Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   173 / 208
(#) uniman válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Ez még mindig édeskevés! Arra sokáig kell várnod, míg idetéved valaki, aki pont ilyen TV-t "boncolt" fel a közelmúltban...
Ha nem szeded szét és nem adod meg az LCD panel azonosítóit: például...
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Ha a képernyő hátulján megnézed a címkét, az alapján lehet keresni, én is az alapján találtam (lásd mint alul a kép, bal felső részen van a címke az emyémen).
Én is az alapján találtam
ezt a ledsort
az enyémbe. De többféle is van náluk.
Csak el ne törd a képernyőt a LED-sor csere közepette, mint én... Most van egy jó LED-ű, működő TV-m, törött képernyővel...
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) jdani válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Az LCD könnyen törik! Vékony üveg lap. Ha pl nem sajnálod, és tanulni akarsz, állj neki. Ha eltörik, úgyse működött. (mondjuk attól még meg lehetett volna menteni)
Ha viszont aprópénzért akarsz használható tvt, nem feltétlen állj neki szétkapni.
(#) djuice válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Á, 200 km a távolság...
A hátlap könnyen lejön kb. 10 csavarral, de alatta egy alu lemezteknő borítja a full kijelzőt, fenekére szerelve az áramkörökkel.
A keret pedig kis müa karmokkal szorít rá a lemezteknő peremére. Egyenlőre azt se tudom hátulról vagy elolről kéne bontani a ledekhez.
Ágyra fektettem eleve a kijelzőpanel megóvása szempontjából, de tökre szétkapva elég macerás volna ezt egyedül babrálni.
Próbálok esetleg vmi youtubeos repair videót keresni hogy működhetne ez.
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
A 15000-es emberhez vidd el a megvásárolt ledsort (ha nem te akarod csinálni), még így is olcsóbb lesz, mint a 30000-es.
Minden emberi számítás szerint ki kill bírnia az új sornak ugyanennyi időt, én fém-hordozón kaptam, az eredeti pedig valami "papundeklin" volt. A fém alapú csak jobban hűtődik a lemezre ragasztva, mint az eredeti "papíros" -szerintem. Tehát vsak jobban, tovább is bírhatja (még mindig: szerintem)
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) antiktelefon válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Írd le, hogy milyen típusú a panel, aztán ha kiderül milyen kell bele vedd meg, ha megvan lehet gondolkozni ki cserélje ki.
Mondjuk ha írnád merre 200km, lehet lenne aki elvinné.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) djuice válasza szs hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Nincs ledem hozzá!
Sztem az olcsóbb szerelő is vmiből kiműtené a használt de még működő ledeket, mert anyag + munkadíjjal mondott 15-öt összesen. Aki ledsort is rendelne újat, az mondott 30-at.
Azt hallom, tényleg 15-20 körül van az original led készlet rendelve, a többi ha munkadíj és 2 órát elpepecselnek a szét-összeszereléssel + tesztelés, van aki szerint még az is reális mai órabérrel.
Ehhez képest aki 15-ért vállalja, még igencsak gazdaságos is ha azt vesszük. Csak kérdés hogy meddig menne vele... erre nincs garancia.
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
De mutattam két hozzászólással fentebb, hogy mi alapján.
Azt is mutattam, honnan (az aláhúzott dolog az link, kattints rá. Ott több fajta is van, kiválasztod. Mondjuk, a címkéből más oldalak mutatják, mi való bele)
De fényképezd már le a címkét, abból ennyien csak megkeressük
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) djuice hozzászólása Jan 17, 2022 /
 
A tepsire ez van belül ragasztva és nem gyakorlatozni szeretnék rajta, mert ahhoz nem volt így se olcsó azért és megy a kijelző, közelről látszik a tartalma ha rávilágítok, ezt írtam is, tehát nem #ugyanmindegy darab.

Nem tudom amúgy mennyiért lehetne hibasan így elpasszolni, ill. bekapcsoláskor még felvillannak pillanatra a ledek, tehát lehet hogy kimérve meg teljesen más hibája volna, de ehhez már nem értek viszont.
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
No, ezzel már közelebb leszünk. Így már lehet keresni.
De ha elolvasod a 8-al fentebbi hozzászólást, akkor azt is tudod, hol lehdt itthon besuerezni. Mire ideér kínából, nem sokkal olcsóbb magánúton sem.
Ha el akarod passzolni, hát... Nem tudom, merre laksz.
De ha megtaláljuk (nem ígérem mára) milyen ledsor kell bele, és van is itthon, érdemes megcsináltatnod (megértem, ha nem szeretnéd magad)
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) djuice válasza szs hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Rendben rendben, csak nem lapozott rendesen ez a fórum, így a többi hszt. Csak most láttam...
Köszi!

Azt látom amúgy, hogy az lcd panelra fektetve, a belső lemezborításon vágott lyukakon, furatokon erősen felvillan a háttérfény bekapcsoláskor egy pillanatra, s van valami fehér gyöngyvászonszerű ernyő, gondolom ez teríti bent a fényt a lemez burkolat alatt. Az lcd viszont 4 hártyavékony szalagkábellel fut ki a vezérlőpanelre. Na az ha felszakad szétszedéskor vagy elenged a ragasztás.... ez rizikó a köbön még gyakorlott szervizesnek is szvsz.
(#) antiktelefon válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Bővebben: Link
Ezek szerint ugyanaz is jó hozzá, mint amit korábban linkeltek.
De ha a többi típus alapján keresel, találtam 3500-ért is, mondjuk 5e körül vennék, hogy ne ócska legyen.
De szerezd be a ledet, ugorj fel Bpre és ha nincs más, kicserélem neked.
Ésszel kell csinálni és akkor nem törik semmi meg nem szakad, cofra kell figyelni, meg a kis méret ellenére nem kell tapadókorong nélkül csinálni és akkor minden jó lesz.
Gyakorlatlan szervizesnek sem kéne problémát okozzon, csak határozottan kell csinálni, amivel gondod lesz az az, hogy a belső rétegekhez sehol sem érhetsz hozzá, mert a zsír sosem jön le, kesztyűben kell csinálni, de az utolsó porszem is nagyon erősen látszani fog, ha a rétegek közé kerül.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Tessék:ugyanaz kell bele, mint az enyémbe:
https://media-power.pl/en_US/p/3009-2508-VES315UNDA-2D-N11/6326
És itt kapod meg itthon:
itt, ni K elektronik
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) Ge Lee válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
A ledek sorba vannak kötve, szóval olyan nincs hogy felvillan ha egy led nem jó. Ha hibás led van a sorban sosem fog felvillanni. Egyébként ha itthon veszed akkor egy led sor 10 ezer + posta szóval kb. 12 ezer. A TV-t atomjaira kell szedni, a tepsiről mindent le kell bontani anélkül nem férsz hozzá a kis műanyag fülekhez amik a papírt tartják a helyén.
Eltörni a kijelzőt meg nem nagyon lehet ha fordítva szeded szét, de ágyra ne tedd le mert az nem sík felületű, asztalra kell letenni, a tepsit meg le tudod emelni róla. De ha nem csináltál még ilyet akkor ne állj neki. A jutubon vannak "oktató" videók, de azok inkább a hogy ne csináld kategória.
Azt neked kell eldönteni, hogy megér-e neked annyit a javítás. A lapos TV-ken a ledcsere a leg macerásabb beavatkozás, ezért vállalják hellyel közzel olyan áron, hogy 10 ezer az alkatrész meg 10 ezer a szétszedés összeszerelés munkadíja. Lehet ekecskedni is, hogy csak a ledet cseréled egyesével, de az munkában még több így nem is csinálja senki, és az is csak akkor olcsó, ha ott vannak éppen a fiókodban az éppen hozzá való ledek, aminek megvetted valamikor darabját 60Ft-ért Kínából, vagyis nincs plusz posta, várakozási idő meg egyebek.
(#) szs válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
De, van olyan. Ha nem egyértelműen szakadt, vsak zárlatos, akkor tehet ilyet.
Nem, nem 12000. Kétszer linkeltem, hogy 6000. Vettem is, nem csak láttam olyat, aki látta már. (Ja, igen. Ezervalahányszázért hozták a MOL-kútra)
Nem akarja egyesével cserélni, azzal kezdte.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) deebo válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 17, 2022 / 1
 
Idézet:
„Ha hibás led van a sorban sosem fog felvillanni.”


Dehogynem, ha megnyúlik és valamennyire vezet, csak ilyenkor a túlfesz védelem fogja meg. Az isbiztos, hogy nem teljes fényerőre kell ilyenkor gondolni.
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Ha 1200-ért kiszállítják ez nem rossz opció, de várhatóan ez a 3500Ft-os kínai verzió. Utángyártottból is sokféle van, nem tudom ez milyen minőségű, de valameddig csak elmegy.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Nem "kínaiverzió" , azaz nem a rossz értelemben vett kínai (amúgy biztosan az)
Fém-alapút kaptam, szemben a gyári papundeklivel.
Fényképet is mutattam.
De ezt meg is beszéltük egyszer
(És pont te erősítettél benne, hogy az a jó)
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
A ledek binelése is fontos, különböző minőségűeket raknak rá, meg néha a drágábbakon pontosabb a lencse pozíciója. Biztos, hogy van ennél jobb, de megteszi. De igazából senki sem tudja mit fogsz kapni online rendelésnél, szóval csak reménykedni lehet jó jön
(#) djuice válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Értem de ez mindig felvillan, minden bekapcskor.
Szóval errefelé nem igen van tisztaszobás szervizes, portalanított gyári környezettel, meg aki pláne kesztyűt is húz ilyenhez. Samsung kijelölt szervizben volt már ismerős itt, de inkább nem hagyta ott a cókmókját a helyet meglátva.

Talán a táprészt kéne rendesen kiméretni először(?)
(#) antiktelefon válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 / 1
 
Leírták neked többször, hogy miért villan. De ha nem hiszed el, keress egy ellenállást, ami bírja a teljesítményt és a led áramát és kösd rá a ledek helyére, nem fog letűnni a feszültség. Viszont mivel nem a legkisebb feszültségről van szó üresjáratban meg a dc buszon, lehet jobb ha csak elhiszed és áramtalanítva kicseréled/cserélteted.
(#) djuice válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Rendben, de már annyi válasz van, hogy ki kéne sorsolni közülük a nyertest.
Vegyétek figyelembe, hogy aki rutinnal magabiztosan nyilatkozik, annak ilyesmi természetes, meg 1000x csinálta, de aki meg csak szagolgatja a témát mint én, tapasztalatlanul, azt se tudja kire hallgasson és hogy kezdjen neki (ha merné is). Sorry!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) antiktelefon válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Ha hamar kell, akkor ez a magyar jó opció:
Bővebben: Link
Ha ráér akkor meg keresek neked aliról.
De tapadókorong nélkül ne áll neki majd, mert el fogod törni. Meg se próbáld lcdvel lefele szétszedni, szét még talán szétjön, de össze nem fog menni. felülről kell leemelni az lcdt, közepére rakott üvegező tapadókoronggal, ha a szélén emeled, el fog pattanni.
(#) kadarist válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Nem kell tapadókorong az LCD-hez. A nagyobbakat is ki lehet billenteni a hosszú oldal felől emelve.
(#) antiktelefon válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Tapasztalattal igen. Kezdőnek nem. Elmagyarázhatod mi a jó taktika és hogy fog a cof megsérülni meg az lcd megtörni, de egyszer le kell szednie és egyszer vissza kell raknia. Ha megvette a ledet és utána még le is zúzza az lcdt, máris nem olyan drága 3e-ért az a tapadókorong...
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) djuice válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Ennyit tudtam még fotózni a belső müa. hangszóróketetet levéve, az lcd-t nem bolygatva. Szóval a szürke gumibakok tartják a vezérlőpaneleket, vmi tapadós fémharisnyával le is van ragasztva pluszban a testre és a ragasztott szalagkábelek futnak ugyebár még az lcd-hez ami látszik.

Namost közben volna aki tudna segíteni szétszedni, de belül neki sincs sok tapasztalata led penelekkel.
A fényterítő vászonig ha lebontanánk nála, a ledek alá lesznek beragasztva akkor és oda kéne precízen beragasztani az új fém hordozós egységeket is vagy előtte letisztogatni a ragacsot mondjuk?
Valami különlegesen fontos vagy hogy mit mi után szabad lehúzni, kivenni ezt helyzete válogatja?

Állítólag a kijelzők előtt ezeknél nincs protektor fólia, szóval maga az lcd panel néz kifele a külvilágra és a keret lepattintva körben az elején az rögzíti azt mondják. De így nem tudom hátulról hogy lehetne bontani, ha meg nincs az elülső tartókeret fenn, akkor kibillen az lcd, ezt pl. nem tudom hogy van pontosan?
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2022
(#) Ge Lee válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Mutattak olyan kijelzőt amit úgy megszívott a korong hogy összefolyt alatta a kijelző.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Mert nem kell teljesen rányomni barom módjára és nulláról maxig meghúzni, hanem a kart csak félig kiengedve, rendesen lemosott kijelzőre rakva kell csinálni. Vagy lehet sokszoros áron állítható ütközős tapadókorongot venni, de némi logikával ezt meg lehet spórolni.
(#) Ge Lee válasza djuice hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
Úgy a legbiztosabb szétszedni, ha van a kijelző méretére vágott farost vagy akármi lapod. Ezt ráteszed miután már le van véve a műanyag keret, körben pár darab ragasztószalaggal rögzíted, átfordítod és ennyi, nem kell se a kijelzőt se a lapokat fogdosni meg kiszedegetni. Ehhez a márkához nem volt szerencsém, de pl. LG-knél a cof panelt sem kell lehúzgálni csak ki kell venni a lemezborító csavarjait és át lehet a panelt bújtatni a fém idom alatt és el van ott az asztallapon.
(#) Ge Lee válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2022 /
 
De minek szenvedni vele, ha van annál sokkal jobb meg egyszerűbb módszer is?
Következő: »»   173 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem