Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Shark lámpa készítés

Témaindító: boros339, idő: Júl 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 9
(#) boros339 hozzászólása Júl 20, 2008 /

sziasztok, régi nagy álmom 1 ien lámpa készítés, minden rendbe van az elkészítéssel, csak a kapcsolás nem tudom de azt semennyire, tudnátok nekem ehhez megfelelő kapcsolást feltölteni? És még abban kellene segítség h mien motor kell bele. válaszotokat előre is köszönöm.
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Micro motor kell hozzá. BSS-en van ütemvezérlő rajz hozzá. A belső motor ami a tükröt forgatja az meg csak simán forog, ahogy én néztem ezt a fényt, csak a külső megy ütemre.
(#) pedrock válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

A spéci tükör is megvan hozzá, most hirtelen nem tudom mi a neve, de arra gondolom ami ugye a színt adja neki.

Ha nincs kedved az elektronikát legyártani, néha olcsón ki lehet fogni boltba is. Ott még talán motort is kapsz hozzá
(#) Szabi91 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 / 4

Heló!

Ütemvezérlő: Bővebben: Link
Van hozzá nyákterv is. A többit neked kell megoldanod!
Ha 9V-os (AC) transzformátorod van, akkor az egyenirányítva kb 12V-lesz és elhagyhatod a 7812-t belőle. Ha a transzformátorod 12V-os (AC) akkor kell a 7812. Ha még nincs trafód, szerintem 9V-osat (AC) vegyél, ami minimum 1A-es.
(#) boros339 válasza Szabi91 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

köszi szépen, pedrock te a dichro háromszögre gondolsz ugye? a táppal az a gondm h 250wattos izzó kell bele ami nem tom h 12 v 24 voltos. Azt a kapcsolást én is néztem csak 1 hibám van vele h nincs rajta poti. Am biztos h az a tükrös parabola csak simán forog? mert ahogy néztem az is ritmusra forog, de nem biztos.
(#) Szabi91 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Van benne egy potméter.
Csatoltam a kapcsolási rajzot, bekarikáztam rajta a potmétert.
Ez csak motor forgató.
Az izzót nem erre kell kötni. Esetleg olyat csinálhatsz, hogy, az izzót is villogtatod ritmusra.

utemvez.gif

(#) hüblerattila hozzászólása Júl 21, 2008 /

A 250w-os izzó az 24voltos. 12 voltosban ha jól tudom a 100w-os a legnyagyobb.
(#) zolee1209 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Ha esetleg az előttem megemlített kapcsolást építed meg, ami a BSS-ről származik, akkor itt van a kapcsolási rajz NYÁK-terve "digitalizált" formában : LINK
Ugyan az a rajz, apróbb módosítások vannak csak rajta, de azok a linken fel vannak sorolva!
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Én már láttam ilyen fényt nézegettem is. Ami bent van a tökürdarabokkal a parabolán az csak szép lassan forog. A külső pedig amin a háromszög van az megy ütemre oda vissza. Hűteni azt kell mert melegedik rendesen. Amúgy nekem nagyon tetszik jó kis fény. A bss-en lévő rajz meg az amit belinkeltek. Röviden ennyit akartam mondani.
(#) rockersrac hozzászólása Júl 21, 2008 /

valaki segítsen please!én is szeretnék ilyen lámpát építeni,de marha egyszerű a gondom: nincs mikro mocim(és sajna pénzem sincs egyenlőre venni) de van pár stepper mocim(4 meg 5 kivezetéséesek) és azt szeretmém h valaki mutasson/csináljon nekem olyan vezérlőt ami stepperhez van! meg valaki doboz leírást(méretekkel meg h mi hol van) tud valaki feltenni? nem akarok pofátlan/bunkó lenni csak én is szeretnék ilyen lámpát. trafót azt talán meg tudom oldani.12v 50 wattos halogénem van
(#) sound.man válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Az az izzó nem valami nagy... Gondolom úgy se nagy bulikhoz kell neked. Lencséd már megvan? Mert az elhelyezés szerintem a lencsétől függ...
(#) rockersrac válasza sound.man hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

nincs lencsém,de az szerintem sima nagyító lencse ja meg ilyen dichro háromszöget hol lehet kapni s mennyiért? van egy 12v 100 wattos izzóm is ha kicsi az 50 es.
(#) hüblerattila válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

A dichro az állítólag eléggé drága, de Székesfehérváron az Astroban szerintem lehet kapni.
(#) rockersrac válasza hüblerattila hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

már találtam olcsóbb(olyan is a megoldás amennyi az ára,de kezdetnek jó ez) mivel sajna se pénzem se fogalmam h hol lehet kapni ilyentet.

Egyébként sima tükörrel nem lehetne helyettesíteni ezt a dichroháromszöget? Lehet hogy hülyeséget mondok....
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Nem mert a sima tükör visszaveri a fényt a dichro meg színes és átengedi ettől lesz színes a fény amúgy nem lenne. Ha jól tom
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

A dichro az átengedi meg vissza is veri a fényt. Ha nem verné vissza akkor a sharkba nem lennének köré téve tükrök mert nem lenne jelentősége. A sima tükörrel annyi külömbség lenne hogy az csak visszaveri a fényt, és nem engedi át tehár valamivel kevesebb fény jönne ki belőle szerintem ,meg nem lenne szines de az például meglehetne oldani szinfóliával......

Ha már nem színes a fény akkor már nem valami jó...
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

De ha 3 darab sima tükröt raksz bele és mindegyikre más szinü szinfóliát teszel akkor ugyanúgy váltja a színeket mint a dichroval.

akkor már inkább üveg festékkel megfesteni a tükröket... mert a fólia gyűrődik ahogy a ragasztó szárad össze,ha netán mégis meg tudod oldani h ne gyűrődjön akkor is ott a ragasztó amitől homályos lesz a tükör!

Amúgy a fólia nem is olyan drága. Corallo-ba a kis kocka tükrökre a parabolán jó lehetne akár.
(#) hüblerattila hozzászólása Júl 21, 2008 /

Hát én corallot ugy csinálnék hogy sima szintelen tükrök lennének benne , a színezés meg egy plussz motorral lenne megoldva ami a lencse mögött forgatna egy szinváltó tárcsát. Szerintem ugy lenne a legjobb. De most maradjunk szerintem a sharknál

A gyári corallo-ba viszont színes tükrök vannak. Jah és mostantól télleg shark

Nem a színfólia az nem gyűrődik(tapasztalat) legalábbis az amit én tudok szerezni. A ragasztást meg ugy meglehet oldani hogy csak a tükör széléhez ragasztod oda egy vékony csíikban pillanatragasztóval. Az üvegfesték meg szerintem egyáltalán nem lenne jó.

akkor ha csak a széleit ragasztod meg akkor meg buborékos lesz egy idő után.meg a fólia fakul idővel,a festék meg nem!

Nem tudom de szerintem egy fél mm vastag fólia nem buborékosodik fel, meg nagyon nem is fakul, de ha mégis fakulna akkor is egy évig biztos kibirja évente meg kilehet cserélni rajta kb 120ft egy10x10centis darab. Nem bagy dolog, Ki kell próbálni meg mégiscsak olcsóbb meg beszerezhetőbb mint a dichro.

én nem dichro ról beszéltem! hanem rendes színes üveg festékről! XD

Ja akkor félreértettem. De ha az üvegfesték meg a színfólia közt kell választani akkor én mindenképpen a színfóliát javasolom, mivel az direkt diszkófényekhet van kitalálva, és jobban átereszti a fényt mint az üvegfesték. Sőt az üvegfesték még talán átsem ereszti a fényt vagy ha át is ereszti akkoris nagyon tompa homályos lenne. És akkor még ha az árakat is nézzük akkor a színfólia megint csak praktikusabb mint az üvegfesték amiből egy tubussal valami 500ft és kellene belőle 3 tubusal a 3 színért azaz kb 1500ft lenne a színfóliából meg kellene 3 darab 10x10centis aminek darabját én pl 120ft-ért szerzem és abból a 3 darab lenne 360ft.

az üvegfesték is direkt erre van kitalálva és hidd el hogy a fóliától homályosabb lesz a tükröd mint a festéktől! de mindegy te dolgod!

Nem tudom én nem veszekedni akarok csak mondtam hogy szerintem mi van.... Meg kell próbálni mindkettő megoldást és ennyi.
Következő: »»   1 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem