Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1239 / 1267
(#) Udvari Zsombor válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Gondolj bele abba, hogy amennyiben tényleg megoldhatnád, akkor a hiányzó LED-nél egyenetlen lenne a háttér világítás eloszlása és esetleg kicsit sötétebb foltot idézhet elő a képernyőn. De rád bízom, hogy még mit tartasz elfogadhatónak.
Hogyan vannak kötve a LED-ek? Sorosan vagy párhuzamosan? | Ha párhuzamosan, akkor esetleg még kivehetnéd a hibás LED-et (lencse levesz, LED leforraszt), amennyiben egy LED-nyi áramfelvétel csökkenést még elbír az elektronika. | Viszont ha sorosan vagy valami speciális módon vannak kötve a LED-ek, akkor szerintem a hibás LED-et tartalmazó csík cseréje javasolt.
(#) bodgabo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Sorosan vannak kötve, és érdeks módon ha külön tápról meghajtom (max. 35V-ot tud a tápom) a működő csíkon egy led egyáltalán nem világít. A másik csíkon nagyon halványan pislákol mindegyik led. Nem tudom, menyire lenne zavaró, ha még egy led kiesne. A maradék feszültséget meg egy soros ellenállással elfűtöm.
Nem nagyon találok beszerzési forrást ilyen ledcsíkra. Az alibabán egyik sem ilyen amiket a keresője hoz, az e-bay-n pedig használtak vannak -szerintem- drágán.
(#) villanyipi válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Írj légy szives pontos tv típust.
(#) kadarist válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 11, 2021 /
 
Szia! Ki lehet cserélni azt az egy LED-et, csak forrasztási gyakorlat kell hozzá. Persze az odavaló típust kell beszerezni...
(#) bodgabo válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 11, 2021 /
 
Telefunken T32TX287DLBPOSX
(#) bodgabo válasza kadarist hozzászólására (») Jan 11, 2021 /
 
Sajna a led típusa még ismeretlen számomra. Hogyan szokták ezeket cserélni? Alulról melegítve? Itt nem nagyon van a led oldalán forrasztóón mint a világítás célú led szalagoknál és hőlégpákával melegítve előbb olvad szét maga a led, mint a forrasztás. (Ezt ledes fényforrásoknál tapasztaltam.)
(#) kadarist válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 11, 2021 /
 
Fogóval letéped meg lefaragod a műanyagot, lemelegíted a maradék fémrészeket majd szélről felforrasztod az újat. Egy jó LED-en le kell tesztelni, hogy melyik oldala az anód és így helyes irányban felrakni az újat. Én szortimentben szoktam ilyen backlight LED-eket venni, abban biztosan találsz odavalót. Youtube-on sok oktatóvideó van a LED-cserével kapcsolatban.
(#) villanyipi válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 11, 2021 /
 
Ezzel most megfogtál hasonló típusszámhoz dobál ki sebajon ledcsíkokat nem túl drágán de ehhez kimondottan csak távirányítót, érdekes televízió Marad az hogy a tápfeszültséget leosztani a ledek számával megkapod egy led feszültségét utána előtét ellenállásból számolható az áram majd keresel ilyen karakterisztikával ledet és ahogy a kolléga írta kicseréled .
(#) bodgabo válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2021 /
 
Találtam ezzel kapcsolatos videókat, hát van amelyik nagyon kontár
Szóval nem tűnik bonyolult műveletnek, már csak azt kell kidderítenem (kimérnem) hogy 6V 250mA vagy 3V 350mA ledre van szükségem (ebay-n lleginkább ezt a két fajtát nyomják). Utóbbira tippelek, mert a sorba kötött 22db ledhez üresjáratban 100V körüli feszejt ad a táp.
(#) kadarist válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 13, 2021 /
 
Egy áramkorlátos tápegységgel rá kell próbálni egy LED-re és leolvasod a táp kijelzőjén a feszültséget. Ez lesz a LED nyitófeszültsége.
(#) jdani hozzászólása Jan 13, 2021 /
 
Üdv. Adott egy LG 50PK350.
Bekapcsoláskor relé kattod csak. Próbál bekapcsolni a TV de nem megy neki, rögtön ki is kapcsol. Gyanakodtam SUS panel zárlatra, mértem de jónak tűnnek. Amit még megfigyeltem, hogy bekapcsoláskor arra a kis ideig a képernyőn látható hogy akarna kép lenni rajta. Nem tudom máshogy megfogalmazni, minthogy aktív fekete szín volt rajta. (mint amikor be van kapcsolva a tv, de épp fekete a háttér, zajos sötét)

Miután jónak tűntek a SUS boardok, vettem a tápot.
A VS VA és M5V bekapcsoláskor felugrott a mgfelelő értékre, majd ahogy kikapcsolt a T, lassan csökkent a feszültség. Ezek is jónak tűnnek.
Megmértem az alapapra csatlakozó tápot. Ami értéket mérhettem a 17V és az 5,1V.
Ezek is jók voltak!

Ekkor rágugliztam , és találtam többek között ilyen javító szeteket. Az IC felel ha jól tudom az 5V és a 17Vért. Mivel ez megvolt, nem hiszem hogy hibás lenne. Viszont egy Fehér 5W 10R ellenállás szakadt volt. Azt cseréltem.

Első próbánál a TV bekapcsolt, és nem kapcsolt vissza ki. Hallani lehet a ,,panelek működését,, Búgtak ahogy ,,kell nekik.
Tápról minden feszültség stabil. De kép semmi.
Első próba után kikapcsoltam, és megcsapta az orrom enyhe égett szag, mikor kiég valamilyen alkatrész. Vizuálisan átnézve semmit nem láttam. Táp, és SUS paneleket kivettem, megmértem a hűtőborda alatti tranzisztorokat, egy sem zárlatos.

Érdekessége most az, hogy a kijelzőn most már nem látni azt a bizonyos bekapcsolt fekete képet.
Bekapcsoláskor a képernyő olyan mintha be se lenne dugva a hálózatba.

Namost ha a TÁp minden feszültségkimenete jó, tehát a rosz táp most már szerintem jó, ilyen hibát a SUS panelek produkálhatnak, hogy abszolút semmit kép, nem?
(#) kom1982tek hozzászólása Jan 23, 2021 /
 
Sziasztok! Orion T2150 STX-S-FL típusú crt tévénken üzem közben elment a képtartalom, majd visszajött tizedmásodpercekre és ezt így váltogatta amíg ki nem kapcsoltam. Volt hang, volt adás. Nem tudom van-e hozzá köze, de a UPC-s beltéri EPG-jét nézve egy ideje látszik hogy vízszintes sávokban hullámzik a fényerő és kicsit remeg a kép széle. A tv-t ma újra kipróbáltam még működik, van kép és hang is. Van esetleg valakinek konkrét ötlete? Köszönöm előre is!
(#) aramis hozzászólása Jan 25, 2021 /
 
Sziasztok!
Sgitséget kérek egy LG 32LF592U TV elment a hátér világitása van kép egy kissé sötét. Szerintetek meglehet javitani. nem tudom egyáltalán ez a tipus ledesn működik ? Ha igen mennyibe kerül het nek bele a ledek, hacsak az a hiba vagy eetleg a panellel együtt . Gondolom az már elég drága .
üdv
(#) bodgabo válasza aramis hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Elvileg ilyen van benne és ez nem is drága. Most van nálam egy Telefunken, abba a hivalatos szervizben 30eFt-ért akarták kicserélni. Ebay-n a ledcsík használtan lenne 8eFt körül, de első körben megrpóbálkozok a led-ek cseréjével (kettő is rossz ráadásul külön csíkon). Megrendeltem 100db-ot 2200ft-ért (22,-/db).
(#) Bod970 hozzászólása Jan 28, 2021 /
 
Sziaszok!
Van egy 5 éves LG 49lh630V típusú tv aminek olyan hibája van, hogy a képernyő felső részén három helyen is lila elszíneződés lett. Mellékletem róla képet is. Mi romolhatott el és lehet-e javítani?
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021

Lg hiba.jpg
    
(#) bogumil13 válasza kom1982tek hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
Szia!Képet tegyél fel az segithet a hiba behatárolásában.
(#) prak hozzászólása Jan 31, 2021 /
 
Sziasztok!

Egy Samu LE40B530P7WXXH -n bármelyik szolgabox-al (Sat vagy kábeles, típus sem számít, szolgáltató sem) HDMI-n összekötve "Nincs jel". Bármelyik port, bármilyen kábellel. Tehát halottnak tűnik. Viszont bármelyik/bármilyen PC/PlaySatation/XBox bármilyen kábelével bármilyen beállítással gyönyörűen működik. A probléma ott van, hogy TV-ként szeretném használni, szolgabox-al és nem SCART-on át... Szerintetek merre érdemes elindulni, kutakodni?
(#) IQNUKU válasza Bod970 hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
Szia!

A háttérvilágítás néhány LED-jéről eltűnt a bevonat.
Ez a bevonat alakítja át fehér fénnyé az alapból kékes árnyalatú fénysugarat.
Ilyenkor levett hátlapnál a hátra kiszűrődő fény is kékes-lilás.
A LED sor cseréjével javítható.
Érdemes a LED áramot visszább venni.
A háttérvilágítás-inverter IC-jének adatlapjában általában megtalálható, hogyan lehet a LED áramot beállítani.
Nem elég csak a menüben visszavenni a fényerőt, mert azzal nem csökken a háttér LED-ek árama.
(#) Cinema válasza prak hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
A HDMI-csatlakozót hozzá kell rendelni a bemenethez. Tehát, ha HDMI1- a bemenet, akkor a menüben a HDMI1-et kell kiválasztani és akkor, ha minden egyéb jó, lennie kell képnek és hangnak is.

Üdv!
(#) Bod970 válasza IQNUKU hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Köszönöm a hozzászólást!
(#) Dani21 hozzászólása Feb 5, 2021 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy számomra nagyon különös, eddig sosem tapasztalt anomáliával találkoztam. Bedugtam a TVbe egy vodafone (upc) mediacardot, majd a kártya inicializálása után kiírta a "modul mostantól működik" feliratot. Ekkor boldogan átkapcsoltam egy kódolt csatornára, pédlának okáért RTL klubról a HD változatra. Szépen be is jött, azonban 1 perc után a kép borzasztóan szétesett és miután egyértelművé vált, hogy ez nem csak egy kis hiba a folyamban, megnéztem a jelinformációkat; jelerősség: 42, bithibaarány: 2000 (maximum). A jelerősség általában 50-55 között szokott lenni.
Azthittem valami koax hiba lesz itthon, vagy a vodafone részéről. Hát nem, ugyanis minden más TV rendben volt, a kártyások is. Kipróbáltam másik kártyával, úgy se. (A kártya másik TVben oké) Ezután arra gondoltam, hogy a CI foglalatnak lehet valami kínja, hát nem, másik Samsung TVben hibátlanuk működik. Ekkor kezdtem gyanakodni. Majd egy ideig annyiban hagytam, később viszont már kártya nélkül is, a digitális adás szétesett, elveszett a hang stb. Egy automatikus hangolás után rendbe jött, de csak ideiglenesen. Itt is maxra húzott a bithibaarány. Mellesleg az elején a kódolt csatornán össze vissza írogatta a dolgokat; kódolt jel, majd "a CI szolgáltatások nem érhetők el", utána az adás de széteső képpel, utána már hogy nincs jel, következőnek pedig "Önnek nincs hozzáférése ehhez a csatornához" (holott van, mert más TVben ugyan azon a csatornán nem ír ilyet) és ezt ismételte ciklikusan. Mintha teljesen megbolondult volna a CI modult kezelő része a szoftverének. A szoftververzió a legfrissebb, 2013.12. hó. Samsung UE32D5000.
A kérdésem pedig nyilván az lenne, hogy találkozott-e már valaki hasonlóval, illetve mi lehet a gond, esetleg mit tehetek?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv.
(#) palko0125 hozzászólása Feb 7, 2021 /
 
Sziasztok!
Egy Samsung UE48H6400 tv-nek betört a kijelzője. Lehet esetleg donort találni hozzá? Tud valaki segíteni?
Köszi előre is.
Üdv, Palkó.
(#) vpvpvp hozzászólása Feb 9, 2021 /
 
Sziasztok,

Van egy Samsung LE32C550J1W TV-m, ami sok éve működött hibátlanul, de ma reggel óta bármilyen source-t dugok bármelyik HDMI csatlakozójára az alábbi hibaüzenetet írja:
"Nem támogatott üzemmód. A TV nem támogatja ezt a felbontást. Módosítsa a felbontást."

Csináltam rajta egy Factory reset-et, de nem segített.
A VGA és antenna (KOAX) bemenet működik, szóval olyan, mintha minden HDMI "tönkrement" volna. A jelet kapja, de a fent említett hibaüzenetet jelzi.
Valami közös HDMI vezérlő lehet a hibás?
Mit érdemes vele csinálni?
Köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat!
(#) vpvpvp válasza vpvpvp hozzászólására (») Feb 12, 2021 / 1
 
Sziasztok,

Szerencsére sikerült orvosolni a problémát az alábbi módon (hátha segít majd valakinek):

TV bekapcsolás
HDMI kábelek kihúzása a TV-ből
TV tápkábel kihúzása (TV bekapcsolt állapotában)
10 perc várakozás
HDMI kábelek csatlakoztatása a TV-hez
TV tápkábel újra csatlakoztatása
(#) fakóló hozzászólása Feb 19, 2021 /
 
Üdv
Segítség kellene egy sony 1-982-193-11 psu-val kapcsolatban. A lapon a TH301, TH302 alkatrész paramétereire lenne szükségem vagy, hogy mivel helyettesíthetem.
Előre is köszönöm.
(#) bodgabo válasza fakóló hozzászólására (») Feb 19, 2021 /
 
Valami fénykép vagy kapcsolási rajz sokat segítene. Első körben valamilyen thermisztorra tippelek...
(#) fakóló válasza bodgabo hozzászólására (») Feb 19, 2021 /
 
Igen, thermisztor. Megtaláltam a darabkáit és összeraktam sck-045.
Köszönöm szépen.
(#) fakóló hozzászólása Feb 20, 2021 /
 
Üdv
Sony tv kapcsán kérnék segítséget 2 alkatrész adatairól vagy helyettesítéséről.
Az eggyik dioda S6A65F
A másik transisztor 60S2070
(#) kadarist válasza fakóló hozzászólására (») Feb 20, 2021 /
 
Szia! Mi a tévé típusa?
(#) fakóló válasza kadarist hozzászólására (») Feb 20, 2021 /
 
Szia
Sony KD55A1
Következő: »»   1239 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem