Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1586 / 1670
(#) Henrik1996 válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Köszönöm!
Mindenképpen. A hátulsó lámpa már félig kész, csak a panelt kellett újra rajzolni, így az még pihen.
(#) mnyugger válasza Henrik1996 hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Te! Elég ez a fény? Napsütésben is jól látszik?
(#) mateatek válasza Henrik1996 hozzászólására (») Feb 12, 2021 / 2
 
Nagyon OFF, de sosem felejtem el a régi MZ-met, ami szintén LED-es volt hátul. Egy közúti baleset után saját véremben csúszkálva kerestem a hátsó lámpa darabjait, hogy én és ne a helyszínelő találja meg.
Szép munka.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021
(#) Lamprologus válasza Henrik1996 hozzászólására (») Feb 12, 2021 / 2
 
Még szerencse, hogy segédmotorkerékpárt nem kell vinni műszakira...
(#) Henrik1996 válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Igen nagyon erős, a fénykép erősen le van gyengítve. Olyan Super Flux LED van benne, ami az autókba is, akár a féklámpába akár a hátsó lámpába.
De hosszú távon úgyis kell még kísérletezzek vele, sok teszt lesz, mielőtt forgalomba is bevinném
(#) Skori válasza mateatek hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Régebben én is motoroztam, 251-es ETZ motorom volt. A világítását nem piszkáltam, de pl. kapott elektronikus fesszabályzót a generátora, meg a konstrukciós hibáit kijavítgattam. Pl. tipikus volt a kormányon a fékkarnál a fékolajszivárgás, de amikor a törökök átvették az ETZ gyártását, ők csináltak hozzá normális szimeringeket, ilyenre kicsierélve máris szuper volt. Az eredeti fesszabályzó meg az ülés alatt pont a légbeszívó nyílás elé volt beépítve gyárilag, a félvezetős meg elfért az egyenirányító alatt , így szinte fellélegzett a motor. Az akku felett lógó mechanikus indexrelét is lecseréltem egy saját FET-es megoldásra, és még sorolhatnám...
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021
(#) nyomtatós válasza Henrik1996 hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Sima 21/5W-os izzóval vesd össze a fényét szobában. Én valamit betennék oldalirányban is, ha már a búra úgy van kialakítva, hogy oldalról is látható legyen.
(#) kalmi.kalmi válasza nyomtatós hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Egy fénymérőre lenne szüksége.
(#) granpa válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 12, 2021 / 2
 
Régi Ge tranyó, lefejezve, stb.
(#) Bakman válasza nyomtatós hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Amennyire szabálytalan, kb. mindegy is.
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Évtizedekig vágytam az NDK Weimar Lux CDs fénymérőre.
Azután kaptam egyet. De minek. Már késő volt. A filmless gépekhez már nem kell. Beléjük
van építve.
(#) qvik hozzászólása Feb 13, 2021 / 3
 
LED-esítést én is csináltam a Simsonon.
(#) kalmi.kalmi válasza qvik hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Ok, hogy világít, de a fényerő megfelel a KRESZ szabályainak ?
(#) qvik válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Azt nem tudom, Sokkal láthatóbb, erősebb. Állítottak már párszor meg, de a rendőrök is csak csodálják és dicsérik az állapotát. (36 éves). Egy roncsból építettem.
(#) furko válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Semmilyen formában nem felel meg a szabályoknak. Forgalomban részt vevő járműveken csak bevizsgált és engedélyezett lámpákat lehet alkalmazni. (nagy E betű a lámpatesten) És természetesen a hozzávaló szintén engedélyes fényforrással. Lehet hogy megfelelően világít a megfelelő irányba, és talán jobb is mint az eredeti, de nem engedélyezett. Ez kb. az a kategória mint a házilag gyártott gallytörő rács egy autón.
(#) killbill válasza qvik hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Idézet:
„Azt nem tudom, Sokkal láthatóbb, erősebb.”
De, hát kit zavar? Nem a te szemedbe világít...
(#) deebo válasza furko hozzászólására (») Feb 13, 2021 / 2
 
Segédmotoron a kutyát sem érdekli, nem hinném, hogy a komárom gyári hátsó lámpája bármiféle engedéllyel rendelkezne, viszont a helyére felrakott utánfutó lámpának van engedélye.
(#) Ge Lee válasza qvik hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Gratula, nagyon kevés vöb fabrik (simson davidson) maradt meg ilyen állapotban. Ha a motor sem lett még megbontva akkor meg egy kincs, mostanában vagyonokat adnak érte. Nekem mindig az ellenkezője jutott, megvettem olcsón aztán próbáltam valamit csinálni belőle.
Erdei utakat keresztbe kasul bejárni vele tökéletes.
(#) kalmi.kalmi válasza deebo hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Ez igaz, nekem is volt Simson-om és ha lassan mentem akkor kevésbé világítottak a lámpái.
(#) granpa válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
De hogy viszed haza a fát vele?
(#) qvik válasza killbill hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Nem akartam belemenni, mert se vége se hossza nem lenne az érveknek-ellenérveknek. Amit a képen látsz, az a féklámpa. Előnyös, ha erősebb mint egy 21W-os izzó. Baleset megelőző státuszban is. Este éjszaka szerintem nem sok segédmotoros kerékpáros közlekedik. Ugye nyílt titok, hogy az autósok nem igen figyelnek a motorosokra. Így látja. Ugyanúgy az irányjelzőknél sem elhanyagolható. És: legalább van és működik is. Részemről lezárva, ne keljen, hogy ránk szóljanak az off-miatt.
(#) qvik válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Igaz nem elektronika, de talán nem törlik. Köszönöm. Ez egy roncs volt. A motort is teljesen újra építettem. 70ccm 4 felömlő, kisebb sűrítőterű hengerfej, sport főtengely, 5 sebességes váltó, 5 lamellás kuplung, 19-es karbi, 32-es kipuff. belső rezonátoros (hangja semmi), Vape gyújtás, bemérve 8,5Le, 110km végsebesség. Rendszeresen részt veszek vele veterán találkozókon.
(#) sany válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Ha én a biciklimre teszek egy boltban vásárolt elemes LED első lámpát (nem kis villogó kütyüt), akkor az sem felel meg a KRESZ szabályainak? Múltkor vettem egyet a bicajomra, de még nem lopták le.
(#) mateatek válasza sany hozzászólására (») Feb 14, 2021 /
 
A kerékpár és a gépjármű más kategóriába esik. De a kerékpár világításra is vannak KRESZ szabályok. A gépjárműre több van és van egy szigorú kitétel is. Nekem azt beleverték a fejembe. Egy Citroënnel.

"Minden fényszóró azzal a fényforrással (halogén, xenon vagy LED) együtt kapja meg a típusvizsgát, amellyel üzemeltetni kell. Ha a fényforrást egy nem típusellenőrzött, a fényszóró engedélyében nem szereplő fényforrásra cserélik, akkor az engedély, és ezzel a jármű forgalmi engedélye is érvénytelenné válik."
(#) Lamprologus válasza qvik hozzászólására (») Feb 14, 2021 /
 
Hát szerintem töröltesd a hozzászólásaidat... Sok tízezer forint bünti, és jópár büntető pont ami a képeken látszik, és a szövegben olvasható.
(#) bbatka válasza qvik hozzászólására (») Feb 14, 2021 /
 
Nálunk a városban szoktak teljesítményt mérni. A rendőrök leterelik a segédmotorosokat ilyenkor. Tudom, hogy sokan megbuktak. Az én robogómból csak a folytás lett kiszedve és már emiatt sem férnék bele a teljesítmény korlátba. Szerencsére nem használom napi szinten. Nem árt az óvatosság.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 14, 2021
 
Ismét OFF-ba ment a beszélgetés, pedig ez itt a "Ki mit épített" téma! (A KRESZ szabályainak kitárgyalása nem ide való.)
(#) juhila hozzászólása Feb 25, 2021 / 16
 
Sziasztok!
Elkészült a szöveges órám „Word clock”. Bár mondjuk még nem teljes, mert a DS3231 RTC modul még nem érkezett meg. Egy Arduino nano, egy DFPlayer Mini és WS2812B led szalag van benne. Az előlap 320x320mm-es a betűmagasság 23mm. TruTops Boost-al terveztem és 1mm-es lemezből vágtam ki. Az egész óra vastagsága 20mm. Így RTC modul nélkül nem pontos, mert 1 hét alatt késik pár percet viszont cserébe látványos. A DFPlayer Mini a Big Ben hangját játsza le minden órában reggel 08:00 és 20:00 óra között.
A sötétben készült képek nem túl szépek sajnos az én öreg telefonom ennyit tud. A szineket sem úgy adja vissza, mert pl. a "múlva", illetve a "múlt" az barna színű.
(#) Gabi75 válasza juhila hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
nagyon szép gratulálok .A tervek publikusak ?
(#) juhila hozzászólása Feb 25, 2021 / 7
 
Na jó, ha már benne vagyok, akkor még egy óra. Ez nem most készült kb. fél éve már működik szépen. Természetesen ezt is lézerrel vágtam ki. Az anyag vastagsága a fogaskerekeknek 3mm-es lemez a többi alkatrész az 1,5 és 2mm. Itt is egy Arduino Nano-t használtam és egy léptető motort. Az elektronikáról és a motorról a fotó miatt levettem a burkolatot. Amúgy a burkolat egy szálra húzott Ko 1mm-es lemezből készült
A DFPlayer Minit a Big Ben hangjával, most így utólag átgondolva ebbe kelletvolna bele építeni. Valószínű, hogy egyszer át is fogom.
Következő: »»   1586 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem