Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Playstation 4 hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) forma3 hozzászólása Dec 2, 2022 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy Playstation 4 konzol Pulsing BLOD (Blue Light of Death) hibával. Némi utánanézés után arra jutottam, hogy ez nagy valószínűséggel APU hibát jelent. Mielőtt reflow/reball/házi barkács melegítgetésnek esnék, úgy döntöttem, hogy méregetek kicsit. A kép jobb oldalán lévő ránézésre a procit tápláló DC/DC kimeneti kondijain, és a APU alatt a nyák másik oldalon lévő kondikon szakadásvizsgáló módban zárlatot mértem. Ezután megnéztem ohm méréssel, és a vezeték ellenállását leszítva ezek a zárlatok valójában kb. 0,5-0,6Ohm ellenállást mutatnak. Leforrasztottam a kondikat és a tekercseket is, az értékek nem változtak, így biztosan az APU irányából jön a "zárlat"
A kérdésem: Hogyan kell megvizsgálni egy CPU/GPU/APU-t zárlatra? Működés közben tény hogy soktíz ampert vesz fel, amihez kis ellenállás érték tartozna, de pusztán a bemenetre mérve mi lenne a normális érték? Érdemes egyáltalán ezt vizsgálni? Eseteg valakinek van tapasztalata ezzel a hibával kapcsolatban?

Köszi!
(#) antiktelefon válasza forma3 hozzászólására (») Dec 2, 2022 /
 
Konkrétan ezt a PS4-et nem mértem még, de egy vcore ellenállás GPUnál és procinál is bőven jó, sőt még magas is. Nem kéne kínozni azt a VRM-et, inkább meg kellett volna nézni indulásnál megjelenik-e a feszültség.
Amúgy esélyes van stencilem hozzá (nem mindhez van), mert már házi melegítgetés után kellett reballoznom ilyet. Rendes BGAzó gép nélkül az esélytelen kategória, maximum a hősokktól fog átmenetileg működni. Ha Bpn vagy akkor tudok segíteni, de össze kéne rakni a vrmet először, hogy ugyanott legyen, ahol eredetileg volt a hiba.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2022
(#) forma3 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 2, 2022 /
 
Köszi, összerakom a VRM-et, stencilt tudok szerezni hozzá, bga gépem sajnos nincs.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2022
(#) forma3 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Visszaállítottam az eredeti állapotot, a hiba is megmaradt pontosan ugyan az. Megmértem a procira menő tápfesz 920mV, a ramok kis kondiján pedig 1,3V mérhető.
(#) antiktelefon válasza forma3 hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
No igen, ha megvan a feszültség, akkor kár volt szétkapni apróra a vrmeket
A stencil nem a drága része a dolognak (ugyanakkor az 1000Ft-os nem lesz pontos és kézzel kell a felét felgolyózni utána). Ha gondolod, tudok segíteni BGAzásban, de eredményt nem tudok garantálni ilyennél.
(#) forma3 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Köszi szépen, írok privátban.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem