Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   50 / 1267
(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
Persze ez már régi történet. Ma már nem a mérnökök tervezik a TV-t hanem az igazgató tanács ossza az ukászt, hogy hogy és mit csináljanak, meddig menjenek a készülékek. Ez a tápmegfutás is programozva van, hajszál pontosan ki van számolva, hogy a táp melyik részén mennyit bír ki egy elkó, melyik hőforrás mellé kell tenni, hogy azért a garancia időt kibirja. Fejre estem először mikor a hűtőborda zászlói között úgy találtam elkót, hogy még egy dekli is volt a borda tetején nehogy véletlen el tudjon menni a meleg és ne főzze az elkót. Pedig az nagy hírű cég volt....
És a legszemetebb dolog az egészben, hogy ha egy cserénél máshova teszed a kondit mint ahova a gyár tervezte, akkor az szakszerütlen javitásnak számit.
Ez a fogyasztói társadalom.
Fery
(#) gtk válasza Fery hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
Nekem van ilyen szakszerutlen javitott tv-m. Az elso szaraz elko csere (es egyebek) utan mar nagyon sok eve uzemel.Ez esetben a fuggoleges elterites egyik elkoja volt berakva a taphoz, pedig elfert volna az mashol is.
Mas: az elozo kerdes megoldodott. Visszaallitottam a video jelbol.
(#) Fery válasza gtk hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
Na ja, én is szoktam ilyen "szakszerütlen" javitásokat végezni. Sejtheted, hogy nem raktam be az új elkót a hűtőborda szárnyai közé, érdekes... azóta is gond nélkül megy a gép, pedig jópár éve volt.
Fery
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 29, 2008 /
 
Nekem is van nem egy "szakszerűtlen" javításom.
Én úgy tudom minnél rövidebb kivezetéssel kell beforrasztani az elkót, ezért én inkább a hőforrást helyezem máshová, külön egy nyákra beültetve hűtőbordával együtt. (ha ez lehetséges) Még egy ferrit magot is kaphat a többeres vezeték, a zavarok kiszűrésére. Csak egy ötlet.

Sok ampert mindenkinek!
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Júl 2, 2008 /
 
szia talalkoztal mar a jo oreg TESLA COLOR 110 es csodával? sikerult elovarazsolnom a kepet kicsereltem a tap főkondenzatorat mert ami benne volt olyan szaraz volt h bébicsörgőnek is lehetne hasznalni. kicsereltem par tirisztort es lám megjott a kép, de amit beletettem elkót sztem ugyancsak kiszáradofelben van mivel a kép nem fedi az egesz kepernyot. osszeugrott. az lehet attol ha jol gondolom? ja es fekete-feher es néha néha vannak szines bevillanasok de azok sem szépek marmint nem rendesen oszlanak el a szinek csak be-be ugrik egy jo eros zold vagy piros vagy eppen kek
(#) Playerka hozzászólása Júl 12, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy régebbi típusú NORDMENDE TV-m. Nagyon szép kép van rajta, de egy ideje azt csinálja, hogy kikapcsol-bekapcsol. Van úgy hogy hosszabb időre tünet mentesen működik, majd egy szer csak újra kezdi, többször egymás után.
Mi lehet a baja? Hogyan lehet javítani?
(#) hard válasza Playerka hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
Szia. Kezdenek kiszaradni az elkok a tapban.A primer oldalon levoket csereld meres nelkul,hisz olcso,es keves van ott.A szekunder oldalon meg keres felpuposodot elkot,ha nem talalsz,egyenkent szed ki es merd le oket,bisztos fogsz talalni egy par kapacszegenyt.Csereld oket jo minosegure,105fokosra.
(#) Playerka válasza hard hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
Köszi Hard a gyors válaszodat.
Amely azért is jó, mert egybecseng egy ismerősöm véleményével.
Ha már úgyis figyeled a fórumot, kérdeznék még 1-et.
Van úgy hogy kicsit akadozik, ill. lehalkul a hang. Ilyenkor a problemet úgy szoktam megoldani, hogy ki-bekapcsolom a TV-t és visszajön a rendes hang.
Ennek mi lehet az oka?
(#) Parázs Gábor válasza Playerka hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
Mint Hard monta a tápot elkozd át, az sosem árt, de lehet hogy proci vagy eeprom hiba van ott még.
(#) hard válasza Playerka hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
Szia
És hogy történik ez a lehalkulás?folyamatosan veszti el a hangot vagy egyböl elhalkul?Lehet hogy eeprom hiba,de az nem gyerekjáték Egyébként ezt is okozhatja kiszáradt elkó.Ha jól szétnézel egy tvben,mag általábban minden elektronikai kütyüben,ugy vannak tervezve hogy az elkók egy hőforás mellet foglalnak helyet,legyen az egy nagy teljesitmenyü elenálás,legyen az egy hütöborda.Ezért az élet tartalmuk már kezdetöl nem sok.Ez az üzlet politika
(#) witti hozzászólása Júl 14, 2008 /
 
Sziasztok! :wave:
Van egy kb.: 12 éves Videoton 55cm-es TV-ém. Majdnem tökéletes, viszont pár éve elcsúszott olyan 1-1,5cm -el feljebb a kép. De nem mondhatnám, hogy zavaró lenne. (Talán a burkolat alatt ennek is vannak potméterei?...és azokkal beállítható lenne...?)
Ami most nagyon zavar, pár hónapja vettem észre, közbe rájön és összeugrik a kép egy 2-3cm-es nagyon szűk csíkba és semit sem látni. De hang van! Ez az állapotváltozás tök hirtelen jön és általában 5-20 mp-ig tart. De nem szeretém, ha egyszer örökre így maradna.
Ezt mi okozhatja???
(#) vicsys válasza witti hozzászólására (») Júl 14, 2008 /
 
Valószínüleg a függőleges eltérítés kh-zik. Ha modul rendszerű a TV-d akkor a csatlakozók tisztítása, ha nem akkor trimmer poti csere esetleg megmozgatás.
(#) proli007 válasza witti hozzászólására (») Júl 14, 2008 /
 
Hello!

De semmi esetre ne üzemeltesd így a TV-t, mert kinyírja a képcsövet. (fényerőt le!)

üdv! proli007
(#) witti hozzászólása Júl 14, 2008 /
 
Nagyjából ilyen alakzatba rakja a képet, abba a néhány másodpercben!
Ez konkrétan akkor mire utal???

videoton.jpg
    
(#) Parázs Gábor válasza witti hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Szia
Fűgőleges eltérités lesz nagy esélyel.Ha van jártaságod az elektronikába akkor fogj bele.A fűgőleges eltéritő áramkört Elkozd át(csak uj kondit tegyél be).Foraszgasd át azt a részt.kb enyit tudok mondani.De várj meg egy szakit aki jártasabb a tvben pl:Fery.
(#) hard válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
De lehet hogy az elterito icnek is anyi
(#) Parázs Gábor válasza hard hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Igazad van az se kizárt, sőt még az se, hogy az eltérítő menetzárlatos let.Az, hogy mi a rossz azt egy alapos vizsgálat után lehetne megmondani.Azért írtam, hogy forassza át az eltéritő áramkört és elkoza át mert ez sosem árt sőt.. és ez nem is kerűl sokba.De az ic hiba kideritése már tőbb és komolyabb segítséget és hozzáértést kővetel.

u.i a javítónak:HIGH VOLTAGE, kihuzot állapotban a tv nem fog halálos áraműtést adni neked, de vigyáz.Bedugva ne szereld!!
(#) gubík gábor hozzászólása Júl 16, 2008 /
 
sziasztok a mellékelt képeken van a Tesla Color 110-es. vadonatuj főtáp kondit kapott es egy tirisztort. a kép mostmar csodalatosan elojott. de amint a mellekelt kepek is mutatjak nem igazan tul jo még. a képeket maximalis szinerossegnél fotoztam durva színbeugrasok vannak es ha mar kellokeppen bemelegszik akkor mar tobb szin is szokott lenni csak zold vagy épp lila feju emberek maszkalnak benne. van h teljesen tokeletesen ugranak be a szinek de igen ritka jelenseg. szoval most elakadtam segitségre szorulok vagy utmutatasra hogy merre induljak. ja es a kép eltolodott jobbra mitévo legyek?
(#) hard válasza gubík gábor hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Szia
Szerintem szindekóder,vagy szinvégfok hiba,lehet hogy nem mondtam ezzel sokat,de ha néha beugrik normálisan,nézd át nagyitóval a panelt,lehet hogy találsz kirohadt forrasztást.
(#) fefe9 hozzászólása Júl 16, 2008 /
 
Szakik segitsetek egy majdnem amatörnek ..
TOMSON 28DT68L tv
Üzem közben többször ki,majd be kapcsol közben az elölapon lévö led pirosan 4-szer 4-et villan ,majd ujra indul.A tápot átnéztem kondikat cseréltem de nem szünt meg a hiba.A 4x4-es villogás mijen hiba kodot takar?
(#) gubík gábor válasza hard hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
koszi majd átnézegetem a forrasztásokat de most rohanok melozni egyébként a jobbra eltolodott keppel mit tegyek? probaltam a potin allitani de az mar teljesen ki van tekerve
(#) Parázs Gábor válasza gubík gábor hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Forasztások után, elkozd át a tápot ne csak a "fő" kondit.Illetve a színvégfok elkoját is cseréld.
(#) hard válasza gubík gábor hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Szia

Jo potit teketel?Nem artana egy kis kontakt sprayel befujni a potikat,lehet hogy a rarakodot portol,mar nem reagal.Vagy csereld ki azt ami teljesen ki van tekerve .Istvan
(#) hard válasza fefe9 hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Udv
Szerinem ez mar nem tap hiba,inkabb proci,vagy eeprom,de ezt nem konyu javitani,foleg ha nem vagy jartas benne,ide mar komolyabb muszerek kellenek,legagalabb egy oscilloscop,na meg egy eeprom egeto,ha a memoria icvel van gond.Istvan
(#) kovkov hozzászólása Júl 17, 2008 /
 
Sziasztok!
Az én tv-mnek (Nordmende , 36cm-es) az a baja,hogy ha bekapcsolom,sokszor 10-20 percig ki-be kapcsol, utána vagy bejön rendesen,vagy pedig elsötétül a kép. Ilyenkor éllítok egyet a kontraszton és visszajön a kép. Valószínűleg ez tette tönkre múltkor,a szerelő kicserélt benne vmit,de ez a ki-be kapcsolás megmaradt. Vki tudja mi a baj? pontosabban ,mivel abszolút nem értek hozzá inkább az érdekelne,hogy érdemes-e megint rááldozni a szerelésre? Előre is köszi
(#) gubík gábor válasza hard hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
sztem jo potit tekertem mivel ha visszafele tekerem csak még jobban jobbra csuszik es visszafele pedig mar csutkán van de a kép még nincs kozepen. átsasolom a hozza tartozo alkatreszeket
(#) fefe9 válasza hard hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Köszi Hard,de ijen jellegü hibával én nem a procit tenném felelössé ,de lehet hogy tévedek.Köszi mégegyszer.Lehet,hogy valakinek ez jellemzö hiba ,sajnos nekem nem.
(#) paprikascs hozzászólása Júl 18, 2008 /
 
Sziasztok.Van egy waltham wt 8210c tv. Egyik napról a másikra nem kapcsolt be de mégcsak a stand by sem világít. semmi előjele v. jele nem volt annak hogy megadja magát. Amit tudok,hogy használtat után általában mindíg levették az áram alól.A helpet előre is köszi.Üdv
(#) hard válasza fefe9 hozzászólására (») Júl 18, 2008 /
 
Udv

Fordulj Feryhez ,o szaki ebben a temaban.Bővebben: Link
(#) hard válasza paprikascs hozzászólására (») Júl 18, 2008 /
 
Udv

Van valami gyakorlatod az elektronikaba?Ha nincs inkabb vid el egy szervicbe,mert megrazo elmenyben lehet reszed
Következő: »»   50 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem