Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   51 / 1267
(#) Playerka válasza kovkov hozzászólására (») Júl 18, 2008 /
 
Szia!

Nekem is Nordmende TV-m van, csak egy kicsit nagyobb. A hibajelenség nálam is ugyanez a magától történő ki-bekapcsolás. A többség véleménye az, hogy ki vannak száradva a kondenzátorok, ez okozza a hibát. Első sorban a tápban lévő kondenzátorokat kellene cserélni. Viszonylag olcsó alkatrészek, ennyit még megér rászánni. Én a jövőhéten fogok sort keríteni rá...
(#) kovkov válasza Playerka hozzászólására (») Júl 18, 2008 /
 
Köszi. meggondolom,mert tényleg jó kis tv,sajnálnám kidobni.
(#) hard válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
Udv
Az elterito tekercs nagyon ritkan lesz menetzarlatos,de benne van a pakliba.Igaz altalabban az elkok csereje megoldja a problemat de szerinetem itt mas hiba is van.
(#) hard válasza kovkov hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
Udv

Nem teljesen szarazak meg azok az elkok,de jo uton jarnak a kimulashoz.A primer korben levoket csereld eloszor,meres nelkul.Majd keres a szekunder oldalon felpuposodot elkot,foleg a hoforasok mellet,nagy teljesitmenyu elenalas,hutoborda,toroid,stb.
(#) kovkov hozzászólása Júl 19, 2008 /
 
Köszi a segítséget.
Másik tv (Orion LCD PT32S) hibája az,hogy nagy az alapzaj. Ez akkor is megmarad,ha lenémítjuk. A hangszóróból jön,nem a készülék belsejéből.
(#) hard válasza kovkov hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
Üdv

Milyen tipusu ez a zaj?bugó vagy csak zug?
(#) kovkov hozzászólása Júl 19, 2008 /
 
háát inkább zúg mint búg)
(#) fefe9 válasza kovkov hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
Szerintem egy törött pár nanos tárcsa kondit kéne keresni a hangerösittö körében vagy egyet rá tenni,esetleg a végfok végén hiányzik ,ez magyarázhatja a gerjedést is.
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
Szia. Egyrészt elirtad a linket. Bővebben: Link
Másrészt elnézéseteket kérem egy darabig nemigen tudok segiteni senkinek, otthon most nincs netem és egy bokatöréssel fekszem, begipszelve. Kb egy héten egyszer-kétszer jutok netközelbe.
Fery
(#) totó2 hozzászólása Júl 20, 2008 /
 
Sziasztok!
Nagyon jónak találom a honlapot és jó tudni,hogy elég sok hozzáértő ember is van,aki esetleg segít is ha tud!
Van egy elég régi sony KV-25R1E tv-m.Most beadta a kulcsot, kép összement és mintha egy homorú képet látnék,a feliratok negatívja látszódott.Aztán kikapcsolt és
a készenléti led 6-ot villog.Újra már nem kapcsolt be.
Van valakinek hibakód táblázata?(Kerestem de nem találtam)Szerintetek érdemes megjavíttatni?
Előre is köszönöm!
(#) dewid hozzászólása Júl 20, 2008 /
 
Hy. Az a nagy helyzet hogy van itthon egy ITT ELECTRONICS 28FHD7050H tv ami egy viharos idő után már nem akart bekapcsolódni szétszedtem cseréltem benne biztit bekapcsoltam de ugyanúgy kiment a bizti.
A többi fórumban olvastam hogy kondicsere a nagyobbakat kicseréltem de nem javult meg és nemsok ötletem van. A kérdésem hogy hol lehet a probléma. Javító ötleteket várok és előre köszönöm a segítségeteket.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
Szia

Több mint valószinü hogy meghajtó tranyó zárlatos,egy hütöbordán lakik általábban a táp közepén.Ved ki és mérd le biztos rövidzárlatos.De ha fet akkor általábban magaval viszi a táp ict is. És ne csak a nagy elkókat cseréld hanem a táp primer oldalán lévö öszest,ott általábban picik vanak.
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
Szia

Sajnalom hogy balasetet szenvedtél,tudom hogy elirtam,elöször jól irtam de akkor sem nyitotta meg,és egy javitás után már nem volt lehetöségem ujra javitani.Gyógyulást
(#) dewid hozzászólása Júl 20, 2008 /
 
Találtam egy W7NB80 -as tranyót és kimértem a G (1) -es láb és a többi közt semmi a D (2) és az S (3) lábak közt van zárlat nemtudom hogy jó-e de dobok egy linket hogy honnan tudom a lábkiosztását. Tranyó Lábkiosztása
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
Üdv ted a multid dioda mérö állásba,Ha Drena és a Sursa vagy akármelyik lába közt 000 mutat,akor kuka.Egyébként minden tranyónál ez a helyzett
(#) dewid hozzászólása Júl 20, 2008 /
 
386 -ot mutat és a többinél semmit akkor az azt jelenti hogy jó? Amúgy kösz a segítséget.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
Az még nem bisztos de,nem zárlatos,de valaminek az kell lenie ha kiveri a bisztositékot,mérd le egyenként a grates hidat,négy dióda a pufer kondi elött,lehet hogy azok közül zárlatos egy-kettö,szivesen segitek,persze én sem vagyok szaki
(#) dewid hozzászólása Júl 20, 2008 /
 
Nemlátok 4 db diódát egymás mellett sehol, de majd dobok fel képeket a nyákról 1-2 nap. Amúgy énse vagyok nagy szaki ebben de egy kicsit vágom a témát, legfeljebb többet kérdezek.
(#) burgdavid válasza dewid hozzászólására (») Júl 21, 2008 /
 
Hello!
A táp élesztésénél a biztosíték helyére köss egy 100W-os izzót! Ha működik a táp, akkor egyet villan amikor bedugod és megy a stadby. Indításnál villog, ahogy indítgatna a tévé. Ha folyamatosan világít akkor valahol még gubanc van. Jah és a PTK-t vagy forraszd ki, vagy a demag. tekercset húzd le a panelről!
Táp részen az összes félvezetőt mérd ki. Táp IC alapból cserés(tud érdekes dolgokat produkálni). Ha szerencséd van akkor a táptranyó/fet megúszta a villámlátogatást. Ha jól tudom ez a tévé BEKO TV9.1 es szasszi.
(#) hard válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 21, 2008 /
 
Udv
Akkor meg dioda hid van,az egy muanyag kocka 4 kivezetesel,a fokapcsolo utan kell legyen.
Ha rajta hagyod a demag tekercset az izzos modszernel,akkor virit max fenyel bekapcsolasnal,meg zabal a tekercs majd elkezd egyre gyengulni,egy bizonyos pontig,ha jo a tap,ha nem akkor max fenyel virit.
(#) dewid hozzászólása Júl 21, 2008 /
 
A képeket mellékeltem ahogy az előbb említettem.
A tv-t még nem teszteltem le az izzós módszerrel de később megteszem. Az a gond hogy egydarabig nem leszek netközelben de megpróbálok mielőbb itt lenni. A nyákról annyit hogy az alján smd alkatrészek vannak.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Júl 21, 2008 /
 
Udv,egy kepet ha lehetne a nagy puffer kondi es a hutoborda kozot,talan ott bujnak meg a diodak
(#) gubík gábor válasza dewid hozzászólására (») Júl 21, 2008 /
 
en ugy latom a dioda hid ott bujik meg a puffer es a zavarszuro kondi es a tekercs kozott de lehethogy rosszul latom
(#) Szabolcs1 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok

van egy Hitachi SF 5system tv-m és nagyhirtelen összeugrot a kép oly modon hogy hitelesen 45%os szőgbe fut a kép és minden szinbe játszik. persze két képközött
Ha van valami jó gondolat azt előre megköszönöm
(#) hard válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Udv

Jo lenne ha tennel fel egy par kepet rola
(#) dbela64 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy hibás Grundig színes TV-m.A hibajelenség a következő:
bekapcsolás után tökéletes minden, kristály tiszta kép, majd halvány csikok zavarják a képet, mint annak idején a CB rádiók, majd elsötétedik, csak a szinek látszanak erőteljesen legyengült fényerővel. Van amikor visszaáll eredeti állapotba . Ha Scart-ot megütögetem visszaáll. Ha kikapcsolom, 24 óra múlva tiszta képpel indul el. Scartot cseréltem, másik jeladót is kötöttem rá (DIGI, DVD.)

A segítségeteket szeretném kérni.

(#) dbela64 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy hibás Grundig színes TV-m.A hibajelenség a következő:
bekapcsolás után tökéletes minden, kristály tiszta kép, majd halvány csikok zavarják a képet, mint annak idején a CB rádiók, majd elsötétedik, csak a szinek látszanak erőteljesen legyengült fényerővel. Van amikor visszaáll eredeti állapotba . Ha Scart-ot megütögetem visszaáll. Ha kikapcsolom, 24 óra múlva tiszta képpel indul ismét el. Scartot cseréltem, másik jeladót is kötöttem rá (DIGI, DVD.)

A segítségeteket szeretném kérni.



(#) hard válasza dbela64 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Udv

Lehet hogy az,nezd meg nagyitoval a panelt.es ahol kirohadt forasztast talalsz ,forraszd at ujra.Egyebkent menyi idos a kicsike?
(#) proba válasza dbela64 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Ami nekem van grundig tv-m az forrasztási hibák garmadával volt "megáldva" .Ezen egy jó nagyító meg egy páka segít leggyorsabban.
A kisfeszültségű rész nem annyira ,de a többi az tragédia volt.
(#) Sebi válasza proba hozzászólására (») Júl 22, 2008 / 4
 
Annak idején a szervizben az volt a mondás: Grundighoz 5m-nél kevesebb forrasztóónnal ne menj javítani! Sajnos a hullámforrasztás annyira óntakarékos, hogy idővel - legelőször a nagyobb frekvencián működő táp és sorvég részeken - az forrasztások "elfáradnak" sokszor nagyítóval is nehezen láthatóan.
Még hozzáértőként is azt javaslom: szépen forraszd át akár az egész panelt. Ez egy előre látható időráfordítás, míg a hiba logikus megkeresése és elhárítása időben nem behatárolható.
Következő: »»   51 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem