Fórum témák
» Több friss téma |
Közben megoldottam. Arduino Nano-ra írtam egy programot. Összedugtam próbapanelen, és működik. Mivel szépen sorban vannak rajta a digitális I/O lábak, egyszerű lesz hozzá nyákot gyártani.
És ha szerzel egy DIP tokos ATmega328-at akkor fel tudod rá tolni a programodat, én megmarad az Nano-d!
Attól tartottam, hogy nem lesz elég gyors a 10 us-os impulzusok érzékeléséhez, de működik. Igaz extrém alacsony előtolásnál néha bevibrál.
Sziasztok!
LaserGRBL Wifi (EPS-01) csatlakozással Arduinó Nano lappal, 2 tengelyes lézergravírozó a küzdelem tárgya. Olyan bajom van, hogy gravírozás közben,megáll, vagy szimplán egyenesen megy tovább bekapcsolt lézerrel, aztán olyan is van, hogy kikapcsolt lézerrel elkóborol, ekkor ha buffer frissítésre nyomok elindul vissza a "melóba". USB kábelről tökéletes egyébként! Ez alapján csináltam meg a módosítást Az 5 voltot 7805 csinálja meg kicsi hűtőzászlóval, a 3,3v pedig az 5 voltból keletkezik 3db diódán keresztül.Rojtosra hidegítettem már tantál kondival a tápot. A programban már levettem a kommunikációt a minimumra. Valaki küzdött mát ilyen hibával?? Én most kicsit lefáradtam, tanácstalan vagyok!
Az a diódás "fesz stabilizátor" csak ámítás.... A diódán a rajta áthaladó áram függvényében változik a fesz, az 0.6V illúzió.... Kis áramnál marhára nem 0.6V esik rajta, simán lehet csak 0.2-03V...
Wifi adás szünetben, kis áramnál felmehet a fesz. Csinálj normális 3.3V-ot rendes stabilizátorral, Aztán kiderül van-e még más baj is. Én biztos nem csinálnék ilyen Wifi-soros adaptert, az átviteli sebesség pillanatról pillanatra más.... A 3D nyomtatómhoz inkább barkácsoltam egy WIFI-SDkártya adaptert, áttolom wifin a nyomtatóban lévő SD-re a fájlt, aztán a nyomigát elindítom, és szépen el van magával
Köszönöm a válaszod!
Valóban táp gond volt/van, a 3db 1n4148-on a "tervezett" 1,8volt helyett 2,4V esett, most egyet kivettem így a 3,4 megvan. Végigcsinálta a melót! Sajnos most nincs miből 3,3V-ot előállítani! A Nano-n 2,5v meg 3,3v van de utóbbi csak 20mA terhelhető.. Majd beszerzek egy 3,3v stabkockát!
ESP 3-400mA-re 4148-at tettél be? Komolyabb diófára gondoltam...
Tuti nem lesz hosszútávú A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Nem melegszik, elvileg 150mA bírnia kell a diófának! 80mA írtak az EPS-re:
EPS-01
Én nem ezt látom a 17-oldalon pl adáskor.... De csúcsban attól a 170-től is több...
Itt valaki méricskélt: https://www.ondrovo.com/a/20170207-esp-consumption/ https://www.eevblog.com/forum/projects/esp8266-power-supply-issues/
Eddig szépen működik. Még hátra van a nyomógombok kontaktusainak kezelése, és a dobozolás, de a tervek már megvannak.
Köszi!
Jövőbeli tervezéshez jól jön ez az infó! Tehát legalább fél amperes stabkocka kell neki.
Sziasztok! Melóhelyemen az egyik ügyfelünktől kaptunk egy IWATSU SR 6310-es plottert, amit próbálunk működésre bírni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Valakinek volt esetleg dolga ezzel, vagy hasonló plotterrel?
A konkrét gond a driverrel - rajzolásra bírással van. Olvastam valahol, hogy a gyártó HP chipekkel gyártotta a plottereit, viszont akármelyik HP driverrel adjuk hozzá a nyomtatót a WIN10-hez, meg se nyekken. A számítógépen nincs párhuzamos port, egy USB átalakítóval dugtuk hozzá, amit lát is a windows. A plotter maga működőképesnek látszik, legalábbis a tollcsere, rajzolófej fel-le mozgatása, papír rögzítése illetve a pozícionálás, manuális mozgatás megy. Akitől kaptuk se tudta driver híján működésre bírni. Remélem jó topicot választottam, nem szerettem volna új topicot nyitni. A plotter weboldala
Simán lehet bukó az USB-Párhuzamos csatoló okán!
W10 driver meg biztos nem lesz hozzá... Valami ős gépet kellene hozzá szerezni, meg drivert! A gyártótól..
Esetleg valami jobb pcie portos kártya és virtualbox-os win95 lehet megoldás? Annyira nincs tapasztalatom ebben a témában.
Az USB-Párhuzamosport átalakítók nem adnak teljes értékű párhuzamos portot. Úgy igaz ahogy dB_Thunder írta. A PCIE portos kártya jó irány lehet. Én már eleve úgy vettem minden gépet hogy az alaplap támogassa a párhuzamos portot illetve PCIE kártyát is vettem hozzá. Én főleg az FPGA és PIC-es égetők miatt. Talán még megoldás lehet az UC100-as mozgásvezérlő. A kínai gravírozómhoz vettem egy ilyet. Akkor még fele ennyibe került. (2016) itt Az UC100-ast hagyd meg utolsó megoldásnak és mindenképpen beszélj róla a forgalmazóval. Illetve a gyártója is magyar. Úgy emlékszem.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2022
Sziasztok Érdeklődnék hogy van valaki közöttetek, aki eligazodik a MACH3 CNC vezérlőprogram MODBUS beállítás, BRAIN írás részein . Konkrétan egy Arduino Unon keresztül szeretnék bevinni utasításokat a MACH3 programba szoftweresen . Potméterrel történő külső vezérlést szeretnék a CNC gépen az előtolás sebességének valós idejű beállításához és külső nyomógombokat a Start /Hold/Stop funkciókhoz. Tudna valaki nekem ebben segíteni?
Abban tudnátok segíteni, hogy vettem egy grbl-es 3018 cnc maró gépet, de el sem tudom indítani. A táp feszültséget megkapja. A hozzá adott grbl candle qt5core.dll hibát ír ki. Telepítettem a outbyte PC repair programot, de semmi változás. Usb-n töröltem a régi windowst, win 11-et raktam fel helyette, de még így sincs semmi változás. Mit tudnék még tenni?
A Candle szoftverrel nekem sem működik, ezzel viszont igen: Grbl Controller 3.6.1 (xp-n próbálva).
Az is fel van telepítve, de csak egy halk kattanás hallatszik, ha el akarom indítani a gépet, a grbl controller 3.6.1 kírja, hogy csatlakozott, de nem tudja elindítani.
Ha megnyomom a cnc- n a reset gombot, akkor a grbl controller 3.6.1 kiír 2 sor üzenetet: Grbl 1.1f['$' for help] [MSG:'$H'|'$X' to unlock]
A Candle-ban az Control részen az Unlock és a Reset gombot nyomd meg.
Még nem vettem hozzá kézi vezérlőt, de lehet fogok venni azt is.
Megnyomtam a panelen a reset gombot, és úgy próbáltam elindítani a candle-t, de ugyanazt a hibát írta ki.
Nem azt írtam hogy a vezérlőn levő atmega procit reseteld le, hanem azt, hogy a Candle-ban a reset paranccsal állítsd a cnc gépet alapállapotba. Nem ugyanaz ez a kettő.
A kézi vezérlőt nekem együtt adták a géppel.
Ha jól emlékszem én is kínlódtam míg elindult. A CH340 program telepítve van ? (én ilyen névvel találtam meg: CH341SER) A képen a jobbra nyíl melletti csúszkát próbáld állítani, aztán próbáld meg mozgatni a nyilakkal. Ez az oldal sokat segített: https://github.com/adriantrains/cnc_home_lab
Azért nem értem, mert nem települ fel a candle.exe, a win11 egy popuppal egy qt5core.dll hiányra hivatkozik.
Sajnos nem adtak hozzá kézi vezérlőt.
Megnéztem az eszközkezelőt, ch340 van a portvezérlőn a com3 porttal. A grbl controllerrel 115200 boud sebességgel kommunikál a vezérlővel, és annyit sikerült csinálnom vele, hogy a $H parancsra elindul a z tengely léptető regisztere (a végteleségig forog), a többi gombnyomásos irányításra error 9 válasz jön.
Feltöltöttem az általam használt Candle verziót ide. Ezt nem kell telepíteni, csak bontsd ki és indítsd el a Candle.exe-t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |