Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fej fülhallgatók és erősítőfokozataik
Lapozás: OK   10 / 10
(#) kinaino55 hozzászólása Márc 14, 2019 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Elromlott a SONY mdr xb600 típusú fejhallgatóm, az egyik hangszórója nem ad hangot (biztos a hangszoró a hibás, tesztelve). A kérdésem az lenne; honnan rendelhetnék eredeti hangszórót hozzá. Válaszokat elére is köszönöm.
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Jó szerencsét, Mindenkinek! Néhány héttel ezelőtt, az Én hibámból sikerült a frissen, használtan vett Beyerdynamic DT770-es fejhallagatómat, egy Pro-Ject Head Box S erősítővel túlvezérelnem és tönkrement az egyik hangszórója. Szerencsére megjavították, nem kevés pénzért. Egyrészt létezik-e valamilyen védőáramkör, ami az ilyen túlvezérlést megakadályozza (jaja, semmi sem bolondbiztos)? Akár gyári, akár kapcsolási rajz formában. Másrészt, hová érdemes bekötni az ilyen erősítőt? Számomra egyértelmű, mert LINE IN-LINE OUT van rajta, de ekkor csak egyféle műsörforrást tudok hallgatni. Erre létezik valamiféle praktika? Egyáltalán, mire kell odafigyelnem, hogy ne történjen ilyen eset. Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Joe
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2019
(#) gyulank hozzászólása Ápr 12, 2021 /
 
RFEV333P-HT hangú fülhallgatót szeretnék, csak olyat ami nem nyomja a fülem. Sajnos nem csak a választékról, hanem erről se tudok frekvenciamenetet, karakterisztikát. Valaki ki tudna mérni egy ilyet, vagy megy valakinek füllel is?
(#) Suba53 hozzászólása Okt 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Akusztikus szivacs lapnak mit javasoltok? Van egy Sennheiser HD420 fejhallgatóm, aminek gyakorlatilag elmorzsolódott a szivacs betéte. Ami nem csoda, hiszen 40 éves a darab, de amúgy tökéletesen működik, és a hangja is meglepően jó. A helyzet annyiban szerencsés, hogy nem kell formára, méretre gyártott szivacs, mert a szivacsot körben tartó rész használható. Egy néhány mm vastag szivacs lemezből kivágva tökéletes lenne. A mellékelt fotón látszik a darab, a régi szivacs roncsait már kipucoltam.

HD420.jpg
    
(#) Marko Ramiusz válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 9, 2021 /
 
Jó szerencsét! Én biztosan vennék bele egy teljesen újat.
(#) Suba53 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Okt 9, 2021 /
 
Köszi, az meglesz ha találok szivacs lapot.
(#) Suba53 hozzászólása Okt 16, 2021 /
 
Találtam itthon szivacs lapokat. Néha jól jön, ha az ember ilyen megrögzött gyűjtögető.
Alaplapok, alkatrészek csomagolásánál szoktak ilyesmit betenni a kartonba, hogy védjék az érzékenyebb kütyüket. Ezeket szépen összegyűjtöttem anno, és most egy fél nap keresgélés után megtaláltam.
Először egy kb. 10mm vastag lapból vágtam ki a korongokat, de az túl vastagnak bizonyult. Középen kidomborult, és kényelmetlenül nyomta a fülemet.
Utána egy kb 3mm-es lapból vágtam ki, és az bevált. Kényelmes, ugyanolyan érzés, mint új korában volt.
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem