szempontjából egyáltalán nem kedvező.
(#) tiko77 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
Támogatás alatt értem, ha elkötelezettek lettek volna mellette az illetékesek. A TV esetében nem is volt kérdés, jó előre tájékoztatták az embereket hogy ez lesz, voltak az átálláshoz megfizethető eszközök. Rádiónál is meg lehetett volna oldani ha nagyon akarják, gondolom már nem érte meg.
(#) tiko77 válasza tiko77 hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
A teljes átállás ki tudja mikorra valósulhatott volna meg, 5-6 év? Túl sok az analóg készülék jelenleg, eközben az internetes technológiák sokkal gyorsabban és rugalmasabban fejlődnek.
Következő: »»   3247 / 3549
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem