Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   103 / 103
(#) lui3 válasza lui3 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Ez alapján kötöttem be de érdekes modon ha a végfoknak az engedélyezö lábára (enable) adtam +- 5v ot akkor tiltásban tartotta a motorokat ha elvettem tölle a + 5 voltot akkor is tiltotta ha +- 5 v elvettem akkor is tiltotta.De amikor csak az 5v + adtam neki akkor egyböl engedélyezte a motorokat .Ugyhogy egy kicsit az is szivatott.

DSC_0185.JPG
    
(#) erzsé válasza lui3 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Köszi. Majd megpróbálom ezt a beállítást is.
(#) locherat hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Sziasztok.
Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek.

A problémám a következő lenne. Hosszú idő (kb fél év) után elindítottam a gépemet. És valami érthetetlen okból nem működik az e-stop, tapintó, és a végállás kapcsolók. Összességében egyik bemeneti pin sem működik.(MACH3) Az x-y-z tengely kifogástalanul működik. Valami ötlete van esetleg valakinek, hogy merre keressem a hibát?

Köszönöm előre is!

Attila
(#) lóri válasza locherat hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Szia!
Lehet, hogy megsérült/átíródott a konfig-od. Van valahol egy beállítás, hogy visszatud menni 50-100 programmal ezelőttig. Azt szoktam ilyenkor visszaállítani, olyan tízre.
(#) locherat válasza lóri hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Szia. És hol találom ezt a beállítást? Merre keressem?
(#) Pali79 válasza locherat hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Felül Config menüpont, ott is első körben a Ports & Pins pontot kellene megnézni.
(#) locherat válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
A ports & pins ellenőrzésével kezdtem. Azok rendben vannak. Ma egy frissen telepített másik pc-n is próbáltam előröl az egészet, de ugyanaz a tünet. A tengelyek működnek, a bemenetek nem. Próbáltam leválasztó kártya nélkül direkrt bekötve, ugyanaz! A kábelcsere sem segített. Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mi tudott elromolni úgy hogy a gép állt fél évig. Biztossan valami nagyon egyszerű megoldása lesz, de még idő kell mire rájövök. Mivel minkét pc-n ugyanaz a tünet arra gondolok hogy a vezetékeknél lehet valami gond. Hogy mi az még rejtély!
(#) kaqkk hozzászólása Dec 27, 2018 /
 
Készülget a vezérlésem ...Uc300 eth + DD8727 motormeghajtó 2*29v4,3A 2*15v0.2A trafó és a főorsó kapcsolásához 12A 240v os szilárdtestrelé
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2018
(#) Pali79 válasza locherat hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Ki kellene próbálni, hogy ha párhuzamos porton használod, hogy közvetlenül a párhuzamos kábel végénél aktiválni az egyes bemeneteket, ha akkor sem működik, nem tudom mi lehet a baj.
(#) locherat válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Meg lett a bűnös! A nyomtatókábel! Hosszú keresgélés után találtam egy másikat, azzal kifogástalanul működik! Csak azt tudnám hogy mi tud elromolni egy kábelben állás közben? Köszönöm a segítséget & BUÉK.
(#) lóri válasza locherat hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Az ért, pró báld ki sípolni a kábelt. Nekem is volt ilyen és vala melyik érintkezőnél, a hüvely ki tágult az aljzatban. Néha ment, néha nem, a z-tengely.
(#) kaqkk válasza lóri hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Idézet:
„Az ért, pró báld ki”
Cserélni a billentyűzetedet , a space gomb saját életet él ....
(#) lóri válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Ezt a tagoltan írók kedvéért csinálom.
(#) sargarigo válasza lóri hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Viszont rajtuk kívül mindenki mást bosszant! :peace:
(#) htibora hozzászólása Csü, 20:08 /
 
Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni, amit előre is köszönök. A gondom az hogy meglévő működő 3 tengelyes gépemen annyi módosítást végeztem, hogy az x tengelyt ahogy az a mellékelt képeken is látszik felső meghajtásból alsóra szereltem át, stabilitás miatt, már ami a tengely hajtómotort illeti. Mindent visszakábeleztem működik is. viszont az x tengely léptetése hatványozottan megnőtt 1 mm helyett kb 8mm lép. Fogasszíj fogaskerék, motor minden maradt a régi. Az X, Y tengelyek léptetőmotorjai egyformák, 81, 81 lépés /mm szépen dolgozott eddig, nekem megfelelő pontossággal! Hol lehet a gond? A .grbl beállításait szintén mellékelem. Köszönöm a SEGÍTSÉGET ELŐRE IS. Ha valakinek van ötlete írja meg bátran!
(#) Pali79 válasza htibora hozzászólására (») Csü, 20:48 /
 
Ha csak mechanikai átalakítást végeztél az nem okozhat ilyet. Az 1 helyett 8 nekem azt súgja, hogy a mikrolépések beállító jumperei körül nincs valami rendben.
(#) htibora hozzászólása Pé, 6:07 /
 
Kösz a választ. Utólag nekem is ez lett a gyanúm. Ma megnezem. Remélem csak ennyi. Más aligha lehet.
(#) htibora válasza Pali79 hozzászólására (») Pé, 19:28 /
 
Köszi a tippet. Igen ez volt a gond csak szerencsére. Kicseréltem a junpereket cseréltem és minden helyreállt. Boldogság van!
(#) Pali79 válasza htibora hozzászólására (») Pé, 19:38 /
 
Szuper!
Következő: »»   103 / 103
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu