Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1014 / 1119
(#) Ge Lee válasza KBal76 hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Nem, nem egyszerű, mivel az egyik gép nem csatlakozik a hálózatra, és nem is akarom hogy csatlakozzon. Csak marhára unom már a külső HDD-ket dugdosni ki/be ide/oda. Na erre lenne jó ez a kábel. Hálózattal, hálózati kábellel meg a szoftveres nyűgjeikkel sincs kedvem vacakolni, az usb-k meg itt vannak a ház előlapján.
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Ha elárulnád mit szeretnél a két PC-vel összekötve usb-vel lehet érthetőbb volna.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Ha be is szerzed ezt a kábelt, esélyes nem lesz hozzá már modern driver és azzal is szenvedni fogsz bőven.
Ha nem akarsz netet a másik gépre akkor amit leírtak fölöttem az teljesen jó és ingyen megvan. Sőt ha nagyon akarod egy plusz pci-os ősi vagy filléres usbs hálókártyát is rakhatsz a fő gépedbe és plusz házirendi meg tűzfal parancsokkal letilthatsz minden más forgalmat rajta.
Külföldön kapható, ha ennyire kell, meg kell venni.
De vicces, hogy pont egy nagyon nyakatekert és szoftveres gyűgös megoldást választasz.
A sebességkülönbségről nem is beszélve, ezek még igazi USB 2.0 sebességet sem tudnak. (Persze ha megveszed a baromi ritka modernt, ami USB3.0 akkor igen, de fizesd ki...)
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2022
(#) KBal76 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Pont azért írtam hogy nem lesz internetes elérése a kapcsolni kívánt gépnek. Nekem is volt ilyen kábelem, csak kidobtam pár éve, mert a szoftvere nyûgös volt mindenre.
A DHCP lényege hogy bedugod és nem kell semmit sem vacakolni, a router kitalál minden rádugott gépnek egy IP-címet. Minden routeren ez az alapbeállítás. És mivel a routerbe nem dugsz a ságra WAN aljzatba netet, ezért ez egy lokális hálózat lesz, kizárólag a két gép látja egymást, meg a routert. A routeren meg ha nagyon kell, az admin felületén le lehet kapcsolni a Wifi kapcsolatot (Radio OFF). De ha hosszan nyomod a routeren a reset gombot, akkor úgy elfelejti az esetleg beállított wifi hálózatokat, mint bolond gyerek a verset, úgyhogy hiába megy a rádió benne, nem megy vele semmire. Én pont így kapcsolok össze itthon olyan gépeket amiknek nincs dolguk a neten, jól, könnyen, és gyorsan.
(#) Doky586 válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
TC féle közvetlen kábelkapcsolat soros portot (rs232) jelent (3 vezeték 110kbps), akár 486-os DOS gép felé is win10 alól...
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2022
(#) tufatofu válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
LPT-n is ment anno.
(#) Ge Lee válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
És még hányszor írjam le? Összekötöd vele a 2 PC-t amikor éppen szükség van rá, és másolsz egyikről a másikra anélkül hogy a mobil HDD-t dugdosni kéne.
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Miután kérdeztem, és elküldtem, utána már láttam, hogy írtad. Tudom, hogy ez nem vigasztal, de az ilyen "antik" dolgok elég drágák. Amint látod kapni sem lehet már. Ahogy írták is, a hálózat a megoldás. Ha megkérsz egy 5. osztályos gyereket egy sportszeletért beüzemeli és nem kell kinlódni, ha félelmetesnek találod.
(#) Doky586 válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Viszont a mai win10-es gépeken már nincs LPT. Soros port gyakrabban található a maiakon is. És minden olyan gépen van soros port amelyiken nincs LAN csatlakozó.

Ezért vagy lan vagy rs232 és minden gépet össze lehet kötni.
Ha mindkettőn van lan csatlakozó (és az oprendszer is kezeli) akkor az legyen az első.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Jobban jársz a mobilHDD-vel...

Viszont ha kéred, adok neked egy ilyen USB-USB kábelt, amit még XP-n használtam utoljára. Drivert viszont neked kell keresni hozzá, mert a lemeze már nincs meg
(#) antikzsolt hozzászólása Aug 14, 2022 /
 
Üdv.

Nagy gondban vagyok. Fiatalkorú fért hozzá a wifi jelszavamhoz és elég problémás a leányzó. Sajnos a készülék amit használok kiírja a wifi jelszót. hogy tudnám eltüntetni róla? a készülék típusa: huawei e5577s-321.
Már jó ideje böngészem a lehetőségeket nem találom sehol sem. ssid szórás kikapcsolása is felesleges a képernyőn simán lehet látni mit kell beírni. Nem igazán akarok emiatt a hatóságokkal találkozni.
(#) Suba53 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
A router adminnak adj egy jó erős jelszót, amit ne tegyél közkinccsé. Gondolom a router default beállításaival ( admin - admin ) tudott belépni a router kezelő felületére.

Utána változtasd meg a WiFi jelszót is egy jó erősre.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2022
(#) villanyipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
192.168.8.1 és lecseréled a jelszót, bár fogalmam nincs a tiéd hogy írja ki a jelszót, amivel dolgom volt az csak kijelezte a térerőt meg a szolgáltatót!
(#) Lacika válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
A használati utasítása nem túl bőbeszédű, de már látom mi a problémád. A belső menüjében nézelődtél már, hogy ezt ki lehet-e kapcsolni belőle? Ha nincs rá mód, akkor a szétszedés és kijelző lehúzás lehet megoldás a problémádra, vagy az eszközt el kell felejteni.
(#) Gafly válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Ha ugyanazt a készüléket használjátok, akkor nehezebb, de fizikai címre szürés MAC address sokat segíthet.
Egyébként meg ahogyan mondták a kollégák, elsőként.
(#) bbb válasza Lacika hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
A harmadik pontja, ami neki gondot okoz:
Idézet:
„WiFi sugárzás megjelenése után az eszköz már üzemkész. A kijelzőn is megjelenik a WiFi hálózat azonosítója és a szükséges WiFi jelszó.
A linkelt használati meg nem tér ki arra, hogy ezt el lehet-e tűntetni róla, vagy sem.
(#) antikzsolt válasza Lacika hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
igen ez pont az hogyan kell elsőre beüzemelni. ez sajnos nem igazán segít hogy titkossá tegyem a jelszót.

villanyipi hiába cserélem ez mindent elárul magáról mint ahogy a netes képen látható.

pl rou.jpg
    
(#) antikzsolt válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Az ip cím szűrés nem jött be, hiába lett változtatva a jelszó látható marad így rálépet újra.
Más készülék csak hozzáfér az én wifimhez is. Nem is lenne gond ha a leányzó nem büntető kategóriás képeket küldözgetne magától. Mivelhogy az én netemen keresztül történik emiatt én is "biztosítom" a hozzáférést így emiatt akár börtönbe is kerülhetek hiába lopták a netemet.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2022
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Jelenleg nem szerelésen gondolkodok hanem simán benyomom a kijelzőt. Gyorsabb és egyszerűbb habár barbár megoldás de már a készülék több mint 5 éve szolgál így annyira nem érdekes mi a baja.
(#) Suba53 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Azt is be tudod állítani, hogy csak azok az eszközök tudjanak csatlakozni, amiket te szeretnél, hogy csatlakozni tudjanak.
Ez a MAC szűrés. Általában a legtöbb routerben van ilyen lehetőség.
A TP-Link routerekben ezt MAC Filtering -nek hívják.
Csak azok az eszközök tudnak csatlakozni, amelyeknek itt megadod a MAC címét. Ha két sávos, 2,4 és 5GHz, akkor mindkét sávon külön kell állítani.

Lényeg, hogy a kis hacker ne tudjon belépni a router admin felületére, mert akkor azt csinál, amit akar, még téged is ki tud tiltani a saját routeredből.
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
A "host" az az a gép, amelyik a megosztást végzi, a másik legfeljebb "kliens" lehet, amelyik csatlakozik. Mivel én WiFi kártyával kapom a netet, így beköthettem egy "cserélt érpáras" LAN kábelt az alaplapi hálókártyámba, ami a másik gép hálókártyájába megy. A kettő közül a régebbi gép végezze a megosztást (pl. mappamegosztás), hogy működjön ‒ kulcsszó: visszamenőleges kompatibilitás. Nincsen beállítva "hidalt" kapcsolat, így a másik gép nem kap netet, automatikus konfigurációval csak mappamegosztást végez a kétirányú fájlátvitelhez.
Szóval, nem kell ide semmiféle USB, csupán mappamegosztás és megfelelő LAN kábel(ek).
(#) antikzsolt válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
nekem nem az a bajom hogy ki akar zárni hanem az hogy rálép a wifire. Anélkül nem is tud mit csinálni mert a wifi jelszó és a készülékbe lépéshez szükséges admin jelszó különböző.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Fizikailag hozzáfér az eszközödhöz? Ki a csuda az a kiskorú leányzó, aki a te mobil routeredhez hozzáfér? Ha a webes menüjét végignézed, biztos nincs benne olyan beállítás, hogy mi jelenjen meg a kijelzőn? A youtube bemutatón olyat láttam, amin nem volt ez kiírva. Ha ez mondjuk firmware függő, akkor meg az eszközt el kell zárni a kiskorú elől, miután megváltoztattad rajta a jelszót és SSID-t is.
De ha szeretnéd, és meglátogatsz, akkor segítek végignézni a beállításait.
(#) Udvari Zsombor válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
LAN kábellel csatlakozz a routerrel egy számítógéphez és úgy próbálj belépni a felületére.
(#) Suba53 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Ezért kell megakadályozni, hogy csatlakozni tudjon. Erre kiváló a MAC szürés, amit csak adminként lehet beállítani.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Erre már évtizedek óta megvan a megoldás. "WPA2 personal" helyett "WPA2 enterprise" használata. Minden egyes felhasználónak másik jelszó egyedileg beazonosít.

De lehet másik virtuális wifi alhálót is létrehozni ami csak a netet látja (a belső lanodat nem). Általában valami vendég néven található a router menüben.
(#) villanyipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Az utolsó kérdés így már engem is megfogott Ki ez a rejtélyes leányzó? Láthatja a routered közelről? Ha távolról látja és úgy hackel, admin jelszót is cserélhetsz bozontos karakterekkel, azt kb mezei ember soha fel nem töri persze cinkes ha te is elfelejted
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Srácok!

Egy kicsit álljatok meg az elvadultabbnál elvadultabb ötletekkel. Ez egy 4G wifi router. Azaz mobilnetet oszt meg wifire. Nem a hatalmas konfigurálhatóságukról híresek, nem is atomerőmű van bennük és a beállíthatóságuk is NAGYON korlátozott.

Komoly esély van rá, hogy kb. semmi hasznosat nem lehet benne állítani, még akár az SSID elrejtést sem. Ezért is kellene a kütyünek a teljes elérhető menüjét végignézni, s akkor kiderül mit lehet állítani benne. Ráadásul a menüpontok is firmware függőek lehetnek ezeknél, ezért pont azt a példányt kell megnézni, ami neki van. Ráadásul a legnagyobb baj, ami most neki a problémát okozza, hogy akármit állít be, az megjelenik az eszköz kijelzőjén.

Én szívesen segítek végignézni, szórakoztam már ilyesmi kütyükkel.
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Úgy fér hozzá hogy nálam laknak. Mivelhogy máshol nincs térerő ami zárható lenne így kénytelen vagyok ott hagyni ahol van. szolgáltató és verzió függő úgy tűnik. Más ötletem nekem sincs mint a fizikai elzárás.
Következő: »»   1014 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem