Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító
Lapozás: OK   48 / 49
(#) uniman válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Ez is ismeri azt Yamahát...

Yamaha.JPG
    
(#) djuice válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
@bbb:
Idézet:
„A telefonos infrás megoldás nem megoldás erre a problémára?”

Alapból nem infrás a telóm, csak kiegészítő transmitter volt a Yama deckhez is rá. (Azaz venni nem tud, hiába lenne app...)

@Inhouse:
Idézet:
„Ha tudnál szerezni egy URC-009-est, akkor már meg is lenne. Sajnos egy ideje nem kapható.”

Sok mindennel van most ez így, azért is írtam, amit a kolléga próbált erőltetni, hogy "az ő korában 10 évvel ez előtt..." ez meg az volt, na ja. (Csak közben meg eltelt az a 10 év.)
Pl. ez is abból az időből való a manuala szerint. Muszály volt már használtak közt is kupászkodnom. Bővebben: THOMSON ROC4238
Idézet:
„Szinte biztos, hogy kapható USB-s tanítható távirányító más gyártónál is. Ezeknek a szoftvere általában letölthető és megnézheted, hogy tartalmazza-e a kívánt készülék kódjait.”

Próbáltam. Ismerem. A Superior pl. nem tartalmazta AKKOR (ősszel vettem a Yamaha hifit). Lentebbi hsz-ben látom, most már benne van a készülék. Tehát updatelik folyamatosan, s idő közben bővül a kód-tár. Nyilván ez jó hír, de mikor az ember venne valamit, nem arra alapoz, hogy hátha majd egyszer vki feltölti hobbiból a saját távjáról a lemásolt kódokat...
De örülök, hogy bővül a kör és hogy mégis van konstruktív segítség itt. Köszi!
Sajnos, a tapasztalatom amúgy az pl. pont a Superiorral, hogy ehhez is kell egy drágább infra interface a tanításhoz, bár ők csinálnak usb-s verziót is valóban, csak sok helyen direkt pont az infrásat árulják, mert miért ne járjanak jól ha 2-t is eladhatnak 1 helyett.
De egyébként ahogy tudom, a rendszerük mind olyan, hogy a gyári letöltött adatbázisból csak átmásolja a szoftverük a távra a kódokat, tehát nem nyúlhatsz bele, nem szerkesztheted. Az RDX-E700 hifi eredeti távja 53 gombot tartalmaz úgy emlékszem, ezeknek az univerzális, szoftveresen felprogramozhatóaknak pedig jellemzően 40-45 gombja van összesen, tehát kizárt, hogy minden funkciót átvennének rendben.
Úgyhogy még mindig ott tartok, hogy a manuálisan gombonként átmásolható és kiosztható funkciójúak lennének az igaziak. (Pl. van hogy épp mondjuk a DVD menüt ha nem tudja kezelni az eszközömön - volt már ilyen kipróbálásra kölcsön, akkor vegyek hozzá 2 betaníthatót?)
Idézet:
„Az Arduino-s infra távirányítós projektből nem lett semmi?”

Szerettem volna nagyon, de aki meg ígérte hogy segít ismerős, közben 4 gyerekkel elkezdett építkezni, aztán levegőt sincs ideje venni, nem hogy ilyenekkel szórakozzon a kedvemért.
Azt hiszem, ha az Arduinos platformot be tudnám járatni magamnak, nem lennének ilyen gondjaim többet.

@bbb:
Idézet:
„A Somogyinál van programozható távirányító Superior freedom 4in1
Ha nem megy az angol, akkor kapcsold be az automatikus fordítást és kapsz érthető magyar feliratokat
A legszebb pedig, hogy a videó szerint egy e-mail és berakják a kódot a készülékedhez.”

Kösz, ősszel pont ezt néztem meg elsőre. Angol az még megy köszi. Írtam is korábban, hogy az olaszokkal leveleztem, akik gyártják és akkor még nem volt benne a kód-bázisukban a Yamaha RDX-E700, de azt tanácsolták, ha tudok eredeti távot kölcsönkérni, postázzam ki nekik olaszba és lemásolják. Ha összeadod, hogy 4-5000 a táv, kipostázod ugyanennyiért (ha megengedi a tulajdonosa), ott vagy hogy 10 ezerből van egy funkcióhiányos távod (meg ha a postán oda-vissza nem tűnik el vagy törik össze!).
Ez esetben akkor már tényleg jobban megéri valahol lemásoltatni az eredetit és ráhámozni a telós appra. (Megjegyzem elég kényelmetlen dolog egy teláról távirányítózni. Szükségmegoldásnak oké, de állandóra...?!)
Asszem mindenre válaszoltam. Köszi a tippeket!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
(#) djuice hozzászólása Jan 3, 2022 /
 
URC-009
Jut eszembe, Praktikerben láttam ma ilyet, de az eladó szerint nem tanítható infrán. Ki volt bontva, leírás meg semmi hozzá. Így otthagytam. Bővebben: Home 9in1 (URC ALL)
(#) VJ72 válasza djuice hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Szia!
Ha nem ismernéd, próbáld meg vele felvenni a kapcsolatot. Ennek a szoftvere olyan hogy bármely gombot bármely funkcióhoz hozzárendelhetsz. Bővebben: Link
(#) Inhouse válasza djuice hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
A magyar linkek mind eltűntek. Elvileg valahol kapható hozzá távirányító, mert az RcCreator.com oldalon mutatja, hogy milyenek vannak. A szóban forgó URC-009 a standard bal első. Ukrajnában nincs ismerősöd?
(#) djuice válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Ismerem. Korrekt faszi aki árulja. Csak vagy ott is megveszed a programozót hozzá vagy elpostázod neki az eredetit amiről átmásolja. (végső esetre tartogatom - előtte még expedíciózom kicsit, mert hát kipróbálás után ha vmiért mégis vissza kell neki küldeni, ha nem eszi a Yama...)
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
(#) djuice válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Ukránból megszökött minden ismerős, aki volt!
(Nekik nem távirányító problémáik voltak, hanem hogy hogy jutnak kenyérhez! Kemény világ van ott...)
De Lidl-ös ismerős viszont van, s ha lenne az a Silvercrest majd, fog szólni.
(#) VJ72 válasza djuice hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Itt egy tanítható. Bővebben: Link
Leírás
Típus: univerzális önállóan tanulás távirányító.
(#) proba válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Mondjuk kicsit bátornak érezném magam, ha tőle rendelnék. Egy magyar mondat nincs a termékismertetőben.
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Te gondolod, hogy benne lehet egy pár ezer forintos cucc árában egy magyar ismertetés, amikor a vastag gépkönyv 80-90%-a csak egy kodlista, melyik szerkezethez milyen kodot kell választani.
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Idézet:
„A piacon elérhető legtöbb márka olyan eszközeihez tervezték, mint a TV, DVB, SAT, DVD”

De a VJ72 által belinkelt mondat is beszédes. Sír róla az automata fordítás. Ha egy valamire való magyar kereskedő a termék reklámjának minősülő leírásában hemzseg a hasonló magyarsággal megfogalmazott mondat, lehet nem veszi komolyan a vevőket. ( előre vetíti az esetleges panaszkezelés minőségét.) Akkor még a terméktámogatás sehol....Kb rendeld meg tőlem én megrendelem Kínából, azt majd postázom. Lehet megbízható, de nagyon minimalista, mondjuk az árai is azok.
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Sajnos ez igy van és nemcsak ilyen filléres dolgok esetén. Miután tele van velük minden bolt, egyszerüen soha sem lesz arra keret, hogy valaki leforditsa az irományt és te is nagyon jol tudod, hogy a szerkezet még egy évig sem lesz a polcokon, mert jön az ujabb 2-3 uj koddal és ahhoz már uj használati utasitás kellene. ( apropo láttál már kézikönyvet valamelyik windowshoz, linuxhoz vagy Machez? Pedig azok nagyságrenddel drágább cuccok - extrán venni lehet de nem fillérekért.
Ha meg hozzácsapják az áruhoz az esetleges magyar forditás költségeit ( ami biztos drágább, mint 10-20 ilyen kütyü), akkor meg a panaszlavina indul, hogy nálunk ez miért drágább, mint Németországban stb.
Kérdezd meg a kereskedöt hány darabot ad ilyesmiböl el évente.

De nem kell begyulladni, a nejem vett karácsonyra Németországban egy nem olcso, nagy konyhagépet. A dobozban semmi nem volt németül irva. Van vagy 6 könyvecske, hat nyelven, csak németül nincs. ( még jo, hogy mindenki több nyelven beszél a családban)

És már nemcsak ilyen filléres termékhez kapsz googleforditott kézikönyvet, hanem a sokkal sokkal drágább autokhoz, söt profi berendezésekhez is. És láthatod, hogy az a tendencia, a youtubon, e-shopokban stb. már majdnem 100 nyelvböl fordit élöben a gép, persze a forditás csak olyan amilyen. Nagy valoszinüséggel mindent angolra fordit az elsö menetben, majd angolbol mondjuk magyarra. Aki már csinált ilyen munkát az nagyon jol tudja mennyi hibával jár az ilyesmi. És arra a gép soha nem lesz képes, hogy kiküszöbölje mindet, mert ö a szöveget nem érti, csak forditja. Ehhez hozzá fog kelleni szokni. Valoszinüleg egy uj magyar nyelv van születöben..

(#) djuice hozzászólása Jan 4, 2022 / 1
 
Végre megvan és teljesen működik!!!
Ezt vegyétek, No.1 mindent tud! Kipróbálva!

Auchan: 3000 Ft
Kicsit müa. szaga van, de a gumi gombok kényelmesek méretre, nyomásra is. Kódváltástól a kódkeresésen át, a gombról gombra másolást is tudja infrán 8 független készülékhez ráadásul. Tökéletes és jó az ára is!

(A képeket nagyban megnyitva a magyar leírás is olvasható. [kurzort a fotóra, majd megnyitás új fülön...])
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
(#) VJ72 válasza djuice hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Kösz az infót!
(#) Pethical válasza djuice hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Ez a tanulás egy remek funkció, már, ha az ember nem azért vesz ilyet, mert az eredeti amitől lehetne tanulni már nem fogható hadra. De, venni fogok egy ilyet, mert két ugyanolyan tv-nk van és az egyik távirányító megadta magát egy ráülés következtében. Így pont jó lesz. Köszi az infót ez nagyon hasznos!
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
No, örülök, hogy sikerült!
Az ajánlást pedig köszönettel veszem, holnap rá is fogok nézni. (Ahogy erről volt szó, itthon is megemlítettem, hogy milyen jó volt, amikor volt beállítható TV-távirányítóm. A nejem hozott ugyan az Auchan-ból "Nedis" nevűt, de az tiszta pénzkidobás jellegű. Tegnap két, ma is két órát idegesítettem magam vele, de még értelmesen nem állt szóba a JVC (ami pedig Vestel) Tv-vel. És azért is 2 pénzt adott...)
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
(#) djuice válasza Pethical hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Az én sztorim az, hogy a hifim távja nem volt meg (így sikerült venni), de van ismerősnek ugyanolyan készüléke és távja, amiről így le tudtam másolni különösebb faxnik nélkül végre. Tucat bepötyögős meg netről kódokat letöltögetős verzión vagyok túl, de csak ez a Qilive segített. Szóval ilyen projekt is van...
(#) djuice válasza szs hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
A Nedis is jó sztem, csak nem mindegy melyiket veszed (kapod)!
A tiéd "előre programozott" és neked "programozható" kell(ene) belőle. Van!
(Ez vmi holland cucc. Tanul infrán és usb-n is kapcsolódik pluszként.)
(#) tufatofu hozzászólása Máj 9, 2022 /
 
Sziasztok! A Silvercrest rch7s52 távirányítónak a gépkönyvével és a kódlistával nem tudna valaki kisegíteni? Sajnos eltűnt.
(#) VJ72 válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 9, 2022 /
 
Szia!
Innen letölthető. Bővebben: Link
(#) tufatofu válasza VJ72 hozzászólására (») Máj 9, 2022 /
 
Köszönöm! Sajnos ez a tipus nincs közöttük, pedig LIDL termék ez is.
(#) moele válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 9, 2022 /
 
Itt nézd meg.
Remote Control Code Listhttps://images-eu.ssl-images-amazon.com
(#) djuice hozzászólása Jún 29, 2022 /
 
Helló!
Miskolc közelében nincs valakinek kölcsön 1 napra CLR7922 távirányítója? Bővebben: Link
(#) djuice hozzászólása Okt 17, 2022 /
 
Sziasztok! Ehhez a tvhez keresnénk távvezérlőt vagy LIRC kódot. Bővebben: Link

Amit korábban reklámoztam itt Qilive 8in1 cuccot az Auchanból, ott a 1419-es kódlappal Medion márkából mutat kompatibilitást, de közel sem a tv teljes funkcionalitására (pl. teletext sincs).

Van ebben vkinek itt ötlete esetleg?
Köszi!
(#) Régi motoros hozzászólása Feb 22, 2023 /
 
Üdvözlet!

Most vagyok itt először, lenne egy kis (vagy inkább nagy) problémám a képen látható irányítóval.
(A második képen az eredeti irányító látható.)
Adatlap, vagy valami leírás kellene hozzá, hogyan lehet tanítani, vagy pl felcserélni bizonyos gombok funkcióját. MAC Audio MMC 240 mikrohifihez kaptam, de sajnos nem visz mindent, és van olyan funkció is, ami nincs benne jelenleg. A legnagyobb probléma, hogy a hifihez (nekem) nincs gyári irányító.

Esetleg ha valaki tudna hozzá kódokat, az is segítség volna. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2023
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Feb 24, 2023 /
 
Közben ráakadtam erre az oldalra. Az irányító kinézetre ugyan az. Az oldalon meg van egy ilyen programozó is, amivel az előző linken látható irányítót PC -ről lehet programozni is. Kínából nem túl drágán meg is rendelhető. Igazából csak az zavar, hogy a linkelt oldalon nem látszik az irányító eleje, tehát nem tudom, hogy azon esetleg van e IR vevő LED is, amin keresztül venni is tud az irányító?
Vagy a vételre is az IR adó LED -et használja e? Erre abból következtetek, hogy meglehetősen közel kell tartani a programozóhoz a távirányítót, a program 2-5cm -t említ.

Az enyémen csak egy víztiszta adó LED van. Ezért bizonytalan vagyok, hogy vajon a linkelt programozóval tudnám e programozni az én irányítómat. Vagy kell e lenni külön vevő IR LED -nek is az irányítóban.

Sajnos youtube -on sem találtam erről videókat.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2023
(#) proba válasza Régi motoros hozzászólására (») Feb 24, 2023 /
 
Itt vettem egy USB-set. Teljesen jó, alig drágább, mint neked a programozó.
Amúgy olyan infrás adót is árulnak, lehet némi térítésért ott helyben felprogramozzák a távodat, de kipróbálni biztosan megengedik.
(#) Régi motoros válasza proba hozzászólására (») Feb 24, 2023 /
 
Kezdetnek nem rossz, szerintem írok nekik egy mailt, talán tudják a választ a kérdésemre.
(#) Régi motoros hozzászólása Feb 25, 2023 /
 
Letöltöttem a programozható távirányítóhoz tartozó PC szoftvert. Van magyar nyelve, de néhol elég értelmetlen, ezért belefogtam az újrafordításba. Ha esetleg szokta használni valaki, a képen pirossal aláhúzott szöveget nem tudom értelmezni. Valakinek valami tipp?
Az eredeti angol szöveg: "Display the rest button of current page"
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») Feb 25, 2023 / 1
 
Mutassa a maradék gombokat az oldalon.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
Következő: »»   48 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem