Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1240 / 1267
(#) fakóló válasza kadarist hozzászólására (») Feb 20, 2021 /
 
Azt hiszem megtaláltam, FMV60N070S2HF néven, fuji power mosfet.
(#) Feri38 hozzászólása Feb 23, 2021 /
 
Sziasztok
Van egy samsung smart televízióm ami jelenleg nem akar bekapcsolni
A standby led villog 10et
Ha a mainboardot lehuzom a tàpról akkor minden feszültség meg van és bekapcsol a háttér világítás ha viszont vissza dugom akkor csak villog a készenlét és nem indul a tv
Találkozott már valaki ezzel a hibával?
(#) Gafly válasza Feri38 hozzászólására (») Feb 23, 2021 /
 
(#) aramis hozzászólása Feb 26, 2021 /
 
Sziasztok! Itt eg LG tv 32 . A kép eltünt . cseréltem ledcsportot 4000 ft volt . Szépen életre is kelt. de a baloldalon egy 2cmm függőleges sáv nem alokot képet világosabb ugyan alacsonyabb felbontásban a képet csatoltam . mi okozza ezt a hibát?
(#) villanyipi válasza aramis hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Ha szerencséd van kábel kontakt hiba ha nem akkor megsérült az lcd
(#) aramis válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Szia!a ledeket összekötő kábelre gondolsz?, szerelés előttpróbáltam a ledeket bekapcsolva szemüveggel minden led hatalmas fényerő volt. vanmég más kábel is ?. az lcd-ét lábujhegyen óvatosan kezeltem egy porszem nem kerülhetett rá. de viszont a led csoport azért ment tönkre mert egy amerikai poloska a 13. leden megsütötte magát és ott egy 5 cm átmérős kör kiégést hagyottlezárt a kör 2db maradt épen a 18-ból.
(#) villanyipi válasza aramis hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Magának az lcd kábelének kontaktjára gondolok szalagkábelek szoktak lenni, ilyenkor derül ki volt-e oxidálva vagy sem
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
(#) aramis válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 28, 2021 /
 
Szia!Igazad van, megsérült az LCD de nem én okoztam mert már a ledek sérülésekor .lehetett. Sajnos ilyen kijelzőt nem lehet kapni. Köszönöm az infot. Te valóban profi vagy. üdv.
(#) aramis válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 28, 2021 /
 
Az a helyzet ,hogy most meg a fél képenyő sötét lett ugy ,hogy szerintem ez az LG egy kaka
(#) fakóló hozzászólása Márc 5, 2021 /
 
Üdv
Amennyiben a tv-n nem jelenik meg a standby fény és nem is kapcsol be, az elsősorban táp vagy mainboard hibára utal vagy okozhatja t-con hiba is? (Ez egy sony kd55a1 oled tv) A mainboard-on 3.5V, 1.05V, 12.7V, 1.8V, 5.2V mérhető. A kijelző szélén ha húzom a kezem finom rezgés érezhető.
(#) bodgabo hozzászólása Márc 8, 2021 /
 
Sziasztok!
Samsung UE40H6200 tévé véletlen szerűen kikapcsol, van amikor vissza is. Szoftver frissítés nem segített, akkor is csinálja, ha a HDMI csatlakozóba nincs semmi bedugva. Mivel érdemes próbálkozni?
Még nincs nálam a készülék, csak "lelkiekben" próbálok felkészülni
(#) villanyipi válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 9, 2021 /
 
Én lelkemben a tápegység kondenzátorai fel pusodnak ilyenkor, szemrevételezném őket, és kivinném a távirányítót is a szobából, nehogy megvicceljen a bekapcsológombban található szennyeződés ami olykor összezárja a gombot.Ha tápegység szemmel és multival mérve is jó meg kell keresni, mi melegszik és terhel be, valószínűleg olyankor a táp letilt.
Ezekkel kezdenék első körben
(#) cet hozzászólása Márc 9, 2021 /
 
Üdvözlet!
Adott egy Samsung led smart tv melyhez alaplapot keresnék. Készülék típusa : UE40D5500 Az alaplap száma: B41-01660B
A hiba 5-10 mp kapcsolgat be-ki
(#) Miska 45 hozzászólása Márc 12, 2021 /
 
szevasztok. Philips 32 PHH tv-t nem tudom bekapcsolni.Kijelző nem gyullad ki, a hálózati bizti jó, távirányitó jó. Segitsetek okos tanácsokkal.Köszi.
(#) villanyipi válasza Miska 45 hozzászólására (») Márc 12, 2021 1 /
 
Ha garanciás vidd vissza, ha nem szakmád a tv szerelés, műszerészet vidd be szervizbe.
Amennyiben van helyette másik, és van kicsi érzéked a müszerészethez, magabiztosan tudsz áramköröket vizsgálni és van multimétered pontos típus alapján, és letöltött szerviz utasítás nyomán vizsgálni kell a tápegység megfelelösségét, ha az rendben van meg kell találni melyik paneltől van rendellenes működés!
A PHH utáni számok is fontosak
(#) Miska 45 hozzászólása Márc 12, 2021 /
 
Szia villanyipi. Köszi, hogy válaszoltál. Értek valamennyit az áramkörökhöz, de rajz hijján nem megyek semmire. A teljes tipus: Philips 32 PHH 4309/88. Köszi a segitséget.
(#) villanyipi válasza Miska 45 hozzászólására (») Márc 12, 2021 1 /
 
Pontosan ehhez a típushoz pillanatnyilag én sem találok, de pár dolgot kérdeznék.
Először is bedugva a power led felgyullad-e, vagy csinál bármilyen mutatványt?(Értem ezalatt villogást esetleg bármi hangjelzés kattanás hasonlók).
Ha semmi életjelet nem ad, szét kellene kapni a borítást, (óvatosan az lcd nagyon sérülékeny tud lenni) majd szemrevételezni a tápegységet, nincs-e kiégve ellenállás, púpos vagy kifolyt kondenzátor.
További művelethez már kellene rajz, de hátha valaki ki tud segíteni.
(#) Miska 45 válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
Szia villanyipi. Ezt a tv-t már egyszer szétszedtem, 3 db ledet cseréltem. Semmit az égen földön nem csinál, nem pislog nem recseg . Digitális multiméterrel mértem amit mértem, a bizti jó. Tápegység rajz kéne, hátha tud valaki küldeni. Köszi a segitséget.
(#) IQNUKU válasza Miska 45 hozzászólására (») Márc 13, 2021 1 /
 
Szia!

Ha minden igaz, ez a tápegység lakozik a tévédben.
(#) Miska 45 válasza IQNUKU hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
Köszi IQNUKU. Holnap nekihasalok és meg irom, hogy mire jutottam.
(#) Amarillisz hozzászólása Márc 14, 2021 /
 
Másfél hónapos Samsung tv-n időnként előfordul,hogy bekapcsoláskor a mellékelt kép hibát produkálja. Ki-be kapcsolásra megjavul, valamint előfordul, hogy bekapcsoláskor nincs hang  5-10x ki-be kapcsolásra megjavul. Samsung távgyógyítást végzett rajta de ez sem segített most szakszervizbe kell vinni de mivel ez a hiba hetente 1x jelentkezik nagy valószínűséggel a szakszervízben nem fog jelentkezni. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mire számíthatok? Esetleg valaki tudja mi okozhatja a hibákat. Választ előre köszönöm.

képhiba2.jpg
    
(#) ferci válasza Amarillisz hozzászólására (») Márc 14, 2021 /
 
Szia!
Nekem hasonló jelenség volt egy másik gyártmánnyal. Visszavette-fizette a bolt hasonló idő után, van valamilyen 90 napos szabály.
(#) villanyipi válasza Amarillisz hozzászólására (») Márc 14, 2021 /
 
Ez beltériről kap jelet mint a pink szolgáltató tv-i?
Nálam is volt ilyen elég sűrűn de én kihajítottam a kábelt amit adtak hozzá vettem egy normálisabbat és többé nem csinálta, sőt nekem elég volt a beltérit ki-be kapcsolni olyankor.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2021
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Márc 16, 2021 /
 
Adott egy fekete-fehér ~5" kistévé.
Megpróbáltam behangolni a hangot a kép mellé, de elrepedt a hangoló serlegben a vasmag és megszorult. Így most csak zaj van a kép mellé. Ugyan kissé törődött állapotú készülék, viszont a képe legalább szép éles.
A kérdésem az, hogy javítható-e valahogyan?
(#) bodgabo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 16, 2021 /
 
Én rádiónál jártam hasonlóan. Abban végig üteges volt a hangolómag és egy tűvel végig tudtam repesztgetni és kipiszkálni a törmeléket majd egy új magor tettem bele. Sajna a mag anyaga sem mindegy...
(#) ColT hozzászólása Márc 25, 2021 /
 
Hello,

Áramszünet után a Philips 32PFL3605/12 TV-m nem kapcsol be. Gondolom a táp elhalálozott (amúgy is hajlamos rá). A táp 715G3816-P03-H20-002U.

Olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor mi szokott elmenni ezeken a tápokon? Esetleg valaki tud ebay-en kívüli/olcsóbb alkatrészforrást, vagy hogy melyik tápok jók még ehelyett? 

Köszi
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2021
(#) mindenes válasza ColT hozzászólására (») Márc 28, 2021 /
 
Szeva! Mivel összefutottam már a típussal, és ott is tökre ez volt a hibajelenség, leírom, hogy valószínüleg a DC/DC konverterrel van a hiba, a rajzon U7106 poziciószámú, és emlékeim szerint a main-en található. Ez az ic esetemben teljes áramtalanítás után nem volt hajlandó elindulni, a 3,3V nem szolgáltatta. (a kimenetén ilyenkor csak 1-2 volt mérhető!). Mivel hibás alkatrészt nem találtam ésa csip sehogy sem akart elindulni, egy kerámia kondival próbálkoztam, az kimenetére a 2-3 lábak közé egy 100n akasztottam, hátha azzal helyre jön. Következő indításnál a TV elindult, és a zóta is működik vígan, teljes áramtalanítás után is, mindig bekapcsolható. Remélem ezzel tudtam segíteni. Üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 28, 2021 /
 
Bocs, hogy csak most válaszolok. Hogyan tettél bele új vasmagot? Ugyanis a tekercs fém burkolata útban van, emiatt vasmagot se kivenni se visszatenni nem lehet egy darabban.
(#) bodgabo válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 29, 2021 /
 
Sziasztok!
Most volt némi időm foglalkozni a Samsung UE40H6200 tv-vel. Hagyományos adásokkal többnyire nincs baja, de ha HD adásra kapcsolok, akkor 10-20mp elteltével újraindul, ekkor egy darabig nem reagál a távirányítóra. Ugyan ezt műveli, ha HDMI-n vagy pendrive-ról indítok valami nagyobb felbontású videót.
Szoftver frissítésen túl van, nem változtatott a dolgon. A táp kondik épek. Ilyen hibával még nem találkoztam.
(#) kadarist válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 29, 2021 /
 
Szia! Lehet, hogy nagyon melegszik proci. Van rajta hűtés?
Következő: »»   1240 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem