Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   753 / 838
(#) proba válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Ha az a feladat, hogy egy ciklus lekérdezzen 5-10 bemenetet, erre reagáljon 1-4 kimenet, a késleltetés nagyjából mindegy emberi időkben mérve, logika egyszerű, nem nagyon kell számolgatni, az időzítés kb mindegy hogy 10 vagy 11 perc, akkor nem mindegy hogy a loop mit csinál, tízszer végigellenőriz mindent, delay-re, vagy a timerre vár?
Persze ez egyszerű programoknál egy alternatíva, nem egy világmegváltó eljárás.
(#) Josi777 válasza proba hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Nyilván a feladattól függ, hogy a loopban elhelyezett késleltetéssel vagy timer-el mérünk időt. De a loopban elhelyezett késleltetés szerintem legyen a végső megoldás, akkor használjuk, ha tényleg muszáj. Arduinonál különösen azért nem érdemes, mert ott van a millis() és a micros() is készen. Szerintem
(#) Régi motoros hozzászólása Nov 14, 2022 /
 
Említitek, hogy a milis() túlcsordul, és esetleg lehet probléma, ha nem készülünk fel rá.
Csak halkan kérdezném meg, azt amúgy nem lehet reszetelni?
(#) moltam válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Nincs abból gond ha túlcsordul: Bővebben: Link
(#) 444Tibi hozzászólása Nov 14, 2022 /
 
Sziasztok.
Bevezetőnek,
semmit nem értek ehhez, 60 éves leszek, életemben nem voltam közelébe se mikrokontrollernek, se Arduinonak és 1 sort sem értek a szoftverekhez, a programozáshoz vagyis tökhülye vagyok ehhez.
Felmerült egy feladat amit készen nem tudok megoldani sem analóg módon, illetve talán de irreálisan bonyolult lenne és kijelezni nem tudnám sehogyan sem.
7S litium-ion pakk cellaszintű figyelése, pakk teljes feszültségének figyelése, ezek megjelenítése egy kis kijelzőn.
És beállítható értékű cellaszintű alul és túlfeszültség elérésekor külső egységet kapcsolni, riasztani.

Erre a feladatra kellene nekem egy Arduino valami, de azt sem tudom melyik, hol lehet megvásárolni, milyen kijelzőt kellene tenni hozzá, és hogyan kéne erre a célszoftvert átírni/megírni.

Alapvető elektronikai ismereteim megvannak, 40 éve hobbizok, tranzisztoron, analógon nőttem fel vagyis az egységek bekötése, tápolása stb. nem gond. USB-n a programot feltölteni is biztosan menni fog.
Mégegyszer, teljesen, totálisan tök vagyok ehhez, kb. mintha valaki 60 évig gyalog jár és most meg kéne tanulnia helikoptert vezetni.
Ennek tudatába kérnék kisded szintű szájbarágós tanácsokat.
Megköszönnék bármilyen építő jellegű segítséget
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2022
(#) AoC válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
A legkisebb Arduino is elég hozzá, pl.Nano.
ADC és LCD mintaprogramokat keress, elég jó példák vannak.
Analóg elektronika is lesz benne: az analóg bemeneti jelszinteket érdemes 0..5V közé erősíteni, a digitális kimenetekre pedig meghajtó fokozat kell.
(#) asch válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Minden szoftverfejlesztésnek első lépése a specifikáció: "beállítható értékű cellaszintű alul és túlfeszültség elérésekor"

Hol állítható? A legegyszerűbb, ha a programban és újraprogramozzuk a csipet az új beállítással. Bonyolultabb ha vannak gombjaink és képernyőnk is amin meg lehet tenni a beállítást.

"külső egységet kapcsolni, riasztani"

Ez annyi, hogy egy kimenetet átbillentünk 0-ról egyre? Mennyi ideig, vagy folyamatosan ameddig fennáll a hiba?

"megjelenítése egy kis kijelzőn"
A kijelző mi legyen? Például kis OLED? Ki kell kapcsolni egy idő után és gombnyomásra bekapcsolni?

Amiről nem írtál: fixen az akksira lesz kötve az áramkör és fontos, hogy keveset fogyasszon? Ez azért lényeges, mert ha igazán keveset kell fogyasztani, akkor a legtöbb Arduino áramkör nem jöhet szóba, mert azok nem elemes működtetésre vannak tervezve. Ettől nem kell megijedni, csak annyi, hogy a mikrovezérlő kiegészítő áramköreit ennek figyelembe vételével kell megtervezni.

Amit csinálnék:

* Egyetlen celláról közvetlenül hajtanám a mikrovezérlőt, így nincs szükség külön tápáramkörre. Az ATTiny-k és ATMegák képesek ekkora feszültségről járni.
* Alacsony kimenet volna a riasztás: így ha táphiba miatt nem megy a csip az is riasztásnak minősül.
* A mikrovezérlő belső referenciáját használnám a mérésre, így ehhez sem kell külső áramkör. (Feltéve, hogy elegendő a pontossága.) Feszültség osztóval tenném mérhetővé a cella feszültségeket, 10 biten nagyjából 0,025V lenne a mérés lépésköze.
* Egy OLED kijelzőt tennék rá, ehhez van libem, ami meghajtja. Papíron 3.3-5V kell neki minimum, úgyhogy érdemes lehet ennek adni egy regulátort. A tápját az ATTiny tudná kapcsolni és csak akkor világítana amikor muszáj. Például ilyenhez van jól működő könyvtáram: https://www.hestore.hu/prod_10035551.html

Lábak:
* 7 analóg bemenet a 7 cella mérésre. (Tehát olyan MCU kell aminek van 7 ADC bemenete és belső referenciája)
* 1 riasztás kimenet
* 3 láb a kijelzőnek: 1 ki-bekapcsolás, 1 clock, 1 data
* gombokat a mérő analog bemenetekkel lehet közösíteni. A gomb a lábat 0-ba húzná. Ameddig be van nyomva a gomb, addig nincsen mérés, de ez nem baj. Ezt azért találtam ki, mert pont 14 lábú csipem van itthon. De 20 vagy még több lábú csippel minden gombnak jutna saját láb.
* 1 debug láb

A 14 lábú ATTiny1624 éppenhogy elegendő a célra és pont van belőle egy rakás itthon. Egy ilyen DIP átalakítóra fel lehet forrasztani és akkor akár prototípus NYÁK-on is el lehet készíteni vele az áramkört: https://www.hestore.hu/prod_10038372.html

Meg akarod tanulni, hogy hogyan kell mikrovezérlőt programozni, vagy csak azt akarod, hogy működjön? Mert utóbbi esetben lehet, hogy elvállalom a programozást "sörér".

Ha meg akarod tanulni, akkor valamelyik klasszikus Arduino-t javaslom a tanuláshoz. Az Arduino UNO ideális tanulni, mert ahhoz van a legtöbb példa, de csak 5 darab analóg bemenete van, tehát a teljes feladatot nem tudnád megoldani vele. Az Arduino Megának már van 15 analóg lába, ez bőven elegendő volna a célra. A számítógépre mindkettőhöz a nyílt forrású és ingyenes Arduino IDE-t kell telepíteni.

Árban az egy csippes megoldás nyilván a legolcsóbb (500Ft alatt van a csip), csak nem éppen kezdőknek való elkezdeni így a programozást. Ahhoz sem kell fizikailag sok dolog, én egy Arduino UNO-t használok programozónak és debuggernek is.
(#) asch válasza Massawa hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy naív módon programozva a millis-t el lehet rontani. Egy ROSSZ példa:
  1. long timeoutAt=millis()+5másodperc;
  2.  
  3. loop()
  4. {
  5.  if(millis()>timeoutAt)
  6.  { lejártATimeoutCsináljukMegAzÉletbevágóFeladatot();}
  7. }

Mi van ha a timeout pont long.max-ra jön ki, azaz az átfordulás előtti utolsó időbélyegre, mert éppen az átfordulás előtt voltunk 5 perccel amikor megtörtént az esemény? SOHA nem történik meg a timeout! Hiszen az érték nem lehet nagyobb a legnagyobb ábrázolható értéknél. Nyilvánvaló, hogy rossz a megoldás és nyilvánvaló az is hogy egyszerű megjavítani, de aki nem gondol rá az el tudja rontani. Mivel feltetted a kérdést, hogy hogyan kellene megcsinálni, ezért feltételeztem, hogy nem biztosan jut eszedbe ez a probléma, és érdemes beszélni róla.
(#) asch válasza AoC hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Hopp, tényleg a Nano az ideális, mert ennek már pont elég lába van a feladathoz. És Arduino IDE-vel közvetlenül könnyen programozható. Tehát ha a fogyasztást nem kell lejjebb tornászni, akkor ideális választás.
(#) Josi777 válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Készen kapható megoldást tudnál használni?
LiPo/LiFe mérő, teszter és riasztó
(#) 444Tibi válasza asch hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Először is nagyon szépen köszönöm a hozzáállásodat.

Pontos definíció.
7S azaz 7 darab cella feszültségének folyamatos kiírása 2 tizedessel,pl.
3,71
3,71
3,70
3,71
3,72
3,70
3,73
Ha 3 tizedes, nem baj de bőven elég a 2 is.
A cellák bemeneti osztóit meg tudom oldani, az esetleges zajmentesítést is mivel 12 méterre van a figyelendő egység.

A kijelző mindig menjen, ha lehet háttérvilágítást szabályozni az hab a tortán. Nem tudom hogyan van ez megvalósítva, gondolom ledes, ezt megoldom simán analóg egy tranyóval vagy pwm-el.

2 darab riasztás kimenet, egyik ha bármelyik cella 3,1V alatt, a másik ha bármelyik 4,1V felett van.
Riasztó kimenetek állapota, polaritása, terhelhetősége mindegy, Illesztését megoldom, optoval, fettel, bármivel.
Tápolás teljesen külön, egy 12V vészakkuról amiről már amúgy is megy néhány kisáramú egységem (kazán keringetőszivattyú, vész ledes világítás stb.

Ez lenne az alapkoncepció.
Ha van lehetőség, akkor kicsit mohó lennék és kéne még:
1 darab analóg NTC vagy PTC hőmérséklet szenzor figyelése, vagy lehet digitális szenzor is, azt nem tudom a digitálisok mennyire tolerálják hogy a szonda 12 méterre lenne.
Hőmérséklet kiírása a kijelzőre, 1 tizedessel, pl.
21,3
Kettő riasztás kimenet a hőmérőre,
egyik +5C fok alatt, a másik +38C fok felett kapcsoljon.
az illesztést szintén megoldom.
Ha van hely a kijelzőn, a pakk teljes feszültségének kijelzése, pl.
27,6V
2 kimenet kapcsolása
22
28 voltnál.

Ez utóbbiak csak a hab a tortán jellegű extrák, nem szükséges ha nagyon bonyolult, ezeket egyszerűen megcsinálom TL431-el.

Nem hinném hogy így hogy sose foglalkoztam szoftvereléssel, 60 évesen simán belemenne a fejembe ezért nagyon megköszönöm ha a szoftver részét teljesen magadra vállalod, sok-sok sör, csoki, vagy amire gondolsz fejében.
A hardver részét természetesen fizetem és minden járulékos költségedet, posta stb.

Mint ítam, a perifériák, feszültségosztók, ki és bemenetek beköése, átalakítása szintillesztése nem probléma, azokat meg tudom simán oldani.
(#) 444Tibi válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
De igen, legjobb lenne csak nem ez amit linkeltél mert ennek nincs kimenete, bár a zümmert ki tudom váltani beavatkozó egységgel.
De csak alsó határérték riasztást tud, felsőt nem és nem egyszerre jelzi a 7 cellát.
Találtam olyat ami nekm megfelelne, Celllog 8 a neve de sajnos megszűnt a gyártása, nem értem miért.
Nem kapható, 3 órai guglizás után egy görög oldalon találtam és nem postáznak külföldre. Az összes többi weboldalon kifutot, nem elérhető.
Ilyen a cucc Bővebben: Link és jó is lenne. csak nincs. A többi ehhez hasonló cellmeter és balanszer nem jó.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
(#) Jonni válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Üdv

A kijelző legalább egy 20x4 I2C adapterrel kéne legyen mert sok adatot akasz kiratni, a háttérvilágitását meg leget oldani szofveres PWM-el nyomogombbal/Potméterrel/LDR-el vagy ahogy a legjobb neked.

A risztást meg lehetne oldani buzzer csipogóval (van állitólag olyan is amelyik csak táp ráadásánál szakaszosan csipog) ennek elég egy digitalout láb. De ha extrát alarsz kötsz mellé 1 piros ledet is tranzisztorral kapcsolva.

A hömérséklet méréséhez DS18B20 szenzort raknék (ha jól emlékszem ez birja a hosszú kábelt és 1 jelkábelra több szenzort is rakhatsz, mert mindeggyiknek külön azonositója van és ezáltal felismeri a mikrokontroller)

És hamár mikrokontroller ; arduino mega 2560-at ajánlok mert ha mérni akarsz 7 aksit akkor az 7 analog lábat jelent, de az uno/nano-nak csak 8 analóg lába van de abból 2 (A4/A5) elmegy az I2C kommunikációra. Esetleg akkor nem kell a mega, ha a digitális lábakat egyessével kötöd be pl mint itt. De igy hamar elfogynak a felhasználható lábak és a késöbbiekben nem tudod fejleszteni ha akrod.
(#) Massawa válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Lehet, hogy 7 darab olyan zümmögös kijelzö olcsobb, mint az Arduino meg display meg a munka, és pontosan azt csinálja, ami neked kell. Kapsz 7 jol olvashato külön displayt is meg zümmögöt, ami jelzi, ha gond van.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
(#) Jonni válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2022 / 1
 
Olcsobb lenne az valószinű, de a zümmögős kijelző nem tudja jelezni a magas (4.2V feletti ) értékeket.

Pont most néztem hogy elszálltak a kontroller árak, őrűlet.
(#) Jonni válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Idézet:
„Erre a feladatra kellene nekem egy Arduino valami, de azt sem tudom melyik, hol lehet megvásárolni,”


Én ezt ajánlanám. Hirtelen ezt találtam legolcsobban.
(#) morgo válasza Jonni hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Ennyiért veszek 10 db Mega128-at. A körítés meg fillérekből megvan.
(#) Massawa válasza Jonni hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Azt nem ennek az áramkörnek mérnie, hanem a töltönek.
(#) 444Tibi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
7 darab 10.000Ft a zümiből.
És nincs felső, csak alsó határérték jelzés.
Amúgy negfontolandó
(#) Massawa válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Igy van, és ez megbizhato egyszerü szerkezet.
(#) 444Tibi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
25V/360Ah akkut kéne abszolút full biztonságosra megcsinálnom.
Láttál PWM vagy MPPT töltő/töltésvezérlő FET zárlatot? A teljes töltőfeszültség rákerül a pakkra, és csak idő kérdése pl. egy ilyen az udvaromba Bővebben: Link
Lehet paranoia de mivel nem LiFePo celláim vannak ami csak pukkan hanem liion, ezt mindenképpen 101% biztonsággal el akarom kerülni.
Lesz analóg védelem is és házi BMS de jó lenne a szobába csak rápillantani a kijelzőre hogy minden cella rendben van +dupla védelem.
(#) Massawa válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Na jo ezt eddig nem mondtad,mi meg aligha tudjuk kiszopni az ujjainkbol, hogy mit is akarsz. Egy ilyen teljesitményü akkuhoz már aligha lehet biztonságos és föleg elfogadott védelmet barkácsolni.
Ha bármi is történik, te leszel az elsö akit elövesznek. Láthatod, hogy még Musknak sem sikerül még 100%-os biztonsággal garantálni az akkukat a Teslaban, te meg egyböl 101%-t akarsz.
És egész biztos, hogy egy Arduino tákolmány nem fogja tudni teljesiteni az elvárásaidat. ( meg esetleg a hatoság vagy a biztositod elvárásait).
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
(#) 444Tibi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2022 / 2
 
Ebbe most szerintem nem kléne belemenni mert kiderül hogy kishazánkba az összes otthon bedöglött villanykapcsolót, elfáradt kismegszakítót cserélő, vagy az autójába a legkisebbet matató ember jogosulatlan továbbiakba bármilyen biztosító, TB és bármilyen ellátásra mert kókler.
Így az öszes szigetüzemű házi napelemes rendszert építő kb. több 10-100ezer ember, a terasztetőt sajátkezűleg ácsoló, a sufniba a villanyt kivivő és még kismillió példa, ezek mehetnek a fenébe.

Az inverterem gyári, gyári védelemmel, a töltésvezérlő gyári, papírosak, garanciával.
Ez szerinted megvéd egy fet elszállástól garantáltan, vagy ha nem én kötöm be ezeket hanem egy minősített szerelő, x összegért, akkor a fet tudja hogy neki 100évig nem szabad átütnie mert a 4 szál drótot minősített villanyszerelő kötötte be, ugyanez BMS vonalon is gondolom így működik?
Építkeztél, én többször, a saját kivitelezés (amit megöltek perpill jogilag és anyagilag) statisztikailag 500000x jobb volt mintha szakember csinálta volna a kecót, lásd manapság rohadó, beázó, megsüllyedő papírmasé sorházak ezreit. A lakókat tutira megvigasztalja hogy dehát szakemberek csinálták.
Nemá légyszi. Ezt nem hiszem el hogy itt is ez megy.

Mint leírtam, az Arduino tákolmány (érdekes az autók motorvezérlői, az űrszondák is ilyen tákolmányokkal vezéreltek) elsődleges feladata a kijelzés lenne, másodsorban másodlagos védelem mert ezen kívül minden kritikus értékre analóg atombiztos dupla védelmeket építek be.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
(#) tbarath válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 / 2
 
Idézet:
„Így az öszes szigetüzemű házi napelemes rendszert építő kb. több 10-100ezer ember”

Khm...
Szóval tavaly Q3-ban volt kb. 105 ezer "háztartási kiserőmű", TFH mgduplázódott azóta, akkor van 210e. Ennek a 99%-át "befektetési céllal" telepítette hősünk, hogy a hálózatba szaldó elszámolással termelve nullázza a villanyszámláját. Azaz az elektromos hálózatot használja akkuként, mert szigetüzemben soha nem jönne ki a matek. (A mai piaci árakkal már lehet, de ez inkább egy extrém kilengés, legalábbis remélem.)
A szigetüzem szinte csak ott kerül szóba, ahol nincs kiépített elektromos hálózat, de szerintem ott is legalább 90% inkább vesz valami készet, amit összerakat egy hozzáértővel, minthogy nekiálljon barkácsolni.
Szóval valahol igazad van, de max. néhány tucat vagy párszáz barkácsolóról van szó, nem 3 nagyságrenddel többről.

Az pedig nem szép, hogy csak csepegteted az infókat. Először jöttél azzal, hogy barkácsolnál valami védelmet egy 7S cellapakkhoz, ezt mindenki úgy vette, hogy 7 db. sorba kötött 18650-es cellát akarsz figyelni. Aztán utána jött az, hogy 360 Ah kapacitásról beszélünk, amit 101% biztonságra akarsz megcsinálni. Majd amikor erre mondták, hogy nem csak a medve nem játék, hanem a villany se, akkor hirtelen kiderül, hogy igazából egy gyári cucchoz akarsz kiegészítő védelmet.
Kb. eljutottunk a fakockától a fém kulcskarikán át kávéscsészéig.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
(#) Massawa válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 / 1
 
Sajnos a stilusod tipukus felelötlen barkacs ***. Nincs miröl tovább beszélgetni, te akarsz 101%-s biztonságot, nem én.
Ha a gyári cuccaidra megvannak a papirjaid annak örülj, mert egészen biztos, hogy abba van valamilyen védelem is. S ha nincs, akkor baj esetén te ülsz a lovon.
De minden más amit elmondtál valamilyen tákolmány a szabályok kerülgetése, és nem biztos, hogy ez a forum erre lett létrehozva.
De ezt a modinak kellene eldöntenie.
Én befejeztem.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) pipi válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Hali!
Számoltál? Az arduinók többségének 10bit az AD felbontása. ha a 28V-ot elosztod 1024-el, rá fogsz jönni hány milivolt lesz a felbontás. A századtól kicsit messze van, arról nem is beszélve hogy az alsó bitek billeghetnek erősen... Vagy használsz spéci külső AD-t
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
(#) 444Tibi válasza tbarath hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Nem mindegy hogy 7 darab 18650-et, vagy 7 darab 1000Ah cellát szertnék monitorozni...? Nem értelek. A többit sem értem.
Nézz be Fészen a szigetüzemű csopiba.
20000 feletti a taglétszám, naponta 10-30 új posztoló kér tanácsot. Nem csak AZ a szigetüzem amikor a 230-tól 10 kilométerre vagy hanem a rásegítéses, balkonszolár, hálózatról is rásegíteni képes hibrid, full-grid ami még ki is tud akkuból hálózatra tolni, engedéllyel persz, és még tucatnyi szigetes verzió létezik.
Nem csak tanyán építenek ilyet hanem 1000 helyen rossz a hálózat, áramszünetek esetére, hobbiból, kis mértékű villanyszámla lefaragásra mert akkor belefér a rezsicsökkentettbe, lakóautóba olyan rendszereket építgetnek hogy le a kalappal stb.stb. És ácsok, takácsok, pékek, sőt nők is kérdeznek mert belevágnának kis szinten. Az én 360Ah 9kWh pakkom kismiska, vannak tökamatőrök akik 48V/900AH ólomakkupakkot vagy 45kWh litiumos pakkot építgetnek. Majd leég a házuk, nem?

Miután eljutottunk ide az Arduino témából, megköszönném az épületes helyreigazításokat, félremagyarázást és egyéb degradáló és a témához abszolút nem kapcsolódó posztokat.
További sok sikert és sikeres Arduino építgetést a tagoknak.
Értelmetlen tovább kérdeznem, amúgy 2 darab poszt volt ami érdemben segíteni próbált nekem.



Maradok tisztelettel továbbra is HE vtag de ezt a csopit negy ívbe kerülöm.
(#) Lamprologus válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 15, 2022 / 2
 
Lehet az első és legfontosabb kérdés az lett volna, hogy bele akarsz-e vágni a programozásba.
Ha igen, akkor venni egy egyközt ( Nano, ESP, PIC stb...) amit lehet programozni, kiválasztani egy programnyelvet amit meg szeretnél tanulni hozzá (Arduino, CCS-C, Micro-C, ASM, Flowcode stb ...)
Építeni egy egyszerű áramkört amin az alapvető funkciókat ki tudod próbálni ( LCD kijelző, analóg bemenet, digitális ki/be menetek)
Aztán amikor 10. próbálkozásra sem indul el a LED villogtatás, és mégsem adod fel, nem vágod a sarokba az egészet, na akkor megnézni mi is az amit szeretnél megvalósítani az eredeti terveid alapján!
(#) Moderátor hozzászólása Nov 15, 2022
 
Amennyiben a napelem, töltésvezérlő, építés-áramkörtervezés stb. témát szeretnétek folytatni, úgy kérjük, hogy azt NE ebben az Arduino-k programozásáról szóló topikban tegyétek.

Köszönjük.
(#) Lamprologus hozzászólása Nov 17, 2022 /
 
Arduino IDE 2.0 - nál a soros monitornál hogyan lehet beállítani pl 74880-as sebességet? A réginél bent volt a listában, ennél már nem szerepel a kiválaszthatók között.
Következő: »»   753 / 838
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem