Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zenegép játékgép, készítése javítása
Lapozás: OK   11 / 12
(#) Bakman válasza uniman hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Nem tudni, de legalább a következő kérdés megválaszolva.
(#) Brown63 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
a szerviz menüben lehet ingyenessé tenni.
(#) Cromatopelma válasza laci3620 hozzászólására (») Márc 10, 2021 /
 
Egyszerubb egy új Windowst telepíteni rá és használni
az sk Jukebox progit ami teljesen ingyenes és a zene cserékkel
se kell sokat bajlódni, csak megadod neki a cél könyvtárat.
Vezérlő gombokhoz, érmevizsgálóhoz pedig egy
moduláris USB billentyűzet emulatorral tudod megcsinálni.
Gyári programot szinte lehetetlen már felhajtani.
(#) mugab válasza Cromatopelma hozzászólására (») Márc 10, 2021 /
 
Úgy tűnik már az sk jukeboxot sem lehet letölteni...
(#) Brown63 válasza uniman hozzászólására (») Márc 20, 2021 /
 
ha nem megfelelően van kitöltve a mp3 idv2 nem fogja megjeleníteni az új zenéket. szedjél le egy számot és nézzél bele, hogy van kitöltve, mit gondoltál a program honnan tudja megjeleníteni az előadó és a szám címét a track 01.mp-ból.
(#) uniman válasza Brown63 hozzászólására (») Márc 20, 2021 /
 
OK... De nekem van "saját" zenegép programom. Ez csak hardverkulccsal működik. Zeneszámot (mp3) bármennyit tudok rátölteni, egyedi "ID"-vel kell ellátnom a nótákat, mert külön-külön kategóriákba vannak sorolva...pl. rock, mulatós, disco, stb. 300 ezerbe került anno a masina!
Hamarosan érintőképernyősre szeretném átalakítani.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
(#) Cromatopelma válasza mugab hozzászólására (») Márc 25, 2021 /
 
4.0-ás verziót le lehet tölteni, frissített változatot már én se tudtam.
(#) Cromatopelma hozzászólása Márc 25, 2021 /
 
Új szerzemény
Kellemes csalódás volt hogy táp csere után indult is a jó öreg win98se és a rajta levő Jukebox loader
(#) mugab válasza Cromatopelma hozzászólására (») Márc 25, 2021 /
 
Linket dobnál?
(#) mugab válasza Cromatopelma hozzászólására (») Márc 25, 2021 /
 
Mint rendes nyelvtannáci, felhívnám a figyelmedet, hogy a kifejezés amit kerestél az a "kellemes meglepetés" ugyanis a csalódás csak egy mazoistának lehet kellemes...
(#) Inhouse válasza mugab hozzászólására (») Márc 26, 2021 / 2
 
Szerintem a kellemes meglepetés azt fedi le jobban, ha teljesen váratlanul ér valami neked tetsző esemény. A kellemes csalódás pedig azt, amikor számítasz egy negatív kimenetelre, de meglepedésedre mégis jól sül el.
(#) Cromatopelma válasza mugab hozzászólására (») Márc 26, 2021 /
 
Bővebben: SK Jukebox

Ebbe benne van a frissito file is, de nekem valamiert nem akarta megcsinalni, lehet a win XP nem tetszett neki.
Igen, neha mar mazoiastan erzem magam amennyit szorakoztam ezekkel a zenegepekkel, jelenleg 5db van
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2021
(#) uniman válasza Cromatopelma hozzászólására (») Márc 26, 2021 /
 
Egyszerűen csak felül kell írnod az SK programkönyvtárában az exe fájl, pl. a V.401-essel...

SK.JPG
    
(#) Cromatopelma válasza uniman hozzászólására (») Márc 26, 2021 /
 
Na akkor ezt ma meg is csinalom
Csak egy valamit nem tudtam beallitani, hogy amikor bekapcsolom a zenegepet, automatikusan indul a Jukebox teljes kepernyon, viszont 4 albumot jelenit meg, nyomok F1, akkor valt 1 albumos nezetre. Erre van valami beallitas, hogy egybol igy induljon? Modularis usb billentyuzet emulator van beprogramozva a gombokhoz (fel,le,jobbra,balra,start,ermevizsgalo)
(#) uniman válasza Cromatopelma hozzászólására (») Márc 26, 2021 /
 
Ctrl+O vagy jobb egérgomb: "Options" Biztosan be lehet állítani, de eléggé macerás a beállítások menüje.
(#) szemi27 hozzászólása Jún 20, 2021 /
 
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni ,vettem egy zenegépet de a számítógép rész az össze omlás küszöbén van win98 as Silverbox nevezetű program -fut még .De hangot nem tudtam még ki csalni belőle mert a win98 Se telepítőm nincsen driverek hiányosak semmit nem tudók telepíteni rá usb -ről sem, másik oprendszert tettem rá de -ott hiányosan üzemel nem tudók albumokat be tenni se menteni, így sajnos nem használható. A gép 4+1 es gomb vezérelt otthoni használatra vettem. Szeretnék kérni egy meg bízható progit ,a számítógép rész az egy Dell optiplex gt 110 ezen teljesen jól működött addig míg nem nyúltak hozzá, most win xp használnék ehez szeretnék programot ha tudtok segíteni kérlek írjátok meg. A mit itt tálaltam hozzá azt nem tudtam se honnan le tölteni a SK jukebox ot. Előre is köszönöm a segítséget tisztelettel Zsolt.
(#) gppeti hozzászólása Jún 26, 2021 /
 
Sziasztok! Zenegépemet szeretném üzemképessé tenni.
Olyan hozzáértő , fórum tag segítségét kérem, aki a mellékelt fényképen látható helyzetből kiindulva, tudna irányt mutatni a javításban! Várom privát üzenetben is ,akár elérhetőséggel,hogy telefonon megbeszéljük!
Köszönöm előre is a segítséget! Peti
(#) uniman válasza gppeti hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Azt látni, hogy a HDD-t nem érzékeli az alaplap...azt kéne először megnézni.
(Az M.N.C végfokhoz megvan távirányító is ?)
(#) gppeti válasza uniman hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Köszönöm uniman a gyors választ!
Hogyan ellenőrizzem le a HDD-t? Miket kellene tartalmaznia,ill. hogyan kezdjek hozzá? Lehet,hogy egy csatlakozó hianyzik?
A távirányító képét mellékelem, bár a kezelését nem ismerem.
Tudnank telefonon beszélni? Köszönöm a segítségedet! Peti
(#) uniman válasza gppeti hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Hello! Köszi a képet. Bár ez csak egy PC-s távirányítónak tűnik...
Az én zenegépemben egy M.N.C Hurricane V1200 autós erősítő "ketyeg"...ahhoz egy ilyen RF táv való (nekem elveszett).
A HDD-t működő PC-be (másodiknak) rakva látnod kéne rajta a fájlokat...

Hurricane.jpg
    
(#) gppeti hozzászólása Jún 27, 2021 /
 
Ez a távirányító ,amire gondolsz?
(#) csinidani hozzászólása Szept 13, 2021 /
 
Sziasztok!

Sajnos a Music Line zenegépem szoftvere úgy néz ki végleg feladta, működőképesen lett letámasztva, de kernel panic-al indul. Plusz sikerült az előlapot is valahogy megáztatni, felpúposodott a fa a képernyő alatt, és a felső hangszórórács alatt is. Pár napja még ki akartam dobni, de úgy döntöttem, kezdek vele valamit. Valószínűleg át fogom alakítani érintőképernyős Spotify-os zenegéppé, mivel ahogy látom sokan járnak hasonló cipőben mint én, nem tudnak zenéket frissíteni. Sikerült beszélnem egy sráccal aki rengeteg ilyen frissítést megcsinált anno, próbált is segíteni, de nem ment.

Ha minden igaz még azzal az úrral is sikerült beszélnem aki ezeket gyártotta, azt mondta sokan fordulnak hozzá a mai napig is, de mostmár hagyjuk ezzel békén, nem akar ezzel foglalkozni, nincs már meg semmi ebből. Ezek szerint valami eléggé megcsúszott a végén a cég körül, pedig szerintem már korrekt lenne ha közkinccsé tenné valaki az összes leírást, szoftvert, satöbbit, úgyis meghalt már ez az egész biznisz, nagy kárt már senki nem tud okozni. Tudom hogy ebben sok munka, pénz van, de ezeket a gépeket szerintem már pár lelkes kocsmás, zenegépes vállalkozó, meg páran otthon tartják életben. Fogalmam sincs mennyit készítettek ezekből, és mennyi üzemel még, vagy rohad valami sufni, garázs mélyén.
A legnagyobb automatás boltban is igyekeztek segíteni, megkaptam 1-2 ember elérhetőségét akik még tovább irányítottak, egyvalaki bevállalta volna elég sok pénzért (elmondtam hogy ez nekem hobbi, itthon szól meg dísz kb, nem üzlet, de szívesen kifizetem a fáradozásait, esetleg meghívom cserébe egy jó ebédre, stb. de van egy pénzügyi határ amin túl nem vagyok hajlandó áldozni erre). Esetleg ha valaki tud még 1-2 kontaktot, infót azt szívesen veszem akár privátban is. Amennyiben nekiállok, ki fogom bontani a gépből a soros panelt, PC-t, monitort, gombokat, stb.-t ha valakinek esetleg szüksége van rá, jelezzen.
(#) Bakman válasza csinidani hozzászólására (») Szept 13, 2021 /
 
Nem feltétlen csúszott meg a cég (sok garázscég gyártotta, nem lehet csak egyről beszélni), egyszerűen a piac lett telített, nem érte meg többet készíteni. Kocsmában sem igen éri meg a dolog, mióta könnyedén, legálisan, fillérekért/ingyen hozzá lehet jutni médiatartalmakhoz, ráadásul vendéglátóban még az Artisjus is rendszeresen kopogtat a jogdíjakért. Bejelentési kötelezettsége is van a gép tulajdonosának, tételes listával, milyen zenék vannak a gépben, a szomszéd nem bírja a hangos zenét stb... Nem olyan egyszerű a történet.

Mai szemmel nézve elavult tecnikák voltak/vannak azokban a gépekben, a garázscégek pedig soha nem a precíz dokumentálásukról voltak híresek. A dobozt gyártotta egy asztalos, a programot megírta egy programozó, a műhelykében pedig összedrótozták a valahol vásárolt monitort, hangszórókat, erősítőt (nem egyszer autóba valót) és már lehetett is eladni. Könnyen el tudom képzelni, hogy pl. a programozó is csak a kész programot adta, forráskódot nem, szóban elmondta mit hova kell kötni és kész. Amíg ment a "gyártás", tudta a gyártó a szükséges dolgokat, azután az idő szépen elcsócsálta az emlékeket.

Csak azért írom le, hogy nagyjából lehessen látni, hogyan ment ez a dolog annó. Nem feltétlen üzleti titok miatt nem osztanak meg dolgokat hanem egyszerűen azért, mert ha akarnák sem tudnák. Mindezek mellett sokan egyszerűen tojnak az egészre, van elfoglaltságuk és ez már csak nyűg lenne, maximum nosztalgiával emlékeznek vissza azokra az időkre de a hátuk közepére sem kívánják újra. Már a "formatervezésből" is látszik, mi számított, elég csak összehasonlítani egy Fender zenegéppel.

Zenegep.jpg
    
(#) csinidani válasza Bakman hozzászólására (») Szept 13, 2021 /
 
Persze, ez világos, a magyar kisipar nagyon sok ilyen gépet kitermelt magából. De azt hiszem a Music Line volt a "legkomolyabb", legnagyobb, legismertebb zenegép a piacon, más zenegéphez nem is igazán volt közöm, ennek jártam utána, ezért is csak erről az egy cégről írtam. De amennyire tudom itt is úgy csináltak, hogy épp ami volt, meg épp aki összerakta, aztán működik, jóccakát. Az enyémben is csálén áll a monitor gyárilag, stb., úgy van összebarkácsolva kb. az egész zenegép.

Tudok arról hogy rengeteget átalakítottak utólag Bluetooth-os, YouTube-os terminálnak, ezzel ki lehetett cselezni a jogvédőt, mivel a gép nem tárolt zenét.

Én nosztalgiával tekintek a 90-es évek végére - 2000-es évek elejére minden szempontból, ezért is próbáltam becsempészni ezt a zenegép hangulatot, még ha már viccesnek tűnik is az egész felhasználói felület, meg a rajta levő zenék. Viszont a doboz formája szerintem a mai napig jól néz ki, a beépített Visatonok hiába 13 centisek, a mai napig nagyot szólnak+a mélynyomó is elég jó, minőségi zenehallgatás az meg úgysem a pergolában lesz sörözés közben.

Van egy érintőképernyőm, felesleges számítógépem, elképzelésem, Spotify előfizetésem, ezért szeretném modernizálni. A benne levő technika 15-20 éves, elfáradt már, ezt el kell fogadni. De inkább adok még neki így pár szép/szebb évet, mielőtt kidobom.

Amikor elhoztam 2 napig törölgettem róla a nikotinködöt, a számláló majd egymillió Ft bedobott aprónál jár és ki tudja hányszor lett nullázva, szóval szerintem sokmindent látott már. Attól függetlenül, ha tud valaki olyan szakit, volt dolgozót, vagy zenegépest aki ismeri egy kicsit a háttérsztorit meg ezeket a gépeket, és el is mesélné már csak a sztori miatt is nagyon kíváncsi lennék rá. Arról már letettem, hogy ehhez a technikához supportot találjak.
(#) csinidani válasza Bakman hozzászólására (») Szept 13, 2021 /
 
Igazából nem gondolom azt hogy erre senki nem emlékszik már, sokan szerintem nem akarnak emlékezni, vagy valami hasznot remélnek a tudásukból, de egy 20 éves zenegépre senki nem fog komolyabb összegeket áldozni. Nem volt ez annyira brutálisan rég, csak bele kéne nézni a régi mappák, CD-k tartalmába, 10 évvel ezelőttig.
Ahonnan elhoztam, ott hegyekben álltak a garázsban és letakarva az udvaron a nyerőgépek és a zenegépek, mesélte a srác hogy amit itt látok (hatalmas, 2000-es évek elején-közepén épült palota medencével, minden földi jóval) az ezekből lett, így nosztalgiával tekint ezekre a gépekre, szép korszak volt, de elfogadta, és tudta előre hogy ez nem fog örökké így menni. Bevallása szerint tök hülye volt a műszaki dolgokhoz, minden ilyet mással csináltatott, csak a pénzt járt ő vagy az emberei összeszedni, ezért ne is kérdezzek semmi műszaki jellegűt, ezért csöppentem ide, meg sok volt zenegépeshez
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2021
(#) Zoleen válasza csinidani hozzászólására (») Szept 15, 2021 /
 
Sziasztok! Egy kicsit én is hozzá szólók a témához. Rengeteg fajta ilyen sufni gép (szörnyszülött) született itthon és a környező országok Garázscégeiben. A Programokat akik írták állítólag elég drága pénzért adták, pláne a linuxosat amihez tényleg majdnem reménytelem hozzájutni és csak igen kevesen foglalkoznak vele és nem állnak szóba a hobbistákal . A windowsos verziók is baromi egyediek és általában win9X el mennek. Beszerzése ennek is küzdelem aki megkaparintja annak a lelkére kötik hogy nem kerülhet ki a hálóra! Telepített verzió többnyire másolható de vagy elindul vagy nem (többnyire nem). Bármilyen ilyen jellegű "szakit" megkérdezel nem segít kb semmit kitérő választ ad vagy egyszerűen leráz aminek oka van de ez nem ide tartozik.Továbbá igazából baromi egyszerű az egész majdnem olyan mint egy Skin annyiban bonyolultabb hogy van benne számláló hogy mennyi pénzt dobáltál be,meg lehet variálni a hátteret,beállítani a gombokat. A hardver kb manapság a kukából előszedhető, Kellékek egy monitor,egy win9x-et támogató gép, egy darab Klaviatúra bele amiről mátrixba ki vannak hozva a nyomógombok, pár nyomógomb, egy tetszés szerinti kaszni és valami ami szól (akkár egy 2.1). Ha nagyon kell akkor lehet bele rakni érme vizsgálót is (az egy relén keresztül ad egy inpulzust hogy hány darab 100-ast dobtál be annyiszor mondjuk 3-Szám ez szintén a mátrix körön 1-2 gombra van kötve). Vagy vannak egyedi célhardverek pic-el stb de kb ugyan ezen az elven mennek (linoxos verzák ilyenek)
Telepítve lehet szerezni néha (az is körülényes),de telepítőt nagyon nagyon nem egyszerű szerezni (tapasztalat) 3-év 2-program mind ős régi de megy,viszont szerintem egy nagyon alap programozó ismerős különb programot ír mint amilyenek ezek voltak és valószínű modernebb vason is elmennek.Ha kérdés van próbálok segíteni!
(#) Replay980 hozzászólása Nov 23, 2021 / 1
 
Sziasztok!

Az én decemberi projektem az alábbi fotókon látható.

HDD erősen zajos, többször hibára fut - klónozás.
Monitor elavult. ráadásul pupos kondik is akadnak.
Komplett hardver csere. Kb. 20 éves alaplap plussz
a vele kmpatibils elemek...
Az erősítő frisslevegőjét biztosító ventilátor csapágyas - csere.

Linux alapu szoftver fut, de ami ami megnehezíti a zene frissítést, hogy
kötöttek a szabályok:
- mennyi zene tárolható egy almappába
- annak milyen a kiterjesztése
- megy meghatározott zenei program segítségével a zenefájl megfelelő átalakítása
(csatornák, etc...)
- a zenei fájlnak is van egy linux által beolvasható név-struktúrája, szóval át kell nevezni
minden egyes zenét...

Aztán itt van még a megjelenítendő borítókép:
- ha nem megfelelő a formátuma és a mérete,
nem olvassa be a program az adott könyvtárat
- ha nem megfelelő a borítókép elnevezése, szint úgy nem olvassa be.

Ha a fentiek közül csak egy információ hibázik, nem is érdemes vele kisérletezni,
helyreállítani az eredeti rendszert, érdemes valami újat telepíteni, futtatni.


A legtöbb helyen a Szurka és a Red-Fox-os gépekkel lehet összefutni.
(#) Replay980 hozzászólása Nov 23, 2021 /
 
és még két fotó...
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2021
(#) Inhouse válasza Replay980 hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Szép. És sztereó!
(#) Cromatopelma válasza Replay980 hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Szia! Talán érdemesebb lenne kidobni belőle a pc-t meg a monitort és megcsinalni érintő képernyősre. Nehéz ezekhez már megszerezni a gyári programot meg embert is aki ért hozza.
Következő: »»   11 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem