Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   107 / 107
(#) Pali79 válasza titi hozzászólására (») Máj 5, 2020 /
 
Nos átnéztem a fájlokat. A kiterjesztés mindegy, legfeljebb átnevezi az ember ha nagyon kell, de általában nem kell. A .gcode fálj elején vannak olyan parancsok amiket a GRBL nem ismer vagy nincs értelme használni, ha ezeket kitörlöd már működik is. Ez az egyik dolog. A másik, hogy a sebesség iszonyat nagy lett az első esetben. Az F3500 előtolást biztos nem tudja az a gép. Szerintem olyan 500 körül lehet a vége, de ezt ki kell tapasztalni. Mindkettő a nem megfelelő postprocessor beállítás miatt van. Nem ismerem az Inkspace programot, de biztos lehet állítani a kód előállítása előtt a paramétereket.
Hozzáteszem, hogy az egyetlen nagy különbség a két kód között, hogy .tap tükörképet készít, míg a .gcode normál állásút. Lásd a mellékletet.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
(#) titi válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 5, 2020 /
 
Igen, közben .tap-nál megfordítottam, mert közben rájöttem, hogy így jobb lesz a plexin.
Eddig egyébként teljesen kínai volt nekem ez a G-kód, de közben annyit foglalkoztam a hétvégén a dologgal, meg látva munka közben a működését, hogy már kezdem kapiskálni.
Egyébként a .tap-nál az normális, hogy a hibásnak vélt sorban két G kód van? Azt nem külön sorba kellett volna vennie a fordítónak? (G17 G64)
Illetve a P0.001 itt milyen paraméter lehet?
Lehet találni valahol részletes leírást a GRBL által használható parancsokról, mert konkrétan ilyet nem találtam, leginkább a fanuc és siemenst emlegetik mindenhol.
(Most nyák marós videókat nézek, azt hiszem fel kellesz elevenítenem az Eagle ismereteimet, meg megtanulni gerbert készíteni.)
Egyre jobban tetszik ez a CNC.
(#) Pali79 válasza titi hozzászólására (») Máj 5, 2020 / 1
 
A GRBL által támogatott parancsokat itt találod. Az, hogy melyik mit jelent bármelyik példatárból kinézheted, az alapok ugyanazok. Pl. itt találsz egy rövid leírást a leggyakrabban használtakról.
Lehet egy sorban több G kód is, nem okoz problémát. A G17 X-Y sík válásztást jelenti, aminek jelen esetben nincs sok jeletősége amúgy is az az alapértelmezett. A G64 a Fanuc saját kódja, a GRBL nem ismeri.
(#) titi válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 5, 2020 /
 
Köszi! Ezer hála!
Következő: »»   107 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu