Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   393 / 398
(#) segítő válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 1, 2022 /
 
Igazad van. Bocs. Az utánépítéseknél alkalmazott légmagos "hordószerű" tekercsek akár jobbak is lehetnek az eredetieknél, de sorozatgyártásra nemigen alkalmasak. Ezért van az eredetben egy jól méretezett induktivitás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2022
(#) soos csaba válasza mcc hozzászólására (») Ápr 2, 2022 /
 
Szia!
A tegnap már ki is cseréltem, és nem is melegszik úgy mint a 6K8-as ellenállásokkal, a 15V is fixen meg van a zener diódákon az áteresztő tranzisztorok emmiterèn pedig 14,5-14,7V mèrhető.
Ki próbáltam azt is hogy ha az erősítőt ki vezèrlem 50Hz szinusz jellel egészen addig mèg az erősítő nem vágja a szinusz jelet, hogy lássam mi történik akkor ha a tápegység feszültsége vissza esik, a feszültségek meg maradnak ebben az esetben is, és a feszültségek fixen stabilak maradtak az áteresztő tranzisztorok emmiterèn!.
(#) ngyzoli hozzászólása Máj 17, 2022 /
 
Sziasztok! Rég' jártam erre... Egy gondolat motoszkál régóta a fejemben,és az adott neki újra aktualitást,hogy a facebook-on egy erősítős csoportban az egyik,egyébként igen hozzáértőnek tűnő tag pár napja éppen felemlítette. Történetesen arról lenne szó,hogy ő ezt írta: (nem szó szerint idézem) A Quad cég is anno szándékosan "hibás" rajzot közölt le,és éppen ezért a számtalan után-épített példánynál senkinél nem tudta hozni a kapcsolás a gyárilag prezentált torzítás értékeket. Hmm... Ha belegondolunk,ezt tkp. logikus lépés lenne a gyártó cégtől (??) Azt is sokszor több helyről is hallottam,hogy az után-épített Quad-ok sose szólnak úgy,mint az original. És nekem is régóta van olyan megérzésem,hogy ez reális lehet.Ez most itt éppen az említett végfokkal kapcsolatban merült fel,de esetleg igaz lehet több más,legendává vált erősítő kontextusában is,pl. mission cyrus,naim-ek,audio note-ok. Mit gondoltok erről úgy általában? Minden vélemény érdekel.
(#) reloop válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 17, 2022 / 2
 
Szia! A rajz és az áramkör eltérése abból származhat, hogy több változatot gyártottak belő. Többnyire az áramkorlátot érintette a módosítás.
(#) Alkotó válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 17, 2022 / 2
 
Elterjedt, és sokak által elfogadott nézet, hogy az erősítő csak egy kisebb részben a kapcsolás, nagyobb részben az alkatrészek milyensége, egymáshoz passzolása, és a kivitelezés minősége.
(#) ngyzoli válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2022 /
 
Ezt tudom,de ettől eltekintve...na mindegy.Csak filozofálgattam magamban,ha mondjuk nekem sikerülne valami hasonló "forradalmi" megoldást kiagyalni,én sem szívesen osztanám meg a nagyérdeművel.Bár sok idő eltelt azóta.
(#) ngyzoli válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 18, 2022 / 1
 
Szerintem azért mindkettő egyformán benne van a "pakliban".Valaki írta kicsit visszább,hogy nem a kapcsolásnak van hangja,hanem az alkatrészeknek,háát...ezzel azért nem teljesen értek egyet.Mert csak gondoljunk bele,ha ez igaz lenne,akkor a legócskább vidi erősítőt kicsit menőbb alkatelemekből összetéve úgy szólna,mint pl. egy Gryphon,Mark-Levinson,Audio-Note,vagy éppen Mc'Intosh. Ez pedig,tudjuk,nagyon nem így van.
(#) Alkotó válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 18, 2022 / 3
 
Nem jó az analógiád.
Amit én említettem az arról szól, hogy ha otthon építesz meg egy "vidi erősítő kapcsolást" (vagy bármilyen más kapcsolást), az jó eséllyel másképpen fog szólni mint amit a boltban veszel készen.

Szinte nincs értelmes határ, mert minden számít. A panel milyensége, a tápegység, a csatlakozók, de sokan még egy darab drót (vezeték) hangját is jól meghallják állítólag.
Éppen az a "csoda", hogy a gyártó igyekszik egy jó kombinációt találni a minőség és gazdaságosság között lavírozva.
(#) ngyzoli válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Oké,ebben teljesen igazad van.Gondolom,te is D.I.Y-párti vagy,bár ezt nem tudtam kihámozni a hozzászólásból... Azért azokat,akik biztonsággal kihallják egy darab drót hangját,szívesen látnám egy vaktesztre.Hallottunk már "érdekes" dolgokat erről.
(#) Karesz 50 válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 20, 2022 / 1
 
Ugye azért ahhoz, hogy biztonsággal kihalljuk egy darab drót hangját nem Ongaku kell és nem JLH... Quad meg véletlenül sem
(#) mnyugger válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Inkább hit.
(#) Karesz 50 válasza mnyugger hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Te is csabai vagy. Várlak szeretettel.
(#) mnyugger válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Közel 70 éves füllel nem igazán lennék hiteles teszter.
Volt jó fülem, de akkor nem a drót volt a fő probléma, hanem a műsor.
Középhullám, vagy URH. Netán a bakelit.
Első kettő szigorúan mono, mert az URH sztereó vételhatár tőlünk 40-50km-re volt.
A bakelit meg Yugó importból.
(#) Karesz 50 válasza mnyugger hozzászólására (») Máj 20, 2022 1 / 1
 
Azt még elfelejtetted hozzátenni, hogy időd sincs rá
(#) mnyugger válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 20, 2022 1 /
 
Azt te nem tudhatod, de pl. reggel óta most estem haza. Ebéd után életre kell kelteni egy fűnyírót, levágni a füvet, stb.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2022
(#) Alkotó válasza mnyugger hozzászólására (») Máj 20, 2022 / 2
 
Nem tudom itt éppen miről van szó, de általánosságban a környezetemben lévő összes nyugdíjas olyan elfoglalt, és annyi dolguk van, hogy én aktív dolgozóként a nyomukba nem érek.
Akkor alakul ki némi feszültség, mikor rákérdezek mik is ezek, mert ilyenkor kiderül mennyire nem is lényegesek "azok a fontos" dolgok.
(#) kapu48 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2022 / 3
 
Muszáj itt OFF-olni?
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2022
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2022 / 2
 
Az elmúlt 4-5 évtizedben elmaradtak.
Többsége már nem fontos, de csak azért is.
(#) deebo hozzászólása Máj 21, 2022 1 / 1
 
Már itt a kábelhallás megy siketek által.
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 23, 2022 /
 
Na na, itt ne várj megértést. Ahhoz megfelelő hifiszalon kell, ahol ezt meg is mutatják.
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Máj 23, 2022 / 2
 
(#) Karesz 50 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 23, 2022 /
 
És mit is kell itt látni pontosan?
Mivel rendszeresen olvastam ezt fórumot (amíg volt élet benne) nem értem mi a poén tárgya.
(#) ngyzoli válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 27, 2022 /
 
Szerintem először is kivételesen jó,és érzékeny hallás,amivel az emberek úgy egy tized százaléka sem rendelkezik alapból.Ez persze fejleszthető akár tudatosan.A Quad itt már nem játszik,a JLH talán-talán,de inkább sokkal feljebb kell lépegetni a ranglétrán.Volt már nem egy olyan eset ,amikor magabiztos,önmagát szuper hallásúnak valló emberke vakteszten úgy beégett,hogy na még... Ezért én óvatosan nyilatkoznék az ilyen "kábel-hallgatásos" témákban.
Pár napja előhúztam az egyik Quad-ot,csak úgy kíváncsiságból ráhallgattam... Siralmas. A basszus önmagában még megjárja,de attól felfelé köd,és köd mindenütt... Hiába,eljárt felette az idő,de jórészt ezen nőtt fel egy generáció,szóval a nosztalgia azért dolgozik.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2022
(#) Karesz 50 válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 27, 2022 1 / 1
 
Igyekszem megfogadni a tanácsaidat:
- A továbbiakban tudatosan fogom fejleszteni a hallásomat.
- Nem járok majd ezután sem vaktesztekre, nehogy véletlenül "beégjek".
- Óvatosan fogok nyilatkozni a kábelek hangjáról.
- A Quad hangját sem kritizálom többé, mert van akinek meg ez tetszik.
(#) dB_Thunder válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 27, 2022 / 3
 
Idézet:
„A Quad hangját sem kritizálom többé, mert van akinek meg ez tetszik.”

Ezt jól teszed! Az a baj, hogy a mai világban sokkal több jóval rosszabb hangú szerkezet van, mint jobb.
(#) Karesz 50 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 27, 2022 /
 
Megnyugvással tölt el az a tudat ha mások is pozitívan értékelik, hogy mától a javulás útjára léptem. Még akkor is örülök ennek a lépésemnek, ha csak ideig-óráig fog tartani.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2022
(#) mek-elek válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 27, 2022 / 1
 
"Hiába,eljárt felette az idő" Minden kapcsolás hangjára igaz az alkatrészek milyensége, azok állapota. Egy barátom kórházban volt közel egy évig. Hazamentekor kiábrándultan hallgatta meg a várva várt zenéit a Cambridge erősítőjével, Jamo hangfalaival. Mivel nem hallgatta nagyobb óraszámban egy jó hónap múlva kezdte magát összeszedni magát a hangkép. Az erősítő új ára hajdanán 3-400 ezer volt.
(#) scooby_ hozzászólása Máj 27, 2022 / 3
 
Szerintem ezek mindd-mindd baromira szubjektív vélemények, hogy kinek mi tetszik. Valakinek a végfok, valakinek az előfok, valakinek a hangfal, valakinek a kábel, valakinek pedig az összes egyszerre adja azt, amire azt mondja, hogy hi-fi. És akkor még nem beszélek az egyén "elmaradottságáról", ha mondjuk Videotonon kívül nem hallott mást. Akkor Neki az a "hi-fi". Szerintem mindenkinek más és más amiben megjelenik ez. Egész egyszerűen nem egyforma a hallásunk, és nem is ugyan az a kategória. Én Pl. elég érdekes fejeket vágok, mikor a hifi magazinban összehasonlítják a Videoton EA6383S erősítőt és az RA6363-at. Ugyan az az előfok, ugyan az a végfok. Még is különbséget hallanak... Vagy amikor a Quad405-öt hasonlítják egy Orion SE-260-hoz. Még csak nem is hasonlít a két erősítő, felépítésben sem. Még is egyformának ítélik a kettőt. Szerintem ez az a téma, amiben nagyon nem érdemes vitatkozni. És egy erősítőtről sem érdemes véleményt formálni. Én is meghallgattam jópárat, van ami tetszik, és van ami nem tetszik. Hogy az egyénnek éppen mi fog tetszeni, azt csak sok-sok próbálkozással fogja tudni eldönteni, el kell indulni ezen az úton aztán kialakul. Nekem speciel volt Quadom, tetszett. Ismerősnek is van Quadja, az mégjobban tetszik. Pedig Quad-quad. De van SE-260-am is. Kevésbé tetszik. Pedig a másik szerint nem marad el a quadtól. Videotonom is van, arra ma már azt mondom, hogy ne is beszéljünk róla, PEDIG régen oda voltam érte... Mindenki mást hall, más körülmények között. Ennyi az egész. Vakteszt maximum arra lehet jó, hogy Önmagad számára eldöntsd, hogy mit vegyél, vagy mivel próbálkozz.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2022
(#) HA5AWS hozzászólása Máj 27, 2022 / 1
 
Sziasztok!
Teljesen értelmetlen a topikhoz egyáltalán nem kapcsolódó trollkodással miért kell terhelni a témát. Az utóbbi pár hozzászólásnak semmi köze a a címben szereplő témának. Csodálom, hogy a moderátorok nem törölték a sok off-ot.
Üdv: Gábor
(#) Skori hozzászólása Máj 27, 2022 / 5
 
Emberek! A téma címe: Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák Az utóbbi jónéhány hozzászólásnak mi köze van ehhez? Itt is kezdődik a "kábelvita", meg a "ki hallja meg, hogy a karmesteren milyen zokni volt amikor a felvétel készült"? Tényleg szét kell OFF-olni a témát?
Következő: »»   393 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem