Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem is 70 fok körül van a hálózati a gitárkombómban ... Bírják ezek
![]()
Mekkorák azok az oljakondik, hogy eltakarnak ekkora trafókat?
10 cm2 az enyém is van, akkor már csak foglalatot kell venni, és lehet GU 50 erősítőt építeni ![]() 150 wattos traffancs elég neki hálózatinak??? Ágoston Lajos is Sm85/b-t használ hálózatinak, az meg 160 wattos. Igaz a GU-k fűtését külön trafóról oldja meg
Láttátok a Müszi cikkét ?
![]()
Az olajkondik 8,5cmX8,5cm és 14cm magas. 100µF 1000V Én most már azt mondom hogy lehet a 200VA éppen elég de ha nagyon be van építve akkor 250VA jobb mert nem melegszik annyira. Bőrzén van olcsón foglalat. Én az elektroncso.hu-n vettem igaz nem olyan olcsó de porcelán és aranyozott érintkezős.
Börzére sajnos nem jutok el ( 180 km ) , elektroncso.hu-n, meg HAm bazárban meg drágább, mint amennyiért a csövet vettem ....
OK! Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!
Szerintem szépen furkáld körbe a GU 50-ek körül, és a hálózati trafó környékén alul, akkor áthúzó légáramlat keletkezik, ami hűti a trafót és a csövet is (a meleg levegő ahogy próbál felszállni, a lyukakon átszívja a doboz aljában lévő hidegebb levegőt, oda pedig a környezetből még hidegebb levegő kerül, gyári készülékekben is szokták így megoldani a hűtést, valószínűleg elegendő lenne).
![]()
Tehát a fűtés 30W az anódok 35W+35W plussz mondjuk 20W egyéb tehát 120W ennyit egy 200VA-es toroid elbír tartósan csak a csövek meg az egyéb melegedő alkatrészek közelsége sokat számít.
OK. Annyi pont elég lenne mert szerintem most vagyo a határon. A kondik is elég melegek belül egy óra járatás után. A munkapont maradt mert az anódáram nem mászott el.
A szívem szakad meg már megint. Ilyen kondikkal simán ki lehetne küszöbölni csöves erősítőnél a tápegység vacak elkóit örökre és bármilyen elkónál messze jobb minőségben (igaz kicsit nagyobb méretben, de nem kéne aggódni a kiszáradástól, öregedéstől és a hangra is jó hatással lenne.
![]()
Ígérem már csak 2-őt fogok kinyírni ehhez az erősítőhöz. A PP-hez már nem lesz jó, nem fér alá a trafó
![]()
A próbadeszkán hideg volt. A csövek foglalatai tűz forróak és átadják a doboznak. Meg belül az ellenállások, egyenirányító diódák melegednek. Majd kifurkálomn a dobozt, jó lesz ez.
a bélivel mit csináltál? Ha nem kell szívesen elfogadom
![]()
Neki kéne már kezdenem a PL500 PP nek, de köbzoli elkeserített hogy az SM85a nemjó kimenőnek
![]()
Jó az, csak max nem "megy" olyan mélyre az erősítőd...
Egyébként én is akarok PL500 PP-t ( mert már több, mint 20 db van ![]()
Lehet, hogy kontakt, most már szétkapom nagyon az erősítőt, aztán csak előbukkan a hiba oka... Egyébként a kondikat külön panelra raktam, 2db 220u/400V került bele az eredeti 2db 2*100u/385V helyett, a többi kondival nem volt gond, azokat nem is cseréltem.
Bocs, hogy belekotyogok, de nem lehet, hogy a trafó rögzítőcsavarja alul is hozzáér a dobozhoz? Mert ha igen, akkor van egy rövidrezárt menet a toroidon, amitől nagyon fel tud melegedni...
Szevasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni! Sikerült beszereznem egy pont olyan rádióvevő-egység dobozt, mint amilyen a HiFi-mben működik. Így az a terv, hogy erre építenék egy csövest, s így az egész megjelenésében tökéletesen illeszkedne a teljes cucchoz (mármint amennyire egy csöves egység illeszkedhet egy tranyós-IC-s CD-hez, kazettás egységhez, rádióhoz, lemezjátszóhoz ![]() Namost, erre az egy "HiFi egységnyi" dobozra/dobozba szeretnék belerakni egy lemezjátszó (RIAA) korrektort, természetesen csöveset, meg egy SE végfokot, kimenőkkel. Kérdésem: nem eleve elvetélt-e az ötlet, mármint amiatt, hogy viszonylag kis helyen zsúfolódna össze a sok alkatrész, s különösen a korrektort lenne bőven, ami megszórja. Vagy tegyem a korrektor/vonali illesztő csöveit árnyékoló serlegbe? Vagy építsek egy külön tápegység dobozt, amibe a végfok és a RIAA trafóit rakom (külön szeretném a kettőnek...)? S ilyenkor nem gond-e, ha egy 8-10 eres kábellel (két anódtáp + fűtések) kötöm össze a tápegységet az erősítővel (zajt szed össze)? Az egyenirányítást-szűrést még a tápegységben tegyem meg? Mert akkor az egyenirányító csövek nem gazdagíthatják az erősítőn láthatő csőtengert ![]() Hirtelen ennyi ![]()
Szia kocos, előkerűlt a hypersyl amit már egy hónapja igérgetek (persze még nem póstáztam el
![]()
Most már értem miért mosolygott a bajsza alatt a trafó tekercselő bácsi amikor azt mondta "csak ezt a vasat tudom most adni, de a mélynek úgysem árt"
![]()
SM102 A vagy B ?
Mert 5cm2 a különbség ,a kisebbel már húzos..pláne a a 40-60W
Sajnos nem tudom de talán "A". De ez a GU50 PSE kimenője, ugyhogy te rálátsz a dolgokra, ez ugye max. 20W!. Egyébként a vastagságban van a külömbség? Az enyém úgy 30mm lehet ha jól emlékszem.
A Tiéd akkor az "A" lesz mert az enyémeknél 5,2cm vastag a lemezköteg és nekem "B" van.
Hali!
Igen, ez kb SM65 lesz! Pont jól jön csöves rackes gityóelőfokba ![]()
SM102A PP-hez 20W- ra még ok , de 20W-os SE- hez már keveslem , csak 12cm2 ez a vas ....
Oké, ha úgy hallom, hogy gáz van (az ősréi vidi hangfalakon úgysem hallom úgy), akkor mondjuk csak annyi a dolgom, hogy a GU50-ket pentódából átkötöm triódába és az így lecsökkentett kimenőteljesítmény (max. 20W helyett csak kb. 12W) már elég kicsi a kimenőhöz?
Ez most egy új erősítő lesz? Csak mono lesz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |