Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   107 / 114
(#) mazsipapa válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Lehet ezt a problémát orvosolni? Főleg, hogy kezdő Co-s vagyok. Egyébként hobbi-házkörüli munkákra használom.
(#) Phile80 válasza mazsipapa hozzászólására (») Márc 30, 2021 / 1
 
Ha csinálsz képet a belsejéről, akkor tudom biztosra mondani. Látnom kell, hogy az a panel van-e benne, amit gondolok.
(#) mazsipapa válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Egyenlőre ez a két kép van. Ha kevés, vagy részletesebbre lenne szükség, holnap küldök. Kérlek írd körül, mire fokuszáljak.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2021

2.jpg

3.jpg
   
(#) mazsipapa hozzászólása Márc 30, 2021 /
 
Phile80 ! Nagyon lekicsinyítettem?
(#) Phile80 válasza mazsipapa hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Igen, ez az a gép. Láttam már vagy 10-et belőle, egyiknél sem működött a MIG mód normálisan. Mi is kaptunk belőle Kínából közvetlenül vagy 8 éve, de itt adtam a fórumon el őket, mert csak az MMA mód működött. Ahogy nézem, ennél sem használták csak az MMA módot.
(#) z3r0 hozzászólása Márc 31, 2021 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Kaptam egy megdöglött Iweld gorilla 185-ös gépet. A gép bekapcsol, minden érték állítható rajta, kijelzők mutatnak, ventillátor pörög, de sem MMA sem MIG módban nem fog ívet. 0,2V kimeneti feszültséget mérek a dinse csatlakozókon és a NYÁK-on is.
Előéletéről annyit tudni, hogy még garanciában cseréltek benne 1 vagy 2 alkalommal IGBT-t, mielőtt elhalálozott pár héttel cserélték ki a kábelezést a NYÁK és a dinse csatlakozók között, mert elégett a gyári saruzásoknál. Utána még használták, működött.
Mivel ilyenben még nem turkáltam, érdeklődni szeretnék merre, hogyan induljak el benne.
(#) mazsipapa válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 31, 2021 /
 
Ismerem a gép előéletét, barátom használta. Szerkezeti lakatos munkákra (zártszelvény, idomvasak, laposvas, tábla lemez 0,6 - 0,8 - 1,25 ) igényes helyekre: kapu-, terasz-, kerítésre a MIG üzemmódban használta és jó varaatokat húzott. Szeme sajnos már nem a régi, ez miatt (is) számolja föl kis műhelyét. Tekintettel arra, használni szeretném én is a MIG üzemmódot, érdekelne: mi az a konkrét jelenség amiben az : "egyiknél sem működött a MIG mód normálisan" jelenség megnyilvánul?
(#) Phile80 válasza mazsipapa hozzászólására (») Márc 31, 2021 /
 
Nem volt megfelelő a munkapontja, kínszenvedés volt vele hegeszteni. Akinek van tapasztalata, hogy hogyan kell működnie egy inverteres MIG/MAG gépnek, az rögtön észreveszi hogy valami nem oké. Ezért is hozták a szervizbe. Olyan volt, mint valami barkácsáruházas trafós gép, amiből kispórolták a fele alkatrészt. Persze van akinek az is jó...
(#) szabados hozzászólása Ápr 5, 2021 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Vettem egy stromo swm 270 co roncsot.
Amiből hiányoznak a potméterek. Esetleg ha valaki javított ilyen gépet potik értékét meg tudná nekem mondani? Meg kapcsolási rajzót is keresek. Hátha valakinek meg volna hozzá. Töltők fel képet a panelokról.
Előre is köszönök a segítséget!
Üdv Szabados
(#) dara válasza szabados hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /
 
Sziasztok.
Javitott már valaki ESAB 145 gépet?Azt hiszem ez a legkisebb.Vettem egy rosszat burkolata nélkül hibásan.Megjavitottam az egyéb hibáit,bekapcsolom és az üresjárati áramfelvétele 3A persze melegszik nagyon gyorsan a borda egyszer megvártam míg lekapcsol a hővédelem.Az érdekesség,hogy planártrafó 2,5cm2 van benne nyák tekercsel.A kimeneti fesz 65V közben megvan.A másik érdekesség hogy együtemű a kapcsolás és se lemágnesező tekercs sem diódák sem sznuberek nincsennek benne.8Db fet van párhuzamosan.Kiszedtem a trafót nem látni rajta semmi égés nyomot.Na mondom tekerek egy másik trafó csak primert hogy mit mutat.4cm2 10 menet és a nyugalmi 4-500mA lett.Van valakinek ötlete hogy ez hogy működhet lemágnesezés nélkül?Ja és nem kell légrés a trafóba.A trafóra a pozitív megy a másik vége a tranyókra.Együtemben ez hogy működhet?A gép 100KHz megy négyszögjel rendben.Meg ha valakinek lenne ESAB rajza megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /
 
Na nemtudtam megállni,rátekertem két menet szekundert,bekötöttem, mértem 45V ot,letekert potinál a kimenetet összeérintettem és van szikra.Kicsit feljebb a potit mégnagyobb szikra.Vagyis működik.Megtekerem a trafót rendesen pont befér a másik helyére.Ha valaki eltudná magyarázni hogy ez miként működik megköszönném.Sok gépet javítottam építettem,kapcsolóüzemű dolgokkal foglalkozok hobbi szinten,de még ilyen működéssel nem találkoztam,nem hallottam.Épitettem már egytranyós gépet,de az másképp működött.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
(#) Ge Lee válasza dara hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Hegesztőben nem, PC tápban láttam ilyet, ott TVS-sel és RCD elemekkel van megetetve a felesleges energia. Ott is kell hogy legyen valami, még ha nem is vetted észre.
(#) hg6dab válasza dara hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Esetleg ilyen? Buddy Arc 145
(#) dara válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Már egy hete gúvasztom a szemem méregetem,és nem találok semmit.Valahogy biztos megoldották de nem találom.
(#) dara válasza hg6dab hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Igen szerintem is ez lesz az,de rajz az nincs.
(#) hg6dab válasza dara hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
17.-ik oldalon van amiből kiderül, hogy teljes hidas. Sajnos a vezérlésről nincs rajz.
(#) dara válasza hg6dab hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Ja,látom.De akkor ez mégsem az mert ez együtemű.A trafó egyik vége direktbe pozitív,amásik meg a fetekről jön.A nyolc fet párhuzamosan.Felettéb érdekes megoldás.A planár trafóba sem tudom hogy mi makkanhatott meg,sem égés se még a halvány nyoma sincs.
(#) szabados válasza dara hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Szia ide nézbe! Van egy pár ESAB rajz hátha!
http://valvolodin.narod.ru/schems12.html
(#) erbe válasza dara hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Nézd meg alaposabban, valóban párhuzamosan van-e az összes! Félhidasnál nem kell annyi snubber, dióda, ... Elég egy viszonylag kicsi kondi+ellenállás. Valahol meg lapul egy nagyobb kondi, ~2-4 uF, ~fél feszültségen.
Több kicsi kínaival találkoztam mostanában, rendkívül egyszerű, kis méret és mégis komoly teljesítmény. Alig nagyobb, mint a te PC dobozod.
(#) dara válasza szabados hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Köszi olvasom.
(#) dara válasza erbe hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Hidd el alaposan átnéztem átmértem még a feteknek is nekiálltam kiszedni de négy után meggondoltam mégsem ott lehet a baj. Nincs sehol kondi ellátás dióda semmi. Tekertem másik trafót 12/3 menettel tökéletes lett.

szabi köszi a linket.
(#) hg6dab válasza dara hozzászólására (») Ápr 20, 2021 /
 
Orosz oldalakon tárgyaltak egy ilyen megoldást.
Talán innen Bővebben: Link el lehet indulni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2021
(#) dara válasza hg6dab hozzászólására (») Ápr 20, 2021 /
 
Igen írtam hogy csináltam együtemüt,ennek az másik verzióját.Ebben van lemágnesező tekercs és rdc snúber.Mindegy már működik.azért kössz mindenkinek.Végül is a planártafó volt a hiba tekertem másik trafót bele.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /
 
Na meglett a rajz szabados segítségével.A 12 oldalon látható hogy együtem,és a lemágnesezést egy fet végzi amit szemrevételezéskór nem vettem figyelembe mert azt gondoltam hogy a lágyindítás relé tápja.Ez rosz volt elején már cseréltem.Felettéb érdekes kapcsolás a lemágnesezésre.
(#) szabados hozzászólása Ápr 23, 2021 /
 
Sziasztok mit ad isten hozzám is be esett egy esab caddy LHQ 150 viszont rajzón nem szerepel pár alkatrész. Esetleg tudnátok segíteni mivel lehetne pótolni ezeket a diódákat ( A20 C215) ez olvasható rajta nem találok ilyen diódát.
Üdv:Szabados

esab.jpg
    
(#) dara válasza szabados hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /
 
Ránézésre a gétmeghajtó áramkörben van,szerintem ES-2 berakhatsz helytte.
(#) misi93 hozzászólása Ápr 25, 2021 /
 
Sziasztok!
Itt taglaltam mi volt a problémám.
Először is rossz típust adtam meg, mert amit javítottam akkor az helyesen BORT 190H típusú inverter volt, aminek a kapcsolását sikerült megtalálnom, amit alább csatolok is. (a típusa a paneleknek nem pont az ami a PDF címekben van, de szinte ugyan az a kapcsolás).
Bort 170H és Bort 190H is ez a kapcsolása.
A hiba nekem az volt, hogy a vezérlő panelen zárlatos volt az egyik dual FET, ez miatt nem tudott elindulni az inverter.
---------
Viszont most van nálam egy ténylegesen Bort 190S típusú inverter, aminek a hibájára nem tudok rájönni.
A kimenetén kb 78-80V körüli feszültség van és kb 400mA vesz fel a hálózatból terheletlenül (lakatfogóval mértem csak). Hegeszteni nem mertem vele.
100W-os izzóval indítva nem indul (folyamatosan letiltja) gondolom a nagy áram miatt.
Kapcsolási rajza (elvileg) a harmadik PDF ami:
Idézet:
„САИ 220K From GP138.pdf”

Segítségeteket köszönöm.
UI.:
kb 58Khz a PWM jele nem tudom ez számít-e valamit (vezérlő panel lábán mértem 7. és a 3. láb között)
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) dara válasza misi93 hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
A 400mA teljesen normális.A kimeneten megvan a fesz ezért én a segédtápra gyanakodnék.
(#) misi93 válasza dara hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Tehát a segédtáp résznél lehet valami probléma? ha leválasztom teljesen a segédtápot akkor elvileg megszűnne a nagyobb áramfelvétel?. Megpróbálok vele hegeszteni hátha nem lesz baj
(#) dara válasza misi93 hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Nincs nagyobb áramfelvétel a 400mA normális.
Következő: »»   107 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem