Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop akkumulátor
 
Témaindító: Valteri, idő: Jún 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 26
(#) Walterd válasza gerenk hozzászólására (») Dec 5, 2021 /
 
Ha egy labortápból 11,1 V-ot adok laptop akku helyére (több pólusú késes csatlakozó két végére) akkor sem működik a sz.gép? Ebben az esetben nincs mit programozni.
(#) pipi válasza Walterd hozzászólására (») Dec 5, 2021 /
 
Laptop függő... Szerintem többnyire nem indulnak
(#) uniman válasza Walterd hozzászólására (») Dec 5, 2021 /
 
Próbáld ki! ...mivel a HP notebook típusát csak te ismered!
(#) Massawa válasza pipi hozzászólására (») Dec 5, 2021 /
 
Az ujabbak ( <5-6 év) egészen biztos, hogy nem indulnak, mert sok laptop még az akku sorszámát is lekérdezi. Velem már 2 márkás gépnél az is elöfordult, hogy az utolag vett ERDETI akku sem indult el, mert nem müködött valami a kommunikacioban. Csak a reklamácio és csere után kaptam olyanokat ami ment.
(#) blasz hozzászólása Dec 19, 2021 /
 
Sziasztok létezhet hogy a laptopom akkuja megdöglött 2 nap alatt magától?79% nál megállt a töltés és 1 másodpercig sem müködik róla a gép.Ahogy a töltöt kihúzom vége kikapcsol.Eddig jó 20 percet birt.Ez egy régi Amilo pro fujitsu siemens laptop.Vagyis most nézem hogy azt mutatja hogy 100% feltöltve,kb 5másodperc múlva pedig 79% töltődik. Vagy más lehet a hiba?
(#) antiktelefon válasza blasz hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
Nézd meg az akku kapocsfeszültségét, ha nem megy róla a gép picit sem, akkor vagy alacsony lesz, vagy a töltésvezérlő szórakozik. De az akkuban lévő elektronika is tud ilyesmit, ha úgy dönt, hogy elhasználódott az akku.
(#) blasz válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
0v mindenhol az akkuban, a helyén pedig a gépben 16v jön ki
(#) gerenk válasza blasz hozzászólására (») Dec 19, 2021 / 1
 
Szia!
A laptop számolja a töltési ciklusokat, úgy ítélte meg az akku elhasználódott szerinte persze még jó lenne de meg kell élni az akkugyártóknak is. A töltésvezérlő memóriát kellene nullázni de sajnos ezt csak akkufelújító vállalkozások tudják.
(#) hg6dab hozzászólása Jan 2, 2022 /
 
Sziasztok! A mellékletben látható akksi csatlakozó bekötése érdekelne. Nem laptophoz használnám, először is az elektronikáját szeretném tesztelni, eldöntendő, hogy kell-e hozzá másik töltő-balanszer.

Dell_akku.JPG
    
(#) uniman válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ezt tesztelni?
A saját notebookjával, meg "service" programmal talán...vagy szétkapod és a cellánként "tesztelgeted".
"másik töltő-balanszer" ...mért milyen van hozzá? Az eredeti töltő csakis a laptoppal együtt használható, a notebook "beszélget" az akkuval és a töltővel is...
"Máshoz" csakis a saját elektronikájának kiiktatása után javasolt...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) gerenk válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Csatlakozom uniman fórumtárs véleményéhez a laptop ha rossznak ítél egy akkupakkot csak a cellákat lehet belőle használni már amelyik jó. Az elektronika belőle felejtős nagyon olcsón vehető hozzá töltő balanszer elektonika ha más célra akarod használni. A laptop többé nem tudja fogadni felújítás csak erre felkészült felújító szervizekben lehetséges akik kapcsolatba vannak a gyártóval.
(#) hg6dab válasza gerenk hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Mindkettőtök válaszát köszönöm. Az akkuk jók, marad a külön töltő balanszer. Tudtok esetleg ehhez az összeállításhoz való típust?
(#) gerenk válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Mi az összeállítás 3x2 vagy 4x2? Honnan tudod hogy jók az akkuk? Párhuzamosan van kötve kettő hogy megnézd milyen szét kell bontani.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) hg6dab válasza gerenk hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
3x2 az összeállítás, egyelőre labortáppal töltöttem. Használni csak hozzá való elektronikával szeretném.
(#) gerenk válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Pl ez egy 3 vagy 4 cellás megoldás itthon is találsz a v-án könnyen elektronikát
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) uniman válasza gerenk hozzászólására (») Jan 2, 2022 / 1
 
11,1V/4400mAh...adja, hogy 3S2P.
(#) gerenk válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Adja de bocsi már nem néztem vissza
(#) hg6dab válasza gerenk hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Köszönöm.
(#) gerenk válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Szívesen,járj sikerrel
(#) Fidel hozzászólása Jan 11, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy régi hp 9020-as laptop akkum, ami azt jelzi, hogy teljesen fel van töltve, a visszajelző ledek alapján, és a gép is azt írja, hogy 97%, de nem töltődik, és a gép sem megy táp nélkül. Tegnap szétszedtem, a cellák 3,9v körül mutattak, egyenként feltöltöttem őket, jónak tűntek, kb ugyanannyi ideig vették a töltést.
Ilyenkor van valami amivel még lehet próbálkozni a paneljén, van ami általában tönkremegy, vagy letiltja számláló és annyi?
Nem volt annyira sokat töltögetve, inkább csak sokat állt, d mindig kiszedve feltöltve volt!
Sajnos ez a gép széria sok alaplapi töltés hibát produkált. Van még egy roncs ilyen gép, az már semmit nem tud csinálni semmilyen akkumulátorral.
(#) pipi válasza Fidel hozzászólására (») Jan 11, 2022 /
 
Terhelve mérd a cellákat
(#) Fidel válasza pipi hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Nem hinném, hogy a cellákkal lenne a probléma! Volt pár akkum ehhez a típushoz, és amikor elhaláloztak, és volt gyenge cella, azt egyből ki lehetett szúrni, még a párhuzamok bontása előtt is.
Ebben az elektronika egyszerűen nyomott egy shutdownt.
Fentebb olvasva ha jól értettem, feltöltve a dobozában is lejár az ideje használat nélkül is!
Szóval az lenne a kérdés, hogy az elektronika esetleg, ha le vannak a cellák kötve, akkor elfelejtheti e ezeket az információkat, vagy ez olyan memóriában van, amihez nem kell áram, és akkor is ott marad az adat, és hiába vannak levéve a cellák!?
Nem vagyok annyira képben, hogy milyen adattárolási megoldások vannak, melyikhez kell az áram, melyikhez nem, és esetleg mennyi idő alatt sülhet ki!?
(#) pipi válasza Fidel hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Laptopoknál az akksi elektronika 99% hogy letilt, ha cellát bontasz. Esetleg ha úgy bontod hogy az elektronika mindig azt higgye hogy van rajta cella
(#) Fidel válasza pipi hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Ezt most nem értem, hogy mi lenne itt a lényeg? Minek venném le a cellákat, ha jók, és minek kéne úgy csinálnom, az elektronikának, mint ha jó lenne, amikor az a feltételezésem, hogy az elektronika nem akar már dolgozni, mert lejárt az élettartam számlálója!?
(#) pipi válasza Fidel hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Tudtommal csak a töltés-kisütés ciklusokat számolja, azt írtad keveset volt használva...
Lehet rosszul értettem, nem cellát akarsz cserélni?
(#) Fidel válasza pipi hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Nem, az akku azt mutatja a külső kijelzőn, hogy teljesen fel van töltve, a laptop azt mutatja, hogy 97% de nem töltődik, csere ajánlott.
Nem megy vele a laptop, semmit nem csinál, be se kapcsol vele.
Szétszedtem, teljesen jók a cellák, rájuk töltöttem kis töltő panellel, szépen vette mindegyik páros a töltést, ugyanannyi ideig, 4V felett vannak.
De a gép nem megy vele.
És úgy történt az eset, hogy tegnap még ment, töltötte, teljesen jó akku idővel, aztán pár hét után meg sem mozdult, úgy, hogy az aksi ki volt véve a gépből.
A panel csinált valamit!
(#) gerenk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 14, 2022 /
 
Szia!
Már többször leírtam a laptop és a akkupakk CPU kommunikál egymással. Úgy ítélte meg a laptop az akku már nem használható ezért cserét javasol és letilt. Elvileg tápról még tovább lehet használni de ha kikapcsolod a tápot azonnal leáll a gép. Szerezz egy jó és hozzávaló akkupakkot akkor okosabb leszel megtudod mi a rossz.
(#) Fidel válasza gerenk hozzászólására (») Jan 14, 2022 /
 
Ez egy régi vacak laptop, egy hp nx2020, nem akarok már venni hozzá semmit, esetleg még megnézem utángyártottban, vagy kihajítom!Azt én is tudom, hogy bizonyos töltési ciklus után letilt az elektronika benn, de az lett volna amit meg akartam tudni, hogy ezt ki lehet e resetelni, mint egy tintapatron esetében, mindezt spéci készülékek nélkül!?
(#) gerenk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 14, 2022 /
 
Lehetne de ha megszereznénk a szoftvert (szerintem több is van)de azt csak az akkufelújító cégek kapják meg a gyártóktól. A laptop és az utángyártott akku gyártói szoros üzleti kapcsolatban állnak. Marad a tápegység esetleg újabb laptopoknál ha van C típusú csatlakozója ,alkalmas PD kimenetű nagy kapacitású powerbankkal való üzemeltetés.
(#) uniman válasza gerenk hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Pár éve még 5000 USD-ért kínálgaták Kínában a notebook akkupakkok "smart management IC"-nek programozásához való komplett "masinát"...most már 10 körül megveheted!
Persze lehet próbálkozni...de megéri ?
Következő: »»   25 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem