Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1613 / 1670
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Idézet:
„Miért nem egy normál villanymotor fordulatát szabályoztad feszültség állítással?”

Mert hát:
Idézet:
„Nem volt itthon áttételes DC motorom”
(#) kiborg válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 29, 2021 / 2
 
Szerintem azért,mert annak a megmozdulási/elindulási fordulatszáma is irreálisan sok a szélerőműhöz képest. Elvégre nem ventilátort akart csinálni
(#) pipi válasza majkimester hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Nálam a léptetőmotor a trafó 50Hz-éről járt egy dióda után, vagy mehet 100Hz-el graetz után
(#) majkimester válasza pipi hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Itt szándékosan nincs trafó, elemről üzemel.
(#) pipi válasza majkimester hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Bocs, valóban, gyerek kézébe nem adok én se 230-at ill. adapter utáni villanyt sem
(#) Moderátor hozzászólása Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 29, 2021
 
Kedves Zsombor!

Miért kell minden egyes alkalommal rádszólni, mert nagy ívben teszel a topik szabályaira?
A következő alkalommal ki leszel tiltva a fórumtopikból, mert egyáltalán nem tudod betartani a közösség szabályait, sokadik alkalommal, és úgy tűnik, teljesen hiába figyelmeztetünk.

Idézet a topik szabályokból:
Idézet:
„Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen.”


Utolsó alkalommal kérünk meg erre.

Köszönjük!
(#) Izeg. hozzászólása Nov 29, 2021 / 3
 
Kedves Moderátor,
Bravúros Moderátori hozzáállás, mely szépen mutatja társadalmunk alap problémáját, hogyan ne merjünk kérdést félteni, vagy kritikát megfogalmazni.

Továbbá szerintem a kiállítótermekben is van kritikus/műértő vagy tárlatvezető. Ha valamit valaki ,, kiállít", akkor a rendszer egészének bírnia kell a kritikát.
Mint szélerőmű modell, maximálisan túlteljesítette a feladatot az építő, igaz rá az ágyúval verébre, de koránt sem pejoratív ez a megfogalmazás.

Üdvözlettel!
(#) Bakman válasza Izeg. hozzászólására (») Nov 29, 2021 / 11
 
A mai társadalmunk alapproblémája, hogy egyesek magasból tojnak írott vagy íratlan szabályokra és ha ezt szóvá teszik, még nekik áll feljebb.
(#) majkimester válasza Bakman hozzászólására (») Nov 29, 2021 / 3
 
Egyetértek, hogy próbáljuk betartani a topik szabályait, de másrészt Zsombor hozzászólását azért nehéz most belehúzni abba a skatulyába, hogy ki mit csinált volna másképpen. Nem mondta, hogy így meg úgy jobb lett volna, hanem én úgy látom, hogy inkább csak egy naiv kérdést tett fel, mert nem ismeri hogy mire képes egy DC motor magában. Ezt meg is válaszolta neki kiborg. Ha szerencsénk van ebből is tanul.

Másrészt meg én szívesen látom az építő jellegű kritikát is, mert abból lehet tanulni. Én is többször szóvá tettem itt már, ha például egy egyébként gyönyörű, igényesen elkészített munkánál nem volt bekötve a védővezető. Erre simán ráfoghatjuk a ki mit csinált volna másképpen szabályt, de igazából ott sem ez volt a lényeg, hanem a segítő szándék, hogy a szép alkotás érintésvédelmileg is megállja a helyét. Az ilyen jellegű hozzászólásoknak azért el kell férnie itt is.


Az ágyúval verébre meg teljesen igaz. De ha csak egy áttételes DC motor lenne benne, akkor nem is kellene itt bemutatni. Az egész egy hétvégi projekt otthon fellelhető anyagok felhasználásával. Van amit bontottam, van amit korábban más célra vettem, és megmaradt. De a lényeg, a hétvégén támadt ötletből (igazából a múlt hétvégén) egy jó kis játékot alkotni, kreatívkodni a fiammal, jól eltölteni az időt együtt, és még a végén egy jó játék is született belőle. Mondanom sem kell, ma nagyon ment a "termelés".
(#) nagym6 válasza majkimester hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Idézet:
„szívesen látom az építő jellegű kritikát is, mert abból lehet tanulni”
Ebben nagyon egyetértünk, ha én tennék fel valamit, köszönném az ilyen hozzászólásokat. Nem tartom ezt így szerencsésnek hogy nem lehet, de hát a szabály az szabály. Sokszor tudtam volna hasznosat segíteni.
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Minden szabály csak addig látja el a feladatát, amíg a közösség igényeit szolgálja. Az öncélú "csak azért mert valaki ezt egyszer így találta ki" szabályoknak nincs sok értelmük.
Amúgy minden létező szabály módosítható, ha már elvesztette létjogosultságát, vagy ha a közösség amelyikre vonatkozik a módosítását igényli.
Javaslok egy szavazást, ha erre van egyáltalán mód, hogy ki hogy látja.
Én személy szerint el tudok fogadni egy rugalmasabb, a topikokat kevésbé gúzsba kötő szabály rendszert.
A moderáció meg koncentrálhat az általános problémákra, a személyeskedésekre, rossz indulatra, a romboló és nem az építő hozzászólásokra.
(#) nagym6 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 30, 2021 / 2
 
Oka van szerintem, gyanítom presztízs alapú sértődések viták keletkeznének a kritikákból.
(#) sonajkniz hozzászólása Nov 30, 2021 / 2
 
Akár még igaza is lehetne mindenkinek, akinek nem tetszik, hogy a moderátor rászólt Zsomborra, ha nem Zsomborról lenne szó.
De az a személy, aki feltesz ide olyan "alkotásokat" amiktől szerencsés esetben csak a bicska nyílik a zsebekben az igénytelenség láttán, de többnyire baleset és/vagy életveszélyes művei vannak, és semmilyen tanács, okítás, segítő szándék nem használ neki, az ne kössön bele más munkájába.
Főleg úgy ne, hogy ostobaság amit ír.
(#) Gafly válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 30, 2021 / 3
 
Nekem személy szerint jól volt ránézni.
Attól pedig, hogy a gyerekkel együtt mennyi hasznos időt töltöttek el vele, kicsit párásodott a szemem.
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 30, 2021 / 2
 
Én nem hiszek a presztizsben, a tekintélyben, a méltóságosságban, a tisztelendőben, az akadémikus kinyilatkoztatásokban. A tiszteletet nem megkövetelni kell, hanem kiérdemelni.
A tudomány fejlődését mindig az vitte előre, hogy voltak akik meg merték kérdőjelezni a nagy presztizsű, tekintélyű tudósok kőbe ágyazott elméleteit.
És ma is ott fejlődik a szellemi tőke, ahol szabad elvű gondolatokkal bármi megkérdőjelezhető.
Sajnos mifelénk az oktatásban a hétköznapi életben ezt a fajta szabad gondolkodást szeretik elnyomni azok, akiknek pont támogatni kellene.
(#) Moderátor hozzászólása Nov 30, 2021
 
Tekintettel arra, hogy a moderátori kérés Zsombor "átalakítási tanácsaira" vonatkozott, megköszönjük, ha nem kerül általánosításra az ő figyelmeztetése.

A többség tud különbséget tenni a "miért nem az én kedvem szerint építetted" hangvételű Zsombor tanácsok és az építő jellegű kritikák között, így a kérdéskört vélhetően nem is kell tovább boncolni.

Kritikákra a topik mindig is helyet adott, ezután is fog, így kérjük a vélemény viták lezárását. Köszönjük!
(#) mek-elek hozzászólása Nov 30, 2021 /
 
Ha szép tiszta egy illemhely, és útba esne ott reggelizni, akkor is asztalhoz szoktunk ülni. Szinte mindennek van témája. Ott lenne célszerű a részletekkel foglalkozni. Szerintem is rossz nézni, hogy a "képtárban" több a szöveg, mint a kép. Nem értem, mért nem érthető a fejléc szerinti elvárás. Valami módon jelleget kell adni egy oldalnak. Az összevisszaság semminek nem tesz jót. Egy megjelenített munka, egy hobbi tárgya, ébreszthet gondolatokat, lehet róla értekezni a látogatóknak egymás között, az nem kerül a falra. De aki vágyik rá írhat a kihelyezett naplóba. És elmehet a kávézóba is megtrécselni, de az nem a múzeumba szokott lenni. Én úgy gondolom, több tisztelet járna az oldalnak, és egymásnak egyaránt. Ha valakinek erre vonatkozó észrevétele van, annak javaslom a pihenő pákások témába jeleskedjen ebben.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2021
(#) mateatek válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Szerintem nem kell túlgondolni a dolgot.
Szinte mindennek van saját témája. Aki valamit épít, azt a saját témájában nyilvánosságra téve lehet pozitív-negatív kritikával illetni (persze a határokat betartva). Itt nem. Ez csak bemutató.
Ha a kreálmányomhoz hozzászólást és kritikát is várok, akkor az a saját topikba kerül. Ha csak mutatom, akkor ide.
(#) pont válasza mateatek hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Hogy csak bemutató bejegyzések legyenek a ki mit építettbe, ha ez valakinek annyira fontos, akkor ide csak moderálási jóváhagyással és az eredeti topikra mutató linkkel kell engedélyezni bejegyzéseket. A jelenlegi építési aktivitás mellett egy hónap alatt sem telne meg egy lap. De ez nem egy múzeum, hogy véges lenne a kihelyezhető hozzászólások száma, szerintem ha mindenki képes lenne, a neki nem tetsző hozzászólásra nem reagálni rövidre lehetne zárni ezt a kérdést ez a teljesen felesleges lap 1613. sem született volna meg.....
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2021
(#) sonajkniz válasza pont hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Azért ebben (1613 lap) én több szempontból sem látok egészséges bemutetó felületet.
Többször megesett velem is és másokkal is, hogy egy hozzászóláson belűl nem volt lehetséges az összes kép, leírás feltöltése, és egy kialakult vita olyan ütemben pörgött, hogy a hozzászólás első fele még az egyik oldal felénél bekerült, de a második része, aminek illett volna közvetlen az előző alatt lennie, már csak egy következő oldalra került. Ráadásul az illető művet azért látták igen kevesen, mert a vitára nem lévén kiváncsiak, sokan kihagyták az egészet.
Jelen esetben is mindjárt betelik egy oldal, anélkül, hogy az oldal címében szereplő bármilyen dolog bemutatásra került volna.
Javaslom a moderátoroknak a komplett eszmecsere megfelelő topikba történő áthelyezését!
(#) nagym6 hozzászólása Nov 30, 2021 /
 
Vitatkozzunk / Beszéljük meg topicban lehetne az épített konstrukcióról eszmecserézni. Csak egy ötlet.
(#) nyomtatós válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Vagy esetleg a saját témájában?
(#) newman92 hozzászólása Dec 1, 2021 / 8
 
Üdvözlet!

Régen jártam az éter ezen szegletében... Gondoltam ideteszek valami agymenést. A számítógép moddolásba kóstoltam bele egy jó nagyot. Az eredmény a mellékelt ábrán látható.
(#) pipi válasza newman92 hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Melyik műszer mit mér/mutat ? Nincs is ennyi mérendő egy PC-ben ))
(#) varttina válasza pipi hozzászólására (») Dec 1, 2021 / 1
 
Ehhez már nem kell monitor sem. A műszerek mutatják a számítási eredményt.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Dec 2, 2021 /
 
Atyavilág, rendesen átplasztikáztad szegény számítógépet! Mit kapcsolsz kettőnél több gombbal? És az a kettőnél több visszajelző fény mire szolgál? A műszerek mit mutatnak? Amúgy érdekes lett (mancs ment).
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
(#) Szárnyas válasza newman92 hozzászólására (») Dec 2, 2021 /
 
A legalsó mutatós műszer az mi lenne, repülőgép variométer?
(#) newman92 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 2, 2021 / 5
 
Szia! Ebből a videóból kiderül mi micsoda rajta... Bővebben: Link Örülök hogy tetszik.
(#) D Wye válasza david87 hozzászólására (») Dec 3, 2021 / 8
 
Olykor a mondatalkotás szabályainak betartása nagyban hozzájárul, hogy a közönség könnyebben tudja értelmezni, mire gondolt a költő
(#) Udvari Zsombor válasza newman92 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Kösz, délután meglesem.
Következő: »»   1613 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem