Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   115 / 115
(#) Sinike válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Hja, úgy helyezkedik el, de 3 év alatt sosem volt gond. Tegnap óta meg 3 percen belül leállt, esélye sem volt felmelegedni. Más van a tarsolyban... S mivel anno 5 darabot rendeltem, de csak 4-et használtam, így az ötödik lett először betéve próbára. Mivel nem oldotta meg a problémát, így az egész cakk-pakk át lett téve az 5. tengely-re. A probléma továbbra is fennállt, eszembe nem jutott volna, hogy 2 alkatrésznek ugyanaz a gyengéje! Mivel a többi tengelyen szépen működik, ezért a nagy sebességet tudom csak okolni, az extrudernél ugyanis a retract gyors. Ezek szerint ez a TMC2225 (2208-at rendeltem amúgy - ezt kaptam) felejtős!

Tiggersoft, köszönöm, hogy mindazok után, amiket ítram, kiálltál a vezérlő hiba mellett, mert úgy tűnik, tényleg az volt (még mindig megy a nyomtató)
(#) tiggersoft válasza Sinike hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Azért gyanúsítottam a vezérlőt, mert hasonlóan jártam a CNC-n a TB67s109 vezérlőkkel.
Teljesen véletlenszerűen leállt, tartóáram is megszűnt. Amióta lecseréltem mindet Lichuan-ra megszűnt a probléma, nagyobb sebességen is stabil, csendesebb.
(#) pipi válasza Sinike hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Hali!
A tmc-n levő potival a motoráram jól be van állítva?
(#) Sinike válasza pipi hozzászólására (») Dec 1, 2023 /
 
Alapból 1,1V van. Próbáltam 1V; 1,2V; sőt 1,3V is, nem volt érdemleges változás.
Következő: »»   115 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem