Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3487 / 3551
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Nem könnyen törik le. Gyakran hajtogatom, ha valami miatt nem kényelmes. Igaz több mint hatvan éve van szemüvegem.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Akkor ezt rosszul tudtam.
(#) tufatofu hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Én csak azt nem értem, hogy mi kerül egy drótkeretben egy fél havi fizetésbe? Rendeltem is kereteket Kínából, de azt meg nem hajlandóak beüvegezni, annak ellenére, hogy nem flancolni kéne, hanem a műhelyben dobálni, mivel több drága szemüveget tettem már tönkre. Talán azért mert nem 100 ezer forint volt, vagy ez ilyen egyezség az optikusoknál?
(#) giskard válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Ezt nagyon tisztázni kellene, hogy ki mennyit keres..
Egyébként egy tisztességes keret tartalmaz olyan fémeket amik igencsak drágák.. (persze ez még messze elmarad a műfogsortól)
(#) giskard hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Az iróniát sokan nem értik, vagy nem tolerálják (ahogy a "tisztelt" üzemeltetők sem ) , pedig, ha megvizsgáljuk mi a paprikakoszorú,
csak a paprika tenné ?, vagy a koszorú ?, ha ezt megvizsgáljuk nagy dolgoknak jöhetünk a nyomára.
(#) Bakman válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
A keret ára nem csak a "drótot" tartalmazza, hanem pl. az üzlet takarítási költségeit is. Sok szaki írtózik ismeretlen dologgal dolgozni, mert van egy jól működő technikája bejáratott anyagokkal, amelybe nem, vagy csak nehezen illeszthető bele egy új komponens. Ráadásként bármennyire is furcsának tűnhet első pillanatra, nem jótékonysgi intézményekről van szó, jól felfogott üzleti érdekük annyiért adni, amennyit a vevő hajlandó kifizetni. Ha megveszik 100 Ft-ért is a portékát, nem fogja 50-ért adni.
(#) giskard válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Ez csak blabla semmilyen információt nem tartalmaz. Ha ennyire képben vagy miért 60 ezer forint egy szemüvegkeret ami ritka fémeket tartalmaz és miért 1 millió forint egy fogsor ami csak porcelánt tartalmaz ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) tufatofu válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Igazad van, de valahol az árak színvonalának összhangban kéne állni a bérek színvonalával. Miért lenne az "jótékonysági intézmény" ha visznek egy keretet, (akár a nagyapám 60 éves SZTK bakelit keretét)és tesz bele lencsét, aminek az árával már eleve ki tud fosztani kellőképpen bárkit, hogy a takarítást fussa?
(#) Ge Lee válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Nekem nincs szemüvegem, remélem mostanában nem is lesz, de eszembe jutott vele kapcsolatban egy dolog, nem is új keletű mert talán már 20 éve is van. Ismerősök amikor szemüveget csináltattak, a fogpótláshoz hasonló jajveszékelésbe kezdtek annak anyagi része okán. Ezzel szemben bement az ember a teszkóba, és azt látta, hogy hatalmas konténerben ilyen 1500Ft vagy valami hasonló egységáron ott voltak ömlesztve a szemüvegek, ránézésre nem is tűntek olyan rossznak. Minőségre biztos nem ugyanaz mint egy 150 ezres, na de akkor miben van a különbség (ha az esztétikát, formát nem nézzük)? Mert akinek egy olyan is megfelel, az még ha évente el is koptat egyet az olcsóból akkor is 100 év alatt érné el a másik költségét.
(#) granpa hozzászólása Ápr 20, 2023 / 1
 
A szemüveg is egy nagy lehúzás. A nekem kényelmes, bevált, régi, nagy keretbe nem akarták az OFOTÉRT-nél, se a másik nagy szemüveges cégnél berakni a lencsét, mert hogy: öreg, eltörik, deformálódik, nincs akkora lencse stb. blabla. 60-80 ezerért adtak volna szemüveget. Elvittem a Visegrádi u-i maszekhoz. 20' alatt, -melegítés, becsiszolás-, 500 Ft-ért tett bele lencsét szó nélkül. Nem mai történet, de máig használom. A maszek elmondta, hogy bagóért, kilóra veszi az orosz lencsét, a javát kiválogatja (~75-80 %) és még így is 70 %-os haszna van. Ilyen maszekok már nincsenek sajnos.
(#) Fats Domino válasza szs hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Azt gondolom sokkal gusztustalanabb az, hogy félrebeszélsz és tudatosan félremagyarázod az írásomat. Fogalmam sincs honnan szedted ezt a téveszmének is nevezhető megállapításod, nem tudom, nem is értem, talán olvasd el figyelmesen újból a korábbi bejegyzésem, és pontosan és alaposan értelmezve azt, mutass rá hol írtam le, hogy jobban sajnálom a szürkefarkast, mint az embert! Ha ezt megtaláltad,(de szó szerint) akkor hajrá ,tovább a gusztustalanság felé. üdv
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Azok +-os olvasószemüvegek, mínuszost nem kapni ömlesztve sajnos. A hókuszpókusz nagyon jellemző a protkó és a szemüveg körül is, talán azért mert ez kelendő és jól lehet fosztogatni vele. Emlékszem gyerekkoromban volt egy idős bácsi optikus, aki egy "fészerben" üzemelt egy órással(igazi órással, nem elemcserélő munkással). Mikor kitört az üveg a szemüvegben(elég sűrűn), leültetett egy hokedlire, megmérte a szemgolyót, dioptriát, nekiesett, és ott a helyszinen faragott bele egy üveget vagy 18ft-ért fél óra alatt. Most bemész egy márványfalú szalonba, ahol van 20 dekoratív hölgy, akik megpróbálnak rád sózni egy minél drágább keretet, minél drágább ilyen-olyan bevonatos lencsével, aztán kifizeted és 2 hét múlva mehetsz érte.
Most, hogy ennyi a szállítási idő Kínából, vagy valaki megcsinálja idehaza, ezt nem tudom, de rohadt drága. "Bóvli" keretet pedig nem lencséznek be.
(#) bbalazs_ válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 20, 2023 / 2
 
Nem vagyok optikus és nincs érdekeltségem a szemüvegek eladásában, csak szemüveges vagyok magam is. A két szem eltérő mértékben romlik, más-más dioptria kell hozzá, máris két különböző lencse. A szem felszíne nem tökéletes gömb, astigmia is fennállhat, ami viszont irányított, tehát megadott fokban kell a (hengeres ÉS dioptriás) lencsét becsiszolni. Ezekre jönnek rá a különböző rétegek (kopásállóság fokozása, csillogásmentesítés, fényre sötétedés, esetleg tükrösítés). Tehát nem ugyanaz, mint egy ablaküveget betenni. A keret más kérdés, ott egyrészt a pupillatávolság, másrészt az esztétikum vagy praktikusság szab határt. Anyagi kérdésben nem foglalnék állást, vannak olcsóbb helyek is. A bolt hozzáállása is változó lehet, az új dolgokon többet keresnek, ez általános lehúzáshoz vezet, nem csak a szemüvegeknél.
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Ez olyasmi, mint az órás. Ott is csak a saját márkás elemét teszi bele. Legalább is a mi órásunk ilyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2023
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Az én órásom nem ilyen volt, ő mindent csinált, mindennel. Ha nem volt hozzá neki, adott jó, megbízható másik címet.
(#) Macsek71 válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Idézet:
„megpróbálnak rád sózni egy minél drágább keretet, minél drágább ilyen-olyan bevonatos lencsével”

Fikázzunk még egy kicsit a témán :

Kedveltem, mikor rábeszéltek egy "karcálló réteg" vásárlására, majd felhívták a figyelmemet csak a hozzávaló speciális (drága) tisztító-folyadékkal lehet tisztítani. Kérdésemre - MIÉRT ? mert lekopik ...
(#) mek-elek válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Kedves Macsek, nem olyan elvarázsolt dolog ez. Mindössze egy kicsit ismerni kellene az optikai dolgokat. Az élesség, színhőmérséklet, stb fogalmaknak megvan a maga háttere. Azaz feltétel rendszere. A mai dolgokat már nem követem, de az optika részét képező bevonatok bizony mindig érzékenyek voltak. Ha jól emlékszem részben fémfüstöt használtak hajdanán a cél elérésére, amit a frontlencsére fújtak rá. De nem ez a lényeg. A frontlencsét remekül meglehet óvni előtétekkel. Azt meg úgy takaríthatod, ahogy tetszik, legfeljebb időnként veszel másikat, ha már zavaróan karcos. Nyílt elhelyezésnél sokat javít a kép minőségén a jól beállított polárszűrő, ami szintén, mint előtét alkalmazható.
(#) mek-elek válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Csak kiegészítésül, a műanyagkereteknél a gyenge minőség, a forró vízben tisztítás, vetemedéshez vezethet. Így megváltozhatnak az eredeti tulajdonságai a szemüvegnek.
(#) kaqkk válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Idézet:
„"karcálló réteg"”
Idézet:
„MIÉRT ? mert lekopik”
Ha a réteg karcálló miért kopik le ? Ez volt a "kérdés" nem az hogy milyen előtétet ?? Tegyek az üveg elé hogy ne kopjon le ... A következő az lesz hogy csak ablakon szabad kinézni a szemüveggel nehogy baja legyen a "karcálló" rétegnek ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2023
(#) Macsek71 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /
 
Másik érdekesség :

Olyan melóhelyen dolgozom, hogy nem ritkán 100°C-os ( vagy melegebb) helyen kell ellenőrzést, kisebb munkát elvégezni. A szemüvegem pár hét után halványan "bepókhálósodott"... Talán a belső rétege lehetett, mert a felületeket megcsillogtatva épnek látszott.
(Mondjuk kellemesen jöttem ki a dologból, mert amikor lecseréltem, a gyártó visszavásárolta a régit )
(#) segítő hozzászólása Ápr 22, 2023 /
 
Üdv! Szélvédő/üveg 1 négyzetcentiméter hiba javításához milyen anyagot használjak? Repedések nincsenek.
(#) Gafly válasza segítő hozzászólására (») Ápr 22, 2023 /
 
Most még.
Árúház parkolóban szokott lenni autóüveg ragasztó szakember.
Ha sokáig vacakolsz vele, akkor szerintem tovább reped...
(#) Ódenka válasza segítő hozzászólására (») Ápr 22, 2023 /
 
Nemrég vettem, még várni kell a használatával, hogy tartósan az alkalmazáskor 20 Celsius legyen.
Diy Windshield Repair Kit
Színes, szélesvásznú...etc...
(#) Suba53 válasza Ódenka hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
Nem valami meggyőző a végeredmény. Nekem precízebb technikával javították, és utána szinte semmi nem látszott a sérülésből. Ez az olcsó húsnak néz ki.
(#) Suba53 hozzászólása Ápr 23, 2023 /
 
Tudja valaki, hogy a gmail levelezőben hol látom egy adott levél, vagy beszélgetés méretét?
Szűrni tudok adott méret feletti levelekre, de az érdekelne, hogy egy-egy konkrét levélnek mekkora a file mérete.
Ezt nem találom sehol, pedig egy alap infó lenne.
(#) KBal76 válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
Keresôjében tudsz megadni ilyeneket pl. hogy larger:1000 ami annyit tesz hogy 1000 byte-nál nagyobb, ezt 5 másodperc idôráfordítással találtam meg, keress rá, próbáld ki. Keresô mezô jobboldalán van a részletes keresô gomb.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
A webes felület ne ismeri ezt, de levelezőprogramokban általában be lehet kapcsolni ilyen oszlopot.
(#) Suba53 válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
Te sem olvasod el azt, amire válaszolsz?
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2023
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
Köszi, nem igazán értem, hogy ez miért nincs benne a webes felületű levelezőben.
Annyira alap infó.
(#) KBal76 válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
Ja bocs valóban nem figyelmesen olvastam
Következő: »»   3487 / 3551
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem