Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Volna egy kis problémám. Van egy easylite 5.1- es hangfalszettem a számítógéphez. Távirányítós a drága, de ez elromlott és e nélkül bekapcsolni sem lehet. azt szeretném kérdezni, hogy ehez működne e egy tanítható távirányító? vagy lehet ne e bütykölni hozzá egyet? vagy lehet e egyáltalán kezdeni vele valamit, hogy legaláb be lehessen kapcsolni? Előre is köszi.
Írd be a keresőbe, hogy távirányító. Lesz egy pár találat.
Szedd szét a gyári távost, és írd ide a típusjelölését!
Hátha kompatibilis valamivel. Kétlem, hogy tanítható vinni fogja.
Bocs mégkonkrétabban milyen IC van benne
![]()
Hát azt nem tom meg mondani mert csak egy fekete folt az ic benne.
Az infra ledet nézd meg valamilyen kamerával, hogy villog-e mikor nyomod a gombokat. Ha nincs kamera, rakj síma ledet a helyére.Ha nem villog, meghajtó tranzisztorát kellen cserélni, vagy még az elemektől jövő részen ellenőrizni eljut-e a feszültség az IC be.
Hali!
Tanítható szerintem is felejtős... Nézd át egy nagyítóval a forrasztásokat, nincs-e valamelyik alkatrész lába körül "elválva". Aztán mérd ki a félvezetőket, hogy jók-e? (tranyó, dióda) Majd tarts nyomva egy gombot rajta, és nézd meg egy kamerával (pl telefon), hogy világít-e a LED. Sőt, kezd ez utóbbival, az is lehet, hogy a táv jó, és a hangfalnál van gond. Üdv!
Lehet h inkább a hangfalnál lesz itt a problem! Sztem kapd szét és nézd meg azt is!
![]() ![]()
csá nekem is van 5,1 s easylite es nekem sem jó volna valakinek kapcsolási rajza ?
Sziasztok valahogy nem lehetne bekapcsolni a hangfalszettet távirányító nélkül?mert nekem annyi a gondom,hogy lejött a távirányítóról az a gomb amivel be lehetne kapcsolni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |