Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3334 / 3701
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 31, 2021 /

Ilyen isopropylt használsz? Mert ha nem akkor érthető a foltosodás.

005.JPG

(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2021 /

Lehet hogy nem is az izopropil hagy nyomot, hanem amit szétkensz vele.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 31, 2021 /

Az pedig még nagyon nem mindegy,hogy milyen anyaggal tisztítod a felületet.Erre a célra is van egy speciális Zeiss szintetikus , mikroszálas anyag, színezék mentes.
(#) gkari válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /

Az biztosan érthető, hogy nemrég denagyot utaztál!
(#) jani1987 hozzászólása Okt 31, 2021 /

Milyen jogsi kell az elektromos kerékpárhoz? Most kapcsoltak le a rendőrök. Megúsztam egy figyelmeztetéssel.
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /

Hogy milyen jogsi kell, azt nem tudom, de Fejér megye rendőrsége tapasztalatom szerint a a "legveszélyesebb", azonnal kiszúrnak bármit. Viszont a legemberségebb hozzáállást is ott tapasztaltam. Oda kell figyelni a környéken.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /

Elektromos kerékpár amit majd egy kilowattos motor hajt. Mivel 300W felett jogosítvány köteles így a segédmotor kerékpár kategóriába tartozik.
Mod.: És örülj hogy megúsztad figyelmeztetéssel mivel ugye kategóriájában smkp-nak minősül biztosítás és bukósisak kötelező rá, ezek hiánya miatt elég durva cehet írhattak volna a rend éber őrei, igaz azért halottam hogy elég toleránsak....

A környékünkön a bevezetés napján kb az összes ilyen kütyüst lekapcsolták és nagyon jól is tették mert a mamus az út közepén bukó és minden nélkül robogott 55-el! majd irányjelzés minden előjel nélkül satufék és lekanyarodott beszélgetni..... persze én a kocsi fékpedálját átpréseltem kb az aljlemezen félelmemben, de inkább ilyenek ne mászkáljanak az úton..... félelmetes.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
(#) jani1987 válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Gps-szel mérve sem tudtam vele 30-nál többel menni.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Nem a sebesség....
A teljesítménye, hiába korlátozott a sebessége teljesítményénél fogva smkp kategória. Én örülnék neki mint majom a bizonyos testrészének hogy nem kaptál 70E ft-os csekket.
(#) Dióda válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Am jogosítvány köteles ha 300Watt-nál nagyobb a motorja illetve ha gázkaros és nem pedálhajtású.

Ergo az én zt-27-esem már jogsiköteles cucc. Persze minden megvan ami kell (jogsi, bukó, biztosítás).
Bár elméletileg van coc papírja miben benne van hogy korlátozták a végsebességet de az olyan mintha nem is lenne mivel a rendőröket az nem érdekli.
Ergo ami bicikli kinézetű cucc azzal nemnagyon foglalkoznak de ami motor kinézetű azt kiveszik.
Sokan próbállják meg elsütni biciklinek azt ami nem az.Ugyanugy mint a 125-ös robogókat 50-esnek. Mondjuk nem értem hogy az a 3-4000pénz egy évre kit vág földhöz hogy ne kössön biztosítást és azt a tököt sem olyan nehéz felhúzni a fejre.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 1, 2021 /

Van nálunk egy vasúti megálló hely de nem tudom hova vezet. Az értelmezésben kérek segítséget. Aba-Sárkeresztúrról.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

(#) Kovidivi válasza Dióda hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Hidegben fogja a szelet és nem fázik a fej sem Meg persze az is nagy segítség, hogy ha koppan a fej a betonban, akkor nagy valószínüséggel nem kell mentőt hívni.
Nálunk Ausztriában az a nehéz (igazából lehetetlen), hogy találj egy biztosító társaságot, aki be tudja sorolni a járművet (e-bike, e-scooter, stb), kapj rá biztosítást (az sem lenne drága éves szinten) utána kell még valami engedély, de már az első feltételnél megbukik az ember, ezért nem is kérdeztem jobban utána.
Viszont a határ is magasabb, 600W és 25km/h, meg szerintem nem szórakoznak gázkar/pedálszenzorral sem (ebben mondjuk nem vagyok annyira biztos).
(#) kitartás hozzászólása Nov 1, 2021 /

Üdv!
Segítséget kérnék a tapasztaltabb kollégáktól. A feladat egy kb két évet pihent robogó (Yamaha 1you e10 benzin) karburátor tisztítása . Az elgondolásom, hogy veszek valamilyen (de milyen?) ultrahangos tisztítót és azzal hátha. A készüléket a továbbiakban is tudnám használni mert lenne mit tisztítani. Jól gondolom hogy ez az ultrahangos dolog működik vagy inkább más megoldást keressek.
(#) Bakman válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Az ultrahangos tisztító az ecsetélést és a dörzsölést helyettesíti, nem csodaszerkentyű. Tisztító- vagy oldószer mindenképpen kell bele, különben nem túl hatékony. Cserébe vigyázni kell vele mert felületi károdoásokat okozhat. Ha olajos gépalkatrészeket akarsz tisztítani, jobban jársz egy, akár házi készítésű, alkatrészmosóval.
(#) SzilCsong hozzászólása Nov 1, 2021 /

Valaki nem tudja véletlen, miért van az Sketchupba, hogy a terv, méretjelölések nyomtatva egy adag kaki. De a nyomtatási kép is kaki.
Köszönő haveri viszonyba sincs a tervvel.
Ha ez valami " vedd meg a pro verziót" dolog, akkor jelezhetnék.
Mert akkor szégyenszemre marad a kőkörszaki printscreen-> paint megoldás
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Abban reménykedtem hátha innen közvetlenül el tudok jutni Pestre.
(#) nagym6 válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Benzinben mossák szervizek is ecsetelés, áztatás, öblögetés módon semmi ultrahang. Van erre konkrétan mosóbenzin, ami helyett ugyanolyan jó a motorbenzin is, csak drágább, de van otthon. Feloldja az olajos lerakódásokat. Felesleges más csodaszerek ehhez.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Pontosabban léteznek alkatrészmosók is nem benzinnel nem tűzveszélyes, de sok szerviznek nincs ilyen. Vigyázz a benzinnél tűzveszély!!!
(#) sargarigo válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Brigéciol motormosó. Nekem az hozta le a karburátorról a mocskot. Pedig volt rajta bőven. Szépen szétszedtem, beáztattam, és ecsettel le lehetett símogatni az összes retket. Még Tesco-ban is láttam már!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2021
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Karburátorba inkább ne, vízzel kellene utána kimosni a brigéciolt, nem párolog el. Külső mosásra való. A karbi apró furatait eldugíthatja a brigéciol mivel ott marad, vagy a víz ha kimossuk vele. Benzin biztosan kiszárad minden furatból. Karbinál, és apró furatos dolgoknál okozhat problémát a brigéciol.
(#) szikorapéter válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Anno a kedvenc gépem volt az 1Yu-s Yamaha Mint. Én amit biztosra mondhatok karbi járatokat Mannol 9970-es spay-el (direkt erre a célra kitalált karburátor tisztító) -val érdemes takarítani.
Szaki javasolta nekem is műhelyben amikor a nagyobb gép karbija miatt a két henger nem járt egyenletesen.
Beállítása nem nehéz ügyelni kell rá mivel öreg robogó hogy ne legyen szétkopva a karbi, ami gyakori hibája még a vákuumos benzincsap. Azt javítani nem tudod csak cserélni.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /

Ööö.. azt elfelejtettem mondani, hogy utána alaposan kifújtam féktisztítóval! Az nem hagy benne semmit!
(#) kitartás hozzászólása Nov 2, 2021 /

Nem tudom kinek írjak választ a yamha vs ultrahangos tiszttó ügyben. De mindenkinek köszönöm a segítséget. A hozzászólások alapján nem lesz ultrahang. (esetleg az esti denevérek ) Az öreg "mocit" mindenképpen szeretném megmenteni mivel egy kevés benzingőzzel elcipel a helyi kisboltig meg vissza. Ha ügyes vagyok még a Lajos (háztályi kedvenc border collie) mozgatásában is besegít, persze a külterületi mg utakon.
(#) szikorapéter válasza kitartás hozzászólására (») Nov 2, 2021 /

Ha valami nem úgy megy ahogy szeretnéd írj rám anno szereltem egy pár darabot jó gépek csak hát öregek kicsit. Amire érzékeny a berúgó racsni, vákuumcső, benzincsap (vákuumos), gyújtótrafó, karburátor tűszelep.
(#) mnyugger válasza kitartás hozzászólására (») Nov 2, 2021 /

Schwalbénak az egész blokkját ultrahangos mosóval mostam. Olyan lett mint az új. Csak egy kicsit beszürkült. Polírozással tükrös fényes lett.
(#) kitartás válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 3, 2021 /

Valószínű, hogy a karburátor tűszelep is cserés lesz, mivel pár nap alatt telefolyik a henger benzinnel. Lehet hogy a benzincsapot is kéne cserélni vagy (ami már megvan) berakok egy plusz mechanikus csapot a benzinvezetékbe . Nézegettem a neten komplett karburtorokat is de amit találtam az mind valami tuning izé és nem sokkal drágábbak az aranynál.
(#) szikorapéter válasza kitartás hozzászólására (») Nov 3, 2021 /

Az a baj ennél hiába rakod be az átfolyós csapot tele fog folyni benzinnel. Nagyon kicsi az úszója, és nem tudja a tankból jövő benzin nyomását feltartani, ezért is a vákuumos benzincsap mert így mindig akkor kap egy kicsi benzint amikor szívóütemben van a motor.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 3, 2021 /

Van ugyan vasútállomás, de a vonatok nem állnak meg.
Bővebben: Link
Jobban jársz, ha bebuszozol Székesfehérvárra, és onnan sűrűn vannak vonatok, Kelenföldig biztos.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 3, 2021 /

Vettem állampapírt, de az inflációt nem éri el a hozam. Csak arra jó, hogy a pénzt ne az egerek rágják el. Klapka azt mondta mindig: Gyerekek! Három dologba érdemes fektetni:
1.) Állampapír
2.) Arany
3.) Ingatlan.
Igaz, hogy 1 vagy kettő mindig rossz, de a harmadik kihúz a slamasztikából. Úgyhogy nekem már csak a másik kettő kéne... A napelemre meg pályázok, bár tudom, hogy ez is csak a bolondok adója, akárcsak a szerencsejáték. Ha nyersz, akkor jó, de ha nem, akkor elbuktad a pénzed és akkor deficit. Márpedig ha kiírják, hogy ki nyerhet, akkor az deficites lesz, akárki meglássa. Amúgy maga a napelem az egyik legjobb technológia.
Következő: »»   3334 / 3701
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem