Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 22
(#) zenész65 válasza Josi777 hozzászólására (») Aug 15, 2022 /
 
Üdv! Ma kimértük. Egy rezisztor áldozta fel magát és egy kondenzátor, az IC , az ellenállás,
a tekercs is ép. Holnap berakom és kipróbálom (hátha!!)
(#) zenész65 hozzászólása Aug 17, 2022 /
 
Üdv! A rezisztor és a kondi csere úgy néz ki, hogy megoldotta a problémát. megy a gép!
https://youtube.com/shorts/tCJ5OiMzdOs?feature=share

Bocs de egy kérdésem még lenne. Az normális, hogy amikor dolgozik a gép, akkor a bal oldala alatt erőteljesen fújja a meleg levegőt. Lehet, hogy a mozgatáskor valami cső szétcsúszott? Egyébként a teljes töltetett 1.15 alatt szekrényszárazra szárított.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, segítségetekkel az akció 510 Ft-ba került.
(#) Hdavid hozzászólása Szept 10, 2022 /
 
Sziasztok! Egy full amatőr kérdésem lenne. Van egy BEKO DS7433PAO típusú hőszivattyús szárítógépünk. Ma a program végén gondoltam kipucolom a második szűrőt, ami bal oldalt lent a párologtatónál található, meg itt vannak a lamellák is. Mikor eltávolítottam a szűrőt, elkezdett kifolyni a víz. A fenti tartályban is volt víz, ezt mindig ürítem a program végén, így ez nem volt tele. De alul nem full száraznak kéne lennie a gépnek? Olvasgattam itt a fórumban, és ha jól értem van egy szivattyú ami innen lentről a lamellák alól felszivattyúzza a vizet a fenti tartályba, lehet az romlott el? Garanciális még a gép, érdemes akkor ilyenkor felhívnom a szakszervizet? Előre is köszi a választ.
(#) Josi777 válasza Hdavid hozzászólására (») Szept 11, 2022 / 1
 
A szivattyú nem képes az összes vizet eltávolítani alulról. Marad benne kb. 1 cm, ami normális.
(Centrifugál szivattyú, egy keskeny, rugalmas lapáttal. Csak akkor képes vizet szállítani, ha a lapátokat ellepi a víz.)
(#) Hdavid válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
Köszi a választ! A probléma akkor nem az, hogy alapvetően marad ott víz, hanem hogy konkrétan annyi maradt ott, hogy amikor kivettem a szűrőt ömlött ki?
(#) Josi777 válasza Hdavid hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Ha tartósan magas szintet érzékel a tartályban, akkor hibaüzenetet ad. Amíg nem kapsz ilyet, addig elvileg nincs gond.
(#) csapo1002 hozzászólása Okt 8, 2022 /
 
Sziasztok. Elektrolux szárítógép a második adag szárítása közben megállt, a kijelzőn EHO hibakód jelent meg. Hosszabbító nincs beiktatva, a készülék ugyanarról ( direkt a szárítógéphez kiépített) a dugaljról üzemel évek óta, eddig mindenféle gond nélkül. Viszont most azt tapasztaltam, hogy meleg a dugvilla. Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza csapo1002 hozzászólására (») Okt 8, 2022 / 1
 
Első körben szedd le a konnektor fedelét, vizsgáld meg csavaros bekötést. Engem már viccelt meg mosógépnél meglazult kötés. Szét is égett a konnektor...
(#) csapo1002 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 8, 2022 /
 
Azon már túl vagyok. A fázis csavarján tudtam kb. egy fél fordulatot húzni.
(#) Dino71 válasza csapo1002 hozzászólására (») Okt 8, 2022 /
 
Szia! Az elektronikán a relék lábait forraszd át. És van egy azt hiszem egy 470nanos X2es kondi Azt cseréld, de jó minőségre mert érzékeny. Olyanra aminek meg is van a kapacitsa.
(#) Gafly válasza csapo1002 hozzászólására (») Okt 8, 2022 /
 
Olyannal is találkoztam már, hogy az egybeöntött dugón csak rá volt tekerve a drót belül...
Szerintem arra vonatkozóan, hogy hirtelen elkezd melegedni a dugvilla, sok varázslat nem nagyon van...
(#) szs válasza csapo1002 hozzászólására (») Okt 8, 2022 /
 
A 0-n pedig nem. Úgy szokott pedig tönkremenni, és (számomra érthetetlen) a 0 "melegszik" szét (jól megfogalmaztam ezt, de így megy szakértetlennek). Dugalj csere megoldja, ha időben kicserélem -ha nem, akkor a villa is megég.
(#) aphex999 hozzászólása Nov 13, 2022 /
 
Sziasztok! Ha a Miele szárítógép leveri a Phi-relét, érdemes megnézni a levegő-fűtőegységet (gysz. az enyémben 4688900), mert alufóliás papírt használtak a dobozának a hőszigetelésére, ami az évek során elvesztetti tartását és az alufólia darabkák okoznak zárlatot a fűtőszál és a test között (15kOhm-ot mértem). Youtubon van videó a fűtőszál kiszereléséről. Maga a fűtőegység egyébként nem olcsó, ezért inkább kipucoltam, így már MOhm nagyságrendű volt a kapcsolat a fűtőszál és a test között és visszatéve a gépbe vígan működött ezután. A képeken látható az elfoszlott hőszigetelő anyag és az alu darabkák a légcsatornában.
(#) Dino71 válasza aphex999 hozzászólására (») Nov 13, 2022 / 1
 
Szia! Ne már! Az nem alufólia. Az csillám lemez és elektromos szigetelő szerepe van. Sajnos egy idő után elmállik. Lehet kapni 300x300mm es táblában. Ebből vágjál és told be oda ahonnan hiányzik. Akkor szokott ilyet csinálni ha elkoszolódik a kondenzvíz elvezető és keringeti a párás levegőt. Az elöregedett csillámlemez megszívja magát vízzel na meg a fűtőszálra rakódott szösz. És máris ott a testzárlat.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
(#) aphex999 válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Utóbb kiderült, a 2. fűtőszál reléje el volt szenesedve. Köszi az infót a csillámpapírról.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2022
(#) bodgabo válasza aphex999 hozzászólására (») Nov 14, 2022 / 1
 
Az áramvédő kapcsoló pedig FI relé, talán a hibaáram rövidítéséből.
(#) stenglt hozzászólása Nov 19, 2022 /
 
Szervusztok,

Bosch szárítógép fűtőegységében lévő NTC ellenállás értékét megtudná valaki mondani ?
(#) razor hozzászólása Dec 1, 2022 /
 
Sziasztok!

Whirlpool hőszivattyús szárítògèpemen nem mennek vègig a programok, ugyanis a program közben tele tartály jelzéssel leáll. A tartály kis mennyiségű vizet tartalmaz, azt kiürítve elindul a gép, de kb 1 perc után ugyan azzal a hibajelzéssel meg is áll. Mi lehet a hiba forrása?
(#) Josi777 válasza razor hozzászólására (») Dec 1, 2022 / 1
 
A kondenzvíz kezelése nagy vonalakban úgy történik, hogy az alsó tárolóban összegyűlik a víz, azt egy úszó érzékeli és ha annak a kapcsolója jelez, akkor egy szivattyú felnyomja a felső tartályba, ami praktikusan egy fiók. A felső tartálynak nincs szintérzékelője. Ha megtelik, akkor egy másik csövön keresztül visszafolyik a felpumpált víz az alsó tartályba. Az elektronika akkor adja a tartály megtelt hibát, ha a szintérzékelő bekapcsolása után bekapcsolja a szivattyút és valamennyi idő múlva sem kapcsol vissza a szintérzékelő. Ilyekor úgy veszi, hogy megtelt a felső tartály.
Ez alapján ellenőrizd ill. menj végig a szintérzékelő, szivattyú, csövek vonalon.
(#) liderces válasza razor hozzászólására (») Dec 7, 2022 / 1
 
Szia! Ellenőrizd le hogy az alsó tartályban menyi víz van, fel pumpálja e rendesen a szivattyú. Ellenőrizd le a szivattyút nyom e rendesen? Fel tudja e pumpálni a vizet? Ezek kis nyamvadt szivattyúk hamar kopnak, hallani hogy megy de nem nyom rendesen. Látszólag pörög is de erőtlen és nem rendesen nyomja a vizet. Oka a forgórész tengelyének és annak csapágyazás kopása.
(#) Mármindenfoglalt hozzászólása Dec 9, 2022 /
 
Sziasztok!

Szeretnék segtíséget kérni tőletek.
Van egy Electrolux perfect Care hőszivattyús szárítógépem, amit darabokra kellett szednem az alső csepptálcá kitakarításához. Össze is raktam, semmilyen hibakód nincs, azóta viszont, szárítás közben belülről párásodik a dob, és a program lejárta előtt fél órával újrakezdi a visszaszámlálást. Ha lemegy akkor szárazak a ruhák, de melegebbek mint korábban, a szétszedés előtt. Kb két óra után a gép hátulján 60 fok feletti hőt mérek, viszont a hűtési kaloriferen 34 fokot mérek. De a program elindításakor még 15 fok köruli hőt mérek a hűtési kaloriferen, csak később melegszik így fel.
Van tippetek, hogy mi lehet a gond? Gázhiányra vagy dugulásra gyanakszok a gázkörben. De nem vagyok benne biztos. Olyan is volt, hogy a két órás ciklus közben egy órára kikapcsolt a kompresszor, leesett a szárítási hőfok 30 fok alá, később visszaindult, de a hátralévő idő már kevés volt, hogy megszáradjon a ruha.
Szerintetek hűtököri gond, vagy lehet, hogy csak valamelyik érzékelő szívat?
(#) Dino71 válasza Mármindenfoglalt hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Szia! Hátha egy pontosabb tipust is írnál könnyebb lenne. Ha fel lehet tenni a ventilátort fordítva,akkor lehet ott a gond. vagy fordítva forog. Vizet gyűjti?
(#) Mármindenfoglalt válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Szia!

A típus: EW8H359S. Gondoltam rá én is, de jól van felrakva, a levegő áramlási iránya megfelelő.
Gyűjti is a vizet, működés közben hallani is mikor a szivattyú dolgozik, a tartályban ott a víz a végén.
(#) Dino71 válasza Mármindenfoglalt hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
A motor kondi kapacitása rendben?

EW8H359S.pdf
    
(#) Mármindenfoglalt válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Még nem mértem ki, csak ellenőriztem, hogy nincs lazulva rajta a saru. Ha hazamegyek rámérek. De ez a kondi szerintem a kompresszoré, ha jól gondolom a motort, ami hajtja a dobot és a ventillátort, az inverter hajtja.
Viszont a kompresszor meg indul, nem tapasztaltam hogy más hangja lenne.
(#) Dino71 válasza Mármindenfoglalt hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Hát azt nem tudom PNC szám nélkül megmondani milyen a mocija.
(#) Mármindenfoglalt válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
A PNC száma: 91609835402.
(#) Dino71 válasza Mármindenfoglalt hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Valóban nincs segéd kodi.
(#) Mármindenfoglalt válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 9, 2022 / 1
 
Na rámértem a kondira, 20µF névlegesen, 19 µF-ot mértem, az jó. Van két NTC termisztor, egy a szárító levegő hőmérsékletét méri, egy meg a hűtőkör nyomó oldali ágához van rögzítve, mindkettő értelmes értéket mutat, 6kohm körülit, hőmérséklet növelésre csökken az érték. A nedvességérzékelőt szétszedtem, kitakarítottam. Megnézem még a kondenzvíz szintérzékelőt, nincs-e megragadva valahol.
(#) Horvath65 hozzászólása Dec 19, 2022 /
 
Üdv a csapatnak! A panasonic nh-p80g2 típusú szárító gépem nyekeregve leállt. Le vettem a hátlapot és ezek a képek fogadtak (lent). A kérdésem a hőcserélő le van vizesedve kiporszívóztam amennyire tudtam, mit lehet vele még csinálni, hogyan lehet kitisztítani? A csapágyházat megrendeltem. Az elektromos panelt ecsettel és porszívóval takarítottam ki. A kezelőszervi burkolatot nem tudtam/mertem levenni/feszegetni mert a kezelő gomb ábra nem jött le. Valaki eltudná magyarázni a karban tartását? Rettentő koszos/szöszös belül. A dobról is tettem fel képeket, a közelin látszik az illesztésnél nedves/vizes. Kikenhetem FBS-el? További szép napot!
Következő: »»   18 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem