Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3334 / 3552
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Ami javítható videokártya azt én is megcsinálom, de több rekesznyi lukasra égett van.
Biztos van autós erősítőből is elégett vagy szimplán gagyi, amit nem érdemes újraépíteni ha minden kimegy benne.
Csak tud valaki szervizest, aki adna el egyet.
(#) Fats Domino válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2021 / 2
 
Üdv! A két lencsetag már külön. Egy 60W-os izzóra tettem rá,egy másikkal pedig felülről szintén kontakt módon melegítettem,kb. 3 perc múlva látható volt a ragasztás elszíneződése és már könnyedén szétjött. Alaposan megtisztítom és friss kanadabalzsammal összeragasztom. Innentől gyerekjáték . Talán a halogén izzó túl forró lett volna kontakt melegítésnél, távtartókat szerkeszteni hozzá macerás, ez így remekül működött, nyilván a ragasztó is már sokkal gyengébb volt, így kisebb hőmérséklet is elegendő , de mindenképp köszi az ötletet.

001.JPG
    
(#) Ge Lee válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Idézet:
„Alaposan megtisztítom”
Na ennek a mikéntjét is írd majd meg. Állítólag egyetlen olyan oldószer van ami valóban nyom nélkül szárad, az izopropil alkohol. Na most ami nekem van annak vagy nem mondta meg senki ezt, vagy valami hamisítvány lehet, mert ez bizony hagy némi nyomot maga után. Nem az üvegen, de még egy nyákon is.
(#) Fats Domino válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
96%-os alcohol. Mindenhez ezt használom
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 31, 2021 /
 
De van speciális Zeiss tisztító folyadékom is,az tökéletesen megfelel. A Zeiss-t néhány optikusnál is lehet venni.

003.JPG
    
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 31, 2021 /
 
Ilyen isopropylt használsz? Mert ha nem akkor érthető a foltosodás.

005.JPG
    
(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Lehet hogy nem is az izopropil hagy nyomot, hanem amit szétkensz vele.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 31, 2021 /
 
Az pedig még nagyon nem mindegy,hogy milyen anyaggal tisztítod a felületet.Erre a célra is van egy speciális Zeiss szintetikus , mikroszálas anyag, színezék mentes.
(#) gkari válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Az biztosan érthető, hogy nemrég denagyot utaztál!
(#) jani1987 hozzászólása Okt 31, 2021 /
 
Milyen jogsi kell az elektromos kerékpárhoz? Most kapcsoltak le a rendőrök. Megúsztam egy figyelmeztetéssel.
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Hogy milyen jogsi kell, azt nem tudom, de Fejér megye rendőrsége tapasztalatom szerint a a "legveszélyesebb", azonnal kiszúrnak bármit. Viszont a legemberségebb hozzáállást is ott tapasztaltam. Oda kell figyelni a környéken.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Elektromos kerékpár amit majd egy kilowattos motor hajt. Mivel 300W felett jogosítvány köteles így a segédmotor kerékpár kategóriába tartozik.
Mod.: És örülj hogy megúsztad figyelmeztetéssel mivel ugye kategóriájában smkp-nak minősül biztosítás és bukósisak kötelező rá, ezek hiánya miatt elég durva cehet írhattak volna a rend éber őrei, igaz azért halottam hogy elég toleránsak....

A környékünkön a bevezetés napján kb az összes ilyen kütyüst lekapcsolták és nagyon jól is tették mert a mamus az út közepén bukó és minden nélkül robogott 55-el! majd irányjelzés minden előjel nélkül satufék és lekanyarodott beszélgetni..... persze én a kocsi fékpedálját átpréseltem kb az aljlemezen félelmemben, de inkább ilyenek ne mászkáljanak az úton..... félelmetes.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
(#) jani1987 válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Gps-szel mérve sem tudtam vele 30-nál többel menni.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Nem a sebesség....
A teljesítménye, hiába korlátozott a sebessége teljesítményénél fogva smkp kategória. Én örülnék neki mint majom a bizonyos testrészének hogy nem kaptál 70E ft-os csekket.
(#) Dióda válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Am jogosítvány köteles ha 300Watt-nál nagyobb a motorja illetve ha gázkaros és nem pedálhajtású.

Ergo az én zt-27-esem már jogsiköteles cucc. Persze minden megvan ami kell (jogsi, bukó, biztosítás).
Bár elméletileg van coc papírja miben benne van hogy korlátozták a végsebességet de az olyan mintha nem is lenne mivel a rendőröket az nem érdekli.
Ergo ami bicikli kinézetű cucc azzal nemnagyon foglalkoznak de ami motor kinézetű azt kiveszik.
Sokan próbállják meg elsütni biciklinek azt ami nem az.Ugyanugy mint a 125-ös robogókat 50-esnek. Mondjuk nem értem hogy az a 3-4000pénz egy évre kit vág földhöz hogy ne kössön biztosítást és azt a tököt sem olyan nehéz felhúzni a fejre.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 1, 2021 /
 
Van nálunk egy vasúti megálló hely de nem tudom hova vezet. Az értelmezésben kérek segítséget. Aba-Sárkeresztúrról.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
(#) Kovidivi válasza Dióda hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Hidegben fogja a szelet és nem fázik a fej sem Meg persze az is nagy segítség, hogy ha koppan a fej a betonban, akkor nagy valószínüséggel nem kell mentőt hívni.
Nálunk Ausztriában az a nehéz (igazából lehetetlen), hogy találj egy biztosító társaságot, aki be tudja sorolni a járművet (e-bike, e-scooter, stb), kapj rá biztosítást (az sem lenne drága éves szinten) utána kell még valami engedély, de már az első feltételnél megbukik az ember, ezért nem is kérdeztem jobban utána.
Viszont a határ is magasabb, 600W és 25km/h, meg szerintem nem szórakoznak gázkar/pedálszenzorral sem (ebben mondjuk nem vagyok annyira biztos).
(#) kitartás hozzászólása Nov 1, 2021 /
 
Üdv!
Segítséget kérnék a tapasztaltabb kollégáktól. A feladat egy kb két évet pihent robogó (Yamaha 1you e10 benzin) karburátor tisztítása . Az elgondolásom, hogy veszek valamilyen (de milyen?) ultrahangos tisztítót és azzal hátha. A készüléket a továbbiakban is tudnám használni mert lenne mit tisztítani. Jól gondolom hogy ez az ultrahangos dolog működik vagy inkább más megoldást keressek.
(#) Bakman válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Az ultrahangos tisztító az ecsetélést és a dörzsölést helyettesíti, nem csodaszerkentyű. Tisztító- vagy oldószer mindenképpen kell bele, különben nem túl hatékony. Cserébe vigyázni kell vele mert felületi károdoásokat okozhat. Ha olajos gépalkatrészeket akarsz tisztítani, jobban jársz egy, akár házi készítésű, alkatrészmosóval.
(#) SzilCsong hozzászólása Nov 1, 2021 /
 
Valaki nem tudja véletlen, miért van az Sketchupba, hogy a terv, méretjelölések nyomtatva egy adag kaki. De a nyomtatási kép is kaki.
Köszönő haveri viszonyba sincs a tervvel.
Ha ez valami " vedd meg a pro verziót" dolog, akkor jelezhetnék.
Mert akkor szégyenszemre marad a kőkörszaki printscreen-> paint megoldás
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Abban reménykedtem hátha innen közvetlenül el tudok jutni Pestre.
(#) nagym6 válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Benzinben mossák szervizek is ecsetelés, áztatás, öblögetés módon semmi ultrahang. Van erre konkrétan mosóbenzin, ami helyett ugyanolyan jó a motorbenzin is, csak drágább, de van otthon. Feloldja az olajos lerakódásokat. Felesleges más csodaszerek ehhez.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Pontosabban léteznek alkatrészmosók is nem benzinnel nem tűzveszélyes, de sok szerviznek nincs ilyen. Vigyázz a benzinnél tűzveszély!!!
(#) sargarigo válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Brigéciol motormosó. Nekem az hozta le a karburátorról a mocskot. Pedig volt rajta bőven. Szépen szétszedtem, beáztattam, és ecsettel le lehetett símogatni az összes retket. Még Tesco-ban is láttam már!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2021
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Karburátorba inkább ne, vízzel kellene utána kimosni a brigéciolt, nem párolog el. Külső mosásra való. A karbi apró furatait eldugíthatja a brigéciol mivel ott marad, vagy a víz ha kimossuk vele. Benzin biztosan kiszárad minden furatból. Karbinál, és apró furatos dolgoknál okozhat problémát a brigéciol.
(#) szikorapéter válasza kitartás hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Anno a kedvenc gépem volt az 1Yu-s Yamaha Mint. Én amit biztosra mondhatok karbi járatokat Mannol 9970-es spay-el (direkt erre a célra kitalált karburátor tisztító) -val érdemes takarítani.
Szaki javasolta nekem is műhelyben amikor a nagyobb gép karbija miatt a két henger nem járt egyenletesen.
Beállítása nem nehéz ügyelni kell rá mivel öreg robogó hogy ne legyen szétkopva a karbi, ami gyakori hibája még a vákuumos benzincsap. Azt javítani nem tudod csak cserélni.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Ööö.. azt elfelejtettem mondani, hogy utána alaposan kifújtam féktisztítóval! Az nem hagy benne semmit!
(#) kitartás hozzászólása Nov 2, 2021 /
 
Nem tudom kinek írjak választ a yamha vs ultrahangos tiszttó ügyben. De mindenkinek köszönöm a segítséget. A hozzászólások alapján nem lesz ultrahang. (esetleg az esti denevérek ) Az öreg "mocit" mindenképpen szeretném megmenteni mivel egy kevés benzingőzzel elcipel a helyi kisboltig meg vissza. Ha ügyes vagyok még a Lajos (háztályi kedvenc border collie) mozgatásában is besegít, persze a külterületi mg utakon.
(#) szikorapéter válasza kitartás hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Ha valami nem úgy megy ahogy szeretnéd írj rám anno szereltem egy pár darabot jó gépek csak hát öregek kicsit. Amire érzékeny a berúgó racsni, vákuumcső, benzincsap (vákuumos), gyújtótrafó, karburátor tűszelep.
Következő: »»   3334 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem