Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A kvadrofon nagyon odatalál!
![]() Még azért az is eszembe jutott: ilyen csúnya lyánynak ilyen szép macskája...
A szalmaantennáról
Ezek az Atlanti-Óceánon lévő szigeteken lettek felépítve. A W.W.II. idején az ős honos sziget lakókat lenyűgözte a US ARMY "isteni mivolta". Látták ,hogy jöttek a "semmiből" , égből szálltak alá . Hoztak kaját , ellátmányt ... azokat megosztották részben velük. Ezt is " a semmiből, teremtették elő" , az őslakosok vélekedése szerint. Aztán mikor befejeződött a világégés , akkor mindent elpakoltak és elmentek. Az "arany élet" véget ért az ős lakosoknak is. Ekkor megpróbálták újra magukhoz csalogatni az "elszaladt isteneiket" . Sajátos új vallási kultúrát alakítottak ki. Mindent megépítettek amit láttak a katonai támaszpontokon. Abból ami volt a természeti környezetükben nád/bambusz/fa/szalma ...stb. Repülőteret, mellettük repülőket , radart , kiszolgáló létesítményeket ...stb. Azokat a"szimbólikus" részeket amivel sejtésük szerint jelezhetnek az "isteneiknek". Ezen kívűl leutánozták a kézi fegyvereiket fából kifaragva. A vezényszavakat a katonáktól látott gyakorlatozásokat utánozva évekig végezték. Sajnos ennek ellenére sem tértek vissza az "istenek".
Nagyon érdekes, amit írsz.
Itt egy kis írás róla.
TNX a kiegészítő linket! Mostanában olvastam én csak nem rémlet melyik spotban van.
Jaa igen 2 dolog keveredett bennem. Scifi ufologus Däniken egyik filmjében is beszélt erről a szállító kultuszról. Ezt vonta párhuzamba az ősi dél-amerikai leletek astronauta szerű ábrázolásaival. Hogy lám lám itt is ott is ugyan az történhetett ... tehát annó az indiánok bizonyára találkoztak az ufokokkal . ![]()
Van több népcsoport is. Már Kolumbusz idén is "másoltak".
A külföldi angol leírásokban a cargo cult kifejezést használják. Erre rákeresve a Googleben lehet érdekességeket olvasni. Már a szó is érdekes, ahogy nevezik ezt az "irányzatot".
Na ha már témánál vagyunk! Nem látta valaki azt az epizódot, amikor Ollantaytambo-ban mutatja a hegyoldalt? Kivágtak egy jókora tömböt belőle, és csak a fejvakarás megy, hogy ez hogyan lehetséges. Na ezt keresem már jó ideje, de nem találom. Erről van szó: Bővebben: Link
Mondjuk más szempontból is érdekes egy hely. A bütykös falakon nem tudok túllépni. Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2021
A"hullámos" illesztés a statikusok szerint földrengésálló(bb). A bütykök az emeléshez tán, mint a betonelemeknél a vaklyukak. Bár akkor miért nincs mindegyiken?
Majdnem jó, csak éppen pár ezer éve ilyenek elvileg nem voltak
![]()
Akkor is volt vizes spárga, csak kézzel kellett húzogatni.
Rézlappal és homokkal vágtak.
Lyukakat szintén lehet ezzel a módszerrel készíteni. Ekkor rézrudat használtak, amit forgattak. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
Hallottam már ilyen megoldásokat, csak annyi a gond, hogy emlékeim szerint a konkrét megmunkálás a meredek sziklafalon történt jó magasan, és a kőtömb sem éppen kicsike.
Ezért is keresem a videót, nem mindenre emlékszem már pontosan. Tényleg nem találkozott senki vele? Däniken neve sok mindenkinek hátborsódzást okoz, de ez egy érdekes videója volt.
Sokat változtak a szabályok azóta, de meglehetősen felvilágosult és haladó szellemű hölgy lehetett.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2021
Ma annyi roncs lenne elásva, rozsda vörös lenne a föld.
Erre nem is gondoltam, hogy a Marson sokkal előbb volt autó.
![]()
Tériszonyos sztori jöhet? Ha nem, akkor ugorgy.
Annak idején egy kezdő fotoriportert vittünk MI-2 helikopterrel légifotózni. Már akkor gyanakodott, mikor ráadtunk egy beülőt, de végül csak sikerült rábeszélni, hogy üljön ki a leszerelt hátsó ajtó peremére, két kötéllel van kikötve, biztonságos ... Egész addig bírta, míg a pilóta nem talált egy jó fényképezni valót. Nagy ívű bal kanyar, amiből szegény fotós csak annyit látott, hogy a horizont elindul felfelé, ő meg mintha zuhanna. Alig sikerült hármunk a helyén tartani. Üvöltöttük, hogy fényképezz! Onnantól leszállásig az arcára gyógyult a kamera. De miután visszanézte a képeket, nem győzött hálálkodni a jobbnál jobb felvételekért.
Még jó, hogy nincs beállítva a gépemen az automatikus lejátszás. Elég volt a címet elolvasnom.
![]()
Tegnap este nálunk is volt lágy szellő. Mire elállt, lehozta a körtefáról még a következő termést is. (kétszerérő körte
![]()
Nekem is volt helikopteres kalandom. No nem a tériszonyos, mert megjártam már majd mindegyik TV adó antenna csutkáját, hanem mikor beleültünk (2002 -ben a tiszai nagy árviz idején) Nyíregyházán, a propeller indulásakor igencsak imbolygott az egész kaszni. Mondtam a pilótának, hogy biztos fel tudunk szállni? Azt mondta, hogy eddig a 20 évben mindíg felszállt . . .
Hát igen. Volt pilóta, ismerősöm, aki azt mondta, hogy asztallappal is lehet repülni, csak elég erős motor kell rá. A Boeing mérnökei egy fűnyíróval repültek balhéból. Azért a fene tudja.
Repülni könnyű. Túlélni a leszállást, az a valami.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |