Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kívánok néked sok-sok "nedvesítő hatású csapadék"-ot.
![]() Én örültem, hogy csak akkor szakadt le az ég, miközben rakodtunk, és vsak pár perces volt. Például biciklizés közepette (volt rá példa) kevésbé kultiváltam a nedvesítő hatást... A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2021
A "nedvesítő hatású csapadék"-ot úgy értettem, hogy csak éppen egyenletesen nedves lett tőle minden, semmi több.
Holnap majd meglátjuk, hogy egyáltalán mennyi csapadék lett ebből...~18:45 körül akartunk menni a helyi strandra egy jót fürödni, mivel este héttől ingyenes a strand a pénztár zárásával. Mikor megláttuk, hogy már ingyenesen bejuthatunk, a cuccunk lepakolását már nem kezdhettük meg, mert az őrök elkezdtek mindenkit kifelé sípolni a vízből meg a strandról, mivel piros viharjelzés volt, kezdett jönni a szél és kezdtek tornyosulni a felhők is (sajnos nem volt nálunk telefon lefotózni a szép felhő látványt). Hát, ezek szerint most nem jut nekünk strandolás, talán majd valamikor máskor (Balaton mellett lakunk). A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2021
Itt Békés megyében, megszámoltam 6 csepp eső esett. A szememben is elálltam ennyit...
Már ezerrel süt a Nap, pedig amúgy is meleg van.
Nos, a végeredmény kiámbrándító 1mm eső lett összesen.
Sehol egy felhő, verőfényes napsütés, 27°C jelenleg.
Minek neked esővíz, mikor ott van az egész Balaton?
Nálunk csak 10 percig esett tegnap, persze épp akkor, mikor hazafelé tekertem biciklivel.
Például a kerti locsolást jobb az esővízgyűjtő hordóból csinálni, csak hát elég alacsony a vízszint, így jól jönne annyi csapadék, hogy feltöltse.
A madáritatót és a kerti "tavat" (beásott sárga műanyag homokozó, vízzel) is jó lenne feltölteni.
Akkor pedig nem marad más, lehet járni az esőtáncot!
Hehe, nem vagyok én indián!
Én már hallottam olyan emberről, akinek a szomszédja látott már olyat...
Off az offtopicban:
Idézet: „"Itt Békés megyében"...” Szekszárd (7100) mióta van Békés megyében? ![]() Vagy csak poénból van az adatlapodon? Kérem, nem személyeskedésnek venni firtató célzatú lingvisztikai formulámat Idézet: „Szekszárd (7100) mióta van Békés megyében?” Annektáltuk. Kellett egy jó borvidék.
Már szabadon lehet utazni, minden további nélkül a Dunántúlról a Tiszántúlra. Váltott lovakkal egy-két nap alatt megjárható, ha nem kell sokat várni a révészekre.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Ahogy a múló idő és a történések nyomán egyre mélyebbek a versei számomra, 50 éves csitri koromban talán még nem, de ma már lelátok a mélyére.
Egy estém otthon Soha már A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
A link nem működik. Legalább is nekem. De itt egy működő.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Motoros permetezőt kell vennem. A fontos paraméter a permetezési magasság, és a kis méret. Öt méter körül tujasort kellene kezelni. Rendelkezik valaki tapasztalattal, vagy a szomszédjának van ilyen?
5 Méterre egy alap légszállításos gép a megfelelő, a sima nyomás permetező oda nem elég jó, de egy nagy benzinest se szivesen javasolnék. Elég köztes kategória amit keresel....
Sajnos igazad van. De kicsi a sufni, és a csuklóm meg nem bírja.
Kísérleteztem magasnyomású mosóval, de az anyagot nem szívta a Kärcher K2. Egy külön szivattyú gondolatával még játszadozom. Idézet: „Kísérleteztem magasnyomású mosóval, de az anyagot nem szívta a Kärcher K2.” Nálunk az szokott lenni a tavaszi évinditás, hogy a második szomszéd magasnyomású mosóval lemossa a tujasort. Mosószer adagolóból nem hordja ki/nem is megy bele a viz?
A vizet simán elviszi, de a mosószer adagolója nem szívott semmit, akárhogy hígítottam. Valami intelligens mosószert használhatnak, mert azt vitte.
Szerintem ne vegyél másikat, hanem ezt javitsd meg.
Van neki saját topicja és ismerősnek is tűnik a kérdés...
Agrimotor motoros permetező. Ez akksis, közepes teljesítményű, viszont meg kell azért válogatni mire tudod használni, mert szelektíven permetezni motorossal azért nehezebb, még ha a fúvókát normálisan az adott típuson tudod is szabályozni, de például gyomírtózni szinte lehetetlen vele, arra a kisebb nyomású háti/kézi jobb. Benzines még az akksisnál is durvább.
Szerk: Agrimotor SX-15D A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
Itt vidéken, a szomszédok benzinest szoktak használni. Van, aki már hajnali 4-kor.
Ha van szomszéd, gond lesz. Motoros permetező beterít nagy területet, szomszédokat is.
Gyomirtózásra van egy három literes kézi, de a tujasornak (5-6m) az gyenge. Én 4 barosra tippelek, annyi elég lehet. De a 15 literes tartályos nem fér el, csak ha kiviszem az állványos fúrót.
Esetleg még Kasei de ezek szimpla nyomáspermetezők, bár lehet egy jó szárral ki lehet toldani a magasságát. A Kasei may nyomása 12bar, átlagban inkább 5-9 bar közt tol.
Szakkereskedő vagyok , legalább ragadt rám valami a poron kívül is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Sehol egy felhő, verőfényes napsütés, 27°C jelenleg.
Nálunk csak 10 percig esett tegnap, persze épp akkor, mikor hazafelé tekertem biciklivel.