Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3414 / 3692
(#) Gafly válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Granpának van a családban utánfutó, vonóhorgos autó.
Meg tudja oldani, ha akarja.

De jogosan fenéken leszünk billentve, ha szétoffoljuk még az off-ot is.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1

Nincs. Nem megoldható. A többi stimmel.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Júl 17, 2022 / 1

Most jöttünk vissza Hartáról, ott a Dunaparton 600Ft/10dkg a mai napon a sült kecsege.
Sajnos ebéd után, teli hassal mentünk megnézni a Dunát.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2022
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2022 / 1

Ilyen helyekre teli hassal kell menni, különben a gatyánkat is elköltjük.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Ha azt mondom, hogy igazad van, akkor megsértődsz.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Itt a kárász, meg a keszeg annyi. Itt már 1200 Ft kecsege, a tegnapi ár szerint.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Üres hassal mentem strandra, 1300Ft. volt a sima hamburger, ami a legolcsóbb kaja volt.
(#) SALáta válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Elmentünk múlt héten egy kis állatkertbe. Ott is voltak árak. Vittünk mindent otthonról. Bár nem biztos hogy olcsóbbra jöttünk ki sokkal.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Hi-hi. Itt nálunk, a sajtos kerül ennyibe. Itt a sima hot-dog 550 Ft a legolcsóbb.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Ott sem olcsó?
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Érdekes mert, a városban ahol kapható, ott is ennyi. Ahhoz képest nem sok, szerintem.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
(#) Rosszmáj válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 18, 2022 / 1

Kedvenc helyemen kedvenc burgerem 1.690.- Dupla marha - 20 deka hús, kompletten szűk fél kiló.
Ha valaki kérdezné a "Vásárlás, hol kapható?" topikban, megírnám, hogy Kispest, Kossuth tér, Happy Hot Dog & Burger.
(#) Gafly válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Ki hova jár.
Kollégám, amiatt aggódott, hogy az a Ló méretű kutya nem kellene oda.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Inkább kinek hova van lehetősége.
Na jó itt a városban jó a hamburgeres, szerinten nincs is jobb a környéken.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
(#) Suba53 hozzászólása Júl 19, 2022 /

Sziasztok!
Szerintetek van lehetőség arra, hogy az éves átalánydíjas számlázás helyett a havi fogyasztásnak megfelelő számlázást kérje az ember?
A földgázról van szó, ami leamortizálná a családot akkor is ha időközben visszavesszük a gáz fogyasztást.
Szigeteléssel, fűtés redukálással tudnánk csökkenteni a fogyasztást, de ez csak kb fél éves csúszással jelentkezne, addig meg padlóra küldene minket a magas ár.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 19, 2022 /

Szerintem van lehetőség havonta fizetni az óraállás alapján, ahogy az áramnál. Talán azért éltek az általánnyal sokan, mert így megoszlik a fizetnivaló. Anélkül nyáron lenne a számla 1200ft forint, télen meg 150 ezer.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2022
(#) Suba53 válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 19, 2022 /

Ez így van. De most a brutális emelés miatt hiába csökkenteném a gázfogyasztást, az átalány miatt még 6 hónapig csillagászati számlát kapnék, amibe belerokkannánk.
Ha meg nem fűtenénk a szokott módon, csak a minimális mértékben, és szigetelnénk amit csak lehet, akkor talán a fűtési szezonra normálisabb keretek közé kerülhetnénk.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 19, 2022 /

Még konkrétumot nem közöltek, bármi lehetséges.
(#) diamik válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2022 /

Szia, van. Mi az MVM -nel vagyunk. Van egy diktálási időszak minden hónapban. Akkor olvasod és kész. Applikáción keresztül még egyszerűbb.
(#) Suba53 válasza diamik hozzászólására (») Júl 21, 2022 /

Köszi. De olyat olvastam, hogy évente csak egyszer lehet váltani, az elszámoló számlát követő hónapon belül. Ezen meg már túl vagyok. Ilyenkor mik a lehetőségek?
Kérvényezni kell? Vagy most már cumi van?
(#) Suba53 válasza diamik hozzászólására (») Júl 21, 2022 /

Na sikerült beszélnem velük, és átállították havi diktálásra.

Majd kiderül, hogy megszívtam-e.
(#) Ge Lee válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 21, 2022 /

(#) Ódenka hozzászólása Júl 22, 2022 /

Volt már erről szó?
Meg van adva gáz, villany, évi mennyi a támogatott. Azonban ez havi bontásban is meg van adva. Na most jellemzően nem annyi gáz fogy havonta télen, mint nyáron.
Most pl 8 m3, télen meg 300 havonta a legkeményebb 3 hónapban.
Világos, miért nem fogyasztunk nyáron és egész jó átlag jönne ki, de...
Majd úgyis az jön le (fentről), örülj, hogy kaptok valamit.
...és ennyi.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

Itten már van téve az szent közlöny, és megy az anyázás miatta.
Persze ide is berángathatod, ha szeretnéd...
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

De arra lenne jó a válasz: Mivel havonta diktálom a fogyasztást, mindig bediktálom a támogatott hányadot. Így én jól járnék a lehetőségek szerint, hiszen nyáron megelőlegezem az átlag fogyasztás nyárra, jó időre eső részt, télen meg úgymond utoléri magát a fogyasztás és a támogatott rész. Arra meg nem nagy dolog ügyelni, hogy éves szintet tartani lehessen.
Mert pl. a 8 m3 és a 300 m3 átlaga már nem olyan rémisztő...Lehet, kicsit sután fogalmaztam, de a lényeg érthető remélem.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

Ezt meg ne tőlem kérdezzed.

Én éppen a holnapi egri találkozóra pakolok és főzöm a csülköt.
Ha hozol oda egy repülőmodellt megmutatni, akkor kapsz ingyen paprikás krumplit.
(#) Suba53 válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

Én is úgy vagyok vele, hogy diktálni úgy fogok, ahogy te mondod. Végül is az a lényeg hogy az évi egyszeri leolvasás körül kiegyenlítődjön.
Addig meg szigetelek ezerrel. Most láttam egy jó táblázatot. Télen a klímával fűteni, vagy rásegíteni a fűtésre is sokkal olcsóbban jön ki, mint ha a teljes rezsiárú gázzal fűtenél.
(#) mnyugger válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

Ezzel óvatosak legyetek.
Pár éve kidobtam egy hűtőt, egy fagyasztót. Lecseréltem az összes 100W-os lámpát 10W-os LED-re.
Erre leolvasáskor kiderült, hogy nem mér a digitális fogy. mérő.
Semmi gond. Kiszámlázták az előző évi fogyasztás.
Persze akkor még a fentiek nagyban fogyasztottak.
Rengeteget buktam.
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Júl 23, 2022 /

Oszt nem elrontani, lekozmál és hallgathatsz...
Egyébként az jutott eszembe, hogy még valamikor telefonon jelentettem le az óraállást, nem volt (nekünk) netünk, tehát jó régen. A lényeg, talán pár éve is, egyszer kicsúsztam a kijelölt diktálási időszakból, küldtek egy átlagolt havi számlát. Vagyis, ha nem diktálok, akkor előző évi átlagot számolnak.

A kérésedet így tudom teljesíteni, ezzel szoktam emlékbombázást csinálni.
Megvan összerakva 2015 óta, még be se volt indítva, idő, (emberi) energia hiány...

Stuka_big.jpg

(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 23, 2022 /

Tudod olyan ez, mint a gatya korca. Ha szoros vág, ha laza könnyen lecsúszik, és mindenki meglátja mi van alatta....
Következő: »»   3414 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem