Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 66
(#) NickE hozzászólása Ápr 29, 2021 /
 
A JLCPCB-től rendeltem nyákot 5 félét, aztán később 3 félét. Ha rányomok a reorderre, akkor mindegyiknél meg kell adni a mennyiséget, mennyit szeretnék, de csak lenyíló menüből lehet választani, nullára nem lehet állítani. Mi van akkor, ha nem akarom mind az 5 ill. 3 félét újrarendelni?
Újból töltsem fel a gerbert, mint új rendelés?
(#) Frankye válasza NickE hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /
 
Igen, ez a megoldás.
(#) Alkotó válasza NickE hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /
 
Nem.
Panelenként tudsz "újrarendelni". Tehát ha korábban 5 fajta volt, amiből most csak 2 kell, akkor csak annál a kettőnél adod meg az igényelt darabszámot.
Az utánrendelés annyiba szerencsésebb mint az új rendelés, hogy itt már nincs revízió, azonnal befogadják (pár másodperc).
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /
 
Csatoltam mit kellene látnod. A listából csak azt rendeled amit akarsz, és a darabszám is eltérhet a korábbitól.
(#) NickE válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Nagyszerű! Köszönöm!
(#) pajesz66 hozzászólása Máj 2, 2021 /
 
Sziasztok!

Eagle-ben szoktam nyákot tervezni, és saját magam gyártom le ezeket... mostanában viszont már többször felmerült az igény "gyári" nyákra. Ha valaki leírná, hogy milyen fájlokat kell létrehozni, ami alapján gyártódnak ezek a nyákok azt megköszönném... Ha lehet minél részletesebben.
(Keresgettem itt az oldalon leírást, de nem találtam.)
(#) bbb válasza pajesz66 hozzászólására (») Máj 2, 2021 /
 
A JLCPCB oldalán elég jól leírják: Bővebben: Link
(#) niedziela válasza pajesz66 hozzászólására (») Máj 2, 2021 /
 
Eagle-ben CAM processor - gerber fájlok létrehozása.
Ha ez nem lenne tiszta akkor ezt kellene elsőre megismerni.
Van kész konfiguráció ami 2layer összes munkafájlját létrehozza amire szükség van a gyártásban.
Azt is tudni kellene melyik eagle verziót használod. 6x -7x - 9x
(#) pipi válasza pajesz66 hozzászólására (») Máj 2, 2021 /
 
Hali!
A "jobb" gyártók weboldalán megtalálod a help-ekben, apróbb eltérések lehetnek a kivánt gerberfájlok formátumában.
(#) soskajoska válasza pipi hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Köszönöm!
Volt egy kis tanakodás, mert a leírás eléggé inkompatibilis az EAGLE 7.5.0-val. Bemásoltam a szükséges .cam fájlt a Cam mappába, aztán keresgéltem. Végül a [nyomtatás] és a [sch-pcb váltó] gombok között megtaláltam a [CAM feldolgozó] gombot. Itt már sikerült behívni a jlcpcb_2_layer_v72.cam fájlt. Így elvileg sikerült megcsinálni a gerber fájlokat.
(#) soskajoska válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Szia!
Azt hiszem sikerült megcsinálni. Ha átküldöm a .brd-vel együtt, esetleg megnézed, hogy valóban jó-e?
Köszi.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2021
(#) kaqkk válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
A helyzet az hogy én a gerbereket nem szoktam nézegetni , de ha átküldöd a brd fájlt , szívesen kifordítom gerberbe és megcsinálom hozzá a drill (furófájl-t) is Viszont ha a gugliba beütöd hogy gerber wiever akkor ad ezer nézegető programot amikkel megnézheted melyik gerber fájl milyen így el tudod dönteni melyik kell és melyik nem .
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2021
(#) niedziela válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Ha feltöltöd a gerbert a JLCPCB oldalára akkor ott látni fogod mert megjeleníti.
Gondolom ott akarod gyártatni, bár mindegy, mert az összes gyártóoldal megjeleníti ha feltöltöd zip-ben a munkafájlokat.
(#) Skori válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Szia, a gerber ellenőrzéséhez van ingyenes program: GERBV (ha nem sikerül a netről beszerezni szólj és elküldöm neked), de rengeteg online gerber néző is létezik. Érdemes ellenőrizni feltöltés előtt, hogy legalább az esetleges durva bakik egyből kiderüljenek - ha vannak.
(#) niedziela válasza Skori hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Csak kiváncsiság nem más.
Hadd kérdezzem meg mi a probléma a gyártó oldalán elérhető ingyenes gerber nézővel ?
Miért kell bármit leszedni ha ott van ?
(#) Skori válasza niedziela hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Semmi kifogásom a gyártó(k) oldalán elérhető nézegetőkkel szemben. De pl. egy saját PC-n futó program offline is működik, azaz akkor is lehet vele dolgozni, ha éppen nem éri el a számítógép az internetet. Akár online nézegető is futtatható pl. otthoni szerveren.
A gerber nézők funkciói, működése, kezelése is eltérő lehet, kinek mi áll kézre, vagy melyik tetszik. Van amelyik 3D megjelenítést használ, egy másikban meg van olyan eszköz amivel a méreteket vagy távolságokat ellenőrizni tudod.
(#) Cavalier válasza niedziela hozzászólására (») Máj 8, 2021 / 1
 
A zofzpcb ingyenes 3D nézegetőjét is ajánlom, beállítom neki a könyvtárat automatikusan beolvassa a gerbereket, lehet forgatni nagyítani, színt megadni, stb.
Ha látok hibát javítom, újragenerálom a gerbert, frissítem a nézegetőt, nem kell feltöltögetni. Kicsit OCD-s dolog, de szeretem behúzogatni pontosan az összes feliratot a megfelelő helyre, úgy, hogy ne takarja ki semmi és egyértelmű legyen. Így 5-10x biztos végigfutok rajta, amíg azt mondom, hogy akkor rendelhető.
(#) kivancsi4 válasza Skori hozzászólására (») Máj 9, 2021 / 2
 
Igen, jó ellenőrizni egy elkészültnek vélt nyomtatott áramkört több módon. Van amelyik áramkörtervező program erős a 3D megjelenítésben is az mellett, hogy ingyenes bizonyos korlátok között, és könnyen kezelhető. Mindezek mellett a Cavalier által ajánlott program(én is ezt használom) is megerősítést tud adni, hogy minden jó, vagy netalán van még mit javítani a terven.
(#) majkimester válasza Skori hozzászólására (») Máj 9, 2021 /
 
Skori, az oldaladon levő gerber viewer-t próbáltam, de nekem nem látszottak a furatok, és a stadion alakú pad-ek helyett oválisat rajzolt. Mellékeltem a képet, meg a helyes kinézetet is. A furatok nálad látszanak, de az két oldalas terv volt, az enyém meg egy oldalas.
(#) Skori válasza majkimester hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Amikor rádobod a fájlokat a gerber nézegetőre, akkor még a megjelenítés előtt feljön egy lista, amiben megmutatja, hogy melyik fájlt, milyen rétegként azonosítja. A rétegek azonosítása lenyitható listában van, és felülbírálható. Tehát elképzelhető, hogy az esetedben valamely rétege(ke)t rosszul azonosít be alaphelyzetben. Általában Eagle 720-at használok, ezzel generálom a gerber fájlokat is, és nem szokott problémás lenni.
Egyébként mikor próbáltad ezt, és milyen böngészővel? Ugyanis ami most fent van annak kék a háttere, nem fehér (mint az általad berakott képen). Esetleg másik böngészővel is meg tudod próbálni?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2021
(#) Skori válasza majkimester hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Nem lehet, hogy valami 100éves, böngészőben, vagy proxyban cache-elt verziót nyitottál meg?
(#) majkimester válasza Skori hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
100 éves? Up to date Chrome és Firefox-ban próbáltam. És most nyitottam meg először így a cache is kizárva. A háttér azért más, mert jobbra a Save current view as image gombbal mentettem a képet. A furatkal nálam lehet gond, a gerbv sem teszi jó helyre, de a gyártók még sohasem panaszkodtak rá. A JCL oldalán is jól jelenik meg és a ZofzPCB is jól mutatja. Viszont próbáld ki a hosszúkás pad-et, az nálam mindig rosszul jelenik meg. gerbv-ben, Zofz-ben jó.
(#) kivancsi4 válasza Skori hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Linux Mint, Opera, legfrissebb.
Sem a RS-274D, sem a RS-274X formátumú gerber nem jelenik meg helyesen, vagyis inkább mondhatni nem értelmezhető a végeredmény(az X újabb variánsait nem tudom előállítani az áramkör tervezőmmel). Ha van kedved kísérletezni emailban elküldhetem mindkét formátumra.
(#) Skori válasza kivancsi4 hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Majki, kivancsi4:
Rádobtam a korábbi panelre próbaképpen két diódát aminek nyújtott forrszem van a lábánál. Az eredmény a csatolt képen, nekem jónak tűnik. A munkafájlban a furatokat az EXCELLON_24, a rétegeket a GERBER_RS274X eszközzel generálom. Az Eagle 7.2.0 verzió. Munkahelyen régebben az Eagle 7.7.0 verziót használtunk, az azzal generált gerber fájlok is jól jelentek meg.

Az email jöhet, megnézem nálam hogy jelenik meg.
Illetve vessük össze, hogy milyen Eagle verzió, és melyik eszközzel vannak generálva a furatok és a rétegek.

panel.png
    
(#) majkimester válasza Skori hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Gerber ITT és ez nem Eagle, hanem az őskövület protel98-cal készült.
(Nem röhögni, ez már akkor is jó cucc volt )
(#) niedziela hozzászólása Máj 10, 2021 /
 
Skori weblapja és a fórum téma közt nem sok párhuzam van... elvileg
(#) Skori válasza majkimester hozzászólására (») Máj 11, 2021 /
 
De...
Nálam is rosszul jeleníti meg a webes gerber néző, de nálam a Gerbv 2.6.0 -val megnézve is hibásak, itt pl. furatok. Azért számomra megnyugtatóbb egy olyan gerber fájl csomag, amelyik mindegyik nézegetőben ugyanúgy néz ki.
A protelből lett amúgy a mai Altium ha jól tévedek. Azt hallottam, hogy az elődjéhez képest nagyon sokat tud, cserébe kissé pilótavizsgás.

Gerbv.png
    
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Máj 11, 2021 /
 
A gerber nézegetők többségében be lehet (be kell) állítani a furatleíró állomány "léptékét". Ez jellemzően azt jelenti hogy meg kell adni mennyi darab egész, és mennyi darab tizedes van a koordinátákban.
Persze automatikusan is fel lehet ismerni, ha egyébként része a furatleírónak ez az információ.
Sőt egyes programokban is lehet ezt piszkálni.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 11, 2021 /
 
Akkor viszont ott is kellene tudni állítani ezt a paramétert ahol generáljuk a gerber fájlokat, nem? A webfelületen működő nézegető amit használok valószínűleg nem tud ilyet, és a Gerbv-ben sem látok ilyen opciót. A képek amiket beraktál melyik programból származnak?
A nyújtott PAD-ek hibás megjelenítésének okára van ötleted?
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Máj 11, 2021 /
 
A furatleíró fájl tartalmazza a koordináták értelmezési számformátumát (melléklet). Ez egy Eagle-vel generált furatleíró állomány (9... valamilyen verzió). Azt nem tudom lehet-e állítani valahol az értékét az Eagle-ben, de az biztos, hogyha a nézegetőmet is 3 egész és 3 tizedesre állítom, és mm-re, akkor a megjelenítés jó lesz.
A gerber nézegetőknek ezt kellene felismerni automatikusan. Nem kísérleteztem milyen állományt ismer fel, és melyiket nem, mert eleve beállítom a kívánt értékeket.
A gerber nézegetőm a ZofzPCB. A másik kép a SprintLayout furatgeneráló beállítása.
A nyújtott PAD egy trükkös objektum, nincs ötletem a hibás megjelenítésre. De a nagyon régi programokkal kapcsolatban felmerülhet bizonyos aktualizálások hiánya. (Talán szentségtörés részemről, mégis megkockáztatom az Eagle 7.2.0 verzió-ját is elavultnak titulálni.)
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
Következő: »»   41 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem